Miten sijoittaisitte jos lotto-voitto 156 milj.

fyrkka_ja_motiivi

Tulipa mieleen kun osui kohdalle Euro Millions jossa on tänään lotottavissa noin 156 miljoonaa, jossa juuri osin uudistuneen Euro Millionsin voiton mahdollisuuden suhdeluku perusrivillä on huimat 1:140 miljoonaan, aiemman 1:117 miljoonan sijaan.

Miten toimisitte jos kohdallenne osuisi tuollainen aivan mahdoton onnenkantamoinen ja todella mittava pääoma?

Tokihan asiaan osin vaikuttaa myös oma ikä, terveys, perhesuhteet jos on jälkikasvua ja perintösuuniltelmia, mutta siitäkin huolimatta summa on todella suuri, eikä sitä yksi perhe jälkipolvineen ehdi "syödä" elinaikanaan.

Sijoittaa pääomariskeineen, miksi, miten ja kenelle, siirtää siten jälkipolville tuhlattavaksi? Tuollaisen summan sijoittaminenkin on huomattavasti haasteellisempaa kuin muutaman kymppitonnin tai muutaman satatuhatta.

Hyvin suuret summat / voitot ovat samalla kiinnostava omien arvojensa ja elämänsä tarkoitusellisuudenkin peilaaja.

Dilemma. Tuollainnen pikapääoma olisi haaste hyödynnettäväksi, sillä rahaa ja sen tuomia mahdollisuuksie olisi enemmän kuin voittajalla elinvuosia niiden hyödyntämiseen.

Hieman kuten jokin klassikkoauto, joka voidaan entisöidä uuden tikkiin, samalla kun sen omistasta aika jättää, eli auto on pitkäikäisempi kuin sen omistaja.

Useimmille duuni (hieman kehnokin) on pohjimmiltaa elämän perusranka ja ryhdittäjä, osalle myös osa identiteettiään, syy nousta aamulla, ponnistaa henkisesti ja fyysisesti elonsa eteen ja monilla ihmissuhteetkin voivat suureltakin osin liittyä ammattiin.

Sitten suuren voiton myötä työ ei olekaan enään välttämätöntä ja jos sen jättää, niin elämään tulee monella tapaa suuri aukko jota pelkkä voittorahoista eri tavoin nauttiminen ei pidemmän päälle korvaa ja tyydytä, sillä ihminen kaipaa mielekästä toimintaa ja kiinnostavia haasteita.

Tilanne on erilainen niille , jotka ovat syntyneet hyvin rikkaisiin sukuihin ja kaikki siihen liittyvä omine mittasuhteineen on heille arkea.

Myös henkilöille joilla on mielessään moninaisia erilaisia harrastuksia ja projekteja ihan niiden itsensä vuoksi, niin useimmille tuollainen pääoma jäisi kokonaisuudessaan hyödyntämättä.

17

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vakuusvaje

      Olen sikäli normaalista poikkeava tapaus, että olen jo jättänyt työnteon ja elän sijoitustuottojen varassa. "Riittävä" rahamäärä ei siis olisi mitään uutta. Säännöllisen työn ja aikataulujen puutteessa en koe mitään aukkoa vaan olen päinvastoin erittäin tyytyväinen, että saan määrätä ajankäytöstäni itse. Toiminnastani en vastaa enää pomolle tai asiakkaille vaan ainoastaan itselleni. Voin sanoa, etteivät minua ole enää vuosiin henkilökohtaiset asiat vituttaneet ja se on paljon se.

      Tietystikään minulla ei nyt ole varaa kohtuuttomuuksiin, mutta 150 miljoonan kanssa voisi unohtaa kaiken järkevyyden rahankäytössä. Sijoittaminen jäisi siinä tilanteessa toisarvoiseksi ja voisi keskittyä kuluttamaan rahaa. On sitten eri asia kuinka kauan sellainen elämä miellyttäisi. Elintason nostaminen yhtäkkiä satakertaiseksi voisi olla rasittavaa, sillä ylimääräisistä leluistakin on oma vaivansa.

      150 miljoonalla pääsisi halutessaan useammankin pörssiyhtiön suuromistajaksi ja hallitukseen, mutta enpä tiedä olisiko se sitten sitä vapautta, johon olen tähän asti pyrkinyt. Luullakseni laittaisin suurimman osan summasta sijoituksiin ympäri maailmaa ja alkaisin tuotolla tukea köyhiä mutta teräviä nuoria tyyppejä. Sadantuhannen euron Vakuusvaje-stipendi 20 opiskelijalle joka vuosi kuulostaisi ihan kivalta.

      Mutta se ei koskaan toteudu, sillä en harrasta rahapelejä. Ne ovat vapaaehtoista verotusta, jossa yhtä onnellista suurvoittajaa vastaa miljoona pikavippejä ottavaa häviäjää.

    • fyrkka_ja_motiivi

      Itselläni yhtenä perusmottona on se, että rahan tulee olla ihmisen orjana, ei päinvastoin.

      Hyvin suuri pääoma saattaisi ainakin osan kohdalla johtaa valintoihin joiden seuraksena tulisikin tuon pääoman orjaksi.

      Tosin peruspalkallisilla on taloudellisen selviyymisen orjuus arkea sen eri elementeissään.

      Parhaimmillaan raha on siitä nauttimisen lisäksi työkalu mielekkäiden hankkeiden toteuttamiseen (mielekkyyden kokeminen sen sisältöineen on yksilöllistä), joissa voisi olla mukana myös jokin itse materiaalia merkityksellisempi elementti, kuten tuossa manitsemassasi "P-A" lahjakkuuksien sponssaamisessa, jotta pääsevät hyödyntämään potentiaalinsa ja lentämään omilla siivillään. Tosin liian mehuinen vuosi-stipendi riskeerasi syödä opiskelumotiivia.

      Itselläni on ollut mielessä lasten lisäksi mm. ikäihmiset, mutta vaikea löytää kohtuullisten kustannuksien formaattia viihtyisille vanhustentaloille, joissa heistä vielä pidettäisiin hyvää huolta. Kyse on kuitenkin suurten kiinteiden kustannuksien toiminnasta. Mahdollisesti jokin mixt-kiinteistö jossa osa opiskelijoille olevia pieniä asuntoja kohtuuhintaan tai päikseen x-hoitotunteja per viikko vastaan. Vaikea löytää tuolle alueelle sitä viisasten kiveä.

      "Olen sikäli normaalista poikkeava tapaus, että olen jo jättänyt työnteon ja elän sijoitustuottojen varassa. "Riittävä" rahamäärä ei siis olisi mitään uutta."

      Tuossa voittosummassa olisi pikemminkin kyse "riittävän" sijaan runsasti enemmästä kuin elinaikanaan ehtisi täysipäiväisesti hyödyntämään omiin tarpeisiin.

      Sijoittaminen on työtä ja aktiivista seurantaa vaativaa sekin vaikka ulkopuolista pomoa ei olekaan olkapään takana.

      Mainittu voittosumma teoreettisesti vapauttaisi tuosta 'duunista' ja pallosta jalassa, mutta samalla tuollainen suuri pääoma vaatisi huolehtimista sekin, sillä ei sitä ympäri maailmaa pankkeihin hajauttaen voisi tileilläkään lepuuttaa. Seuraava pankkikriisi konkursseineen voisi niistää siitä melko suurenkin siivun.

      Tokihan tuollaisellakin pääomalla saisi itsensä taloudelliseen ahdinkoon ja jopa velalliseksi P-A:ksi jos alkaisi ei-tuottaviin hankkeisiin ja hankintoihin. Vaikkapa 80 miljoonan jahti (eli n. 80m) yksityisellä helikopterillaan johonkin 'Monacoon', pieni linna, kymmenien miljoonien taloja, privaatti AirBuss, rivi "Bugateja" jne. niin johan relut 150 miljoonakin palaisi eikä edes riittäisi ja tulisi omaisuutensa ylläpitokustannuksien ongelmia ;-)

      Mielestäni kaikkea ei edes tarvitse itse omistaa omistajan huolineen vaikka pääomia olisi yli äyräiden. Helpompaa ja huolettomamapaa olisi aika ajoin vuokrata huviloita, jahteja, veneitä, privaatti-lentokoneita, viettää viikonloppuja eri linnoissa jne. ja ostaa palveluita ja samalla jättää omistamisen murheet toisille.

      Pääoman sijoittaminen vaikkapa Warren Buffetin tyylillä toisi mukanaan sen huolen mihin tarkoitukseen ja mille hypöteettisesti moraalisesti luotettaville tahoille tuon pääoman sitten testamenttaisi. Toki eivät tuon pääoman sittemmin käytön murheet hautaan seuraa. WB on testamentannut muistaakseni vain jokusen prosentin omaisuudestaan jälkikasvulle.

      "Mutta se ei koskaan toteudu, sillä en harrasta rahapelejä. Ne ovat vapaaehtoista verotusta, jossa yhtä onnellista suurvoittajaa vastaa miljoona pikavippejä ottavaa häviäjää."

      Osa rahasta menee myös hyödyllisiin ja karitatiivisiin kohteisiin, ei ainoastaan verottajalle. Jokunen EU-maa on laittanut lottovoitot erikseen verolle, muistaakseni mm. Espanja.

      Toisaalta eivät suinkaan läheskään kaikki lottolappusia kokeeksi silloin tällöin ostavat ole pikavippi-profiilissa.

      Muuankin englantilainen nuorehko yksityisyrittäjä vaimonsa kanssa voitti jonkin hurjan summan. Molemmilla vaikutti olevan jalat maassa (paitsi kasvoineen julkisuuten tulemisensa) ja moottoriurheilua, sekä automekaniikkaa aktiivisesti harrastava herra sai rahoitettua oman tallin ja kunnon kalusteet osalla voittosummaa, samalla kun yritystoimintaa edelleen jatkoivat.

      Itse olisin kuitenkin x-euroa-kk-summien "win for life" lottojen lanseeraamisen kannalla, sillä se säästäisi niiltä monilta surullisilta tarinoilta joissa suuri kertavoitto on räjäyttänyt voittajien elämän ihmissuhde-draamoineen. Suuren summan voittaminen vaatii mieluummin stabiileja ja terveitä ihmissuhteita, henkistä vakautta ja taitoa käyttää rahaa. Ainoa akileen kantapää on tuollaisen "win for life" summan maksajan taloudellisessa vakaudessa, sillä ilmeisesti useinkin lottofirmat ovat erillisin sopimuksin ne ulkoistaneet mm. vakuutusyhtiöille.

      Hyvin suuri lottovoitto-hypoteesi toimii kuitenkin hyvävänä aivo- ja arvovoimisteluna, sekä elämänsä motiivien puntarina itse kullekin.

    • lhku

      Tarvitseeko noita sijoittaa? Nollatuotollakin tuossa riittää 1 miljoonan vuosikulutuksella elanto seuraavaksi 156 vuodeksi. Toisaalta, jos Norwegian Bank suostuisi ottamaan vastaan tuollaisen talletuksen tavanomaisella korolla (mitä se tosin ei tee), se tuottaisi 2,73 miljoonaa euroa vuodessa korkotuloa, eikä itse pääomaan tarvitsisi koskea lainkaan.

      No kai niitä pitäisi tunkea hajautetusti vähän sinne sun tänne. Liiallinen panostaminen yksittäiseen kohteeseen ei ole hyväksi jos haluaa päästä helpolla. Toisaalta, olisihan siinä tilanteessa vaikka varaa palkata joku hoitamaan niitä sijoituksia...

    • omakas

      Minusta lottovoitto nimenomaan antaisi mahdollisuuksia toteuttaa itseään, olkoon sitten kyse työelämästä tai mistä vaan. En kaipaisi työpaikkaa, vaan voisin vaikka luoda sellaisen itse itselleni, omilla ehdoillani. Vapaaherran elämä ei minua ahdistaisi, mutta ei lottovoittajan myöskään olisi pakko lorvailla. Jonkunlaista yritystoimintaa muutamalla millillä varmasti kokeilisin, lisäksi kokeilisin riskipitoisia sijoitussuunnitelmiani ja kokeilisin kymmenkertaistaa rahat, ihan vaan pelimielessä, eihän tuota enempää itselleen rahaa tarvitsisi.

    • Jggkhguhgg

      Kannattaako ottaa lainaa suomalaisesta pankista prosentinkorolla ja sijoittaa se ulkomaalaiselle tilille jossa saisi 10 protsentin vuotuisen koron.

    • Asiastamyöskiinnostunut

      Miksei kukaan vastaa mielenkiintoinen kysymys

    • Asiantuntijapekkavill

      Sen lainan han käytännössä voisi maksaa pois 10 vuodessa riippumatta summasta.

    • CoinSpace

      Eikun laitatte koko rahan mustalaisen pimpsukkaan, ja alatte Onecoin tunkeiksi

    • fyrkka_ja_motiivi

      Voittosumma kasvoi 168 miljoonaan ja sen voitti 45-vuotias belgialainen mies, joka asustaa Brysselissä.

      Suunnittelee osalla voittosummaa mm. hyväntekeväisyysavustiksia puutteessa olevilla.

      Ostanut lottoja noin kymmenen vuoden ajan ja suunnittele edelleenkin ottavansa osaa Euromilloiniin (mikä lienee motiivina).

    • tuhlaajanpaluu3

      ei tarvi sijoittaa mitenkään. tuottaa tuskaa että saa tuhlattua kaiken, ettei mitään (ei asuntojakaan yms.) jää perinnöksi.

      • Vakuusvaje

        Onhan 168 miljoonaa hirmuinen summa ja tavallisen tallaajan horisontista sitä on mahdoton kuluttaa. Ostetaan aluksi kaikki mitä tarvitaan ja aina on haluttu, mutta ne saa muutamalla miljoonalla. Jää 160 miljoonaa ylimääräistä.

        Mutta oletetaanpa, että voittaja olisi parikymppinen ja hänen pitäisi pärjätä rahoilla seuraavat 80 vuotta. Voitto tulee vuonna 1912, jolloin kultamarkka oli 4,5 nykyeuron arvoinen. Siis kaveri saa käteen 36 miljoonaa kultamarkkaa ja tallettaa ne pankkiin. Sovitaan vielä, että korkotulot riittävät elämiseen ja pääomaan ei tarvitse koskea.

        Tulee maailmansota ja toinenkin. Kultakanta lopetetaan, palautetaan ja lopetetaan taas. Raha huononee. Vuonna 1962 kaverilla on edelleen 36 miljoonaa, mutta sitten tulee rahanuudistus ja hänellä on seuraavana vuonna enää 360000 markkaa. Hän kuolee satavuotiaana vuonna 1992, jolloin 360000 markkaa vastaa arvoltaan enää alle 100000 euroa. Onneksi on kansaneläke.

        Huono tuurihan tällä kaverilla oli, kun sattui tuollainen aikakausi, mutta seteliraha ei ole yleensäkään mikään pitkän ajan arvonsäilyttäjä. Suurvoittaja olisi vuonna 1912 voinut vaihtaa rahansa esimerkiksi 350000 unssiin kultaa, jonka arvo nyt olisi noin 400 miljoonaa euroa. Ei muuten mikään valtava arvonnousu sekään.


      • fyrkka_ja_motiivi
        Vakuusvaje kirjoitti:

        Onhan 168 miljoonaa hirmuinen summa ja tavallisen tallaajan horisontista sitä on mahdoton kuluttaa. Ostetaan aluksi kaikki mitä tarvitaan ja aina on haluttu, mutta ne saa muutamalla miljoonalla. Jää 160 miljoonaa ylimääräistä.

        Mutta oletetaanpa, että voittaja olisi parikymppinen ja hänen pitäisi pärjätä rahoilla seuraavat 80 vuotta. Voitto tulee vuonna 1912, jolloin kultamarkka oli 4,5 nykyeuron arvoinen. Siis kaveri saa käteen 36 miljoonaa kultamarkkaa ja tallettaa ne pankkiin. Sovitaan vielä, että korkotulot riittävät elämiseen ja pääomaan ei tarvitse koskea.

        Tulee maailmansota ja toinenkin. Kultakanta lopetetaan, palautetaan ja lopetetaan taas. Raha huononee. Vuonna 1962 kaverilla on edelleen 36 miljoonaa, mutta sitten tulee rahanuudistus ja hänellä on seuraavana vuonna enää 360000 markkaa. Hän kuolee satavuotiaana vuonna 1992, jolloin 360000 markkaa vastaa arvoltaan enää alle 100000 euroa. Onneksi on kansaneläke.

        Huono tuurihan tällä kaverilla oli, kun sattui tuollainen aikakausi, mutta seteliraha ei ole yleensäkään mikään pitkän ajan arvonsäilyttäjä. Suurvoittaja olisi vuonna 1912 voinut vaihtaa rahansa esimerkiksi 350000 unssiin kultaa, jonka arvo nyt olisi noin 400 miljoonaa euroa. Ei muuten mikään valtava arvonnousu sekään.

        Tuo 168 miljoonan naimisissa oleva ja neljän lapsen isä, voittaja on toiminut Brysselissä lakaisijana, on kuulema joviaali henkilö, mutta pelottaa puolestaan miten haldaa kokonaisuuden ja riskeeraa olla pankkiirien myyntipuheiden armoilla.

        Ensimmäinen mega-virhe jo oman ja perheensä turvallisuuden edun vastaisesti oli tulla julkisuuteen ylipäätään ja kaiken lisäksi Brysselin vähemmän hyvämaineisessa korttelissa jossa terroroistejakin jahdattiin. Lisäksi kuvan perusteella hän itse on ilmeisestikin syntyjuuriltaan muslimitaustainen, jossa sattaa saada extremistisiiven riskikseen.

        Muuan privaatti-sijoituspankki jo kertoikin esimerkin miten maltillisella riskillä tuolle pääomalle saisi 4% tuoton, eli noin 6,5 miljoonaa / 500 000 kk / 16 000 per pv. Tosin tuossa ei huomioitu inflaatiota.

        Kuten avauksessa jo mainitsin, niin myös oma ikä ja perhetilanne vaikuttaa valintoihin, mutta herää peruskysymys miksi, mitä varten ja mille taholle noin mittavan pääoman haluaisi säilyttää, koska itsestä riskeeraa aika jättää enenkuin pääoma on käytetty. Osaako vaikkapa lakaisija kasvattaa jälkikasvunsa vastuullisiksi ja osaaviksi talousasioissa?

        Sitten jos halaa tukea karitatiivisiä tahoja vaikka osin suoraan kuormasta, niin miten löytää moraaliset tahot, jotka eivät itse välikäsineen vedä välistä tai muutoin omaa kohtuuttomia kiinteitä kuluja, joka syö todellisessa tarpeessa olijoille kohdistettavissa olevaa pääomaa.

        Lääkärit ilman rajoja, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton / neutraali, voisi olla yhtenä kohteista, muista maineineen ja toimintaprofiileineen ei tietoa.

        Varsin monet suurvoittajat ajattelevat hyväntekeväisyyttä yhtenä elementtinä, rikkaat taasen analysoivat miten rahalla saa tehtyä lisää rahaa, joskin osalla tuotosta osa heistä voi tehdä hieman hyväntekeväisyyttäkin ja saahan siitä monissa maissa verovähennyksiäkin ;-)

        "... mutta seteliraha ei ole yleensäkään mikään pitkän ajan arvonsäilyttäjä. Suurvoittaja olisi vuonna 1912 voinut vaihtaa rahansa esimerkiksi 350000 unssiin kultaa, jonka arvo nyt olisi noin 400 miljoonaa euroa."

        Haasteena missä muodossa ja missä fyysisesti kullan säilyttää, sillä puolen kilon harkoilla on hastavaa tehdä leipä- ja säilykeostoksia ja sodan aikaan kultakolikoillakin riskeeraa henkensä (jos ylipäätään on vapaa liikkumaan), eikä kultakuormakaan ole taatussa turvassa ja sotaikoinahallituksetkin niitä takavarikoivat / "laillisesti" ryöstävät.

        Tälläkin hetkellä geopoliittiset jännitteet ovat merkittäviä ja Gorbatzovkin juuri hiljattain totesi, että ollaan lähestymässä huolestuttavasti punaista linjaa ja kannusti sovitteleviin muutoksiin ennenkuin on liian myöhäistä ja pahimman välttämiseksi.

        #

        "World War Three will be 'extremely lethal and fast': US Army bosses reveal what could happen if the U.S. took on Russia or China"

        "US military bosses have revealed their predictions for a major conflict, and say war between nation states at some point in the future 'is almost guaranteed'."

        "Artificial intelligence and smart weapons would be at the fore - with a 'modern nation-states acting aggressively' the likely enemy"

        - http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3823741/World-War-3-extremely-lethal-fast-Army-bosses-reveal-happen-took-Russia-China.html

        #

        "Here's how World War Three could start tomorrow"

        - http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/14/heres-how-world-war-three-could-start-tomorrow/

        #

        "This Is What World War III Will Look Like"

        - http://time.com/3934583/world-war-3/

        #

        Vaikkapa kasvojentunnistusteknologialla kultakuorman omistajakin riskeeraisi tulla pian löydetyksi.

        "Professori pelkää: Ihmiset "täysin puolustuskyvyttömiä" tappajarobottien edessä"

        "Kalifornian yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori on huolissaan siitä, että tulevat taistelujärjestelmät voivat rikkoa sodankäyntiä säänteleviä Geneven sopimuksia."

        "– Automaattiset asejärjestelmät valitsevat kohteensa ja ryhtyvät taisteluun niiden kanssa ilman ihmisen ohjausta. Tappavia järjestelmistä tulee siinä vaiheessa, kun kohteina ovat ihmiset."

        - http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001876546.html

        ""Tappajarobotit" alentavat sodan kynnystä"

        "Tiede- ja teknologiamaailman tunnetuimpien vaikuttajien vaatimus maailmanlaajuisesta kiellosta "tappajaroboteille" on allekirjoitettu myös Suomessa."

        - http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000001882661.html

        #

        Kyllä ihmiskunta sitten on 'viisas' ... ja aina vain "viisastuu" lisää ...


      • fyrkka_ja_motiivi
        fyrkka_ja_motiivi kirjoitti:

        Tuo 168 miljoonan naimisissa oleva ja neljän lapsen isä, voittaja on toiminut Brysselissä lakaisijana, on kuulema joviaali henkilö, mutta pelottaa puolestaan miten haldaa kokonaisuuden ja riskeeraa olla pankkiirien myyntipuheiden armoilla.

        Ensimmäinen mega-virhe jo oman ja perheensä turvallisuuden edun vastaisesti oli tulla julkisuuteen ylipäätään ja kaiken lisäksi Brysselin vähemmän hyvämaineisessa korttelissa jossa terroroistejakin jahdattiin. Lisäksi kuvan perusteella hän itse on ilmeisestikin syntyjuuriltaan muslimitaustainen, jossa sattaa saada extremistisiiven riskikseen.

        Muuan privaatti-sijoituspankki jo kertoikin esimerkin miten maltillisella riskillä tuolle pääomalle saisi 4% tuoton, eli noin 6,5 miljoonaa / 500 000 kk / 16 000 per pv. Tosin tuossa ei huomioitu inflaatiota.

        Kuten avauksessa jo mainitsin, niin myös oma ikä ja perhetilanne vaikuttaa valintoihin, mutta herää peruskysymys miksi, mitä varten ja mille taholle noin mittavan pääoman haluaisi säilyttää, koska itsestä riskeeraa aika jättää enenkuin pääoma on käytetty. Osaako vaikkapa lakaisija kasvattaa jälkikasvunsa vastuullisiksi ja osaaviksi talousasioissa?

        Sitten jos halaa tukea karitatiivisiä tahoja vaikka osin suoraan kuormasta, niin miten löytää moraaliset tahot, jotka eivät itse välikäsineen vedä välistä tai muutoin omaa kohtuuttomia kiinteitä kuluja, joka syö todellisessa tarpeessa olijoille kohdistettavissa olevaa pääomaa.

        Lääkärit ilman rajoja, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton / neutraali, voisi olla yhtenä kohteista, muista maineineen ja toimintaprofiileineen ei tietoa.

        Varsin monet suurvoittajat ajattelevat hyväntekeväisyyttä yhtenä elementtinä, rikkaat taasen analysoivat miten rahalla saa tehtyä lisää rahaa, joskin osalla tuotosta osa heistä voi tehdä hieman hyväntekeväisyyttäkin ja saahan siitä monissa maissa verovähennyksiäkin ;-)

        "... mutta seteliraha ei ole yleensäkään mikään pitkän ajan arvonsäilyttäjä. Suurvoittaja olisi vuonna 1912 voinut vaihtaa rahansa esimerkiksi 350000 unssiin kultaa, jonka arvo nyt olisi noin 400 miljoonaa euroa."

        Haasteena missä muodossa ja missä fyysisesti kullan säilyttää, sillä puolen kilon harkoilla on hastavaa tehdä leipä- ja säilykeostoksia ja sodan aikaan kultakolikoillakin riskeeraa henkensä (jos ylipäätään on vapaa liikkumaan), eikä kultakuormakaan ole taatussa turvassa ja sotaikoinahallituksetkin niitä takavarikoivat / "laillisesti" ryöstävät.

        Tälläkin hetkellä geopoliittiset jännitteet ovat merkittäviä ja Gorbatzovkin juuri hiljattain totesi, että ollaan lähestymässä huolestuttavasti punaista linjaa ja kannusti sovitteleviin muutoksiin ennenkuin on liian myöhäistä ja pahimman välttämiseksi.

        #

        "World War Three will be 'extremely lethal and fast': US Army bosses reveal what could happen if the U.S. took on Russia or China"

        "US military bosses have revealed their predictions for a major conflict, and say war between nation states at some point in the future 'is almost guaranteed'."

        "Artificial intelligence and smart weapons would be at the fore - with a 'modern nation-states acting aggressively' the likely enemy"

        - http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3823741/World-War-3-extremely-lethal-fast-Army-bosses-reveal-happen-took-Russia-China.html

        #

        "Here's how World War Three could start tomorrow"

        - http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/14/heres-how-world-war-three-could-start-tomorrow/

        #

        "This Is What World War III Will Look Like"

        - http://time.com/3934583/world-war-3/

        #

        Vaikkapa kasvojentunnistusteknologialla kultakuorman omistajakin riskeeraisi tulla pian löydetyksi.

        "Professori pelkää: Ihmiset "täysin puolustuskyvyttömiä" tappajarobottien edessä"

        "Kalifornian yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori on huolissaan siitä, että tulevat taistelujärjestelmät voivat rikkoa sodankäyntiä säänteleviä Geneven sopimuksia."

        "– Automaattiset asejärjestelmät valitsevat kohteensa ja ryhtyvät taisteluun niiden kanssa ilman ihmisen ohjausta. Tappavia järjestelmistä tulee siinä vaiheessa, kun kohteina ovat ihmiset."

        - http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001876546.html

        ""Tappajarobotit" alentavat sodan kynnystä"

        "Tiede- ja teknologiamaailman tunnetuimpien vaikuttajien vaatimus maailmanlaajuisesta kiellosta "tappajaroboteille" on allekirjoitettu myös Suomessa."

        - http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000001882661.html

        #

        Kyllä ihmiskunta sitten on 'viisas' ... ja aina vain "viisastuu" lisää ...

        Korjaus edelliseen viestiin. Erehdys. Voittaja ei ole tullut julkisuuteen voittonsa kanssa ja toivottavasti ei sitä teekään.

        Kuva voitosta oli hämäävä, jossa on kolme miestä. Loton pääpomo kättelee samppapullo kädessä keskellä olevaa vahvasti hymyilevää miestä kuin voittajaa ja sitten toisessa reunassa on toinen Loton edustaja. Keskellä tytyväisenä hymyilevä mies ei olekaan voittaja, vaan voittokupongin myyneen myyntipisteen pomo tai omistaja.


      • fyrkka_ja_motiivi
        fyrkka_ja_motiivi kirjoitti:

        Korjaus edelliseen viestiin. Erehdys. Voittaja ei ole tullut julkisuuteen voittonsa kanssa ja toivottavasti ei sitä teekään.

        Kuva voitosta oli hämäävä, jossa on kolme miestä. Loton pääpomo kättelee samppapullo kädessä keskellä olevaa vahvasti hymyilevää miestä kuin voittajaa ja sitten toisessa reunassa on toinen Loton edustaja. Keskellä tytyväisenä hymyilevä mies ei olekaan voittaja, vaan voittokupongin myyneen myyntipisteen pomo tai omistaja.

        Näemmä en ole ainoa, joka oli tulkinnut voittosummasta kertovan artikkelin kuvan virheellisesti, jossa voittokupogin myynyttä käteltiin kuin voittajaa ja joka seisoi keskellä, jossa suurta shekkiä pitivät käsissään kaikki kolme miestä.

        Nyttemmin ko. myyjä on jatkuvan häiriköinnin kohteena pävin ja öin, puheluita, postia, maileja, jopa pankkiirit ovat ottaneet yhteyttä tyrkytyksineen ja jotkut tulevat kaukaa jopa putikkiinsa saakka tai sitten osa koettaa tivata häneltä voittajan yhteystietoja joita hänellä ei ole.

        Myyjällä ja perheellisellä pienen vauvan isällä on mitta täysi tuota hulabalooota.

        Hän on pyytänyt Lottoa tekemään julkisen selvennyksen asiasta ilmoituksissan, jotta häiriköinti lakkaisi.

        Näkee miten hyeenalauma on oitis liikkeellä.

        Voi vain kuvitella mikä olisi tilannne jos voittaja itse olisi tullut julkisuuteen.

        Hänestä lehtiartikkeleiden mukaan tosin on paljon huhuja korttelissa jo osin senkin vuoksi, että Lotto on antanut aivan liikkaa tietoja voittajan profiilista, asuinkortteli, ikä, perhetilanne, ammatti ja alkuperäinen kansalaisuus (ei belgialainen). P*rkele mitä edes vastuuttomuutta, pahimmillaan riskeeraavat voittajan hengen.


    • fyrkka_ja_motiivi

      Tuosta tuli jälleen mielleen, että miten suurvoittajat ovat turvassa vaika pysyisivät nimettöminäkin, sillä pankin sisällä huhu riskeeraa kulkea ja virkailijoilla on pääsy tilitietoihin. Mistä sen voi tietää jos joukossa on yksikin rikollisilla kytkennöillä oleva tai sellaiseen intoutuva henkilö, sillä kidnappauksia jakiristyksiä on ollut jo pikkuruisessa Suomessakin.

      Toinen hankaluus kun ajatellaan nykyistä EU-direktiiviä jossa tulonsa ja rahasiirtonsa alkuperä tulee todistaa.

      Ajatelaan hyvin suuren summan voittanutta, joka avaa useita tilejä vaikka useissa maissa ja joka kerta tiliä avatessaan ja mahdollisesti muissakin tilanteissa hänen tulisi toistuvasti todistaa rahan alkuperä. Samalla saisi kaikkialla lottovoittajan etiketin otsansa, ellei sitten jotakin toisenlaista todistetta voitonsiirron alkuperäpankiltaa voisi saada.

      • omakas

        Onhan noita rikkaita muitakin ja paljon julkisempiakin henkilöitä, jotka jotenkin pärjäilevät. Vaikka nyt Nalle Wahlroos, Herlinit, Kimuli Räkätin jne.. Minne vaan menevätkään Suomessa, niin jokainen tietää, että "tuossa kävelee 100 miltsiä ".

        Varmaan jotain turvatoimia näillä henkilöillä on? Varmaan 90 millin voiton jälkeen kannattaisi ottaa yhteyttä esimerkiksi Auvo Niiniketoon, rahakassin kanssa, jotta saisi konsultaatiota?


      • fyrkka_ja_motiivi
        omakas kirjoitti:

        Onhan noita rikkaita muitakin ja paljon julkisempiakin henkilöitä, jotka jotenkin pärjäilevät. Vaikka nyt Nalle Wahlroos, Herlinit, Kimuli Räkätin jne.. Minne vaan menevätkään Suomessa, niin jokainen tietää, että "tuossa kävelee 100 miltsiä ".

        Varmaan jotain turvatoimia näillä henkilöillä on? Varmaan 90 millin voiton jälkeen kannattaisi ottaa yhteyttä esimerkiksi Auvo Niiniketoon, rahakassin kanssa, jotta saisi konsultaatiota?

        Suomi on onneksi edelleen varsin rauhallinan maa ja julkisten hekilöiden ryöstö-kidnappaaminen on vieläkin riskialttiimpaa kuin nimettömien varakkaiden ja rikkaiden.

        Nyt on kysymys Belgiasta ja Brysselistä, joka on yksi suuri organisoidun rikollisuuden, ase- ja huumekaupan karuselli ja kauttakulkupaikka, samalla kun muukin rikollisuus kukoistaa.

        Belgiassa on tavan takaa hyvinkin väkivaltaisia car- ja homejacking-tapauksia, joissa toisinaan rikoksen kohde menettää henkensä, eikä kohteen tarvitse olla edes erityisen varakas tai rikas.

        Sitten Belgian Lotto edesvatuuttomuudessaan antaa todellisuudessa kaikki tarvittavat tiedot ammattia, syntyperää, sukupuolta, ikää, perhetilannetta ja työnantajaa myöten, joiden perustella ammattirkollisetkin pääsevät halutessaan ko. perheen jäljille, vaikka henkilö nimenomaan halusi pysyä nimettömänä. Vaikka nimeään ei annettu, niin kaiken muun infon peruteella hän on helposti tunnistettavissa naapurustossa ja työpaikallaan.

        Oli ollut palaamatta työpaikalleen heti voiton jälkeen. Ilman varsin tarkalla profiilillaan julkista tunnistusta hän olisi voinut halutessaan jatkaa vielä jonkin aikaa kurjassa duunissaan ja sitten nostaa kytkintä vähin äänin ja huomiota herättämättä.

        Kysymys on periaatteesta, jossa ko. Lotto-firma raiskaa voittajan yksityisyyden ja riskeeraa jopa ko. perheen tuvallisuuden ja hengenkin idiotismillaan. Voittaja ei olllut valinnuut tuota vaihtoehtoa, skenariota.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      357
      4086
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1507
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      200
      1287
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe