Villas Holiday Club ei kannata

Holiday Club Villas ei ole ostajalle järkipäätös.
1) Holiday Club Villas tuotteessa vastaat kiinteistöyhtiön velvoitteista ja vastuista. Villas osakkeessa on yhtiölaina, josta maksat kuukausittain rahoitusvastiketta.

Villas huoneisto vastike pienessä vaihtoehdossa on 60 eur/kk ja rahoitusvastike on 250 eur/kk per 10-vuotta. Tyypillisessä Villan omistuksessa on 8 osakasta (oikeus 6-7 vkoa vuodessa). Tällöin rahoitusvastike on kuukaudessa 2000 euroa ja vuodessa 24 000 ja 10-vuodessa 240 000. Tämä on siis pelkkä ostosta saatua velkavastuu.

HCR hinta per osakas on 30 000 x 8 osakasta= 240 000. Muista lisänä yhtiövelka 240 000 Todellisuudessa HCR:n nettohinta on 160 000 koska he ovat hinnoitellee sisään "talvirenkaat ja lisävarusteita", eli 00 hyvitettyä viikko-osaketta.

Hankinta HCR rahoitus OP-lainalla + vastuu yhtiölainasta, eli varovaisesti sanoen ostajalle yhteensä 500-600 euroa kk kun op rahoitus ja yhtiövelka

3)Financial; HCR odottaa vuokratuottoa netto ilman pääomaveora 30% per osakas esim netto 90 eur kk osakas , eli vuodessa 1080 eur miinus pääomavero=770 eur.

2) HCR mainostaa Villas tuotetta sijoituksena. Saat vuokratuottoa tasaisesti ympäri vuoden. Holiday Clubilla on intressi vuokrata Villashuoneistoja, jotta voi näyttää uusille potentiaalisille asiakkaille "faktaa"tuotoista. HCR:llä yksinoikeus villas vuokraukseen. Mitä tämä tarkoittaa? Kyseessä on eräänlainen monopoli. Holiday Club päättää vuokratason ja sen mitä heidän lomainstumenteistä vuokrataan ja mitä ei. Instrumentteja vuokravarastossa on omat hotellihuoneet, myynnissä olevat tyhjät viikko-osakkeet, omistajien vuokralle jätettyjä viikko-osakkeita ja Villas huoneisto. Holiday Club priorisoi villas osakkeet muiden edelle, jotta he voivat näyttää korkeata käyttöastetta ostajaehdokkaille. Samalla he voivat näyttää vanhoille viikko-osakkaille ettei heidän tuotettaan kukaan halua vuokrata, joten se olisi syytä vaihtaa villakseen

3)Mitä merkittäviä asioita ostajat eivät osaa todennäköisesti ajatella? Kun viikko-osakkeista on äärimmäisen haastavaa lähes mahdotonta päästä eroon, niin kuinka 6-viikon Villas paketin realisointi voisi olla sen helpompaa? Holiday Clubilla ja vain Holiday Clubilla on asiakkaita, ammattitaitoa ja resursseja myydä tämänkaltaisia tuotteita. Holiday Club ei tule jälkimarkkinoimaan villas tuotetta omistajilleen sen paremmin kuin viikko-osakkaitaan jotka ovat taannoin myyneet. Villas ei mene kaupaksi suomen lomaviikko, omaloma.net tai tori.fi:ssä. Pistäessäsi nimen villas paperiin olet sen kanssa naimisissa lopunelämää ja sen jälkeen myös perillisesi. Alaa tuntevana ja siinä syvällä sisällä olleena voisin heittää ilmaan villin arvauksen mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan Villas omistajille. Kuten omistusasujalla pankki on se herra jonka talutusnuorassa olet kunnes on velaton asunto. Villas on pahempi, koska maksat tuplavelan, omanlainan ja yhtiölainan ja ole velaton, sinulla ei ole mitään taetta sijoituksesi arvosta.

4) Holiday Clubin aloitti markkinoimaan pistejärjestelmää yli 10-vuotta sitten. Markkinointikikkana pisteillä sumutettiin 90-luvulla viikko-osakkeen hankkineet, ns Suomen Lomapörssin asiakkaat, Honka Holidayn asiakkaat ja Loma Dynastia asiakkaat parempiin ja edullisempiin pistelomiin. Pistejärjestelmä on viikko-osakesysteemi PISTE. Nykyään Holiday Club unohtaa sanoa että Villas tuote on viikko-osake systeemi PISTE. Nykyään pistesysteemin käyttäjät ovat joukolla todenneet ettei se ollutkaan "niin" edullista ja toimivaa mitä sanottiin. Nyt tämä piste-viikkojen omistajataho, joka haluaa eroon viikostaan on mainio kohderyhmä Villas markkinoinnissa. Kukaan ei halua ostaa heidän viikkojaan , joten moni sortuu automaattiseti Villas tuotteeseen sen sorkeroituihin tuottolukuihin uskoen, hyvittäähän Holiday Club Villas tuotteessaan viikko-osakkeita. Miksi ei vihtais kelvottomia viikkoja villas viikkoihin? Voiko Villas olla rahaa lypsävä lehmä?

5) Monopoli Holiday Club päättää 100% Villas osakkeissa, kenelle se vuokraa mitä ja millä hintaa, HCR on ainutlaatuinen mahdollisuus rahastaa Villas omistajia tulevaisuudessa. asettaessaan heidät 6-8 viikon omistus paketteihin. Kohtalosi on sinetöity, vaihdat villas osakkeita isompaan ja pienempään asutoon ja eri kohteisiin. Tärä on varma rahastustapa Holiday Clubille ja maksaja olet sinä tai perikuntasi.

7) Sisäpiiriläisenä viikko-osakealalla ja asioista tietävänä, jos olet hankkimassa viikko-osaketta, älä osta villas tuotetta, vältä pistesysteemiä, suosi ajallisesti itselle sopivaa viikko-osaketta, jonka liität RCI systeemiin välitäjällä tai itse.
Ilmianna
Jaa

8 Vastausta


Tietääkö kukaan mikä on kuluttajansuoja villastuotteissa, voiko sen perua 14 vrk kuluessa ilman kuluja?
Ilmianna
Jaa
kuluttajansuojalaki koskee kaikkia aikaosuuksia
Ilmianna
Jaa
Tarkennusta aloittajan keskusteluun. Esim Katinkullassa Villas SPA 2 osakkeen hankintahintta 51 m2 reilu 50 000 + yhtiölaina 20 000= plus 70 000. Omistuksessa joka 6-viikko, joten 8-vkoa vuodessa käyttöoikeutta. Kuluja joka kuukausi vastike 68 euroa ja rahoitusvastike joka 1/4 vuosi 360 euroa, eli per kuukausi 120. Kulut per kuukausi 190 euroa. Yhtlainan korko on kohtuullinen 1,9%. Kuudella omistajalla loma-asunnon hinnaksi tulee 420 000. Jokainen voi miettiä omalla kohdallaan onko se ylihinnoiteltu, vai ei. 8300 euroa per neliä m2. Mikä on neliöhinta etu-töölössä vaikka Museokadulla nykyään?
Suurin loukku, ei kahden asunnon loukku, vaan 6 viikon loukku tässä Villas Holiday Club omistuksessa on se että osakekirjasi on 1/6 osa omistus. Omistat kaikki tai et mitään. Kun haluat luopua osakkeesta kuka sen ostaa? Kuluttaja ei tunne Villas tuotetta ja Holiday Club myy vain omaa varastoaan. Jos ei omaa käyttöä, niin kulut vain juoksee ja todennäköisesti seuraava sukupolvi ei välitä tällaisesta omistuksesta. Jätänkö perinnöksi arvottoman ja kuukausimenoiltaan sadan euron riipan perijöilleni? Haluanko jätää tällaisen heille, muiston minusta?

Minulle käyttäjälle toki Holiday Club tarjoaa etuja, esim; 35 eur vuorokausi muissa Villas kohteissaa, max 3 vuorokautta. Hyvä etu. Käyttöaste Katinkullan SPA villas tuotteessa on myyjätahon kertoman mukaan 30-60 % , joka on alhainen ajatellen omistajaa jonka intressi villas omistus on Vuokratuotto. Tilastot ei kerro käyttöasteessa mikä on osuus Villas omistajien 35 euroa vuorokausi yöpymisillä. Kuulopuheena muilta omistajilta, villas tuote ei ole hyvä sijoitus vuokratuotoiltawn, hyvä jos omillesi pääset. Mitä,tapahtuu omistajille, kun Holiday Club lopettaa Villas huoneistijen vuokrauksen? Sinulla on 8 viikko-osaketta omistuksessasi yhdellä osakekirjalla. Maksanhan vuodessa vastiketta 840 euroa, tulevaisuudessa varmaankin paljon enemmän koska vastike on alihinnoiteltu myyntivaiheessa. Osakkeet on kovassa vuokrakäytössä ja omistajana saneerakset ovat vastuullani. Lankeaako minulle, tai perillisilleni 15-vuoden päästä 10000 euron saneerauskulut.
HOLIDAY CLUB VILLAS EI OLE SIJOITUSKOHDE. KASVATAT SILLÄ VIIKKO-OSAKE LOMAOSAKE OMISTUKSESI KAHDESTA KAHDEKSAAN. Houkutus on omistajalla joka omistaa Katin Kulta esimerkiksi 3 - viikkoa, antaa vaihdossa viikot ja luopua yli 1000 euron vastikkeista kiinteistöyhtiössä ja kylpylässä ja harrasteissa, jotta saa lupauksen Villas omistuksesta. Ei kylpylä vastikkeit! Vain 5 euroa per käynti Villas omistajana. Moni LAUKEAA ANSAAN, KUN JUUSTOPALA ON NIIN HOUKUTTELEVA.
Villi arvaukseni on, että Holiday Club ottaa yhteyttä. Inuin tulevina vuosina jakertoo syitä miksi omistukseni vuokratuotot ovat pienemmät kuin maksamani vastike kulut. He kertovat minulle että loma-asuntoni on väärän kokoinen ja väärässä lomakohteessa. Investoimalla lisää 20000 euroa asia on ratkaistu. Kuulostaako tutulta?
Ilmianna
Jaa
Riskitöntä sijoitustuotetta ei ole olemassakaan. Kaikki sijoitukset sisältävät enemmän tai vähemmän riskejä. Villas asiaa voi tarkastella myös sijoitetun pääoman tuoton näkökulmasta.

'Nextno' arvioi omassa esimerkissään loma-asunnon loppuhinnaksi 420.000€. Jos maltilliseksi sijoitetun pääoman takaisinmaksuajaksi määritellään esim. 10 vuotta niin Villas osakkeen tulisi tuottaa voittoa seuraavasti:

420.000€ / (10 v. x 365 pv.) = 115€ voittoa per päivä.

Eli ollakseen hyvä sijoitustuote Villaksen tulisi tuottaa omistajilleen voittoa jokaikinen päivä 115€ nettona, 365 päivää vuodessa, kymmenen vuoden ajan (siis kaikkien vero yms. vähennysten jälkeen!).

Siinä lienette oikeassa, että Holiday Clubin asenne tuntuisi olevan tyly vanhojen osakkeiden jälleenmyyntiä kohtaan. Tällä hetkellä myös Katinkullan tärkein prioriteetti lienee liiketoiminnallisen rahoituspohjan varmistamisessa (maksimoiminen?) uusien osakkuuksien myymisen kautta.

Vanhojen Katinkullan kiinteistö- ja harrasteosakkeiden jälleenmyynti ei kiinnostane Holiday Clubia siitä yksinkertaisesta syystä ettei sillä laajenneta jo olemassaolevaa liiketoiminnallista rahoituspohjaa ja koska katteet vanhojen osakkeiden jälleenmyynnissä jäisivät vaatimattomiksi uusien osakkeiden pitkäaikaiseen tuottoon verrattuna.

Kannattaa katsoa YLE:n 19.9.2016 julkaisema dokumentti johon haastateltiin mm. Holiday Club Resortsin liiketoimintajohtaja Tapio Anttilaa. Siinä näitä em. asioita on sivuttu hieman toisin sanoin.

Olen itse pitkäaikainen osakas ja pidän Katinkullan ympäristöstä ja sen monista harrastepalveluista. Aika hyvin loma-asunnoista on vuosien varrella huolta pidetty ja onnistuttu pitämään alueet siisteinä sekä viihtyisinä. En ajattele omaa panostustani Katinkultaan niinkään rahallisena sijoituksena vaan sijoituksena siihen, että lapseni saa sieltä erilaisia virikkeitä ja mukavia lapsuuden muistoja. Luulen etten myöskään ole näiden ajatusteni kanssa aivan yksin, ainakin jos asiaa mitataan Katinkullassa lomailevien lapsiperheiden määrällä.
Ilmianna
Jaa
Holiday Club Villas Tropiikki 2 ei mielestäni vastaa mielikuvaa lomailusta Kuusamossa, rauhasta ja hiljaisuudesta. Tämä Villas-ja viikko-osake kohde sijoittuu nimittäin 5-tien varteen ja välittömään läheisyyteen alavalle maalle. 5-tieltä kantautuva jatkuva meteli kyllä tuo enemmän vaikutelman ruuhkasuomesta, kuin puhtaasta ja hiljaisesta pohjolasta. Onko ahneus jälleen kerran voittanut Holiday Clubissa? Rantatropiikki 1 Rantatropiikki 2 ja Villas Tropiikki 2 muistutaa ulkoisesti, vaikka sisältä kauniita ovatkin, parakkikylää tai siirtolapuutarhakylää. 5-tien melu kantautuu myös Holiday Club Villas Tropiikki A,B,C-taloille (viikko-osake taloon B), kuten myös Villas Petäjälammenranta 1 luhtitaloon. 5-tien meteli ei kuulu enään Lomaparatiisin asuntoihin ja ei luonnollisestikaan Tropiikkiin joka on harjun päällä. Itse kiertäisin kaukaa ja sanoisin kiitos EI Holiday Club Villas Tropiikki 2 tarjoukselle. Voin vain kuvitella miten hyttyset kesällä pörrää tässä HC Villas 2 paikassa, kun on niin puskassa, järven rannalla jossa tuuli ei pääse puhaltamaan. 5-tähden lomailua?
Ilmianna
Jaa
Vanhat omistajat sortuu näihin villas tuotteisiin, koska he saavat villas ovh hinnasta pois "hyvän" hyvityksen omista vanhoista viikoistaan. Tosiasiassa heille hyvitetään puhdas nolla, koska villas on ylihinnoiteltu juuri tämän takia. Saadaan kerralla 20-30 000 väliraha kauppoja. Omistaja saa sitten itselleen kasan rupuviikkoja ja ehkä yhden hyvän viikon ja tietysti taas suuria lupaukia uuden paketin suurista vuokratuotoista ja sen jälleenmyyntiarvokin on varmaankin hyvä. Monet lomakohteet on täynnä naitä 1/6 osa loma-asuntoja ja niitä myydään vapaillamarkkinoilla muutamilla kymppitonneilla. Miksi joku maksais näistä holidayclub versioista 60-70 000?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No ovh. On 1/6 osalla n.65000€. Vajaat 400k€ 50 neliön mökillä jossa on joku 50*125-150 runko. Halvemmalla tekee 150 neliön omakotitalon avaimet käteen periaatteella. Jää tontiinkin rahaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulle jopa villas esitteliä sanoi että ei tuota tarpeeksi edes pääoman maksuun vaikka veroja ei huomioida.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Villas Holiday Club ei kannata

Holiday Club Villas ei ole ostajalle järkipäätös.
1) Holiday Club Villas tuotteessa vastaat kiinteistöyhtiön velvoitteista ja vastuista. Villas osakkeessa on yhtiölaina, josta maksat kuukausittain rahoitusvastiketta.

Villas huoneisto vastike pienessä vaihtoehdossa on 60 eur/kk ja rahoitusvastike on 250 eur/kk per 10-vuotta. Tyypillisessä Villan omistuksessa on 8 osakasta (oikeus 6-7 vkoa vuodessa). Tällöin rahoitusvastike on kuukaudessa 2000 euroa ja vuodessa 24 000 ja 10-vuodessa 240 000. Tämä on siis pelkkä ostosta saatua velkavastuu.

HCR hinta per osakas on 30 000 x 8 osakasta= 240 000. Muista lisänä yhtiövelka 240 000 Todellisuudessa HCR:n nettohinta on 160 000 koska he ovat hinnoitellee sisään "talvirenkaat ja lisävarusteita", eli 00 hyvitettyä viikko-osaketta.

Hankinta HCR rahoitus OP-lainalla + vastuu yhtiölainasta, eli varovaisesti sanoen ostajalle yhteensä 500-600 euroa kk kun op rahoitus ja yhtiövelka

3)Financial; HCR odottaa vuokratuottoa netto ilman pääomaveora 30% per osakas esim netto 90 eur kk osakas , eli vuodessa 1080 eur miinus pääomavero=770 eur.

2) HCR mainostaa Villas tuotetta sijoituksena. Saat vuokratuottoa tasaisesti ympäri vuoden. Holiday Clubilla on intressi vuokrata Villashuoneistoja, jotta voi näyttää uusille potentiaalisille asiakkaille "faktaa"tuotoista. HCR:llä yksinoikeus villas vuokraukseen. Mitä tämä tarkoittaa? Kyseessä on eräänlainen monopoli. Holiday Club päättää vuokratason ja sen mitä heidän lomainstumenteistä vuokrataan ja mitä ei. Instrumentteja vuokravarastossa on omat hotellihuoneet, myynnissä olevat tyhjät viikko-osakkeet, omistajien vuokralle jätettyjä viikko-osakkeita ja Villas huoneisto. Holiday Club priorisoi villas osakkeet muiden edelle, jotta he voivat näyttää korkeata käyttöastetta ostajaehdokkaille. Samalla he voivat näyttää vanhoille viikko-osakkaille ettei heidän tuotettaan kukaan halua vuokrata, joten se olisi syytä vaihtaa villakseen

3)Mitä merkittäviä asioita ostajat eivät osaa todennäköisesti ajatella? Kun viikko-osakkeista on äärimmäisen haastavaa lähes mahdotonta päästä eroon, niin kuinka 6-viikon Villas paketin realisointi voisi olla sen helpompaa? Holiday Clubilla ja vain Holiday Clubilla on asiakkaita, ammattitaitoa ja resursseja myydä tämänkaltaisia tuotteita. Holiday Club ei tule jälkimarkkinoimaan villas tuotetta omistajilleen sen paremmin kuin viikko-osakkaitaan jotka ovat taannoin myyneet. Villas ei mene kaupaksi suomen lomaviikko, omaloma.net tai tori.fi:ssä. Pistäessäsi nimen villas paperiin olet sen kanssa naimisissa lopunelämää ja sen jälkeen myös perillisesi. Alaa tuntevana ja siinä syvällä sisällä olleena voisin heittää ilmaan villin arvauksen mitä tulevat vuodet tuovat tullessaan Villas omistajille. Kuten omistusasujalla pankki on se herra jonka talutusnuorassa olet kunnes on velaton asunto. Villas on pahempi, koska maksat tuplavelan, omanlainan ja yhtiölainan ja ole velaton, sinulla ei ole mitään taetta sijoituksesi arvosta.

4) Holiday Clubin aloitti markkinoimaan pistejärjestelmää yli 10-vuotta sitten. Markkinointikikkana pisteillä sumutettiin 90-luvulla viikko-osakkeen hankkineet, ns Suomen Lomapörssin asiakkaat, Honka Holidayn asiakkaat ja Loma Dynastia asiakkaat parempiin ja edullisempiin pistelomiin. Pistejärjestelmä on viikko-osakesysteemi PISTE. Nykyään Holiday Club unohtaa sanoa että Villas tuote on viikko-osake systeemi PISTE. Nykyään pistesysteemin käyttäjät ovat joukolla todenneet ettei se ollutkaan "niin" edullista ja toimivaa mitä sanottiin. Nyt tämä piste-viikkojen omistajataho, joka haluaa eroon viikostaan on mainio kohderyhmä Villas markkinoinnissa. Kukaan ei halua ostaa heidän viikkojaan , joten moni sortuu automaattiseti Villas tuotteeseen sen sorkeroituihin tuottolukuihin uskoen, hyvittäähän Holiday Club Villas tuotteessaan viikko-osakkeita. Miksi ei vihtais kelvottomia viikkoja villas viikkoihin? Voiko Villas olla rahaa lypsävä lehmä?

5) Monopoli Holiday Club päättää 100% Villas osakkeissa, kenelle se vuokraa mitä ja millä hintaa, HCR on ainutlaatuinen mahdollisuus rahastaa Villas omistajia tulevaisuudessa. asettaessaan heidät 6-8 viikon omistus paketteihin. Kohtalosi on sinetöity, vaihdat villas osakkeita isompaan ja pienempään asutoon ja eri kohteisiin. Tärä on varma rahastustapa Holiday Clubille ja maksaja olet sinä tai perikuntasi.

7) Sisäpiiriläisenä viikko-osakealalla ja asioista tietävänä, jos olet hankkimassa viikko-osaketta, älä osta villas tuotetta, vältä pistesysteemiä, suosi ajallisesti itselle sopivaa viikko-osaketta, jonka liität RCI systeemiin välitäjällä tai itse.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta