Johtaja pallilta pois

Ruskanvarit

126

1129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hienouutinen

      Ei muuta kuin potkut perseeseen vaan ja äijä lentää kuin leppäkeihäs. Oppiipahan olemaan kirjoittamatta törkyviestejä naiselle.

    • eiollutyllätys

      Piritta Rantanen tilalle, samalla niille vasemisto kääville lähöt

    • hometta

      Kyllä se ilkka siitä tokenee kun pääsee pois sieltä homeisesta toimistostaan

    • Mitenlienee

      Kokemuksen mukaan nämä erottamisyritykset ovat tulleet kunnille hyvin kalliiksi.

    • kommmari

      siltä 14 koplalta tiedetään sitten periä kustannukset, siinä menee monelta mökki perseen alta

      • meeäitesviereen

        Mikä kopla, tulit sitten vaikket tiedä asiasta mitään.


      • JuniperusCommunis

        On näissä Salmisen tukijajoukoissa yksi oikein oikeustieteiden ylioppilas.
        Uransa huipulla. Juomari puolustaa toista juomaria.


    • justjoo___

      Mikä helevetti tätä Jämsää riivaa, kun yksikään kaupunginjohtaja ei viihdy täällä? Ja jos edes vähän viihtyisi, niin sitten savustetaan kaikin keinoin pois.
      Yksi jopa tappoi ittensä. Sitä en osaa sanoa, oliko työstä, vai mistä johtuen.
      Keitä ovat tää 14 henkilön kopla, jotka nyt Salmista savustaa?

      • Lammaspaimen666

        Mies saa liki 10 000 euroa kuussa palkka. Jotain pitää silloin voida vaatia. Riittävän pitkään on odoteltu ryhdistäytymistä ja kerta kerralta huononevia selityksiä asiasta jos toisesta.

        "Aika aikaa kutakin", sanoi pässi, kun päätä leikattiin.


      • Jppl

        Savustajat on: Piritta Rantanen (sd), kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen (kesk), Mika Kyrö (kesk) Tuomo Alanen (sd), Sirkka Hirvelä (kesk), Pertti Suuronen (sd), Risto Perälä (sd), Sanna Rajala (sd), Jyrki Kokko (uj), Tommi Tapiainen (vihr), Seija El Sayed (uj), Leena Pärnäjärvi (kesk), Markku Sipilä (kesk) ja Leena Valkeajärvi (uj).


      • naminaminami

        Oho löytyy naista tästä joukosta muutama oikeakin. Ehkä he löytävät Auvilasta meille sopivan johtajan.Vai olisiko Pirittalla suunnitelmissa istua johtajaksi johtajan pallille. Nami ,nami.


      • Eve-m

        Niin juomakulttuurissa jokaisen, myös valtuuston edustajien pitää katsoa itseään peiliin, näin pienellä paikalla, me kaikki tunnemme toisemme, tiedämme toistemme juomakulttuurin, jotkut vielä ammattinsa puolesta tietää sen todella hyvin, ei kannata haukkua kaupunginjohtajaa, joka ei edes juo muihin verrattuna.... Rakkaat Jämsäläiset, Kateus ja katkeruus pitää unohtaa, sillä emme saavuta mitään.


    • Kuktietäis

      "Aloitteen ovat allekirjoittaneet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Piritta Rantanen (sd), kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen (kesk), Mika Kyrö (kesk) Tuomo Alanen (sd), Sirkka Hirvelä (kesk), Pertti Suuronen (sd), Risto Perälä (sd), Sanna Rajala (sd), Jyrki Kokko (uj), Tommi Tapiainen (vihr), Seija El Sayed (uj), Leena Pärnäjärvi (kesk), Markku Sipilä (kesk) ja Leena Valkeajärvi (uj).


      Aloite käsitellään Jämsän kaupunginhallituksessa maanantaina 10. lokakuuta ja kaupunginvaltuuston kokouksessa 7. marraskuuta. Jos siellä äänestetään kaupunginjohtaja Ilkka Salmisen irtisanomismenettelyn aloittamisesta, vaaditaan äänestyksessä 2/3 enemmistö." (Jämsän seutu)

      Aika koviakin nimiä on listalla.
      Eihän se mikään hyvä asia ole, eikä luottamusta herätä, jos esimerkiksi alkoholin käyttö ei ole hanskassa. Tehtävien laiminlyönnistä tavllisen knslaisen on paha sanoa mitään, kun ei niistä aioista tiedä.

      • Kirjopesu60astetta

        Virkamiesten neuvottelutaidottomuudesta ja tilannetaidoista on ollut monasti puhe. Ilmeisesti on ajauduttu tilanteeseen jossa yrittäjät eivät enää edes suostu neuvottelemaan kaupunginjohtajan kanssa koska aiemmin sovittuun ei voi luottaa. Tökeröt möläytykset niin Mänttä- Vilppulaan kuin Keski-Suomen suuntaan pilasivat monta mahdollisuutta edistää kaupunkimme asiaa.

        Onhan tämänpäiväinenkin hyvä esimerkki. Salmiselle tarjottiin mahdollisuutta tyylikkääseen johtajasopimuksen mukaiseen irtisanoutumiseen erorahoineen. Vaan kun mies ei edes kuuntele mistä on kyse ja suoraan repii esitetyt paperit.

        Urpo mikä Urpo. Heittää nyt itse paskaa tuulettimeen ja astuu seisomaan sen eteen.


      • kovanimi

        Ei Jämsässä ole kovia nimia.


      • SanaYmmärrysAnalyysi

        Fyyiiuuo
        Kutem aimmin ssowimmmeee ttu
        huaisin tulla iltatuuuuteenne
        mopot ja raksat käyntiin vaan
        Asia souivvittu
        Palatnnn


    • OnkoTosiOn

      Mikäs tämä juttu on jonka mukaan kaupunki olisi menettänyt rahaa miljoonittain jossain arvonlisävero töpeksinnässä.

      Samaan aikaan väännetään jonkun 50 000 euron asiasta verissäpäin kuukausikaupalla.

    • fasdfdsd

      Paras vaihtoehto olisi potkia tuo kaupunginjohtaja pihalle ja tuo 14 idiootin kopla perässä.

      • kirveelätöitä

        En tunne tapausta, enkä ole Jämsästä mutta näin naisen silmin kuvasta päätellen on ilkeän ja tyhmän öykkärin näköinen. Ja ei kait oikeasti voi tuulesta temmata näitä syytteitä Pois ja äkkiä tuollainen ukko, tyhjästä todennäköisesti on ison palkan käärinyt. Lähihoitajat ja siivoojat raataa vanhainkodeissa ja tuollaista elätetään.


    • niijustper

      Kaupunkinjohtajan tulee näyttää HYVÄÄ esimerkkiä alaisilleen muille kuntalaisille,itsekin työntekijänä JA varsinkin yksityishenkilönä! -Mites meijä poromestari-idea voi? Sen vois nyt koplata tähän samaan?

      • PerusÄijäilyä

        Amerikassa alkaa Trumpin kampanja köhiä kun ehdokkaan suhtautuminen naisiin alkaa ällöttää sitkeimpiäkin kannattajia.

        On se äijämäistä puhetta kun Trump kehua retostelee olevansa asemassa jonka vuoksi hän voi tarttua naisia pillusta, voi tehdä mitä tahansa.

        Meillä vielä Kunnanjohtajalle riittää tukea. Katajan ja Järvenpään mielestä tahmaiset tekstiviestit kuuluvat äijämäisen johtajan hyvään käytökseen.
        Mistäs puolueesta se Kankaanniemi olikaan, joka kompuroi tekstiviestiensä kanssa. Juupajuu. PerusSuomalainen.


    • hyvääuutinen

      Kaiken takana on saada Jämsään pormestarimalli ja Piritta Rantanen pormestariksi. Ei vaan taida sairaanhoitajan eväät siihen riittää. Toivottavasti valtuutetut kerää nimiä Salmisen erottamislistaan lisää.Salmisen on syytä miettiä sitä, että jos kaupunginjohtajalta ja hänen valitsijoiltaan menee sukset ristiin niin aina kaup.johtaja häviää.

      • AlkuVaihe

        Ei Pormestari asialla ole niin kovaa kannatusta.
        Pormestarimallin SELVITTÄMISESTÄ on tehty vain aloite. Ollaan monen mutkan ja vaiheen takana että se asia edes etenisi oikeasti tai onko siihen edes laajempaa kiinnostusta.
        Eikä Piritta Rantanen edes ollut aloitteen allekirjoittanut.

        Lähti liikkeelle Vihreistä (Tapiainen) ja UusiJämsä ryhmästä (Kokko, El-Sayed).


      • muistinsopukoista

        Eipä hävinnyt kaupunginjohtaja Mäntässäkään.!


      • gfgfgh6
        muistinsopukoista kirjoitti:

        Eipä hävinnyt kaupunginjohtaja Mäntässäkään.!

        Kyllä Ilkka Nikmo hävisi: ei kelvannut uudelleen enää Mäntän kaup.johtajaksi.


      • tätäseelämäon
        gfgfgh6 kirjoitti:

        Kyllä Ilkka Nikmo hävisi: ei kelvannut uudelleen enää Mäntän kaup.johtajaksi.

        Mutta viralta ei Nikmoa saatu. Uuden Mänttä- Vilppulan johtoon tosin ei valittu. Eikä valittu uudelleen muuten hallituksen puheenjohtajaakaan, joka Nikmoa yritti viralta kammeta. Mitä se Nikmo hävisi.


    • öykkärinpaikka

      Tarvitaanko Jämsässä kaupunginjohtajaa?? Tuotannolliset ja taloudelliset syyt! Osallistuisi kiky sopimukseen,talkoisiin ja halpuutukseen.

    • kysymysmerkki__

      Mitä tuo alussa oleva juttu joistakin naiselle kirjoitetuista törkyviesteistä on?

      • PaikkausSarja

        Osottaa onnetonta harkintakykyä kun kaupunginjohtaja soittelee omalle esimiehelleen aamuyöstä ja lähettelee rasvasia tekstiviestejä.

        Mies jolla on tämmönen pelisilmä ja tilannetaju on meitä edustamassa yritysneuvotteluissa ja eri verkostoissa ympäriinsä. Jälkiä saavat muut paikkailla kun ihmettelevät onko Jämsä tosiaan kaupunginjohtajansa esittämällä kannalla.

        Maineen ja luottamuksen menettää nopeasti, mutta sen palauttamiseksi saa tehdä töitä vuosikausia.


    • Pauliina-tietää-kaiken

      Sanomalehti Keskisuomalaisen inkvisitio on kaikkitietävä ja tuomitsee kaikki lehden Keski-Suomi profetioiden kyseenalaistajat! Kaupunginjohtaja on syyllinen. Nyt viedään Jämsän älykääpiöitä kuin litran mittaa.

    • Viisaampi

      Jos kaupunginjohtaja ei hoida työtään ja tehtäviään, niin on selvää, että eihän mitkään asiat hoidu. Kaupunginjohtajalla on vastuu huolehtia töistään, eikä siirtää vastuuta alaisilleen, niin kuin hän heti syytti muita. Mitä virkaa on johtajalla, joka ei pidä huolta, että jokainen hoitaa työnsä, eikä kykene itse mihinkään. Jarruttaa Jämsän kehitystä ja yrittäjien toimia. Eiköhän Jämsässäkin asiat hoituisi, ilman isopalkkaista kaupunginjohtajaakin, tilalle päteviä virkamiehiä ja naisia.

    • ex-martyr

      tää on ajojahti niiden taholta kun vastustaa sote toimen ulkoistamista

      • HuonoSyy

        Kun katsot aloitteen allekirjoittajien listaa niin eihän väitteessäsi ole mitään tolkkua.

        Pelkästään puheenjohtajistossa sote ulkoistus: toinen puolesta ja toinen vastaan.
        Kokko puolesta, Tapiainen vastaan jne jne


    • HuolestunutJämsäläinen

      Nyt muuten alkoi rahaa palaa. Onko maksukykyä? En ole viellä ainakaan lukenut yhtäkään syytä mikä OIKEASTI voisi olla syy erottamiseen.

      • Viisaampi

        Lue faktat, niin tiedät enemmän. Syitä peitelty jo vuosia.


    • Vetoajatyöntöä

      Jo pelkästään tämän hässäkän takia, joka muuten on muhinut jo toista vuotta, Salmisen edellytykset hoitaa virkaansa ovat kärsineet raskaasti. Miksi mies on muuten jo hakenut hommia tai antanut suostumuksensa virkoihin tuolla Etelä-Suomen suunnalla, olikos Lohja yksi kunta?

      • LinkedInUusiksi

        Salminen mokasi jo oman työllistymisensä kun ei pitänyt kuraa kaapissa ja repi erosopimuksensa.

        Kaikki jatkovetkuttelu on tämän jälkeen vain haitan tekoa Jämsälle.

        Toimintaedellytykset johtaa kuntaa ovat menneet.
        Pahimmassa skenaariossa Salminen siirtää syyn virkamiesten johtoryhmän päälle, josta kykenevimmät lähtevät muualle töihin. Luottamushenkilöiden suuntaan epäluottamus on syvä. Ei sellaisessa ilmapiirissä saada asioita ratkottua. Sote ja muuta tulossa. Kunnan talousraamit miljoonia pakkasella.


    • yhdetvielä

      Eikö Jämsässä ole muka ollut juoppoa johtajaa koskaan? Hei haloo torvelot! Muistellaas vähän takavuosia.

    • muuaallemuuttanut

      Jämsän pösilöt taas koheltaa. Olisivat tyytyväisiä, että ovat saaneet jallitettua sinne hölmöläänsä edes jonkun johtajakseen.

    • tällaista_paskapeliä

      En tunne, enkä tiedä nykyistä kauupunginjohtajan toimintatapoja, enkä erottamisprosessiin liittyviä asioita, joten no komments... Mutta Jämsään varmaan tartteis valita joku lestapaukku pomoksi. Häntä ei pystyis kukaan erottamaan, vaikka hänen toimintatapansa olisi kuinka tahansa umpikieroa. Ottaessaan silmätikuksi jonkun alaisena toimivan työntekijän tää lesta pelaisi asiat siihen malliin, että joka ei olisi hänen mielikseen ja joissa hän näkisi kadehtimisen aihetta tulisi erotetuiksi. Näin on käynyt ainakin eräässa koulutuskuntayhtymässä muutama vuosi takaperin. Lestapomo pelasi em. peliä ja sai aikaan sen et tunnontarkka, ahkera ja osaava työntekijä sai potkut.

    • Märkä1

      Alkoholi on jämsässä se punainenviitta jota sarvilla tökitään koska ihminen ei voi olla edes kohtalainen jos juopuu.

    • safdsbfhjö

      Rauhallista viikonloppua sulle Salminen. Vituttaako sua kun tuli revittyä eropaperin.

    • Kyrvänsyylä_

      Salamine voi painua Jämsästä vaikka vittuun, mutta huolitaanko sitä edes sinne?

      • Tapaninkohde

        Yritti kai samaan kohteeseen kuin Mattila, mutta en sitten tiedä miten kävi.


    • Tottahantuo

      Jyväskylän kannattajat haluaa erottaa johtajansa ja Tampereen kannattajat säilyttää

      • MuutSyyt

        Toistetaan vielä.
        Aloitteen allekirjoittajissa on sekä Keski-Suomen että Pirkanmaan kannattajia.
        Epäluottamuksen syyt ovat muualla kuin maakuntalausunnossa.


    • PirittaRantanentilalle

      Huomenna kun se lähtö Salmiselle tulee, niin maksakaa suosiolla kotia ja avaimet heti pois.

      • Enteitäilmassa

        Ei taida käydä ihan noin yksinkertaisesti. Voi tulla pitkäkin prosessi. Ja kallis.


      • enteitämyös

        Niinpä, kallis prosessi. Ja kukahan sen maksaa? Me jämsäläiset maksetaan, kun meidän valitsemat valtuutetut meuhkaa. Juupajuu. Täytyy pistää nimiä mieleen, ensi keväänähän on kunnallisvaalit taas.
        Jos noiden meuhkaajien suunnitelma onnistuisi, niin kukahan enää Jämsään hakisi kaupunginjohtajaksi? Joku kehäraakki perähikiältä mahdollisesti


    • Nytjärkikäteen

      Kun tälle tielle on lähdetty, valtuuston pitäisi olla asiassa yksimielinen. Salmisesta on tullut rampa ankka, uskottavuus on mennyt. Kestäisi vuosia sen takaisin hankkiminen. Jos valtuusto alkaa vielä keskenään riitelemään, Jämsän asiat joutuvat todella retuperälle.

      Sehän on selvä, että ei tästä hyvä seuraa kun Paakkanenkin kaulailee nyt kokoomuksen kanssa. On se ennennäkemätöntä.

    • lähtö-tulee

      Porkkanatukka ja persut nuolee kokoomuksen persettä. Keväällä annetaan äänet tuon listan jäsenille, jotka haluavat Salmisen Jämsästä pois.

      • PojatOnPoikiaHehHeh

        Olisihan se uutinen jos Jämsän Kokoomus, Jämsän Perussuomalaiset ja Jämsän Vasemmistoliitto hyväksyvät seksuaalisen häirinnän Jämsän kaupungin työpaikoilla ja Jämsän kunnallispolitiikassa. Sivistysvaltiossa nollatoleranssi kaikenlaiselle seksuaaliselle häirinnälle pitäisi olla itsestäänselvyys.

        Entinen kansanedustaja Tuula Peltonen opasti paikallislehdessä hallituksen puheenjohtajaa painamaan villaisella kaupunginjohtajan yölliset ahdistelut. Melko yllättävä kannanotto häneltä.

        Kokoomuksen puheenjohtaja on erottanut oman ulkoministerinsä tuhmien tekstiviestien vuoksi.
        Ulkoministeri Soini hyllytti Tukholman suurlähettilään. Soinin mukaan tällaisille asioille on nollatoleranssi.
        Vasemmiston puheenjohtaja Li Andersson on tuominnut jyrkästi kaiken seksuaalisen häirinnän.

        Ovatko Jämsän Kokoomus, Jämsän Perussuomalaiset ja Jämsän Vasemmistoliitto sekä ex-kansanedustaja Tuula Peltonen edelleen pimeeällä keskiajalla asenteissaan?


    • johtajajohtaa

      Minä taas valitsen ääneni kohteen juurikin tuon porukan ulkopuolelta. Itse ovat tilanteen antaneet syntyä. Sympatiat Salmiselle.

      • Yksinkertainenkysymys

        Jos johtaja ei johda, niin mitäs semmoisella johtajalla tekee?


      • FeikkiKohtuukäyttäjä

        "Itse ovat tilanteen antaneet syntyä"

        Mitä tarkoitat. Kun ei johtaja hallitse alkoholin käyttöään eikä tunnusta ongelmaa, miten siihen puutut?


    • melkoheikkoaosaamista

      Rantasen kommenttien mukaan hän (voisi sanoa painosti tai kiristi) Salmista siten että mikäli hän olisi vapaaehtoisesti eronnut, olisi Rantanen tiimeineen ollut valmis vaikenemaan. Heti eropaperin repimisen jälkeen Rantanen uhkauksensa mukaisesti julkisti tietonsa. Mielestäni todella arveluttavaa peliä Rantaselta koska ei tälläisillä tiedoilla voi käydä kauppaa, vaan tiedot olisi pitänyt julkaista heti. Pahimmillaan mikäli eropaperi olisi allekirjoitettu, olisi tiedot kaupunginjohtajan teoista vaiettu. Väkisinkin herää kysymys että minkälaista bisnestä ja peittelyä kaupungilla toteutetaan.

      • Ihanookoojuu

        Ihan oikea menettely. Turha sitä on jänkäillä sinne ja tänne


      • jakari157

        Umpikiero Demari..kuten muutkin hengessä kulkijat


    • MiehenSana

      Pannaan mieleen Salmisen lupaus olla jäämättä sairaslomalle.

      Otsikot tulevat vielä suurenemaan.

    • tulos-tai-ulos

      Monon kuva perseelle Salmiselle vaan.

    • daavidtsainen

      Piritta on nähty Akuliinassa aika lailla tuiterissa ja Lahtisen Merja oli maakuntaristeilyllä änkyräkännissä ja vielä edustamassa Jämsää.

    • UraohjusTuho

      Salmisen edeltäjä Tapani Mattila väisti Jämsästä Nokialle kaupunginjohtajaksi. Kauaa ei siedetty sielläkään. Hommasi itselleen useammat vuoden palkkaa vastaavat erorahat muutamassa vuodessa.

      Yksi Mattilan Nokian kiistanalaisimpia hankkeita oli Prisman kaavan runnominen entisen kaatopaikan paikalle. Puhdistustyöt ja kustannukset lankesivat kaupungille. Viisaampia hirvitti koko hanke.

      Kaatopaikkaa on puhdistettu vuosia.
      Päivän aamulehti kirjoittaa jälleen asiasta:
      "Nokian Häpesuo on loputon rahanreikä - rahaa tarvitaan yhä miljoonia lisää. Mikään ei tunnu riittävän Nokian Häpesuon puhdistuskustannuksissa"

    • ArvaanHarmittiko

      Ei ottanut Salminen osaa Forssan alkavaan kaupunginjohtaja kisaan. Pari tuhatta asukasta pienempi kuin Jämsä.

      Olisi kannattanut. Helpompi olisi ollut kehittää perusteluita sinne siirtymiselle, kuin nyt selitellä tekemisiään ja tekemättä jättämisiään Jämsässä.

    • mistäuusi

      Joko on saannu lähdöt.

      • vainelämääontää

        Ei ole, eikä ihan helpolla saa.


    • vaalittuloo

      Joo. Ei tuon rupusakin hölmön aloitteen takia ainakaan. Naurettavaa toimintaa.

    • virkamiesonerimies

      Tässä tulee esille se kuinka suomessa virkamies on suojeltu. Mikäli virkasuhdetta ei lopeteta....tässä tapauksessa kaupunginjohtajan virka on ja pysyy, Ainoa vaihtoehto on palvelussuhteen päättäminen, mikä vaatii erittäin painavat perusteet sille että henkilö ei enää voi virkaansa hoitaa. Oikeudenkäyntikaaren mukaisestti edessä on oikeuden tekemä päätös mikä maksaa aivan julmetusti veronmaksajille ja lopputulos voi olla mitä vain.

      • Läpiäpäähäsi

        Höpöhöpö
        Kaupunginjohtajan erottamisen perusteeksi riittää luottamuspula.
        Muiden virkamiesten erottamiseen tarvitaan virkavirhe.

        Salmiselle on tehty johtajasopimus työn alkaessa.
        Mainitut erorahat on sovittu johtajasopimuksessa ja ne maksetaan kun kaupunginjohtaja irtisanoutuu itse epäluottamustilanteessa.


      • jotainjärkeä
        Läpiäpäähäsi kirjoitti:

        Höpöhöpö
        Kaupunginjohtajan erottamisen perusteeksi riittää luottamuspula.
        Muiden virkamiesten erottamiseen tarvitaan virkavirhe.

        Salmiselle on tehty johtajasopimus työn alkaessa.
        Mainitut erorahat on sovittu johtajasopimuksessa ja ne maksetaan kun kaupunginjohtaja irtisanoutuu itse epäluottamustilanteessa.

        Höpöhöpö itsellesi! Ei riitä luottamuspula syyksi. Ja millä sellaisen luottamuspulan näyttää toteen. Kyllä jotain konkreettista pitää olla. Siis selvä virkavirhe tai rike. Sittenkin on hankala prosessi. Luottamuspula on veteen piirretty viiva. Sitä voidaan selitellä ja vatvoa aivan mielivaltaisesti.


    • Jörgellö

      Peräläkin laittanut nimensä paperiin kun kuuli että alkoholiakin on juonnut että sitä porukkaa riittää jämsässä.

      • skdli

        Kaikki munattomat siihen paperiin nimensä laittoivat!


    • TaudinKuva

      Joukko käyttäytymispiirteitä joista tunnistaa alkoholistin:

      Vastuuntunnottomuus.

      Ongelman kieltäminen.

      Puutteellinen todellisuudentaju.

      Valehtelu ja keinottelu.

      Kriittisyys, toisten syyttäminen.

      Juomisesta tulee arka puheenaihe.

      Myöhästymisiä ja satunnaisia poissaoloja, joihin liittyy valehtelua. Tauot venyvät.

      Ihminen on herkkä arvostelulle, joka voi olla todellista tai kuviteltua.

      Työpanos heikentyy. Ihminen käyttää tehtäviin entistä pidempään aikaa ja tekee virheitä työssä.

      Vähentynyt kiinnostus työhön ja heikentynyt suorituskyky.

      Ihminen välttelee työkavereita ja esimiehiä.

      Työssä tapahtuu toistuvia hajamielisyydestä johtuvia vahinkoja ja virhearviointeja.

      Selittelee, rakentelee alibeja

      Ihminen tuntee perusteettomia epäilyjä.

      Ärtynyt, äkkipikainen, katkera.

      Ylimielinen ja riidanhaluinen. Hänellä alkaa olla mahtipontisia ja suureellisia ajatuksia.

      Käyttäytyy kerskailevasti.

      Ulkoisessa olemuksessa on turvotusta ja punakkuutta.

      Yrittää pitää lupauksensa, mutta ei pysty niitä pitämään.

      Liioittelee työtuloksiaan, nykivä työtahti.

      Muistikatkoja.

      Hermostuneisuutta ja äreyttä.

      Ihmisellä on jo lukuisia poissaoloja, myös ilmoittamatta.

      Alkaa eristäytyä.

      Kotona on vakavia ongelmia.

      Työssä tulee jo merkittäviä virheitä.

      Kauhu tulevasta romahduksesta estää häntä asian tunnustamisen.

      Jättää työpaikkansa ylpeänä edesottamuksiaan puolustellen.

      (Kannanottoa tai politikointia voi hakea, yhteys todellisiin tapahtumiin tai henkilöön ovat sattumaa.)

      • tuleemieleenkysyä

        Perustuuko listasi omakohtaisiin kokemuksiisi.


      • saattokivastauksen

        Ei omiin, mutta etäisesti tuntemani kaveri on nyt tuon ylläolevan pitkän luettelon viimeisellä rivillä.


    • Äänestäjät

      Sopiiko moneen valtutettuun?

      • RaivoMenee

        Kaupungin lautakuntien jäsenillä on kaupungin läppärit käytössä.
        Pitäisi olla alkometrilukko niissä. Ei pääse lähettään sitten sähköpostia humalassa. Sama juttu puhelimessa.


      • sanvaan

        Näitä valtuutettujen käyttäytymiseen liittyviä asioita pitäisi äänestäjienkin vähän miettiä..


    • UusiAlku2

      Kuntalaissa kaupunginjohtajan irtisanomiselle annetaan vaihtoehdoksi "siirretään muihin tehtäviin".

      Tällä vuosituhannella näitä tapauksia on ollut useita kymmeniä. Vain pari kertaa ratkaisuksi on tullut siirto muihin tehtäviin. Pöytä on puhdistettu kun tälle tielle on lähdetty.

    • Tsonga2

      Paise paranee kun se avataan (afrikkalainen sananlasku)

    • MaanTavat

      Toiset ajat, toiset tavat. (Ranskalainen sananlasku)

    • Opportunity2

      Reisijärvellä on jatkettu uuden kaupunginjohtajan hakuaikaa 7. marraskuuta asti.

      • kyrvänsyylät

        ja Oulussa on kaup. johtajan paikka auki. Salminen hakekoon paikkaa, että saadaan nauraa.


      • TekoÄly2

        Pelko antaa järkeä tyhmällekin. (Ranskalainen sananlasku)


    • Näköradio_ohjelma

      "Silmät uskovat itseään, korvat toista ihmistä. (Saksalainen)"

      Niinpä valtuutetuille järjestetään iltakoulu. Jotta jokainen valtuutettu näkee tarvittavat todisteet itse ja voivat muodostaa mielipiteensä aivan itse. Ilman ryhmänsä johtajan pomotusta, joka on muodostettu jo ennen todisteaineiston esittämistä.

    • EpäasiallinenKäytös

      Vuosina 2005–2013 oli yhteensä 24 tapausta, joissa oli tehty aloite valtuustolle kunnanjohtajan erottamiseksi.

      Aloitteessa ei ole mainittava syytä, miksi ehdotetaan, että valtuusto käynnistäisi kuntalain mukaisen irtisanomismenettelyn. Yleisimmin aloitteessa ei ole perusteluja tai sitten ne ovat hyvin laveita. Aloitteissa perusteltiin yleisesti, että kunnanjohtaja on menettänyt luottamuksen.

      Nimitettyjen tilapäisten valiokuntien perusteluissa mainitaan usein yhteistyöongelmat ja epäasiallinen, loukkaava käytös.

    • kännikj

      Ilmajoella varmaan paikka auki myöäs kohta, kännissä ei varmaan passaa siellä kuitenkaan ajella, toki tuskin Jämsässäkään.

    • ghhghghgfkhg

      Olen saanut luettavakseni 24 osaisen "perustelu"väitteet Salmisen erottamiseksi. Yksikään kohta perusteluista ei ole sellainen, jonka mukaan olisi toimittu väärin. Osoittaa vain, että johtavat luottamusnaiset eivät osaa tehtäviään ja koko johtoryhmä on muka toiminut väärin, ei yksin Salminen. Aina ei luottamushenkilö saa mielipidettään hyväksytyksi
      Aloitteentekijät iskivät lisäksi tahallaan valheellisesti myös arimpiin aiheisiin millä voivat lyödä: Alkoholinkäyttö ja tekstiviestit

      Vakuutan ja alleviivaan että Salmisella ei ole alkoholiogelmaa. Vapaa-aikanaan myös kaupunginjohtajalla on oikeus silloin tällöin ottaa paukut. Niin Merja Lahtinen kuin Piritta Rantanen ovat puheenjohtajakaudellaan esintyneet vapaa-ajallaan huppelissa kuin myös moni valtuutettu.

      Ja sitten nuo tekstiviestit, mistä kaupunginjohtajaa syytetään. Kaksi vuotta sitten kun Piritta oli sinkku ja kj oli sinkku kj lähetti Piritalle muutaman tekstiviestin missä kehui Piritan ulkonäköä tms. Mitä helvetin pahaa siinä oli kun molemmat oli sinkkuja kj yritti iskeä Pirittaa. Ja lisäksi se yksi yöllinen puhelinsoitto on pyydetty ja annettu anteeksi.Minkäännäköistä julkisuusarvoa ne eivät ansaitse puhumattakaan erottamisperustelua.

      Ja sitten vielä tuo tökerö ulostulo. Viisi valtuutettua marssi kaupunginjohtajan luo ja vaati välitöntä irtisanoutumista uhkauksella että tuovat asioita julkisuuteen jos ei eroa. Sairasta toimintaa. Jämsän edun mukaista on, että päätunarit Merja Lahtinen ja Piritta Rantanen eroavat puheenjohtajatehtävistään vapaaehtoisesti 7.11. valtuuston kokouksen jälkeen ja heidän tilalleen valitaan yhteistyökykyisemmät henkilöt.

      • Johtajasopimus

        Lyhyestä virsi kaunis. Eräille valtuutetuilleei riitä 24 kohtainen perustelu. Johtajalle riittää todettu epäluottamus ja avaimet jää työpöydälle.


    • Pukuhuonepuhettako

      "Kaksi vuotta sitten kun Piritta oli sinkku ja kj oli sinkku kj lähetti Piritalle muutaman tekstiviestin missä kehui Piritan ulkonäköä tms."

      Kaksi vuotta sitten kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli naimisissa ja hänen puolisonsa oli parantumattomasti syöpäsairaana kotona hoidettavana.

      Tämä antaa entistäkin huonomman kuvan kj Salmisen tilannetajusta, kun hän on harjoittanut seksuaalista häirintää.

      • Jämsän_Trumppi

        Mikä hävytön sika !! Heti kenkää Jämsästä tuommoiselle.


      • EiOlisiUskonut

        Tällaista sikaa Kataja, Putkonen, Paakkanen ja kumppanit suojelevat!

        Mitä näiden vanhojen naisvaltuutettujen päässä oikein liikkuu?

        Kiirastulessa on aivan oma osastonsa niille naisille jotka kampittavat toisia naisia.


      • dfgshhkbj
        EiOlisiUskonut kirjoitti:

        Tällaista sikaa Kataja, Putkonen, Paakkanen ja kumppanit suojelevat!

        Mitä näiden vanhojen naisvaltuutettujen päässä oikein liikkuu?

        Kiirastulessa on aivan oma osastonsa niille naisille jotka kampittavat toisia naisia.

        Piritta oli silloin sinkku, kysykää vaikka Piritalta. Toivottavasti julkaisee ajankohdan ja ne tekstiviestit!!!


      • SikailuOnSikamaista

        Ei seksuaalinen häirintä muuksi muutu on sinkku tai ei. Se ihmetyttää kun Salminen samoihin aikoihin oli "perhesyihin" vedoten hakemassa kolmeen otteeseen kaupunginjohtajaksi eteläiseen Suomeen. Ei hillinneet perhesyyt seksuaalista häirintää toisaalla.

        Ilkka Kanerva lensi ministeriöstä puutarhanhoito tekstiviestien vuoksi.
        Kankaanniemi olisi nyt ministeri jos olisi jättänyt omat viestinsä lähettämättä.
        Matti Ahde pistettiin Veikkauksesta pihalle vaikka on omasta mielestään mahdottoman mukava mies naisille.
        Ei ymmärtänyt Suurlähettiläs Viinanen miksi hänet kotiutettiin. Timo Soinilla on nollatoleranssi näihin juttuihin. Naiset kertoivat Viinasen sopimattomista puheista ja ehdotuksista.

        Ihmetellä pitää miksi jämsäläissikaa sitkeästi eräät puolustelevat.


      • fdfhdjjrrt

        Piritta oli silloin sinkku, kun kj viestitteli. Piritta löysi kyllä toisen miehen heti kohta oman miehensä kuoleman jälkeen.


      • Seksististä

        Oletteko huomanneet kuinka pienet kädet hänellä on?
        Tiedättehän mitä sanotaan miehistä joilla on pienet kädet?


    • P.P.Peloton

      Tuohon seksuaaliseen häirintään vetoaminen on ongelmallista ja vertaukset vaikkapa Kankaanniemeen, Ahteeseen yms on huonoja koska heidän tapauksessa oli täysin selvää että teot ja väitteet oli seksuaalisia, kauniiksi kutsuminen on taasen niin tulkintakysymys ettei sitä oikein voi häirinnäksi luokitella. Seuraavaksi päästään siihen että ymmärtääkseni viestit on Piritalle lähteneet virka-ajan ulkopuolella ja yksityishenkilönä, mutta tietty asema tuo ongelmia. Lainsäädäntö on selkeä että virkasuhteessa olevan on käyttäydyttävä virkansa mukaisesti aina, mikä tarkottaisi tiukasti tulkiten että vaikkapa Jämsän poliiseista yksikään ei saisi esiintyä vapaa-ajallaan humalassa tai vongata seuraa. No monella tämän kommentin yhteydessä jo lamppu syttyy ja varmasti voidaan ymmärtää että suomen virkamiehen elämä olisi aika ankeaa ilman "omaa aikaa". Kaupunginjohtajan kannalta toiminta on ollut tulkinnanvaraista ja ehkä sopimatonta, mutta teot ovat olleet niin pieniä ettei se riitä perusteeksi erottamiselle

      Yrittäjien suunnalta olen itse ainakin kuullut että päätöksenteko kangertelee ja on usein epäjohdonmukaista ja kaupunginjohtaja on usein ollut asiassa passsiivinen. Kuitenkin on muistettava että lautakunnat puheenjohtajineen näitä asioita ajaa kaupunginjohtajan ohjauksessa, yhtä miestä ei kannata vetää kölin ali. Mielestäni nykyinen kaupunginjohtaja tulisi erottaa, mutta ei minkään viestien, alkoholinkäytön tai puhelun perusteella vaan muista syistä ja samalla sietäisi muutama muukin johtoportaasta saada lähdöt.

      Mitä tulee Rantaseen, hänen toiminta on ollut amatöörimäistä ja paikoin asiatonta. Kuka oikeasti menee antamaan lausunnon että on pitänyt epäasialliseksi kokemiaan viestejä vuosia salassa ja kaiken lisäksi käynyt kauppaa ja suoraan sanoen kiristänyt niillä kaupunginjohtajaa kun sopiva tilaisuus koitti. Täytyy myös omakohtaisiin havaintoihin vedoten todeta että kaupungin päättäjille monelle tekisi hyvää opetella olemaan käyttämättä alkoholia julkisesti ja myös kohtuudella kotona.

      • EiSeIhanNäinToimi

        "Yrittäjien suunnalta olen itse ainakin kuullut että päätöksenteko kangertelee ja on usein epäjohdonmukaista ja kaupunginjohtaja on usein ollut asiassa passsiivinen. Kuitenkin on muistettava että lautakunnat puheenjohtajineen näitä asioita ajaa kaupunginjohtajan ohjauksessa,"

        Heh heh. Et taida itse olla mukana luottamushenkilönä missään lautakunnassa. Jos kaupunginjohtajan kyvyttömyys johtaa päätösten valmistelua ja vastuuttaa tehtäviä sysätään lautakuntien syyksi, niin ollaan aika pahasti hakoteillä.


      • P.P.PelotonRE
        EiSeIhanNäinToimi kirjoitti:

        "Yrittäjien suunnalta olen itse ainakin kuullut että päätöksenteko kangertelee ja on usein epäjohdonmukaista ja kaupunginjohtaja on usein ollut asiassa passsiivinen. Kuitenkin on muistettava että lautakunnat puheenjohtajineen näitä asioita ajaa kaupunginjohtajan ohjauksessa,"

        Heh heh. Et taida itse olla mukana luottamushenkilönä missään lautakunnassa. Jos kaupunginjohtajan kyvyttömyys johtaa päätösten valmistelua ja vastuuttaa tehtäviä sysätään lautakuntien syyksi, niin ollaan aika pahasti hakoteillä.

        Sen verran sekavan viestin laitoit että selvennetään myös muille. Kaupunginjohtajan tehtävä on johtaa ja valvoa kaupungin hallintoa, eli olla se viimeinen päättävä taho joka vastaa että asiat toimii ja valvoa lautakuntien ja valtuutettujen toimintaa. Eri lautakunnat tekee päätöksiä ja suunnitelmia yhdessä (Lautakunnan)johtajan kanssa. Kaupunginjohtajalla on muuten pitkä lista velvollisuuksista ja oikeuksista. Kaupunginjohtajan työt:
        johtaa ja valvoa kaupungin hallintoa ja taloutta
        vastata kaupungin elinkeinopolitiikan toteuttamisesta
        johtaa ja valvoa kaupungin tiedotustoimintaa kaupunginhallituksen ohella
        päättää enintään 100.000 euron hankinnoista ja niiden kilpailuttamisesta ellei toimivallasta ole muuta määrätty
        päättää hankesuunnitelmien käynnistämisestä ja nimetä niitä koskevat vastuuhenkilöt
        päättää virastojen ja toimistojen sekä eri palveluyksiköiden sijoittumisesta kaupungin omistamiin tai hallitsemiin kiinteistöihin
        päättää viranhaltijatyöryhmien perustamisesta
        antaa kaupunginkamreerille rahavarojen sijoittamista, kassalainojen ottamista sekä antamista koskevat ohjeet
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin virkamatkoista
        vastata siitä, että kaupungin edustaja on läsnä kaupungin edustustilaisuuksissa, sekä edustaa kaupunkia kokouksissa ja neuvotteluissa
        seurata niiden kuntayhtymien ja niiden organisaatioiden toimintaa, joissa kaupunki on mukana
        vastata yhdessä kaupunginkamreerin kanssa valtionosuuksien ja valtionavustusten ajallaan tapahtuvasta hakemisesta sekä niitä koskevien tilitysten antamisesta
        päättää kaupungin edustustilaisuuksien järjestämisestä samoin kuin niistä aiheutuvien menojen maksettavaksi hyväksymisestä
        päättää lainojen ottamisesta valtuuston talousarviokäsittelyssä määrittelemissä rajoissa
        päättää käteisvarojen myöntämisestä kaupungin virastoille ja laitoksille
        päättää kaupungin saatavien vakuudeksi vahvistettujen kiinnitysten etuoikeuden muuttamisesta ja vakuuden vaihtamisesta uuteen vakuuteen sekä kaupungin myöntämien lainojen ylivakuutena olevien vakuuksien palauttamisesta
        päättää suostumuksen antamisesta valtion osalainoittamaan asuntoon kohdistuvien lisäkiinnitysten hakemiseen
        päättää jälkipanttaussitoumusten antamisesta
        myöntää palvelukeskuksien päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin vuosilomat
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta seuraavista virkavapaista:
        - sairaudesta ja työtapaturmasta aiheutuvat virkavapaudet,
        - äitiys-, erityisäitiys-, isyys- ja vanhempainloma, hoitovapaa,
        - määräykseen perustuva kertausharjoitus tai väestönsuojelu- koulutus,
        - muu virka- tai työehtosopimuksella sovittu virkavapaus, jonka kesto ja palkkaus on sopimuksissa määrätty
        myöntää palvelukeskuksien päälliköille, kaupunginkamreerille ja viestintäsihteerille enintään 30 päivää kestävä palkaton virkavapaus
        päättää palvelukeskuksien päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta terveydentilaa koskevien tietojen pyytämisestä ja terveydentilaa koskeviin tarkastuksiin ja tutkimuksiin määräämisestä
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta täydennyskoulutuksesta
        päättää johtoryhmää kuultuaan vakinaisten virkojen ja työsopimussuhteiden täyttöluvasta tai asian viemisestä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi
        vastata kaupungin lakimiespalvelujen järjestämisestä,
        käyttää kaupungin puhevaltaa eri viranomaisissa riita- ja rikosasioissa.
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta kirjallisen varoituksen antamisesta, jos hän on toiminut vastoin virkavelvollisuuksiaan taikka laiminlyönyt niitä.


      • SiatBoikottiin

        "kauniiksi kutsuminen on taasen niin tulkintakysymys ettei sitä oikein voi häirinnäksi luokitella"

        Kannattaisi odotella valtuuston iltakoulun antia.
        Salminen on kaunistellut asiaa kuvaten viestejään kannustaviksi ja kehuviksi.
        Kuitenkin se on vastaanottajan tehtävä kertoa miten ja millaisiksi hän on viestit kokenut. (emmekä edes tiedä viestien sisältöä)

        Ei Matti Ahde, suurlähettiläs Viinanen, Kankaanniemi ja Kanerva tietenkään itse kokeneet viestejään häirinnäksi. Silti monoa tuli. Vastaanottajan kokemus viestittelyn ahdistavuudesta määrittää asetelman. Ei työnantaja voi hyväksyä tällaisia tekoja. Jos julkinen toimija antaa ymmärtää sovinistisen ja seksistisen käyttäytymisen, siitä voi tulla vakavia seurauksia. Avoimiin paikkoihin eivät pätevät naiset hae töihin, jos organisaatio sallii avoimesti sikailun. Voi tulla yleinen huono leima Jämsälle. Naisjärjestöt ovat hyvin kärkkäitä tällaiselle julkisuudelle. Ei Himosyrittäjiä naurata jos suuret naisvaltaiset ammattijärjestöt kehottavat jäseniään boikotoimaan Himosta Kaupungin naisvihamielisen asenteen vuoksi.


      • gsdfhzdhfxjm
        P.P.PelotonRE kirjoitti:

        Sen verran sekavan viestin laitoit että selvennetään myös muille. Kaupunginjohtajan tehtävä on johtaa ja valvoa kaupungin hallintoa, eli olla se viimeinen päättävä taho joka vastaa että asiat toimii ja valvoa lautakuntien ja valtuutettujen toimintaa. Eri lautakunnat tekee päätöksiä ja suunnitelmia yhdessä (Lautakunnan)johtajan kanssa. Kaupunginjohtajalla on muuten pitkä lista velvollisuuksista ja oikeuksista. Kaupunginjohtajan työt:
        johtaa ja valvoa kaupungin hallintoa ja taloutta
        vastata kaupungin elinkeinopolitiikan toteuttamisesta
        johtaa ja valvoa kaupungin tiedotustoimintaa kaupunginhallituksen ohella
        päättää enintään 100.000 euron hankinnoista ja niiden kilpailuttamisesta ellei toimivallasta ole muuta määrätty
        päättää hankesuunnitelmien käynnistämisestä ja nimetä niitä koskevat vastuuhenkilöt
        päättää virastojen ja toimistojen sekä eri palveluyksiköiden sijoittumisesta kaupungin omistamiin tai hallitsemiin kiinteistöihin
        päättää viranhaltijatyöryhmien perustamisesta
        antaa kaupunginkamreerille rahavarojen sijoittamista, kassalainojen ottamista sekä antamista koskevat ohjeet
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin virkamatkoista
        vastata siitä, että kaupungin edustaja on läsnä kaupungin edustustilaisuuksissa, sekä edustaa kaupunkia kokouksissa ja neuvotteluissa
        seurata niiden kuntayhtymien ja niiden organisaatioiden toimintaa, joissa kaupunki on mukana
        vastata yhdessä kaupunginkamreerin kanssa valtionosuuksien ja valtionavustusten ajallaan tapahtuvasta hakemisesta sekä niitä koskevien tilitysten antamisesta
        päättää kaupungin edustustilaisuuksien järjestämisestä samoin kuin niistä aiheutuvien menojen maksettavaksi hyväksymisestä
        päättää lainojen ottamisesta valtuuston talousarviokäsittelyssä määrittelemissä rajoissa
        päättää käteisvarojen myöntämisestä kaupungin virastoille ja laitoksille
        päättää kaupungin saatavien vakuudeksi vahvistettujen kiinnitysten etuoikeuden muuttamisesta ja vakuuden vaihtamisesta uuteen vakuuteen sekä kaupungin myöntämien lainojen ylivakuutena olevien vakuuksien palauttamisesta
        päättää suostumuksen antamisesta valtion osalainoittamaan asuntoon kohdistuvien lisäkiinnitysten hakemiseen
        päättää jälkipanttaussitoumusten antamisesta
        myöntää palvelukeskuksien päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin vuosilomat
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta seuraavista virkavapaista:
        - sairaudesta ja työtapaturmasta aiheutuvat virkavapaudet,
        - äitiys-, erityisäitiys-, isyys- ja vanhempainloma, hoitovapaa,
        - määräykseen perustuva kertausharjoitus tai väestönsuojelu- koulutus,
        - muu virka- tai työehtosopimuksella sovittu virkavapaus, jonka kesto ja palkkaus on sopimuksissa määrätty
        myöntää palvelukeskuksien päälliköille, kaupunginkamreerille ja viestintäsihteerille enintään 30 päivää kestävä palkaton virkavapaus
        päättää palvelukeskuksien päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta terveydentilaa koskevien tietojen pyytämisestä ja terveydentilaa koskeviin tarkastuksiin ja tutkimuksiin määräämisestä
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta täydennyskoulutuksesta
        päättää johtoryhmää kuultuaan vakinaisten virkojen ja työsopimussuhteiden täyttöluvasta tai asian viemisestä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi
        vastata kaupungin lakimiespalvelujen järjestämisestä,
        käyttää kaupungin puhevaltaa eri viranomaisissa riita- ja rikosasioissa.
        päättää palvelukeskusten päälliköiden, kaupunginkamreerin ja viestintäsihteerin osalta kirjallisen varoituksen antamisesta, jos hän on toiminut vastoin virkavelvollisuuksiaan taikka laiminlyönyt niitä.

        Lopeta jo Merja Lahtinen. Prosessinne ei vaan nyt onnistu


      • pölhölä
        SiatBoikottiin kirjoitti:

        "kauniiksi kutsuminen on taasen niin tulkintakysymys ettei sitä oikein voi häirinnäksi luokitella"

        Kannattaisi odotella valtuuston iltakoulun antia.
        Salminen on kaunistellut asiaa kuvaten viestejään kannustaviksi ja kehuviksi.
        Kuitenkin se on vastaanottajan tehtävä kertoa miten ja millaisiksi hän on viestit kokenut. (emmekä edes tiedä viestien sisältöä)

        Ei Matti Ahde, suurlähettiläs Viinanen, Kankaanniemi ja Kanerva tietenkään itse kokeneet viestejään häirinnäksi. Silti monoa tuli. Vastaanottajan kokemus viestittelyn ahdistavuudesta määrittää asetelman. Ei työnantaja voi hyväksyä tällaisia tekoja. Jos julkinen toimija antaa ymmärtää sovinistisen ja seksistisen käyttäytymisen, siitä voi tulla vakavia seurauksia. Avoimiin paikkoihin eivät pätevät naiset hae töihin, jos organisaatio sallii avoimesti sikailun. Voi tulla yleinen huono leima Jämsälle. Naisjärjestöt ovat hyvin kärkkäitä tällaiselle julkisuudelle. Ei Himosyrittäjiä naurata jos suuret naisvaltaiset ammattijärjestöt kehottavat jäseniään boikotoimaan Himosta Kaupungin naisvihamielisen asenteen vuoksi.

        Mikä ihmeen naisvihaaja?hän oli ihastunut selvästikin rantaseen!uskaltaako kohta kukaan lähestyä naista,saati puhua?!


    • kysynpävain

      "Salminen on kaunistellut asiaa kuvaten viestejään kannustaviksi ja kehuviksi.
      Kuitenkin se on vastaanottajan tehtävä kertoa miten ja millaisiksi hän on viestit kokenut. (emmekä edes tiedä viestien sisältöä)"
      Tässä viestissä kiteytyy nykyisen tilanteen ongelma. Salminen on kertonut oman kantansa ja Rantanen omansa, mutta Rantanen ei näitä viestejä ole julkaissut vaikka ne esille toi ja niihin on vedonnut, miksi?

      • HaluatVaiEtJulki

        Tekstiviestit on pieni lisämauste Salmisen luottamuspulassa. Johtamisongelmat ovat pääsyy.
        Johtajasopimuksen mukaisesti Salminen olisi voinut irtisanoutua, jolloin olisi vältytty kaupunginjohtajan nolaamiselta ja kaupungin mainetahralta.

        Jos Salminen irtisanoutuu ennen valtuuston iltakoulua, niin vielä pelastetaan mitä pelastettavissa on. Iltakoulun jälkeen kissa on pöydällä ja uteliaiden tarpeet tyydytetään.

        Johtajuusongelma edellä prosessia on viety, mutta ihmismieli tarttuu kiinnostavimpiin yksityiskohtiin.


      • xdhkkcczss

        Eikö Lahtinen ja Kokko ymmärrä että 14 valtuutettua ei riitä kaupunginjohtajan irtisanomiseen. Millä valtuuksilla menitte hänelle eropaperia tarjoamaan???Erottamiseen tarvitaan valtuuston enemmistö.
        Nyt kun on nähty tekstiviestienkin sisältö sinkulta sinkulle, ei niistäkän löydy aihetta mihinkään- Toivottavasti Salmisella on tallella viestit mitä Rantanen on vastaillut välissä.
        Johtamisongelmat johtuvat yhtälailla valtuuston ja hallituksen puheenjohtajan taidoista ja kyvystä. Turha syyttää ainoastaan yhtä henkilöä.


      • AloitteeseenRiittää

        14 valtuutettua riittää aloitteen tekemiseen. Kun Salminen repi omaan johtajasopimukseensa perustuvan esityksen, niin aloite saa prosessin liikkeelle.

        Kaupunginjohtajan tehtävänkuva on kaupungin johtosäännössä kuvattu tarkasti. Kannattaa tutustua niihin. Valtuuston iltakoulussa käydään ensi maanantaina läpi pitkän ajan kuluessa syntyneen luottamuspulan perusteita.


      • tiedänpävaan
        HaluatVaiEtJulki kirjoitti:

        Tekstiviestit on pieni lisämauste Salmisen luottamuspulassa. Johtamisongelmat ovat pääsyy.
        Johtajasopimuksen mukaisesti Salminen olisi voinut irtisanoutua, jolloin olisi vältytty kaupunginjohtajan nolaamiselta ja kaupungin mainetahralta.

        Jos Salminen irtisanoutuu ennen valtuuston iltakoulua, niin vielä pelastetaan mitä pelastettavissa on. Iltakoulun jälkeen kissa on pöydällä ja uteliaiden tarpeet tyydytetään.

        Johtajuusongelma edellä prosessia on viety, mutta ihmismieli tarttuu kiinnostavimpiin yksityiskohtiin.

        "Johtajasopimuksen mukaisesti Salminen olisi voinut irtisanoutua, jolloin olisi vältytty kaupunginjohtajan nolaamiselta ja kaupungin mainetahralta."
        Kuuluuko johtajan nolaaminen normaaliin käytäntöön?
        Täällä painotetaan että viestien vastaanottajalla on oikeus päättää miten viestien sisällön tulkitsee, onneksi näin ei ole todellisuudessa. Tiedän tapauksen missä esimiehen "hyvin tehty homma" on väännetty työntekijän toimesta siten että muulloin hän työnantajan mielestä tekee huonoa jälkeä kun noin pitää erikseen kehua. Jopa pelkkä eri suokupuolten välinen ovenavaus on johtanut epäselvyyksiin. Se on niin ihmisen ajatusmaailmasta kiinni kuinka asioita tulkitsee, tämän takia olisi hyvä jos ulkopuolinen taho arvioisi viestien sisällön.


      • MennäänAsiaan
        tiedänpävaan kirjoitti:

        "Johtajasopimuksen mukaisesti Salminen olisi voinut irtisanoutua, jolloin olisi vältytty kaupunginjohtajan nolaamiselta ja kaupungin mainetahralta."
        Kuuluuko johtajan nolaaminen normaaliin käytäntöön?
        Täällä painotetaan että viestien vastaanottajalla on oikeus päättää miten viestien sisällön tulkitsee, onneksi näin ei ole todellisuudessa. Tiedän tapauksen missä esimiehen "hyvin tehty homma" on väännetty työntekijän toimesta siten että muulloin hän työnantajan mielestä tekee huonoa jälkeä kun noin pitää erikseen kehua. Jopa pelkkä eri suokupuolten välinen ovenavaus on johtanut epäselvyyksiin. Se on niin ihmisen ajatusmaailmasta kiinni kuinka asioita tulkitsee, tämän takia olisi hyvä jos ulkopuolinen taho arvioisi viestien sisällön.

        "... olisi hyvä jos ulkopuolinen taho arvioisi viestien sisällön."

        Nämä viestit näyttävät nyt saavan kohtuuttoman osan tässä keskustelussa. Ne ovat kuitenkin pikkujuttu. Sillä on merkitystä, jos ne tiedot pitävät paikkansa, että sovittuja töitä on jäänyt hoitamatta ja tällä on saatu aikaan mm. miljoonavahingot, kuten väitetään. Myös alkoholin suhteen tässä asemassa olevan henkilön on oltava tarkkana. Tuskin on ollut, kun tämmöinen arvio asiasta on muiden taholta syntynyt. En pysty näkemään viran tulokselliselle jatkamiselle mitään edellytyksiä.


    • kehäraakki_tulee

      Salminen munasi itsensä totaalisesti. Tekstiviestien kirjoittamisen taso on samaa luokkaa kuin ekaluokkalaisella. Meneepähän prosessi niin tai näin, on Salmisen peli pelattu työmarkkinoilla niin Jämsässä kuin Jämsän ulkopuolellakin. Kaupunginjohtajan hommat voi unohtaa loppuiäkseen Jämsän jälkeen.

    • kyrvänsyylä_

      olen niin iloinen kun Salmisella menee huonosti.

      • voevoi

        Noinhan se juuri menee jämsäläisen ajatustavan mukaan. Suuri ilon aihe, jos jollakulla toisella menee huonosti.


    • Sama-täällä

      Lystiä riittää, kun porvari Salminen lähtee Jämsästä häntä koipien välissä.

    • pesuvedenmukana

      Kyllä Rantanen antoi viitteitä käyttäytymstavoistaan. Niilllä toimilla en äänestäisi. Taitaa nuorikko olla"isojen" miesten vietävissä ja pelinappulana tässä keississä. Loppupelissä tekstareiden esille tuonti hankaloittaa pj:n tulevisuutta politiikassa. Jos Salmisen työskentely on tuota luokkaa mitä on annettu ymmärtää eikö se riitä potkuihin. Samalla pesuvesi soikolla lentää Rantanenkin. Mutta onhan se erotuttava joukosta keinolla millä hyvänsä.

      • Höpsismiä

        Saathan sinä tuota mieltä olla, mutta ei se noin mene.


    • id-idiootti

      Vaikka minä sen näiden tyttömäisten silmälasieni takaa joudun pitkin hampain näin feikki-wanhana hyväksymään, niin kyllä se nyt siltä näyttää, että Piritta on Jämsän seuraava kansanedustaja eduskunnassa pienen tauon jälkeen. Oikeastaan se on kaikki kyllä minun kömpelön ja lapsellisen tekstiviestien kirjoitustaitoni ansiota.

      • NäilläMennään2

        Ylipunainen sävy hiuksissa ja farmarihousut ovat ehdottomasti vain plussaa!


    • Kovakalukki

      Lattaperse

      • Pomo_sänkipää_tyttörilli

        Mopotkiikokäyyntiinköö wööveee

        Sovitunkolötsinkökäkö

        Tulenitatuuuuteenneewöö

        Asinkomunasowittunakokö


      • ÄlypäätVauhtiin

        Pääsee luovuus kukkimaan kun saadaan kaupunginjohtajan viestit Iltalehden sivuille ja koko kansan kommentoitaviksi.


      • rdfhgjfgjkl
        Pomo_sänkipää_tyttörilli kirjoitti:

        Mopotkiikokäyyntiinköö wööveee

        Sovitunkolötsinkökäkö

        Tulenitatuuuuteenneewöö

        Asinkomunasowittunakokö

        nuo ei ole kj:n lähettämiä viestejä!!!!!!


    • jamsalaene

      Vieläkin kysyn, missä viipyy julkitulo tämän Rantasen viesteistä, joilla hän on vastannut Salmisen viestittelyyn. En usko, että on jättänyt vastaamatta, kun on monta viestiä vastaanottanut. Jos olisi jo ensimmäiseen vastannut, että kiitti, riitti ja just nyt loppui viestittely, niin en usko, että olisi viestejä vielä tulut lisää.
      Kaihan on omat vastausviestisäkin säilyttänyt, koska on nämä Salmisen viestitkin säilyttänyt kaksi vuotta.
      Ja minkä vuoksi on säilyttänyt kaksi vuotta, kysyn vaan?

      • KäynnistäMopotjaRaksat

        Monta kertaa on vaadittu julkaistavaksi Rantasen tekstiviesteja, eli mitä Keskisuomalaisessa julkaistusta viestiketjusta on poistettu.

        Yksinkertainen totuus, joka selvisi myös valtuuston iltakoulussa: viesriketjusta ei ole poistettu mitään. Viestiketju on kokonaisuudessaan alkuperäisessä muodossa, mitään ei ole välistä poistettu. Melkoista tajunnanvirtaa...

        Sama asia oli luettavissa myös alkuperäisestä Keskisuomalaisen artikkelista, tarkistakaa vaikka.


      • jamsalaene

        Eli Rantanen ei vastannut yheenkään viestiin mitään?


      • ElisaViihdeaViestit

        Kai se asiallisia asioita hoidettaessa on vastannut, mutta kun tämä 110 prosenttinen kokemusasiantuntija on koko ajan vaatinut lehdessä olleeseen viestiketjuun lisäämään Pirittan vastaukset. Siitä viestiketjusta ei vastauksia puutu kun niitä ei ollut.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      324
      3016
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2243
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      86
      1674
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      193
      1583
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1375
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1273
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1049
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe