Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ilmaista työtä

Samipetteri34

Omaishoidon tuki 
vaihtelee kunnissa
Kotona tehtävän työn tukemiseen, palkkaukseen ja eläketurvaan olisi kiinnitettävä huomiota nopeasti !!! , sillä väestön ikääntyminen lisää omaishoitajien tarvetta. THL:n tutkimuksen mukaan vajaa kolmannes suomalaisista hoitaa omaistaan joko omaishoidon tuella tai ilman sitä.

Ei se ole tuki, kun Ei saa muualta euroakaan! Omaishoitajia pitäisi kunnioittaa sanoi Katainenkin, huh huh mitä Valhetta se äijä lateli tv ssä aikoinaan.

2

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tekopyhää

      Juhlapuheissa muistetaan mutta ei muuten.
      No ei Katainen sen pahempi ole kuin kukaan muukaan politikko, puolueeseen katsomatta oli vasuri tai joku muu sama homma vaalien aikana muistetaan mutta siihen jää.

    • Piipussaolevahoitaja

      Mä olen omaishoitaja ja hoidan vanhempaani. Muuta tuloa ei mulla ole kuin tuo omaishoidontuki, joka on matalin. Työttömänä ollessani sain työttömyyskorvausta, joka oli noin 200 euroa enemmän kuin tuo omaishoidontukiraha. Nyt sentään teen työtä 24/7 , eli oudolta tuntuu. Saa nähdä milloinkohan säästösyistä lopetetaan tuonkin omaishoidontuen maksaminen. Silloin joudun pakosta lopettamaan omaishoitajana olon, en pärjää ilman mitään tuloja. Ei mun hoidettavalla ole mitään säästöjä tilillä, hän ei pistänyt rahaa säästöön pahan päivän varalle.
      Omaishoidontuen pienuutta perustellaan sillä ettei työ ole sitovaa. Kyllä se mun mielestä on aika sitovaa, jos joudut ympärivuorokauden vahtimaan muistisairaan perään.
      Se on väärin ettei omaishoidontuki ole saman suuruinen kaikilla vaan se vaihtelee kunnasta riippuen.
      En koe tekeväni arvokasta työtä vaikka puhutaan miten tärkeää työtä omaishoitajat tekevät. Omassa kaupungissa on otettu se kanta ettei omaishoitajien terveystarkastuksia järjestetä vaan omatoimisesti pitää huolehtia omasta terveydestä vaikka on laissa määritetty tuon terveydentilan tarkistaminen. On siinä uudessa laissa merkintä ett omaishoitajalla pitäis olla tukihenkilö, mutt sekin taitaa jatkua samalla linjalla kuin aiemmin eli oman asuinalueen palveluohjaaja hoitaa asioita entiseen malliin. Siinäkin on ollut ongelmia, ikinä ei ole edes vaivauduttu ilmoittamaan ett alueella on palveluohjaaja vaihtunut. Kiva soitella hoidettavani asioita huolehtiessani henkilölle, joka on ollut alueemme palveluohjaaja, mutt ei sitten sitä enää olekaan. Tuntee itsensä turhautuneeksi ja idiootiksi kun väärälle ihmiselle soittelee, eikä ole perillä asioista. Kai se on niin iso asia pistää vaikka postitse ilmoitusta omaishoitajalle alueen palveluohjaajan vaihtumisesta ja antaa uus numero johon soittaa, kun on tarvetta.
      En kyllä suosittele kenelläkään omaishoitajaksi ryhtymistä, se on kovaa työtä ja asioitten hoito ja soittelu on myös työlästä hommaa. Kaikki apu on kerjäämisen takana ja aina ei saa apuja vaikka kuinka kerjäisi, paljon pitää pärjätä ihan omillansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe