Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pitkät kynnet!

Kynsipitkänen

Häpeäkseni joudun myöntämään, että koirani kynnet on ylikasvanu niin, että myös ydin on päässy pitkäksi. Tämä siis vain etutassuissa, koira on sen verran kova juoksemaan ja liikkumaan, että takakynnet on ihan nysät, niitä ei ole tarvinnu juuri koskaan leikata.

Ne etutassun kynnet on siis kuitenkin pitkät, ei kuitenkaan onneksi käyrät niin että lattiaan osuisi kun koira seisoo. Mutta ainakin minun silmiin vähän hurjan näköiset. Ja kyllähän mietityttää että onko ne niin pitkät että koiraa itseä häiritsee :(

Tiedän kyllä perusneuvon, että leikkaa vähän kerrallaan ja usein. Mutta kun joka kerta osuu hermoon vaikka olisin miten varovainen, verta lentää, ja koira on alkanut vihata koko touhua (no kyllähän minäkin).

Jostain luin että millers-merkkisillä leikkureilla saisi leikattua ohuita siivuja kerrallaan, mutta koskeeko tämä vain sitä "giljotiini"-mallia, vai myös saksia?

Entä viilaaminen? Tässä eräänä päivänä kokeilin viilailla kynsiä semmosella veitsenteroitukseen tarkotetulla viilalla. Muuten hyvä, mutta oli toivottoman hidasta hommaa. Mikä olisi tehokas koiran kynsiviila?

Niin, ja on kyllä välillä mielessä käynyt että tekeekö eläinlääkärit kynsienlyhennysoperaatioita, esim puudutuksessa tai rauhoituksessa? Vaikka eiköhän tässä yritetä vielä toistaiseksi kotikonsteilla..

Muita neuvoja?

9

839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Doglove

      Voit viesä koirasi eläinkauppaan kynsien leikkaukseen :)

    • 1830

      Rakennekynsiviila on karkea ja lyhentää nopeasti. Kaikilla leikkureilla saa ohuita siivuja,, ei ole leikkureista kiinni. Jos on tapana leikata niin että veri roiskuu, kannattaa jättää leikkaaminen jonkun muun tehtäväksi.

      • Kynsipitkänen

        No siis ehkä vähän liioittelin, en mä nyt niin tumpelo ole että ihan joka kerta veri lentäisi :D

        Mutta, kyllähän se riittää että silloin tällöin sattuu, että koira alkaa pelätä leikkaamista. Ja itse asiassa, kumma kyllä, edellisen koiran kynnenleikkuu sujui niin paljon helpommin - elinaikanaan tuli leikattua ehkä korkeintaan pari kolme kertaa hiukan liikaa. Vaikka mustat nekin kynnet oli yhtä lukuunottamatta..

        Ei kyllä mun mielestä kaikilla saksilla pysty "veistämään" semmosta ohutta lastua? Pitää olla hyväteräinen leikkuri. Meillä yhdet sakset joilla onnistuisi, mutta ne on vähän turhan kömpelöt pienelle koiralle. (ELL suosituksesta ison koiran sakset, koska tolla pikkusella on aika jyhkeät kynnet jostain syystä). Voisihan sitä kokeilla ostaa pienemmät mutta huippulaadukkaat ja tosi terävät sakset? Mutta ei kyllä huvittaisi TAAS laittaa rahaa uusiin leikkureihin, kun en tiedä onko nekään sitten mikään avain onneen..

        Mutta, pitääkin koittaa tota rakennekynsiviilaa, kiitos!


    • Minulla on sama ongelma kun koirallani kuuluu ola pitkä kynnet koska sen tarkoituksella risteytetty Hovawartin ja Puolan vinttikoiran kanssa.Karvan kasvu on aivan mahdoton ja kynnet ovat pikimustat,vain kokeilemalla kynnen alta tuntuu hermoradan pituus noin suunnilleen(se ura).Eli pienepänä leikkautin lyhyeksi eläinlääkärillä ja veri lensi,mutta aine jota heti laitettiin hyydytti veren tulon,tuskin kotiinainetta saa.Kotona sitten päivän päästä koira otti huippunopeuksiaa jatka menee yli 60km/h,ja suti mutkat ja lenteli nurin ja vetovaljaissa ei pitoa jäällä eikä kyllä lumessakaan.Kissalaumassa kasvaneena se myös käyttää "sormiaan,kynsiään"kuin kissa,eli tarttuu kaikkeen kiini samalla tavalla ja raapii. Muoto on täydellinen eikä kynnet lenkota vinossa,se saa lihasta otteen ja repii lihaa,joten eläin lääkäri sanoi että pidetään rajana noin 45mm loska ne ovat tukevat ja tarpeelliset.Nyt kuitenkin rapse kuuluu lattialla kävellessä joten viitisen milliä lähtee nukutuksessa koska kun ajattelette rotuja ei todellakaan sitä pysty pitämään lattialla paikoillaan niin ettei se vaikka on koulutettu pääse puremaan lekuria ja nukutuksessa kannattaa ottaa kaikki näytteet samalla koska en pidä urakasta kantaa isoa koiraa (48kg/säkä n.76cm) autoon-siitä pääsisi 45e herätys piikillä mutta ei hyvä kun se herää matkan aikana.Omistan kaarevan viilan eläinkaupan sellaisen ja todella kalliit leikkurit ja niillä voi namujen kanssa yrittää,ja on vertakin tullut muttei se kotona siitä välitä vaan haluaa syödä irronneet kynnet.Kaksi ihmistä ja asenne että kynnet lähtee niin kyllä onnistuu,mutta palkita täytyy jos kelpaa.

      • tähMitäh

        ? eli täh


    • Vie eläin lääkäriim ,leikkuuta ja poltata hermot kauemmas.Toimii mustilla kynsilä mitä et kotona näe leikata. Kunnallinen lääkäri tekee edullisemmin ja reippaasti tarpeeksi lyhyeksi ,ei sano tule 2kk uulelleen niin viilaillaan.

      • Kynsipitkänen

        Ok, hyvä tietää että tämäkin mahdollisuus on, jos nyt ei kotikonstein lähde lyhenemään.. Tai sitten jos jostain muusta syystä tarvii joskus nukuttaa, niin tän voi sitten pyytää samalla tehtäväksi :)

        Ja mitä tossa ylempänä kirjoitit siitä aineesta millä ell tyrehdytti verenvuodon, olen kuullut että semmosta jauhetta olisi ihan meidän "normi kuolevaistenkin" saatavilla. Hitsi kun en nyt muista mitä se oli ja mistä löytyy.


    • luomuhoitoa

      Yllytä koiraa kaivamaan kuoppia, mieluiten johonkin hiekkaiseen, kiviseen kohtaan, kuluttaa etukyntensö luotevasti. ( näytä nami ja survo se vaikka tikulla maan sisäään, tuikkaa kiven alle ellei hiirenkolot kiinnosta

    • Kynsipitkänen

      Kiitos vastaajille! Itse asiassa huomasin sen veitsenteroitusviilan sittenkin ihan tehokkaaksi, kun hoksasin että siinä on toinen puoli karheampi, ja kehitin vähän omaa viilaustekniikkaani. Nyt on lähtenyt kynnet lyhenemään ihan lupaavasti eikä koira edes suuremmin inhoa toimenpidettä. Vertakaan ei ole vielä tullut ainakaan.

      Vielä on haussa muutkin keinot jos parempia löytyy, se rakennekynsiviila ainakin lähtee testiin kunhan sellaisen jostain saan käsiini. Ehkä myös se koirille tarkotettu viila.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe