Metsänomistajana vituttaa tämä hirvikannan ylläpit

Hirvilupajakumoon

Ei hirviporukoilla ole tarkoitustakaan harventaa hirvikantaa. Säästellään tuottavia lehmiä ja hyviä periyttäjäsonneja. Joko ne hirvet alkaa kaatua tai sitten lisätään roimasti susikantaa ja vähennetään metsästystä.

Vituttaa hirvien kasvattaminen taimikoilla.

Eräskin idiootti oli tuonut nuolukiven taimikkoon joten arvatkaapa lähtikö suolakivi vittuun kun ammuin sen haulikolla paskaksi !

74

1883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sussiunatkoon

      Eikä tainnut olla edes oma taimikkosi, joten syy meuhkaamiseesi lieneekin ihan muualla, eikä sitä syytä liene kenenkään vaikea arvata.

    • törkeää

      Sama täällä, huomasin yhden rajanaapurin mäntytaimikossa metsästäjien sinne kiikuttaman nuolukiven. Kyllä on röyhkeys huipussaan, kun vuokranantajan taimikkoon houkutellaan hirvikarjaa tuhotöitä tekemään.

    • ninimerrkki

      Suolakivien lähistöillä nyt sattuu vaan vähiten olemaan hirvituhoja. Tutkittu on.

      • törkeää

        Tutkittu on, että suolakivillä voi houkutella hirviä pois taimikoista kun ne suolakivet sijoitetaan jonnekin muualle kuin taimikkoon. Mutta tuossa näkemässäni tapauksessa suolakivi oli sijoitettu juuri sellaiseen taimikkoon missä männyntaimet ovat sellaisessa kasvuasteessa joka on hirvituhoille altteimmillaan.


    • taimiatarpeeksi

      No tuo vaan nyt on luonnon laki että hirvet syö taimikoita. Mutta itseppä olen laitanut taimia tarpeeksi niin ei paskaakaan haittaa vaikka sieltä jokusen järsivä. Saatana kun näiden joitenkin kitupiikien takia pitäisi kaikki elukat tappaa. Laitakaa köyhät taimia enenpi niin ei tarvii kitistä ja jos viellä vituttaa myy maas ei tarvii inistä.

    • rymdsaha

      Raivaussahalla kun pitää vesakot nuorina ja matalina, niin hirvi syö sitä nuorta vesakkoa mielummin kuin taimenia.

      • pössö

        Talvella varsinkin!


      • kalamies.rapaerkki

        Meillä päin ei hirvet syö taimenia vaikka oikein Valion meijerivoissa paistais! Mulle kyllä kelpaa.


    • Paljaaksisyöty

      On se nähty sekin että taimikossa tiheyttä niin ettei läpi meinaa päästä kävellen niin silti on syöty pilalle kun talvella hirvet on asettuneet muutamaksi viikoksi sinne paikalleen. Hirvi voi sydäntalvella olla muutaman hehtaarin säteellä monta viikkoa jos ravintoa riittää.

    • Jussittaako

      Mikäs ei jusseja vituttaisi , perus slogani jatkuu että voidaan kyllä tehdä/jatkaa/suostua kunhan saadaa tukikorvaus asialle .-Laitetaankos nimeksi vaihka-Joulupuutuki,Hirvituki,esimerkiksi .

    • popsiporkkanaa

      Maanomistajan pitäisi saada vapaasti kaataa hirvi maaltaan ja popsia poskeensa.

      • Luomu-tuli

        Aivan kiintiöhirvi/peura/villi-sika/kauris


      • maatonmanne

        No kukapa tuolllaisen kaadon estää, jos hirvi sattuu kulukemaan liian läheltä pihhaa. Ei kun vaan hirvi kenttään ja lihat pakastimeen. Ja se on siinä.


    • Jonkunlainenvastaus

      Kannatan! 100 ha ja siitä saisi yhden hirven kopistaa pakastimeen.

    • Jonkunlainenvastaus

      Meidän hirviluvat kohta käytetty ja elukat ammuttu siten että kaadetut ei juurikaan kantaa leikkaa. Metsästäjät ovelasti valkkaa kaadettavaksi ne mitkä ei tuota vielä moneen vuoteen.

    • koikkalnen

      kyllähän tämä on kennel miesten harrastusta nykyään maanomistajien kustannuksella,ihmeellisine hirvikantojen säännöstelyineen,hirvikanta pitää pudottaa kymmenesosaan nykyisestä,jolla saataisiin taimikkojen tuhot kuriin jaihmisten kärsimykset hirvikolareista vähenemään,on se kumma kun yhden pienen ryhmän vuoksi sallitaan nåin merkittävät tuhot yhteiskunnalle,toivottavasti tähän hommaan saadaan jotain järkeä,eikä tämä ole enää oikeaa metsästystä,gps,stä seurataan missä koira haukkuu,ja sitten ajetaan rallia autolla,ja jos ei satu osumaan sinne minne hirvi,niin sitten valitetaan,ei oo hirvejä.

    • jerma

      Koikkalnen voisi ensin opetella kirjottamaan ennen kun täällä mesoo. Meidän porukasta kaikki maanomistajat metsästää ,eikä kukaan inise jos hirvet vähän syö taimikoita. Myy maas jo niin kyrpii ja jos tuolaset pikku maanomistaja esim. 20 hehtaaria ottavat maansa pois, ei se vaikuta paskan vertaa metsästykseen. Saavatpahan hirvet melastaa sitten rauhassa näiden taimikoissa.

      • Puoli-Vaari

        20 ha kyllä vaikuttaa saattaa vaikuttaa jopa 2 ha,jopa muihinkin maanomistajiin, pitkävaikutteisesti.Kyllä nuo vuokrasopimukset
        tulee päivittää. Selvästi ,selvittää mihin tarkoitukseen alueita käytetään.
        Suomalaiseen Metsästysseuroihin on päässyt (pesyitymään) nykytekniikka.


      • iivariola

        Ei kuule vaikuta. Meiltäkin yks isäntä sata hetaaria sano irti. Ei sitten minkäänlaista vaikutusta. Hirvet on saatu nuijittua ilman tuota pikku pläntiäkin. Mihinköhän se tuo sinun mainitsemasi 2 hehtaaria vaikuttaa. Kärpäsen paskan kokonen läntti.


      • pikkupalstat
        Puoli-Vaari kirjoitti:

        20 ha kyllä vaikuttaa saattaa vaikuttaa jopa 2 ha,jopa muihinkin maanomistajiin, pitkävaikutteisesti.Kyllä nuo vuokrasopimukset
        tulee päivittää. Selvästi ,selvittää mihin tarkoitukseen alueita käytetään.
        Suomalaiseen Metsästysseuroihin on päässyt (pesyitymään) nykytekniikka.

        Ja millähän tavalla sinun 2 hehtaaria vaikuttaa jos se on siellä koiran haukussa ei muuta kun elukka liikeelle ja hups heijaa taas ollaan luvallisella puolella. Tämän yhden kirjottajan hyvistä passipaikoista. Ei ne hirvet siihen hyvälle passipaikalle jää odottamaan millonka tilanne on ohi. Kuule kyllä sillä hirvellä on jalat ja se tulee seuraavalle hyvälle passipaikalle. Kyllä se jossakin välissä ristikoon sattuu. Näillä pikku paska palstoilla ei ole mitään merkitystä.


    • Luomu-tuli

      Kummasti puuta kaatuu Suomessa,Rekat kuskaa yötä/päivää.Saattaa taimikoita
      tulla tuhansia hehtaareja ympäri maata.Kaupunkilaispalstojen omistajat ei näköjään
      ole mukana,suojaa hakevat eläimet saavat ainakin näistä suojapaikkoja.Alkaa nyt jo näkyä eläinten käytöksessä siirtymät,toivotaan että ainakin kanalinnut lisääntyisivät
      tulevissa taimikoissa.Kyllä tällaiset suur taimikot jossa käydään tuhoja tekemässä,
      lisäävät taimikoiden hoitotöitä.Toisaalta alueilla saattaa eläin kanta vaihtua muutamaksi vuodeksi./Kysymys kuuluukin.Syökö yksi Hirvi enempi taimikoita kuin kaksi vasaa?/////////.

    • afawfe23r

      Kyllä vaikuttaa 2 hehtaariakin jos se sattuu olemaan oikeassa paikassa. Hyvä passituspaikka josta hirvet ovat aina kipittäneet on harmittava menetys seuralle. Kyllä jokainen hehtaari vaikuttaa eikä ylimielisyydelle ole sijaa,

    • ratkaisu-

      Maanomistajien kannattaisi perustaa oma yhdistys ja myydä hirvisafareja europpalaisille metsästysturisteille hyvään hintaan. Saisi paljon paremman tilin ja hirvikannan säätely olisi omissa käsissä. Nykyinen käytäntö ja maan tapa kohtelee epäoikeudenmukaisesti valtaosaa maanomistajista eli niitä jotka eivät osallistu metsästykseen.

      • Ei olis edelleenkään omissa käsissä vaan riistakeskuksen.


    • omamRkka

      Metsästysoikeudenvuokrauksen vuosimaksut vääjäämättä johtavat menettelyyn, missä metsästäjien on myytävä metsästystä niille runsaasti maksaville ulkomaan metsästysylimyksille rahoittaakseen vuokramaksut. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että osa metsästysoikeuden vuokraajista katsoo metsästäjän rikastuvan hänen maillaan, fittuuntuu ja kieltää metsästyksen maillaan. Niin ahne on maksuja vaativa metsästysoikeudenvuokraaja.

      • Vattumies

        Ootteko muuten ajatellu kuinka paljon enemmän myrskyt ja lumituhot kaataa metsää kuin hrvet.Itsemppiä omistan metsää hyvillä hirvitieys alueilla eikä tuo paljoa haittaa jos sieltä joku taimi hirvien suuhun kätkee. On nimittäin senverran huono hinta puulla että ei paljoa rahapussi paksune jos vaikka 1000 moittia puuta myy.


    • Vinkujaiset

      Eipä vinguta, metsästäjät maksaa sunki taimikkotuhot.

    • omamrkka

      Vuokraajalla tarkoitan sitä, joka antaa metsästysoikeutensa (maansa ) vuokralle metsästykseen.
      Vuokralainen on se, ken on metsästysoikeutta vuokrannut.
      Olen metsästävä maanomistaja.

    • Nenä-Vuorinen

      Hirvikanta muutamaan sataan niin olisi hyvä liikenteen ja metsien kannalta. Saisi ne saatanan seurapiirit ruveta vaikka kasvattaan kauriita muun vittuilunsa ohessa. Kun yksin tekee, niin parhaan saa, naimista lukuunottamatta.

    • jepJepjaJep

      MAANOMISTAJAT perikää vuokraa euroina. Kunnon korvaus hehtaaria kohti. Loppuu tuo maattomien persaukisten jatkuva kitinä

    • ketjupolttoa

      Nämä ns. sidosryhmäthän antaa lausuntoa hirvikannan toivottavasta koosta, siellä on edustus mm. maan- ja metsän omistajista. Aivan turhaa on vinkua tuhoista metsästäjille, he ovat ainut taho, joka säätää hirvikannan päätetylle tasolle. Useimmiten tavoitetaso saavutetaan, eli metsästäjät ovat täsmällisin toimija koko ketjussa!

    • urpourputtaja

      Höpö höpö! Poista lehtipuut taimikostasi ja hirvet ei viihdy siellä. käy päivttäin ajelemassa metsässäsi!

      • kusenkäppyrä

        perikää vaan kunnon vuokra joka peittää aiheutetut vahingot.mtk ei aja metsänomistajien etua tässä asiassa tiirolakin suoltaa sitä valheen paskaa suustaan jeesustelu ei tässä asiassa auta.


    • vatukkopehko

      Hirvi kuuluu luontoon. Kasvata kuusia niin ei pipo pyöri päässä. Ahneus se on tuo metsän omistaminenkin.

    • Hauskinta näissä metsästäjiä provosoivissa kirjoituksissa on se että jos hirvikanta olisi sotavuosien tasolla lähes olemattomissa se luettaisiin metsästäjien syyksi ja jos ja kun kanta on nykyisellä tasolla runsas niin sekin luetaan metsästäjien syyksi:) Eli teki mitä tahansa keskusteluista ei saa järkevää vaan ainoa pointti on se viha juuri harrastusta kohtaan. No olen metsäalalla ja metsänomistaja joten senverran voisin antaa vinkkejä taimituhojen (mänty) estämiseksi runsaankin hirvikannan alueella. Itselläni on tuottavia mäntytaimikoita alueilla jossa on myös runsaat hirvien talvilaidun alueet. Taimikko vaan pitää toteuttaa ei kemeraoppien mukaisesti. Ensinnäkin istutus männikkö jossa laitetaan 2000 tainta/ha on lähtökohtaisesti männylle liian harva. Se on se tavoite puusto joka pitäisi kasvaa silloin kun mänty on jo hirvituhon ulottumattomissa. Jos puusto kasvatetaan istutuksilla pitäisi mäntyjä laittaa 4000kpl/ha. No kalliiksihan se tulee mutta kallista on elättää vajaatuottoista metsääkin. Siksi siemenpuuasento/siemenviljely olisi männylle paras ja taimikon annetaan kasvaa tiheänä pari kolmi metriseksi jonka jälkeen tehdään kevyt raivaus jättäen puusto vielä "ylitiheäksi" Vasta reilu nelimetrisinä voidaan raivata ohjetiheyteen halutessaan. Itse tosin kasvatan omat männikköni edellämainitulla tavalla alkuun tiheinä jolloin ensiharvennuksessakin lähtee enemmän puita. Koska teen itse ei ole kemera tarvettakaan vaan voi hoidattaa taimikkoa useinkin hyväpuustoiseksi. Hirvien makuita alueella on talvisin paljonkin ja mäntyjä katkottu mutta alitiheäksi puusto ei ole mennyt kevyiden raivuiden ylläpitämänä. Edellämainittu tietenkin onnistuu parhaiten jos itse toteuttaa metsänhoidon. Monille se ei ole mahdollista ajan, osaamisen tai mielenkiinnonpuutteen takia niin silloin kasvatuspuunahan kuusi on helppo. Kuusen liikakäyttö hirvien pelossa vaan on järkyttävää koska kuusta laitetaan alueille ja metsätyypeille jossa kuusi alunperinkään ei kasvaisi saati menesty joten jonkinlainen järkevyys kasvatuspuuston tuotannosta puuttuu. Oikeaoppisella kasvatuksella myös hirvitiheillä alueilla saadaan laadukasta männikköä kun unohdettaisiin se kaavoihin kangistunut 2000kpl/ha systeemi joka pelittää ainoastaan kuusen kohdalla.

    • hirvityöläinen

      Niin onko metsästäjien työnä harventaa hirvikantaa? Kenelle niitä laskuja aletaan sitten laittaa?
      Hirvi taitaa lisääntyä Suomen nykyisissä oloissa 40% vuodessa. Jos niitä ei metsästettäisi (täysin vapaaehtoisesti), niin viiden vuoden päästä kanta olisi n. 400 000. Tämä laskettuna 80 000 hirven talvikannan perusteella. Saattaisipa yhteiskunnan sietokyky tulla jo paljo ennen vastaan

    • turpakiinnimarmattaja

      Vai vielä laskua kirjoittamaan saatana ! Sovitaan niin että maanomistaja saa itse ampua ja pitää hirvet. Metsämiesten on turha uikuttaa mitään työstä ja uhkailla sekä sössöttää metsästyksen lopettamisella saatana. Ampuisin ilomielin itse kaikki hirvet mailtani jos saisin itse pitää lihat yksin !!!

      • wthwth

        Sitten joudut hankkimaan kavereita hommaan, siitä tulee taas metsästysseura


    • 22x308x3006

      Maattomilta metästäjiltä pitäis kieltää hirvien pyynti, siirtää oikeus ainoastaan maata omistaville.

      • 15558

        Samoin Ampuma alueiden raivaus,kaikki suoja-alueet jotka sähköyhtiöiden tulisi määrä
        mittaisina raivata,käyvät talkoo työnä raivaamassa,ranka puut jää saamatta ja taimikot
        syödään vierestä metsästys-seurojen toimesta.Kalliiksi tulee Metsästys vuokramaat!
        0e/ vuokralla tai kilon lihapalalla jos sattuvat kaadon saamaan maille.


      • Röllimetsäläinen

        Olen lähes maaton.Valmistin tielanan ja vesakonmurskaimen.Niillä kunnostin maanomistajien pelto-ja metsätiet ilman veloitusta useina vuosina.Tuli useita satoja työtunteja.Meillä "maattomilla" on hieman suurempi jäsenmaksu verrattuna maanomistajiin sovittu yhdessä,ei koske hirviseuruetta.Jos vain maanomistajat saisivat metsästää hirviä ,saattaisi olla hirviä taimikoilla yli oman tarpeen.Lupasin eräälle miehelle kaikki lihat kun hänen mielestään on ilmaista lihaa,jos hän hoitaa metsästysluvat,panokset,käy talkoissa 20-30 tuntia,stuu vieressäni passissa,ajaa viikolla jahtiin kuulumatonta ajoa eli tarkkailee hirvien liikkumisia noin 1000-1200 km jahtikaudella ja lisäksi jahtiin kuuluvat passipaikoille ajot.


    • kokemustaonreppaasti

      Pahimpia on hirvituhot sellaisilla alueilla joissa hirvet talvehtivat ja alue on raivaamatta jossa runsaasti vesakkoa taimien lisäksi. Olen huomannut että kylvettyä taimikkoa ei hirvet syö niin paljon kuin istutus taimikkoa. Hyvin tehty ennakko raivaus säästää taimikkoa ja nopeuttaa kasvua. Hirvet ei asetu taimikkoon kun ei ole lehtipuu vesakkoa.

      • Osin totta osin vähän sinnepäin.
        On totta että hirvien talvilaidun alueella tuhotkin luonnollisesti kasvavat mutta runsas vesakko ei ole se juttu vaan jo valmiiksi harva puusto. Kirjoitinkin edellä miten mänty ja hirvi saadaan elämään tasapainossa alueella ilman merkittäviä tuhoja. Lapissakin pääasiallinen kasvatuspuu on mänty ja paikoin todella runsaat hirvikannat ja silti merkittäviä vahinkoja ei ole koska mäntyä on hirville jokapaikassa. Etelässä kuusipainotteinen väkisin istutus ajattaa hirvet sitten ryhminä niille kuusien välisille mänty alueille ja kun se on alkuun istutettu harvaksi se myös tuhotaan yhdellä hirvilauman vierailulla äkkiä vajaatuottoiseksi.
        Kylvetty tai siemenpuu asennosta kylvetty männikkö kasvaa tiheänä jolloin hirvien vierailut eivät aiheuta merkittävää tuhoa. Kun tavoite tiheyteen raivaus tehdään sen kokoiselle männylle jota hirvi ei enää katko pystytään näin erinomaisesti hirvi ja mänty elättämään samoissa maisemissa.
        Hirvi asettuu taimikkoon oli siellä lehtipuuta tai ei. Talvella syödään pääasiassa mäntyä mieluiten ja kesäkelissä sitten lehtipuu vie voiton pihkapuulta.
        Kesällä hirvi ei männikkötuhoja tee vaan katoo taimikon välissä vesoavia lehtipuita.
        Ennakkoraivaus tehdään taas hakkuu ikäisiin metsiin motoille näkemä raivuina mutta taisit sekoittaa taimikon perkaukset ja hoidot tähän?
        Tämän keskustelun metsästyksen vastaisiin teksteihin ei kannata kiinnittää huomiota sillä ne lähtee yhden ja saman näppäimistöltä kaikki.


    • IIkkiikkiikki

      Hirvet saa pysymään hyvin taimikossa ,laittamalla Omenia tikun neniin:D
      Istuttamalla Raitapajuja ja Pihlajia sekä Nuolukiviä.Kannataa todella kylvää Kauraa/Ruis viljelmiä taimikon keskelle sekä pitää taimikko alue raivaamatta.Laiska taimikon omistaja saa kyllä taimikkonsa syötettyä.

    • Jäljestäjä

      Totta puhut.Meilläkin lopetettiin kun johtajan mielestä pitää olla tasapaino kaatojen suhteen.Ois ollut lupia mutta kanta vääristyy!Eikä ole alueella hirviä,jälkien perusteella viikon aikana näkö-ja jälkihavaintoja 15 eri eläimestä. ainakin 6 vasaa.Lukekaapa muutkin hirvenmetsästäjät mitä sanoo asiantuntija nykyisestä hirvikannasta .

    • paskanaamat

      Kumoon vaan taimikopilaajat. On hyvin tiedossa ettei seurat noudata riistakeskuksen ohjeita. Jätetään liian tiheitä kantoja että saadaan koiria karkauttaa metsissä ja rallata metsätiet kuralle. Vituttaa teidän touhunne niin paljon että tähän pitää joku järki saada !

      • kalaveikko

        ahistaako metsästys? onko verenpaine korkealla?aloita uusi harrastus joka auttaa em vaivoihin.?metsästys! ;)


      • aivopierujenaallonpohjat

        Niin hirviä ei ammuta tahallaan loppuun mutta kanalinnut tapetaan tahallaan sukupuuttoon kunnes tulee taas huippuvuodet ja kanalintuja on jokapaikka täynnä ja sitten ollaankin sielä puskahuutelijoissa nöyränä hiljaa xD


    • laskukone

      Niin tosiaan. Aloita hirvenmetsästys jos niitä on siellä liikaa. Käytä vaikka 20 päivää syys- joulukuussa siihen, ilman palkaa tietysti ja maksat kaikki kulusi itse, ei tartte muilla teettää ilmaista työtä.

    • Hirfvetmaanomistajille

      Yyyyyy. ITSE 20 päivää valivali.

      Tehdään niin että metsänomista saa itse ampua ja pitää lihat. Perseaukiset vittuun ralliautolemasta piskeineen.

    • 80ha.metsää

      Hirviporukoille teiden käyttömaksu, maanomistajat maksavat osansa metsäteiden kunnostuksista ja hirviporukat saa ajella ilmaiseksi, joka seurueelle vuosittainen maksu!

    • Harmaarakit

      Kannatan lämpöisesti. Kommunisti vaan eivät mistään maksaisi.

    • kiesusaatana

      kyllä naurattaa nämä metsänomistajien edunvalvojien touhut suomessa.hirvikanta on räjähtänyt käsiin ja mtk väki neuvottelee Brysselissä jostain saatanan ilmastoasioista,

    • mitennlienee

      Onko oikeasti noin monta syntymäyksinkertaista, mut silti jotenkin kirjoitustaitoista Suomessa?
      Vai onko nää viestit kynäilly yks ja sama työtön ja työhaluton, viljanviljelytilan sisäsiittoinen ja räiskintähullu peräkammarinpoika?

      • Samalta näppikesltä nämä metsästysprovot tulee. Kun seuraa kirjoitustapaa niin on helppo päätellä ja johdateltavissa kirjoittaja metsästyksenvastustajat palstalle.
        Millon on tiet ajettu huonoon kuntoon, pidetään ylisuuria hirvikantoja, ammutaan kanalinnut loppuun, vaaditaan metsästysvuokriin korotuksia, otetaan maat pois jne jne. Henkilö nostaa tasaisin välein näitä aiheita katkeruuksissaan tänne ja vastailee myös omiin kirjoituksiinsa. Eli anna mennä toisesta sisään toisesta ulos.


    • 64ha

      Taitaa aloittelija olla tyypillinen kaupunkilaismetsänomistaja joka valittaa kaikesta mitä maaseudulla tehdään. Meidän kylillä melkein kaikki maanomistajat ovat hirviporukoissa ja harventavat osaltaan hirviä. Ne jotka eivät ole porukoissa eivät ainakaan hankaloita muiden metsästystä.

    • riista-analyytikko

      voitaisiinko ajatella että hirvenmetsästys vapautettaisiin esim tiealueelta saisi ampua hirven milloin tahansa?loppuisivatko hirvet suomesta?eivät loppuisi .

      • korpimets

        Pitäisi ajatella niinkin että metsästys-autoilu -marjastus tulisi kieltää metsäautoteillä.
        Metsänomistajaa tämä tuskin v...... päin vastoin metsän-arvo nousisi.lisääntyvän
        riistan takia.Sekä teistön ylläpitokustannukset pienenesivät.


      • pyymetsoo
        korpimets kirjoitti:

        Pitäisi ajatella niinkin että metsästys-autoilu -marjastus tulisi kieltää metsäautoteillä.
        Metsänomistajaa tämä tuskin v...... päin vastoin metsän-arvo nousisi.lisääntyvän
        riistan takia.Sekä teistön ylläpitokustannukset pienenesivät.

        Hyvin perinteinen suomalainen ajattelutapa. "Kaikki mistä minä en pidä pitää kieltää."
        Et vaan tule ajatelleeksi että tien käyttö pitää sen myös kunnossa. Jos tiellä liikkuu auto kerran viidessä vuodessa se on jo kasvanut pian niin umpeen ja routinut että siellä ei kulje kohta muut kuin traktorit.


      • Omituinenyhtälö
        pyymetsoo kirjoitti:

        Hyvin perinteinen suomalainen ajattelutapa. "Kaikki mistä minä en pidä pitää kieltää."
        Et vaan tule ajatelleeksi että tien käyttö pitää sen myös kunnossa. Jos tiellä liikkuu auto kerran viidessä vuodessa se on jo kasvanut pian niin umpeen ja routinut että siellä ei kulje kohta muut kuin traktorit.

        Tie pysyy kunnossa kunnossapitotoimilla vaikka siellä ei milloinkaan ajaisi yhtään autoa! Jos autoilla ajaminen pitäisi tiet kunnossa, se vasta jotain olisikin, ei tarvittaisi ollenkaan jatkuvaa kallista teiden kunnossapitoa!


      • valivalivali
        Omituinenyhtälö kirjoitti:

        Tie pysyy kunnossa kunnossapitotoimilla vaikka siellä ei milloinkaan ajaisi yhtään autoa! Jos autoilla ajaminen pitäisi tiet kunnossa, se vasta jotain olisikin, ei tarvittaisi ollenkaan jatkuvaa kallista teiden kunnossapitoa!

        Et ole näemmä perillä alkuunkaan metsäautoteiden rakenteista ja vastauskin sen mukainen.


      • ihanmetsäänmeni
        valivalivali kirjoitti:

        Et ole näemmä perillä alkuunkaan metsäautoteiden rakenteista ja vastauskin sen mukainen.

        Ai metsäautoteistäkö tässä olikin kyse. Niiden RAKENTEESTA en todellakaan ole perillä. Paljonko liikennettä siellä metsäautotiellä sitten yleensä on, ajeleeko siellä muutamakin tuhat autoa per vuokausi tms? Minne kaikkialle ne ovat sinne metsään menossa, mitä tarpeita siellä toteutetaan?


    • rk76262

      metsästysoikeus kuuluu maanomistajalle.älkää hyvät ihmiset tehkö vastikkeettomia sopimuksia metsästysoikeuksista,metsätalous ja hyväntekeväisyys tulee pitää erillään.

    • Ammuammu

      Metsästysoikeus tulisi määritellä jokamiehenoikeuksiin kuuluvaksi. Eräinä vaatimuksina voisivat olla selkeä määritelmä pihapiirien laajuudesta, eli että ei kivääreillä räiskittäisi ihan lähellä asuinpaikkoja, ja toisena vaatimuksena, jotta ei aiheutettaisi eläimille kohtuutonta kärsimystä, aseiden teho. Aseiden teho esim. hirven metsästyksessä on jo nyt aika hyvin määritelty, eli samalta pohjalta lähdettäisiin. Tarkoitus olisi kaiken kaikkiaan hirvieläinkannan mahdollisimman täydellinen lopettaminen. Näin toteutuisi myös hirvenmetsästäjien unelma ja usein kuultu perustelu tappovimmalle, tieliikenteen turvallisuus. Kun ei juuri enää olisi hirvieläimiä, hirvieläinkolaritkin melkein täysin loppuisivat. Muutama hirvieläin tietysti voidaan pitää muistona vaikka jonnekin Kainuuseen perustettavassa vahvasti aidatussa hirvieläintarhassa.

    • hjuvaveli

      maanomistajille jää hirvensuolet ja mehtämiesten paskat.hirvenmetsästäjät ovat loiseläjiä.

    • Pera__

      Mikäpä sitä metsänomistajaa ei vituttaisi:
      - Liikaa lunta, puut oksat ja latvat katkeilee
      - Liian märkä keli: tiet menee rikki ja hakkuu/ajokoneet rikkoo juuret
      - Valtiolta ei saa tukea ja vievät kaiken
      - Marjastajat, sienestä, metsästäjät, lenkkeilijät hajottaa tiet, roskaa yms.
      - Konekuskit ei osaa mitään
      - Firmat kusettaa, maksavat huonosti
      - Naapuri on muuten mulkku
      - Kesät on huonoja, ikinä ole hyvä
      - Ötökät tuhoaa kaiken, ne pitäisi polttaa
      - Marjat vie ravinteita puilta, ne pitäisi kanssa polttaa
      - Kasvukausi liian lyhyt
      - Hoitotoimenpiteet metsässä maksaa liikaa. Itse ei voi tehdä mitään, koska silloin ei voi juoda päivät kaljaa.

      Kyllä näitä riittää, hirvet on vain yksi valituksen aihe näistä monista. Ja siitä on helppo tietysti syyttää metsästäjiä. Kannattaa purkaa se vuokrasopimus ja yrittää itse metsästää ne hirvensä, tosin silloinkin alkaa ulina: "en minä kun..........." yms.

    • landcruiser4.0

      Metsänomistajat voisivat nyt pitää turpansa kiinni ja pistää ovi reikeliin kun hirviporukka maille tulee, ihme valittajia.

    • Omamielipide

      Ensimmäistä kertaa osallistuin hirviporukkaan, meininki oli todellakin, että tuottavat lehmät säästetään, että on vasoja ammuttaviksi sitten seuraavallakin kaudella. Luvista yli 50% vasoja, noin 26% sonneja ja noin 21% lehmiä.

      Lupia ihmeen vähän, suurinpiirtein yksi hirvi per yli 10 000 hehtaaria kohden.

      Joko hirvenmetsästys on todella tehokasta, kävi hyvä tuuri tai hirviä on paljon, kun kaikki hirvet kaadettiin kahden viikonlopun aikana?

      Ymmärrän metsänomistajien huolen liioista hirvistä, mutta metsänomistaja saa kyllä korvauksia hirvivahingoista. (Itse olen metsänomistaja).

      Jos kuitenkin metsämiehen osaa metsänomistajia niin vituttaa, niin eihän sitä metsästysoikeutta kukaan pakota vuokraamaan?

    • Anonyymi

      Taas ne punapipomulkut aloittaa sen helvetin rallinsa. Paskotaan metsät ja kaahataan tiet kuopille. Kyllä metsänomistajan pitäisi saada itse ampua ja pitää lihat. Ei tarvita mitään kommaripiopopäitä määkimään pitkin metsiä !

      • Anonyymi

        Älä viitsi vinkua, mokoma köyhä!

        Hirveä koskeva pyyntilupa voidaan myöntää yhtenäiselle yli 1000 hehtaarin maa-alueelle, joka sopii hirven metsästykseen ja jossa hakijalla on oikeus hirven metsästykseen.

        Osta lisää metsää, eihän tuohon sen kummempia tarvita! Mitä enemmän metsää, sen enemmän kaatolupia ja pääset onnelaasi.


      • Anonyymi

        Näin on. Se on aina sama kun nämä pienmetsänomistajat eivät saa hirvelle lupia, mulla on 1570ha ja aina olen omani metsästänyt


      • Anonyymi

        27.8.2019 Iltasanomissa listattuna 100 suurinta metsänomistajaa. Lähimpänä ko. omistusmäärää on sijalla 48. Jukka Jääskeläinen Joutsasta 1589 hehtaaria.


    • Anonyymi

      Olkaapa nyt sosialistit hiljaa siellä. Asutaan toisten metsissä kuin omia olisivat vaikka ainut maa mitä sössöpju omistaa on kynsien alla !

    • Anonyymi

      Olen viimeiset 10 syksyä ollut yli 30 hirvimiehen jahtipäällikkö, lupia on käytetty joskus kaikki ja joskus on jätetty muutama lupa käyttämättä, kun ei ole alueella ollut tarpeeksi hirviä, kun jäävä kanta pitäisi olla 3-3,5 hirveä 1000 hehtaarilla. Seurueessa on metsänomistajia ja maattomia. Olen itse metsänomistaja. Kyllä metsissä pitää olla hirviä sopusuhtaisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe