12/32 vai 13/35?

Muistattehan

Kumpi on parempi? Ainakin syntyvyys on laskussa, ja se jos joku on hyvä tulevaisuutta ajatellen.

5

65

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • KunhanKyselen

   Mitä nuo 12/32 ja 13/35 tarkoittavat?

   • Asiallinen-keskustelu

    12/32 tarkoitttaa sitä, että ennen lasta pitää olla 12v parisuhteessa ja ikää vähintään 32v molemmilla.
    15/35 samaa, mutta lukemat on erit.

    On tutkittu, että ihmisen aivot on kypsät rationaaliseen ja syy-seuraus -ajatteluun vasta 25 vuotiaana aikaisintaan. Tämänkin takia ihmisen tulisi etsiä puoliso n. 25v iässä ja olla tämän kanssa yli 10 vuotta ennen häitä ja lapsia. 10v on suhteelle rajapyykki, koska suhteeseen kuuluu 2, 5 ja 10v kriisit. Liian moni hankkii lapset liian nuorena ja se näkyy negatiivisesti monesta perspektiivistä tarkasteltuna. Onneksi tämä on muuttunut ja muuttuu edelleen. Lapsia ei tarvita ja nuorten äitien ja isien arvostus on entisestään romahtanut, niinpä lapsia hankitaan vähemmän ns. sosiaalisessa paineessa. Tämä vaikuttaa yksilön ja yhteiskunnan elämään positiivisesti.


  • Se-se

   15/35 !

  • Elämänkokemust

   Mieluiten yli kolmekymppisenä, ja kun takana on jo muutama pitempi parisuhde, ehkä avoliittokin.

   Yhdessäolovuosia olisi hyvä olla takana myös, mutta toisaalta usein vaikkapa 35-vuotiaat, vaikkapa vasta vuoden yhdessä olleet tuntevat kuitenkin jo _itsensä_ niin hyvin, että parisuhdekin syvenee automaattisesti nopeammin ja vaikeistakin asioista puhutaan jo vaaleanpunaisten kuukausien aikana :)

   Ulkona pörrääminen ja uusien kumppaneiden ihanan jännittävä kutkutus ei myöskään enää houkuta niin paljoa, ja kotosalla tulee jokatapauksessa oltua enemmän. Omat vanhemmat, sekä sedät ja tädit ovat jo eläkeiässä - plussaa ;)

   Mutta yksilöllistä, toki joku voi tuntea itsensä hyvin jo parikymppisenä (en muista koskaan tunteneeni ketään) ja siinäpä sitä viimeistään tulee kaikenlaista koetuksi ja peilatuksi, jos vanhemmuus noin nuorena koittaa. Toisaalta nuori ikä ei silti takaa mitään: joku voi olla todella laiska leikkimään ja ulkoilemaan oman lapsensa kanssa ja roikkua vaan itsekseen netissä. Samalla toinen +35 on nuorekas, sporttinen ja energinen sekä hurjan leikkisä.

   Viettäkää aikaa lastenne kanssa, jos sellaisia on tullut hankittua. Ne eivät ole tänne tulleet elämäänne hankaloittamaan.

   • Realisti-

    Kyllä lasta ei voi uhrata minkään 20 - 30 vuotiaan lapsen leikkkikaluksi. Ko. Ikää kutsutaan varhaisaikuisuudeksi ja silloin ei tulisi lapsia hankkia.

    Lapsenteko tulisi säätää luvanvaraiseksi ja minimi-ikäraja 31v. Kaksi lasta per pari ja yksi per henkilö. Lapsilisät tulisi antaa vain jos pari ollut yhdessä 10 vuotta ennen lasta. Kahdesta lapsesta lisät ja tuet, kolmannesta eteen päin veroa. Tuoreisiin suhteisiin lisääntymistä ei tulisi tukea. Tuore suhde on alle 10v kestänyt suhde.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Roope Salminen , Superpettäjä !!

   Uskomatonta touhua sen eveliinan kanssa !! useamman vuoden salasuhde vaikka mies on naimisissa !! roope on kyllä täys pa### !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   4339
  2. Miksi Martina lähettää sydämiä Sofian Lukelle?

   Onko Martinalla pahat kostoaikeet mielessä kun Luke on saanut Martinalta sydämiä instagramiin??? Nähdäänkö nyt oikeasti viimein Martinan kosto ja napp
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   3107
  3. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   94
   1378
  4. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   128
   1321
  5. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1181
  6. Laitan sulle tähän tiedoksi

   nallukkani, että rakastan sua enempi kuin mitään koskaan. Vaikka sen jo tiedätkin. Laitoin sinne eiliseenkin jotain, mutta sen on muut vähän sotkeneet
   Ikävä
   157
   1177
  7. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   55
   1101
  8. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1076
  9. Tasapainotilanne.

   Ja nyt en tarkoita sitten mitään palstalla pyöriviä tasoteorioita...sanonpahan heti kättelyssä. 😁 Mutta jos ajattelee optimaalista mahdollisen suhte
   Sinkut
   240
   1021
  Aihe