Todella kivuliaat kuukautiset

Emm_emm

Eli mulla on aina ollut ihan hirveät kuukautis kivut ja ne kestää suunnilleen sellaset kaks viikkoo. Alkaa jonkin aikaa ennen kaun itse kuukautiset alkaa ja sitten jatkuu noin viikon. Sen reilun kahden viikon aikana ei juuri muuta saa tehtyä, kuin sängyssä kieriä, itkeä ja tuskissaan yrittää olla huutamasta kauheasti. Välillä oon meinannut oikeesti pyörtyä kivusta ja sinällään toivon hiukan että oisin pyörtynytkin että ei tarttis kestää sitä kipua. Särkylääkkeitä syön niin paljon kuin lääkäristä antavat, mutta tuntuu siltä ettei mikään auta. Kuumavesipulla hiukan rauhoittaa, mutta niihin todella koviin ei sitten mikään.
Lääkärissä ollaan käyty jo monta kertaa ja tutkittu asiaa, mutta aina vain sanotaan että kaikki näyttäisi ihan normaalilta ja käsketään vain syömään särkylääkkeitä, jotka ei oikeesti auta.
Kirjotan tänne nyt koska tiiän et ne alkaa kohta ja mua pelottaa koko ajan, koska tiiän et taas tulee reilun kahen viikon sairas loma. Meen ihan työ kyvyttömäks. Kaikki ruoka jota en luultavasti edes voi syödä tuodaan sänkyyn, enkä voi nousta, tai kävellä, eli oon sen kaks viikkoo kokonaan eristyksissä omassa sängyssäni, seuranani ainoastaan netflix.
Haluisin kovasti muuttaa muualle opiskelemaan, mutta en pääse koska en pärjää yksin näitten kipujen kanssa. Mitä mä voin tehdä, en haluis käyttää e-pillereitä, mutta se näyttää nyt aikalailla väistämättömältä. Onko mitään tietoa miten voisin jatkaa?

9

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emm_emm

      kauheasti kirjoitus virheitä, unohdin korjata tekstin.

    • dxfg

      Vaihda lääkäriä, polkaise jalkaa ja vaadi parempaa hoitoa. Älä tyydy uuteen lääkereseptiin. E-pillerit voivat olla yksi mahdollinen hoitokeino. Miksi olet niitä vastaan?

    • mahdollisestitämä

      Sinulla saattaa olla endometrioosi, koska kipujakso on noin pitkä ja kova. Se selviää vain perusteellisessa tutkimuksessa ja usein sen löytäminen ja diagnosointi on vaikeaa. Mene lääkäriin.
      Endometrioosiin saa yleensä parhaan avun e-pillereistä, joita käytetään pitkiä putkia ilman vuototaukoja.
      Apteekkien asiakaslehdessä Terveydeksi! Tämän vuoden numerossa 2, on juttu endometrioosista sivulla 39.
      https://issuu.com/mcipress/docs/terveydeksi022016_cf4194e0a399c7

    • Emm_emm

      En haluaisi aloittaa e-pillereiden käyttöä, kun on tullut luettua kaikkea niistä "sivuvaikutuksista". Enkä tarvitsisi niitä pillereitä muuhun kuin niihin kipuihin. Toisaalta alan olla jo niin väsynyt tähän että se taitaa olla tällähetkellä ainoa vaihtoehto.
      Endometrioosia olen myös miettinyt, mutta en usko että se on sitä. Toisaalta en minä mikään lääkäri ole etten minä voi sitä sanoa, mutta lääkärikin on sitä mieltä että ei ole eddometrioosi. Ollut nimittäin ala-asteelta ihan ensimmäisestä kerrasta lähtien, meinattiin tutkia silloin umpisuolen tulehduksena mutta sitten ilmenikin että kuukautiset alkoivat ja samalla joka kuukautinen reilun kahden viikon mittainen tuska. Harmittaa vain kun haluaisin kouluun, mutta minulta jää varmaan yksi kolmas osa suorittamatta. Kiitos kuitenkin.

      • kärsikärsi

        Pidätkö kipuja hyödyllisinä? Ovatko ne hyödyllisempiä kuin pieni mahdollisuus e-pillerien sivuvaikutuksista.
        Itse asiassa kipujen väheneminen on yksi e-pillereiden TOIVOTUISTA sivuvaikutuksista. Niitä voi olla muitakin, kuten vuotojen säännöllisyys ja vuotojen niukkuus.
        E-pillereitä käytetään myös endometrioosin hoidossa. Silloin niitä syödään pitkänä putkena ilman taukoja.
        Jos äidilläsi on ollut nuorena veritulppa, niin ehkä lääkäri sitten miettii jotain muuta keinoa kuin e-pillereitä. E-pillereistä on myös terveydellistä hyötyä.


    • Johanna37

      Mene toiselle lääkärille ja vaadi että endometrioosin mahdollisuus tutkitaan tarkasti. Älä tyydy siihen että lääkäri vaan tuumii ettei usko sen olevan sitä.
      Minä arvelin aikoinaan että minullakin on se koska kivut olivat kovat, alkoivat jo 14 vuotiaana. Lääkäri vaan ravisti päätään ja sanoi ettei se ole endometrioosia. Tarkempaa tutkimusta ei tehnyt.
      Sitten tulikin oikein kovat kivut ja löytyi endometrioosin aiheuttama kysta munasarjasta. Se täytyi poistaa leikkauksessa sillä oli mahdollisuus että se puhkeaa.
      Pyydäpä kipuihin Ponstan nimistä lääkettä. Minulla auttoi se hyvin. Ainakin kannattaa kokeilla sillä kipuja ei tarvitse kärsiä. Ja kokeile ihmeessä myös niitä e-pillereitä.

    • hgfgfdfsaa

      Jos käyt lääkärissä kivuttomana jaksona, on selvää, että että silloin mitään ei löydy. Eli sinne pitäisi raahautua kipujen aikaan, vaikka ambulanssikyydillä jos ei muuten. Kahden viikon vuodot ja kivut eivät ole normaalia.

      Kipulääkkeetkään eivät ole vaarattomia. Ne rasittavat mm. vatsan limakalvoa (esim. vatsahaavariski). Monet kipulääkkeet on vuosien myötä vedetty markkinoilta pois sydän- ja verisuonikomlikaatioiden vuoksi. Samoin ne rasittavat muita sisäelimiä (maksa, munuaiset). Joudut käyttämään kipulääkkeitä niin paljon, että pian joudut hankkimaan nk. vatsansuojalääkkeen (ja siitä on todella hankala päästä eroon, kun vatsahappoeritys räjähtää huippuunsa lopetusyrityksissä). Vatsahapon salpaajat myös heikentävät tiettyjen ravintoaineiden imeytymistä.

      Eli loppujen lopuksi e-pilleri on luonnollisempi ja vaarattomampi vaihtoehto kuin kipulääkkeet.

      Miten olisi hormonikierukka? Vaikuttaa lähinnä paikallisesti. Ongelma on siinä, että jos sinulla on endometrioosipesäkkeitä, niin ei se niihin auta. Ohentaa vain kohdun limakalvoa ja parhaimmillaan vähentää tai lopettaa vuodot, kaikilla ei tee sitäkään.

      Jos lääkäri on asenteellinen ja vähän ronkkii ja painelee mahaa, niin se ei ole mikään oikea tutkimus. Ei kannata alistua yhden asenteellisen lääkärin ylivaltaan. Ikäsikin voi vaikuttaa: jostain syystä ihmisen valittamat vaivat otetaan enemmän todesta lääkärissä sitten, kun ikää on enemmän. Nuoria vähätellään. Tiedän kokemuksesta. On ihan eri asia käydä keski-ikäisenä lääkärissä kuin nuorena tyttönä.

    • roseinthewind

      Yleisiä syitä dysmenorrea kuuluvat hormoniepätasapainosta dysfuction munasarjat, endmetrial häiriöt, sairaudet tai merkkejä muita sairauksia, olen silti suositeltavaa neuvotella gynekologin jos pitää edessään tämän ongelman. Jos on gynekologisia sairauksia, infektio sukuelimiin. voit käyttää kasviperäisiä hoito Fuyan pilleri http://global.fuyanpills.com/Fuyan_pill/ käsitellä sitä, se mitä käytän käsittelemään minun dysmenorrea

    • pilleriä

      Menet lääkärille ja pyydät kipulääkityksen, niitä löytyy kuukautiskipuihinkin hyviä.
      Nuo apteekin käsilääkkeet eivät apua tuo.
      Ikääsi et kertonut, mutta E-pillerit on hyvä vaihtoehto, koska jos vuodot ovat voimakkaita, ne helpottavat myöskin siinä.
      Itselläni oli ihan samalaista, käväise lääkärin juttusilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe