yrittäjä ja elatusmaksu

hilduska

Elatusmaksusta sovittaessa lastenvalvojan luona, onko miten todistettava, ettei saa yrityksestä osinko? (tilanne ettei yritys pysty sitä maksamaan) palkkatodistuksesta käy selville luonnollisesti tulot yms. ONkohan kenelläkään tietoa...

34

6403

    Vastaukset

    • lastenvalvojalla

      ei ole mitään oikeutta ottaa kantaa vanhempien väliseen lapsen elatusta koskevaan vapaaehtoiseen ja keskinäiseen sopimukseen, sopimuksen sisältöön viranhoidossaan eli lastenvalvojalla ei ole oikeutta myöskään esittää mitään vaatimuksia/ vaatia mitään tositteita vanhemmalta/ vanhemmilta esitettäväksi. Vanhemmat yhdessä tekevät keskinäisen sopimuksen, jonka tuomioistuin tai lastenvalvoja vain molempien vanhempien pyynnöstä vahvistuttaa. Usein lastenvalvojat sekoilevat yrittäessään ajaa isän kuiville yhteistyössä äidin kanssa. suosittelisin yhteistä sopimusta ja mahdollista vahvistusta käräjäoikeuden kautta ja lapsi hakijana,
      jolloin saa esim. ilmaisen oikeusavun mikäli haluaa käyttää asianajajaa sopisten vahvistuttammiseksi Lapsen elatusta koskevat sopimukset ovat siis aina vanhempien välsiä, keskinäsiä ja vapaa ehtoisia sopimuksia, joita ei ole pakko vahvistuttaa, mikäli ei sitten
      haeta kelasta elatustukea lapselle.

      • KKKK-

        Siis omasta osakeyhtiöstä on kyse? Oy:n hallituksen päätös, ettei osinkoa jaeta. Se sama paperi, mikä pitää liittää aina veroimoituksen mukana, koska verottaja ainakin haluaa tietää jaetaanko osinkoja..


    • jklkjh

      Hei useissa kaupungeissa ja kunnissa lastenvalvojilla on kyselytunti puhelimitse. Parhaimman vastauksen tähän saat, kun kysyt sitä paikkakuntasi lastenvalvojalta.
      Jos et kysy ja todistusta vaaditaan voit käydä sen näyttämässä varmasti myöhemminkin.
      Käräjäoikeutta en suosittele käyttämään elatusasioissa, ellei ne riitaudu selkeästi lastenvalvojan luona. Ja aika usein ne riitautuvat. Mutta nyt on kyse pelkästä yhdestä osinkotodistuksesta, joten en näe tässä tässä vaiheessa aihetta käräjöintiin.
      Lapsi saa toki ilmaisen oikeusavun.Mutta vanhempien tulojen mukaan revitään sitten niitä oikeusturvavakuutuksia tai omia rahoja. Jos sellaisia on. Ilmaista oikeusapua ei varakkaille anneta.

    • Tiina888

      ei hyvää päivää taas teidän ahneiden etäisien kanssa. heti jos joku yrittää ja tekee voittoa niin olette ahneina vaatimassa sitä rahaa itsellenne. voi hyvänen aika. Siis jos yksityisyrittäjä tekee voittoa tilikautenaan ja se raha on hänen toiminimensä tilillä, niin se ei ole yrittäjlle tuloa. Voihan hän vaikka pitää sen voiton tilillä ja nostaa siitä satasen pari ja se on sitä oikeaa tuloa. voi hyvänen aika teidän kanssanne.

      • enymmärräsinuayhtään

        eikös voitto ole sama kuin tulo?
        mikä on logiikkasi, kun verottajakin verottaa yksityisen toiminimen haltijan voittoa samalla tavalla kuin palkansaajien bruttotuloa. Tarkoitatko todellakin, että toiminimen haltijalla jotkin eri säännöt näissä elatusapujen arvioinneissa??


      • Onpavaikeaa

        No ne voitot voi sijoittaa omaan yritykseen jolloin niitä ei tule omalle tilille. Siksi kenenkään yrityksen tuloksesta tai osingonjaosta ei voi suoraan päätellä elatuskykyä.
        Kyllä se on se rahasumma mitä sieltä kuukausittain itselleen saa mitä katsotaan.


    • Aikahuono

      No sehän riippuu yritysmuodosta.
      Tosiasiahan on se että tuloja sinulla on koska et muutoin jatkaisi yritystoimintaa etkä selviäisi omista menoistasikaan.

      Ei kukaan pyhällä hengellä elä ja yritys kaatuu jos se ei tuota elantoa yrittäjälleen. Palkkatyössäkään ei ihmiset käy jos eivät palkkaa siitä saa. Ymmärrätkö mitä tarkoitan?
      Toimeentulotukea ja päivärahaa et yrittäjänä helposti saa ja jos saat niin sinun täytyy näyttää päivärahan suuruus päivää kohti.

      Jotkut yritykset eivät voi maksaa omistajalleen palkkaa palkan nimellä mutta näidenkin yrittäjien tulot otetaan huomioon elatuskykyä laskiessa.

      En lähtisi yrittämään niin helppoa ettet saa palkkaa joten et voi maksaa elatusapua koska lastenvalvojat kyllä osaavat laskea yrityksesi tuloksesta sen mitä saat nostettua mm. Yksityisottoina. Yksityisotothan ovat sitä palkkaa.

      Pahin vaihtoehto on pitää vastapuolta liian tyhmänä ja maksaa sen takia suuret oikeudenkäyntikulut.

      • päsmääjä

        verottaja ei verota yksityisottoja vaan voittoja. Myös elatusapuja arvioitaessa voitto on se tulos, joka otetaan huomioon samalla tavalla kuin verottajakin ottaa.


      • Aikahuono

        No jösses sentään. Sanoinko sitten että verottaa?
        Tulos ja yksityisotot ovat eri asia mutta nyt puhuttiinkin palkasta ja sitä palkkaa ei voi kiertää siten ettei saa osinkoja koska kukaan ei elä jos ei yrittämisestä itselleen tuloa.

        Mutta toiminimellä yritystoimintaa harjoittava ei voi nostaa itselleen palkkaa vaan nostaa yksityisottoja palkan sijasta. Kirjanpidossa myös yksityisotot näkyvät. Tulosta kun saa painettua alemmaksi eri tavoin.

        Aloittaja tuntuu vain yrittävän todella huonoa että saisi elatusmaksut pieniksi. Todella harva ihminen vaan uskoo sitä ettei yrittäjä saisi minkäänlaista rahallista korvausta kuukausittain ja silti jatkaisi yritystoimintaa.


      • oijojeeo

        Aloittajahan kysyi, että jos ei saa voittoja/osinkoja, niin miten se todistetaan. Hän sanoi että saa palkkaa, ja sen palkan määrän näkee palkkakuitista.

        Olen itsekin yrittäjä, ja palkkani on n. 2500e/kk. Voittoa yritykseni ei viime vuonna tuottanut kuin 200e, joten en nostanut osinkoja. Eli minun tulotasoni lasketaan palkastani. Ei yritykseni voitosta tietenkään. Toki jos jonain vuonna palkkani lisäksi saisin vaikkapa osinkoja 10 000e, se voisi jo vaikuttaa elariasiaan.


    • tamppis

      eikö nuo osingot ja kaikki yritysvoitot ole verottajalle menevää tietoa ja niiden perusteella lasketaan nettotulo eli verojen jälkeen käteen tai tilille jäävä raha? Helppohan asia todistaa verotodistuksella.

    • 1säpappa

      Mihin oikeasti edes tarvitsette niitä todistuksia?
      Teet lapsesi isän kanssa sopimuksen ja käytte lastenvalvojalla vahvistamassa sen. Sopimus on teidän kahden välinen.

    • Anonyymi

      Lastenvalvojilla voi olla hyvin eriäviä käytäntöjä elatuksen maksajan ollessa yrittäjä. Perätään yrityksen taloustietoja vaikka parin vuoden ajalta. Osakeyhtiön tapauksessa palkkatuloja saatetaan kyseenalaistaa vedoten elatusapuohjeen kohtaan 3.2.3, ja rivien välistä luettuna yhtiön omistus olisi muuta kuin perusturvaan kuuluvaa omaisuutta joka ilmeisesti tulisi realisoida kohtaan 3.2.4 vedoten. Omassa tapauksessa eivät vastanneet kysymyksiin miten yhtiön tase jaetaan elatusvaraksi tai Yel työtulo palkka ja pääomatulojen päälle laskettuna lisäisi elatuskykyä. En toimittanut mitään tietoja yhtiöstä eikä virheelliistä laskelmaa tarvinut edes nähdä kun maksu sovittiin keskenään.
      Lastenvalvojat esimiehineenkin lopettivat vastaamasta sähköpostiin kysymyksistä yrittäjän kohtelusta.

      • Anonyymi

        Huomauta niille seuraavaa; Lounais-Suomen Avi on lainvoimaisessa päätöksessään katsonut yhteydenottoon tulevan vastata viivytyksettä, muutoin syyllistyy rikokseen virkatoimessaan


    • Anonyymi

      Lastenvalvoja ei ole asianosainen, oikeustoimikelpoinen- ja sopimusosapuoli - lastenvalvojalle ei tarvitse, eikä tule koskaan esittää mitään tulo- ja varallisuustietoja yms.. Yhteys tarvittaessa omaan asianajajaasi

      • Anonyymi

        Milloin uskot seuraavan kerran olevan mahdollista, että lausuntoa tarkastettaisiin ja saisit mahdollisuuden tavata lapsiasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloin uskot seuraavan kerran olevan mahdollista, että lausuntoa tarkastettaisiin ja saisit mahdollisuuden tavata lapsiasi?

        Sen lapset jo osa aikuisia , ne ei halua tavata isäänsä.


      • Anonyymi

        Minulle on epäselvää, pystytkö tapaamaan lapsiasi? Välillä sanot, että jokin perätön lausunto on annettu ja et sen vuoksi pysty tapaaman lapsiasi, mutta sitten sanotkin, ettei olekaan mitään laillista estettä, minkä vuoksi et voi tavata heitä.

        Voitko kertoa, pystytkö tapaamaan lapsiasi vai et?


      • Anonyymi

        Eli et pysty tapaamaan, koska lausunto todettu perättömäksi. On surullista varmasti, mutta ymmärräthän, että lakia pitää noudattaa. Jospa saat sen lausunnon muutettua joskus sellaiseksi, että pystyt tapaamaan lapsesi? Onkohan sinulla sellaiseen mahdollisuutta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli et pysty tapaamaan, koska lausunto todettu perättömäksi. On surullista varmasti, mutta ymmärräthän, että lakia pitää noudattaa. Jospa saat sen lausunnon muutettua joskus sellaiseksi, että pystyt tapaamaan lapsesi? Onkohan sinulla sellaiseen mahdollisuutta?

        Onkohan se nykyinen lausunto siis sama kuin lähestymiskielto?


    • Anonyymi

      Verottajan todistus kokonaisverotuksesta!

      • Anonyymi

        Olet oikeassa


      • Anonyymi

        Eikö sinun pitänyt hoitaa se poliisille ilmoittaminen?


      • Anonyymi

        Mainiota, että poliisille menee asiat tietoon.


    • Anonyymi

      Oikeissa liitoissa ei vastaavanmoisia probleemeja liene. Kannattaa erota vapaa-ajattelijoista ihan tosissaan.

    • Anonyymi

      Voi helevetti noiden pariutuneiden kanssa.

      Jos persaukinen muija ja upporikas ukko lisäntyy ja tulee ero, pitäisi tenava olla vuoroviikoin vanhemmilla. Kumpikaan ei maksa elareita mutta maksaa lapsen kulut omalla viikolla. JOs muija vinkuu eikö isukki ajattele lapsen parasta, ja maksa suosiolla, voi isukki heittää saman kysymyksen akalle > Rikkaalla on tarjota lapselle korkeampi elintaso kuin persaukisella akalla joka yrittää elättää itsensä lapsen kustannuksella.

      Näin minä tekisin.

      • Anonyymi

        Jos persaukinen juoppo äijä ja varakas akka lisäntyy ja tulee ero, pitäisi tenava olla vuoroviikoin vanhemmilla. Kumpikaan ei maksa elareita , mutta maksaa lapsen kulut omalla viikolla. JOs ukko vinkuu eikö äityli ajattele lapsen parasta, ja maksa suosiolla, voi äitily heittää saman kysymyksen ukolle > Rikkaalla on tarjota lapselle korkeampi elintaso kuin persaukisella työttömällä ukolla joka yrittää elättää itsensä lapsen kustannuksella.


    • Anonyymi

      On, maksa ruokkosi. Ja sitten varovasti, eiks jeh?

    Ketjusta on poistettu 103 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe