Pieni matka

Rejkja55

Lyhyt ja kiva matkakertomus Islantiin vain hyvin tavallisen viisvisplus naisen kokemana. Kirjoitin tuohon alkuun kirjoittajan tiedot, nimittäin olen tosi tavallinen nainen. Nimittäin tykkään hemmetin tavallisista ja arkipäiväisestä matkustamisesta, se kun minulle lähes käsittämättömän rentouttavaa ja kivaa.

Varasin lento´ hotelli –paketin lentokenttäkuljetuksineen jossa oli mukana Blue Lagonissä käynti. Laskin aikani kaikki nuo erikseen ja sitten etsin valmismatkoja ja johan siinä meni muutama päivä pähkäillessä. Tuo paketti oli just sopiva, myös näin jälkikäteen ajatellen; kyydit lähtivät ajallaan ja kuljetukset hotellin ovelle/ovelta ja sain vaihtaa mielipiteitä matkan aikana ja kysellä vinkkejä matkalle, vaikka en niitä sitten käyttänytkään.

Islanti näytti satumaalta; sellainen satukirjan maalaismaisemat. Ei puita, kuin kaupungissa. Ja ne kaikki värit; revontulineen, eihän sitä meinannut malttaa nukkua.

Hotelli oli lähellä bussipysäkkiristeystä; kolme tähteä, näkymät huoneesta kahteen ilmansuuntaan /kulmaikkuna/näkymä kattojen yli aina merelle asti sekä eyja vuorelle/henkilökunnan respa /hello my friend-tervehdykset/siivoojat kuubasta ja filppiineitlä (näin tämä ammattikunta ), pummin ihanat shamppoot/hoitoaine –pullot mukaani (kivat tuliaiset, muistan reissun vielä pitkään, kun käytän noita pikkupulloja!!) pelasin elämäni ekan biljaripelin ja nyt pitääkin opetella säännöt seuraavaa kertaa varten. Supermarket oli vain parin kulman takana- siellä minulta toinen turisti kysyi neuvoa, ja heilutti jotain kapakalapakettia edessäni. Ravintolaruoka rav. Glo oli ihan parasta, tykkään kasvisruuasta. Ja banaanit maistuivat ihan oman makuisilta, ehkä olivat islantilaisia, samoin tomaatit ja kurkut. Rukola on vallannut myös Islannin ravintolat, sitä rukolaa en siedä yhtään.

Tuliaiset; tietysti maustesuolaa ainakin kymmenellä eri mausteella ja samoin lakritsaa eri muodoissa. BlueLagoon voiteet ja muistot sieltä. Ja matkakorit tietty lähetin kotiinkin. Sadetakki valikoima on hyvä, joten ostin sellaisen ajatuksella – loppuiäkseni. Katsotaan miten käy.

Ilmat vaihtelivat paljon 3- 14c; tuulet ja sadekuurot tulivat ja menivät, pieni tihkusade tai aamu usva olivat piristäviä. Vaatteita oli sopivasti sekä pikkusateessa kulkemiseen sekä auringonpaisteeseen; villapusero on käytännöllinen ja myssy lämmitti ja core tex –puolitakki piti tuulta ja vettä!

Kuljin 3 päivän bussikortilla, bussissa otetaan vastaan vain tasaraha, tai kännylippu tai etukäteen ostettu matkalippu. En vaihtanut ollenkaan käteistä rahaa, maksoin kaiken luottokortilla. Hyvin toimi. Ja jos jossain tarjottiin mahdollisuutta euromääräistä summaa, en ottanut sitä, koska islannin kruunuina maksoin ja kurssi oli edullisempi minulle.

Lämminvesialtaassa ja uimassa kävin pari kertaa päivässä: mikäs siinä ulkona aamuvarhaisena höyrytä neljänkymmenen asteen altaassa ihailemassa valkenevaa päivää.! Sen jälkeen aamiainen maistui sekä oli aika tehdä päiväsuunnitelma . Blue Lagoon –retki oli oikein virkistävä; lisäsin siihen hieronnan, joka tehdään altaassa, hieroja seisoo vedessä ja hierottava makaa ”uimapatjalla” hierontapyyhkeen sisällä. Puolihieronta puolessa tunnissa n. seitsemänkymmentäseitsemän euroa. Kuljeskelin vielä sinisessä laguunissa ympäriinsä, otin valkoisen savinaamion ja olin hemmetin iloinen, että oli uimajalkineet mukana, sen verran oli pohjassa kiviä ja lohkeamia. Altaalla oli myytävänä virvokkeita, ihan kaikenlaista, joita sitten porukka joi altaassa lämpivästä vedestä nauttien tai kaataen juomansa veteen; vahingoissa tietty. Rannekeavain toimi avaimena pukukoppiin, sekä sillä voi ostaa kahviloista ja ravintoloista, ulostultaessa ranneke tsekataan ja maksetaan loppulasku . Noin kilometrin mittainen luontopolku lähtee ihan Blue Lagonin oven vierestä ja polku kiertää sinistä jokea pitkin aina parkkipaikalle asti- ihan keskelle islantilaista maisemaa pääsee, siellä sain kulkea aivan yksin. Hieno polku, eikä poluilta saa poiketa.

Islantiin oli vain reilu kolmen tunnin lento. Keflavikin lentokentällä opin tekemään automaatilla checkinnin ja box dropsin. Ihan helppoa, ei ollut yhtään jonoa eikä myöskään turvatarkastuksessa. Onneksi laiton ruumaan matkalaukun, vaikka kokonsa puolesta olisin saanut sen koneeseen, koska edellä olevilta otettiin BlueLagon-voidetuubit yms. pois. Kalliit tuotteet, se olisi harmittanut. Lennolla otin kunnon torkut; olin varustautunut hupparilla, ja sen hupun laiton kunnolla päähän, pistin kädet hihan sisään ja silmät kiinni. Yölento oli lyhyt ja saatu uni oli virkistävä. Ihana Islanti. Kaikki uutisetkin Islannista ovat kiinnostavia jonkin aikaa matkan jälkeen, kuten että Rejkjavikissa sammutetaan kaupungin valot , että revontulet näkyvät selkeämmin!

8

283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oidipuslaaki

      En ole Islannissa ollut enkä mene mutta kertomus oli kiva.
      Kiitoksia!

    • UlosteIslanti

      Todellakaan ei kannata mennä ulosteiden sekaan mihinkään altaisiin. Ja miksi maksaisit huonommasta hieronnasta ja ruoasta enemmän kuin Suomessa. Kosmetiikka. Joo....

      • Rejkja55

        No, mutta altaissa vesi vaihtuu kyllä koko ajan eikä lämmintä vettä tarvitse kierrättää; eivät ne altaat mitenkään limaisilta tai likaiselta vedeltä tuntunut, eikä näyttänyt. Islannissa ei tuo lämmin vesi ole ollenkaan kallista koska luonto antaa sen! Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ja en ole kokeillut tuommoista "vesihierontaa" aiemmin, joten suosittelen sitä - aina jotain uutta matkalla! Kasvisruoka oli hyvää ja tuoretta sekä maistuvaa, muusta ruuasta en tiedä. Islannissa kasvihuoneissa kasvaa mm. banaaneja, kurkkuja, tomaatteja, omenia sekä luonnosta saa esim. timjamia. Suosin tietty paikallista lähiruokaa!
        On vieläkin niin hyvä mieli, kun tuli käytyä Islannissa! Ja sitä turvallisuuden tunnetta matkan aikana - ihanaa, kun maailmassa on vielä tuommoinen paikka!


    • Entodellakaanymmärrä

      Ai vaihtuu vesi altaissa koko ajan. Miten vaihdat Blue Lagooniin vedet?

      Jos pitää lähteä Islantiin keinoravinteilla kasvatetun lähiruoan perään, täytyy olla jo aika erikoinen tyyppi.

    • reykjavikiiin

      Me lähdetään keväällä Reykjavikiin, näin on ajateltu vaikka muuten ollaankin lämpimän ystäviä. Voitko kertoa missä majoituit tai minkä matkatoimiston kautta ostit matkan. Meitä kiinnostaisi jokin apartomentos tyyppinen jossa voisi itsekin jotain kokata kun on käsitys että Islanti on aika kallis maa. Siinäkin mielessä on aina kiintoisaa kierrellä marketteja ja etsia ruokatarvikkeita. Millaisilla vaatteilla matkaan kannataisi varustautua.

    • Farangkää
    • ikkar

      Hyvä matkakohde. Suosittelen. Erikoista oli se, että monissa kaupoissa pystyi maksamaan ruplilla.

    • Vanlila

      Tänä keväänä oli ensimmäinen reissuni Reykjavikiin ja sieltä pitäen kiertelimme saarta.
      Uskomattoman upea saari. Niin kaunis luonnon muovaama. Lämpimät muistot jäi sydämeen.
      Jäämaisemat ja lämpimässä joessa pulikointi jne. Oi oi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      254
      2566
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1685
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1494
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      60
      1333
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1242
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1182
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      87
      1076
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      1033
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      952
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      104
      930
    Aihe