Vinkkejä lähihoitajan paperien hyödyntämiseen?

ex-lähihoitaja

Sorry, oli vähän vaikeuksia keksiä sopivaa otsikkoa.

Olen joskus kauan kauan sitten käynyt lähihoitajan koulutuksen. Tein sen alan töitä muutaman vuoden, lähinnä sijaisuuksia ja pätkätöitä. Sittemmin olen tehnyt muiden alojen töitä.

En varmaankaan hoitoalan töitä enää tee, ammattitaitokin on ruostunut ajat sitten. Onkohan mitään alaa missä olisi hyötyä lähihoitajan papereista ja mahdollisesti siitä vähäisestä työkokemuksesta, mikä alalta aikoinaan on kertynyt? Ikää on kertynyt jo sen verran, että en ole lähtemässä kovin pitkiin koulutuksiin. Onko vinkkejä?

(Onko missään uudelleenkoulutusta niille lähihoitajille, jotka ovat olleet pidempään poissa alalta ja taidot unohtuneet? Ainahan myös aika menee eteenpäin ja käytännöt muuttuvat. Onko sellaisia työpaikkoja, joissa työhön opastettaisiin? Voisiko kauan sitten lähihoitajaksi opiskellut vielä pyrkiä johonkin syventävään jaksoon?)

Aikoinaan oli sen verran ikäviä kokemuksia harjoittelupaikoissa ja töissäkin, että lähdin alalta. Ehkä on parasta edelleen pysyä kaukana hoitoalan töistä?

Tämä juttu vähän eli sitä mukaa kun sitä kirjoitin. Alunperin oli tarkoitus kysellä, että olisiko jollain muulla alalla hyötyä tuosta kauan sitten suoritetusta lähihoitajakoulutuksesta. Esim. jos pyrkisin opiskelemaan jotain alaa, niin olisiko lähihoitajan koulutuksesta hyötyä/etua jollain muulla kuin hoitoalalla? Olen jo sen ikäinen että en mihinkään vuosien mittaiseen koulutukseen aio lähteä, mutta otan mielelläni vinkkejä vastaan.

15

1094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dasf

      No ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että kaikenlaisia sihteereitä, vastaanottovirkailijoita, puhelinneuvojia ym. haetaan aika usein lääkäriasemille ja terveyskeskuksiin. Semmoiseen lähtisin itse jos ei enää varsinainen hoitopuoli innosta. Ja jos olet ollut toimistohommissa niin se on varmasti eduksi noihin hommiin.

      • pois.kotihoidosta

        Missähän niitä haetaan, kun itse en ole löytänyt? Lähtisin mielelläni kotihoidosta pois johonkin, esim. just jonkun lääkäriaseman vastaanottoon tai vastaavaan, mut ei löydy paikkoja. Vielä parempi ois, jos sais vielä olla avustavana hoitajana jossain pikku toimenpiteissä tai ottaa verikokeita (juu, olen käyny koulutukset hyväksytysti ja otan nytkin verikokeita työssäni) tai jotain muuta lisäks, kun vaan istua puhelinvastaajana ja asiakkaiden vastaanottajana koko päivän. Terkkariin ei ole hinkua, vaikka poliklinikkatyökin olis toisaalta houkuttelevaa. Mut siinä on yleensä kans niin kiire ja hässäkkä, että joku rauhallisempi paikka olis mukavampi.


      • asdassd

        Kannattaa pitää silmällä TE-toimiston sivuja. Itse olen viikottain selannut paikkoja viimeisen 4 kuukauden aikana ja valehtelematta sinä aikana on etsitty kahta tai kolmea palveluneuvojaa yksityiselle lääkäriasemalle, ainakin yhtä vastaanottohoitajaa terveyskeskukseen, yhtä näytteenottajaa, yhtä obduktio avustajaa (jos tämä kiinnostaa) ja sitten johonkin plastiikkakirurgian sairaalaan avustajaa toimenpiteisiin. Nämä etelä-suomessa.


    • eikannata

      Vaikea päästä. 80 hakijaa per paikka. Ottavat yleensä jonkun talon sisältä. Ulkopuoliset ja työttömät katsastetaan, mutta joutuvat yleensä ö-mappiin. Varoitan sinua.

      • dsfadasf

        Totta, ei kannata tehdä yhtään ei mitään.

        Ei kannata.

        Parempi jäädä kotiin.


    • voivoi88

      Työpaikan saaminen ja ilmoitusten selaaminen on KAKSI eri asiaa. Illuusioissa voi lillua, mutta tilanne on muuttunut, kun kaikki työttömät on dumpattu lähihoitajiksi.

      • dsfa

        Etelä-suomessa on ainakin itselläni enemmän hommia kuin ehtii tehdä. Tai jos pystyisi ympäri vuorokauden tekemään joka ikinen päivä. Niin paljon on keikkahommaa.


    • Pitkättyösuhteet

      Osastonsihteerin ja vastaaottohoitajan töitä ei valitettavasti voi keikkailemalla tehdä. Eikä HUS:issa käytetä ollenkaan keikkailijoita. Mutta hyvää syksyä.

      • sadasds

        Kovasti näyttävät hakevan keikkailijoita HUS:issa Seuren kautta. Ja tälläkin hetkellä on yksi toimistosihteeri hakuksessa juuri HUS:iin Seuren kautta.


    • ops88

      Ei pidä paikkaansa. Sinulla on käsitteet jotenkin sekaisin. Tässä puhutaan toimistotöistä. Lähihoitajaksi voi päästä keikkailemalla. Yleensä puhutaan sisseistä, jos keikkaillaan. Ei tässä ole kauan, kun olin töissä, joten ehkä tiedän mistä puhun.

    • asdcd

      Jokainen voi ihan itse kirjautua Seureen sisään ja katsoa mitä siellä on tarjolla. Turha siitä kinastella ja töitä etsivä ihminen ei varmaan jätä tällaistakaan mahdollisuutta käyttämättä vain sen takia, että joku sanoo, että ei kannata.

      Keikkafirmoja on monia muitakin joihin kannattaa ilmoittautua. Toimistohommia niissä on vähemmän. Seuressa on selkeästi ne paperinpyörityshommat.

    • Alanvaihtajallevinkki

      Selkeintä varmaan olisi hakea opiskelemaan terveydenhuollon osastosihteeriksi.

      Koulutukseen kuuluu harjoittelu, josta saa suhteita työpaikkoihin ja niistä voi saada paremmin töitä. Tuskin se on pitkä koulutus, jos on jo lähihoitajan tutkinto tehtynä, niin siitä saa hyväksilukuja.

      • ei.konttorirotaksi

        Taitaa riittää ihan aspan suorittaminen nykyään, joka on yksi lähihoitajan erikoistumisopinnoista. Itsekin sen muutamia vuosia sitten kävin ja olisin saanut heti keikkaakin tk:sta, mutta tajusin siinä puolen vuoden aikana, että se ei oikeen sitten olekaan mun juttu... Lähinnä siis saneluiden purkuun olis tarvittu silloin lisäporukkaa.


    • sihteeritkadulta

      Puhutte lähihoitajan asiakaspalvelu- ja tietohallinta linjasta. Voin sanoa, ettei kannata. Meidän luokasta kaksi sai alan töitä. Muut meni vanhoihin lähinnä hoitoalan töihin. Minä niistä kahdesta sain hyvin töitä ja suhteita oli maailman tappiin harjoittelusta lähtien. Mutta, mutta. Vakkarihommat saa yleensä käsi-invalidit kotihoitajat, jotka eivät missään muualla olisi päteviä toimistöihin.

    • kaagerrak

      Lähihoitajan töitä kyllä riittää, jos haluaa tehdä ja on töihin soveltuva. Jos ei ole, pitää miettiä omia vahvuuksia ja heikkouksia itselleen rehellisenä. Itse unohtaisin ensimmäisenä sen, mihin luulee tai mitä kuvittelee itselleen sopivaksi alaksi. Lähes aina työ on se joka opettaa eri alaan, ei koulutus. Samoin pitäisi päästä eroon siitä ajatuksesta, että pitää löytää "oma ala". Oma ala on se, mitä päätyy tekemään ja mihin pystyy. Tätä voisi verrata siihen, että rikkaat ostavat talon tai auton jonka haluavat, muut sen minkä voivat. Hae kaikkia töitä ja mihin päädytkin, tee parhaasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      575
      15281
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      44
      12378
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      362
      8995
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      3917
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3827
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2657
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2157
    8. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      130
      1928
    9. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      194
      1633
    Aihe