Jarmon suuret suunnittelurahat

SilkkaaPaskaaLaskelmina

Hyvät Hämeenlinnan asukkaat! Pyydän teiltä arvauksia siitä, kuinka paljon Jarmon pyytämästä 1,5 miljoonan euron "suunnittelurahasta" tarvitaan ihan oikeasti Asemanseudun pysäköintihallin suunnitteluun.
Pysäköinti Oy:n nykyisistä parkkihalleista saamat pysäköintitulot ovat olleet niin surkeat, että yhtiö ei pysty maksamaan edes lainojensa korkoja ja lainanlyhennyksiä. Yhtiö on syönyt hengissä pysyäkseen rasitepaikoista saatuja kertatuloja, jotka oikeasti olisi pitänyt käyttää täysimääräisenä lainojen lyhennykseen. Nyt em. kertatulot ovat aivan kohta syöty loppuun ja todellinen maksukyvyttömyystila häämöttää lähitulevaisuudessa.

Tulossa olevan maksukyvyttömyyden vuoksi Jarmo onkin pyytänyt kaupungilta uutta tekohengitysrahaa, mikä on piilotettu aivan toisenlaisen otsikon alle: "Uuden parkkitalohankkeen suunnittelua varten tarkoitetuksi pääomitukseksi".
Oma veikkaukseni on se, että hallin suunnitteluun tarvitaan oikeasti rahaa noin 500 000 euroa.
Loput muhkeat 1 000 000 euroa käytetään hätäapuna pönkittämään Pysäköinti Oy:n täysin hunningolla olevaa taloutta.

P.S. Jarmo on ihan itse ajanut firman tähän kuntoon, koska on ollut pääpukarina tekemässä parkkihalli-investointien totaalisen paikkansapitämättömiä takaisinmaksu- ja tuottolaskelmia. Parkkihankkeita itsevaltaisesti ajaneille Sarille ja Iisakille voi esitellä pokerina ihan mitä tahansa lukuja ja laskelmia hankkeista, koska heillä itsellään ei ole mitään realistista ymmärrystä siitä, miten em. laskelmia tulisi tehdä eikä halua tarkistaa kuka, mistä ja millä perusteella ylimitoitetut tuottavuusluvut on Jarmon exceleihin laittanut. Toki kaupungin itsensä pestaama ulkopuolinen konsulttiyhtiö on auttanut tarkoitushakuisten laskelmien valmistelussa ja taatusti puolustanut niiden luotettavuutta, vaikka onkin tiennyt niiden olevan täyttä valhetta.
Nyt on sitten karmivasti nähty, että laskelmat ovat olleet SILKKAA PASKAA JA AMATÖÖRIPUUHASTELUA!!

42

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaakuraa

      Jos nyt arvata täytyy niin veikkaan että täydet 1,5 milliä menee. Suunnittelu (ja konsultointi) otetaan sellaiselta "tutulta" tomijalta joka tekee tuon tasarahalla.

    • ValitustaTekeen

      K.Ari on vartia jättänyt lääkkket jakamatta.

      • VoiTolloressua

        Opettele tollo demaritrolli kirjoittamaan aluksi. Sen jälkeen voit osallistua ymmärrettävästi kirjoitteluun.


    • VoimaajaValoaValtuustoon

      Vielä me äänestämme Isosuon ja Raution ja Kiemungin eduskuntaankin! Hip hei ja hurraa. Sekä tieteskin valtuustoon Sartsan ja auto-Iisakin. Ovathan he kykynsä sun kansalaiskuntonsa ynnä osaamisensa meille monteen kerttaan näyttänneet. Kiemunki on lisäksi luontainen lahjakkuus tiedottamisessa. Tiedottihan tuo omantoimenohella Lulunkin juitsut. Hyvä niin.

      • Aina.Avoimuus

        Kiitos Iisakki Lulu skandaalin paljastamisesta.


      • LäpinäkyväisyysTärkeää

        Iisakki si kailottaa kaikkien sairautet julki, mikä onkin aivan paikallaan.


      • Aina.Avoimuus
        Aina.Avoimuus kirjoitti:

        Kiitos Iisakki Lulu skandaalin paljastamisesta.

        Kiitos Lulu iisakki skandaalin paljastamisesta.


    • TervOnnibus

      Laittakaa maksullinen pysäköinti rautatieasemalle.

      • Kotti-motti

        -Laittakaa maksullinen pysäköinti rautatieasemalle. -

        Aivan saakelin hyvä idea edellliseltä kirjoittajalta....VR:n ON MAKSETTAVA TUNTUVA KORVAUS JOKAISESTA HÄMEENLINNAN ASEMALLE PYSÄHTYVÄSTÄ JUNASTA...!

        Tällä saadaan kuntatalous helposti nousuun tai sitten ei :)


    • Projekteissa

      Aika monessa teollisuuden suunnitteluprojektissa mukana olleena voin sanoa että tuollainen summa on täysin ylimitoitettu. Pysäköintitalo ei kohteena ole mikään vaikea, päinvastoin hyvinkin helppo, joten lonkalta sanoisin että ei suunnitteluun voi kaikkineen mennä kuin 300-400000 vaikka suunnittelun tekisi tunnettu ja hinnakas arkkitehti- ja insinööritoimisto. Normaalisti suunnittelukustannuksiksi lasketaan 5-7% kokonaisuuskustannusarviosta. Siis nyt rakennettaisiin 30 miljoonan pysäköintitaloa. Aivan täyttä kusetusta tuollaiset 1,5 milj.

      • Takuuvarma.pajatso

        Aivan täpöllä menee läpi, eihän hallinto saata tunnustaa mokanneensa asiat.


      • NormiHPKKähmintä

        Osuit veliseni aivan naulan kantaan arviossasi. Jos suunnitteluun saadaan törsätyksi koko 1,5 M€ summa, niin siitä takuulla uitetaan yhteistuumin HPK:lle muutama satatuhatta.
        Homma menee silloin näin: kaupungin johdon valitsema suunnittelutoimisto sitoutuu antamaan Kerholle 500 000 euron sponsorointituen, kun tarjoussumman hintaa ensin korotetaan yhteisellä päätöksellä 1 miljoonan verran ylihintaiseksi. Kallis tarjous saadaan valittua, kun pisteytyksestä tehdään mittatilaustyönä oikean valinnan "varmistaja".
        Näin se meni jo aiemmin Engelinrannan suunnittelukilpailussa, kun Vekkuli järjesti Jatke Oy:n voittamaan, mutta silloin Kerhon lisäksi marjat poimi myös Vekkuli itse.
        Loppukevennyksenä: Loput rahat menevät Jarmon huimaan palkkaan ja kivenlohkaretilauksiin, mitkä tietysti osoitetaan veli-Laivolalle, kuinkas muuten. Jarmolla on vielä monta ilmaista ja epävirallista parkkipaikkaa täyttämättä kivenmurikoilla. Tällöin Laivola pääse myymään kivet kovalla hinnalla takaisin kaupungille. Kivet Laivola sai muuten Sartsan ja Iisakin hv-tukiaisena eli ilmaiseksi kaupungilta Lammaskallion luolan louhinnasta. Silleenkin vo Hämylinnassa käydä ja sattua.


      • 30vuottapakolaisena

        Olen touhua aikoinaan tarpeeksi seurannut ja omat johtopäätökset siitä tehnyt. Jo vanhempani opettivat hamalla 70-luvulla, että Kerhosta tätä kaupunkia hallitaan.


      • Kehitysmaatasoa

        Muualle päästyäni muistan iloisesti yllättyneeni, miten rakentavaa ja demokratian pelisäännöillä toimivaa aidosti kuntalaiset huomioivaa päätöksenteko- ja muukin hallintokulttuuri voi olla. Mitään muualla yleisesti käytössä olevia metodeja tahi osallistamisen työkaluja ei Tavastehusissa käytetä vieläkään, mikä ilmeni viimeksi falskeimmillaan Mengelenrannan "kuulemistilaisuuksissa" kansalaisten palautteen liimaamisena muistilappuina etukäteen valmiiksi tehtyjen skenaarioiden nurkkiin.


      • KusessaOllaanPahasti

        Ja jääkiekko yhdessä harrikkaäijien kanssa hallitsee koko maata, prätkäjengijätkä se hallittee tossa itäisessä emämaassamme. Ja kohta tulee turvapaikanhakijoita ovista sun akkunoista!


      • Äläpuhelejaskaa
        Kehitysmaatasoa kirjoitti:

        Muualle päästyäni muistan iloisesti yllättyneeni, miten rakentavaa ja demokratian pelisäännöillä toimivaa aidosti kuntalaiset huomioivaa päätöksenteko- ja muukin hallintokulttuuri voi olla. Mitään muualla yleisesti käytössä olevia metodeja tahi osallistamisen työkaluja ei Tavastehusissa käytetä vieläkään, mikä ilmeni viimeksi falskeimmillaan Mengelenrannan "kuulemistilaisuuksissa" kansalaisten palautteen liimaamisena muistilappuina etukäteen valmiiksi tehtyjen skenaarioiden nurkkiin.

        Osoitteesi on hml.


      • VenäläinenHML

        Johan vitsin murjaisit.


    • KoskaHMLnSAIRAUSloppuu

      Kun vaan nyt pääsisi muuttamaan muualle...vaikka sitten Janakkalaan tai Hattulaan. Meidänkin verorahat eivät siellä voisi ainakaan älyttömämpiin hankkeisiin mennä kuin nyt Hämeenlinnassa.

    • NäiEiVoiKylläEnääJatkua

      Itsekin tuota rahasummaa mietin ja tuon kohteen suunnitteluun menee omissa arvioissani 7-9 % , max 10% kokonaisuuskustannusarviosta, koska kohteessa voi olla maapohjan kanssa hiukan enemmän työtä, mutta kokonaisuutena tuo 1.5 miljoonan euron arvio on jo törkeyden huippu. Jotain rotiahan nyt pitäisi sentään noissa kaupungin hommissakin olla ja muiden rahoilla pelaamisella. Jos kusetetaan niin kusetetaan sitten niin ettei jäädä ihan heti kiinni täydellisesti housut kintuissa.

      • milloin-hml-tulli

        eipä tarvii poiketa forssasta tullessa tai siskon tampereelta. pitäkää kiven murikkanne


    • KiitosAstmaiselta

      Jarmo on puhdistanut keskustan hengitysilman.

      • Jampan-tosifani

        Voi voi musa-Jamppaa
        kun jo uusien pohjia tamppaa.
        syömmein Jampalle täysillä pamppaa
        pitkät jonot autonsa hienoihin taloihin jättäneitä kadulle ramppaa
        tost jonost ois kiva muutama kamppaa


    • TÄHH

      Onx tää ihme Jamppa ollu koskaan niin sanotuissa oikeissa töissä ,vai joku joojoomies.

    • PohjatonKaivoAreena

      Kaivoparkin kannelle sais uuden jäähallin.

    • potkuuhkaainatakana

      on se kai jotain työtäkin joskus yrittänyt mutta juttujen mukaan aika heikosti on aina mennyt

      • KokkareudenAntiMidas

        Ei niillä aiemmilla menestyksillä ja todellisella osaamisella ole HML:ssa mitään merkitystä. Kokoomuksen puoluekirja on ollut Jarmon työpaikkojen takaaja. Jos aiemmilla suorituksilla olisi merkitystä, niin Jarmoa ei olisi valittu tj:ksi missään tapauksessa. Jarmo on todellinen anti-Midas eli kaikki mihin hän koskee, se muuttuu paskaksi.


    • VääräPuuhaukuttavana

      Kaivopark on kyllä enempi Kiemungin hallujen tulos. jarmon tehtävä on vain jatkaa idiotismia ja pitää se hengissä. Kiemunki se messusi moottoritien ruuuhkista ja myyjien ostamista parkkipaikoista

      • JarmoOnTäysiTollo

        Kyllä Jarmolla oli näppinsä pelissä, kun parkkihallien investointilaskelmien excel-kaavioihin syötettiin täysin pimeitä 4-5 kertaa referenssikohteita korkeampia lukemia. Jarmo pisti peliin sellaiset lukemat, että kaikki pölhöt pitivät parkkitaloja huippuhankkeina. Miten sitten kävi oikeassa elämässä? Kaupunki joutuu hoitamaan Jarmon firmaan rajut pääomitukset, millä Pysäköinti Oy saadaan pysymään hengissä


      • Posesss

        Älä ole K.Ari katkera posess


    • ParempaaTulevaisuutta

      Pysäköintiyhtiö on sijoitus tulevaisuuteen. Jälkipolvet tulevat vielä kiittämään kaukonäköisiä päättäjiämme.

    • Sarifanii

      Kuinka ollakaan Pysäköimättömyysyhtiön hallituksen puheenjohtaja ilmoitti yhtiön tarvitsevan 1,5 Milj lisää pääomaa, rahat kun on loppu ja hallit kumisevat tyhjyyttään. Ei pysty kohta maksamaan Jarmon palkkaa ja bonuksia. Kaikki toteutuu aivan kuten perzuikki K.Ari vankilassa ollessaan kirjoitti:

      http://kartsa.blogit.hameensanomat.fi/2016/09/16/kaikkien-pysakointipopulistien-aiti/

      Ja syynä on taas kerran keskustan lähettyviltä löytyneet ilmaiset parkkipaikat! Eikö niitä saa vihdoin tukittua että viimeisetkin hiipparit keskustasta saadaan häädettyä. Saa sitten Iisakki Rautio pitää uudenvuodenpuheensa torilla ilman buuauksia.

      • pyöräilyä-lisää

        Ilmainen pysäköinti pois. Kenellä on auto on varaa maksaa sen kuluista. Erityisen tärkeää on edistää kaikin mahdollisin tavoin pyöräilyn kehittämistä ekologisesti kestävänä liikkumismuotona. Mallia voi hakea Hollannista.


      • pössyttelijä
        pyöräilyä-lisää kirjoitti:

        Ilmainen pysäköinti pois. Kenellä on auto on varaa maksaa sen kuluista. Erityisen tärkeää on edistää kaikin mahdollisin tavoin pyöräilyn kehittämistä ekologisesti kestävänä liikkumismuotona. Mallia voi hakea Hollannista.

        Tai Hyvinkäältä. Sinne on tosin helpompi muuttaa, kun Hollantiin. Hollannissa tosin nämä vihervasurit pääsisivät pössyttelemään laillisesti siinä pyöräilyn ohessa.


    • Rengon_mummo

      Ottakaa nyt Hämeenlinnan päättäjät viimeinkin järki käteen ja tehkää tälle maksuttoman paikoituksen helvetille jotain! Ei siinä ole mitään järkeä, että viisaat konsultit ovat suunnitelleet ratkaisuksi parkkikurjuuteemme maksullisen paikoituksen ja parkkitalot. kunnalliset päättäjät ovat virtaviivaistaneet parkkistrategiansa tähän suunnitelmaan sopivaksi, ja kaupunkilaiset vaan etsivät ilmaisia parkkipaikkoja.

      Kyllä nyt pitää harkita myös kipeitä keinoja, vaikka sattuukin, ei haittaa. Voisiko Tiiriön kaavoittaa kokonaan asuntorakentamiselle ja pikkuhiljaa purkaa siellä olevat, onneksi vähän tilapäisesti rakennetun näköiset hallit pois. Lidl on oma-aloitteisesti aloittanut Tiiriön toimipisteensä purkamisen ja tilalle tulee varmaankin kelluvia asuntoja.

      Toisaalta LIdl on osasyyllinen keskustan Kaivoparkin kurjuuteen, kun vaatimalla vaati maksuttomia parkkipaikkoja Tavastilan kulmalle. Jos siihenkin alueelle olisi tuotu kasa kiviä ti rakennettu aita ympärille, niin siitä olisi ollut parkkiyhtiömme taloudelle huomattava, positiivinen piristysruiske.

      Toisaalta voitaisiin myös käyttää kaupungin aikanaan sähkölaitoksen myynnistä saamia rahoja Goodmanin ja keskustan Citymarketin kiinteistöjen ostamisen. Uusi kiinteistöomaisuus voitaisiin siirtää parkkiyhtiömme taseeseen ja pääomittaa tällä tavalla sen vaikeuksissa olevaa taloutta.

      Parkkiyhtiöhän voisi kiinteistön omistajana aidata myös näiden kiinteistöjen paikoitusalueet ja paikoitushallit pois käytöstä, tai ainakin voisi laittaa niihin niin suolaisen parkkimaksun, että jopa kaupoissa asioivat ryhtyisivät käyttämään Kaivoparkkia. Jos maksu olisi riittävän suuri ja aitaurakka riittävän laaja, niin voisivatpa jopa ryhtyä käyttämään Keinuparkkiakin.

      • PatsasPuisto

        Siihen on tulossa siihen Kasarmikadun kivi lauta-aitaukseen Murikka-Jampan näköispattas!!! Ja Decolté-Donnan ja ihmeellisen Iisakin! Kummilan entisen pääkonttorin ikkunain alle. Siinä tiivistyy koko Hämeenlinnan angsti.


    • OtaNytNäistäSelvää

      Eiköhän siitä ole tulossa taas parkkipaikka? Varmaan sille taloyhtiölle siinä vieressä. Jarmon mukaan se on puisto. Eli vaihteeksi taas puistoon saakin pysäköidä.

      • Kiitosss

        Oikein hyvä kun laiton parkki poistettiin Kasarminkadulta. Pelkkää juoppojen häiriötä lähi ihmisille.


      • HarhainenKiitosssDemari
        Kiitosss kirjoitti:

        Oikein hyvä kun laiton parkki poistettiin Kasarminkadulta. Pelkkää juoppojen häiriötä lähi ihmisille.

        Miten laillinen parkkipaikka ja juoppojen häiriöt ylipäätänsä liittyvät yhteen? Parkkipaikka ei ole laiton sillä perusteella, että demarihörhelö niin ajattelee.
        Onko demarihörhelöllä jäänyt jälleen ryyppyputki päälle, kun harhoja kuvittelee?
        Autoilijat eivät tapaa olla kännissä, mitä nyt jotkut urpot asslickerdemarit ajelevat aina kännissä, kuten harhainen nimimerkki "Kiitosss".


      • LainKannalla

        Teillä Persuilla onkin oma suhtautumisenne lakiin ja järjestykseen. Laittomuuksia suositte ja rötöstelitte SCC-autotaloncasessa rikostutkintaan saakka. Eipä yllätä että laittomuus pitäisi rehottaa autojen pysäköinnissä.


      • HimoKyttääjäSiivoukseen
        LainKannalla kirjoitti:

        Teillä Persuilla onkin oma suhtautumisenne lakiin ja järjestykseen. Laittomuuksia suositte ja rötöstelitte SCC-autotaloncasessa rikostutkintaan saakka. Eipä yllätä että laittomuus pitäisi rehottaa autojen pysäköinnissä.

        Onko parkkipaikka ihkusti laiton, kun alueella on oikein virallinen opastuskyltti pysäköintijärjestyksestä? Meinaatko demuli, että oikeasti kielletylle alueelle olisi viety opastekylttejä?
        Ei se mitään, koska olet nauretteva klovni ja voit painua jälleen sinne parvekkeen oven rakoseen tirkistelemään mahdollisia pysäköijiä. Muista soittaa heti parkki-Nobelistille Jarmolle, jos näet yhdenkin auton alueella! Toisten kyttääminen voi auttaa sinun rekrytoinnissa Jarmon parkkitalojen harjapartion operaattoriksi. Se olisikin kohdallasi paras uranousu ikinä!! Oi joi, himokyttääjästä harjanvarteen!!


      • PersutAinaLainKannalla
        LainKannalla kirjoitti:

        Teillä Persuilla onkin oma suhtautumisenne lakiin ja järjestykseen. Laittomuuksia suositte ja rötöstelitte SCC-autotaloncasessa rikostutkintaan saakka. Eipä yllätä että laittomuus pitäisi rehottaa autojen pysäköinnissä.

        Teillä Kok/Demuilla onkin oma suhtautumisenne lakiin ja järjestykseen. Laittomuuksia suositte ja rötöstelitte SCC-autotaloncasessa, viinanmyynnissä, veropetoksissa ja henkilötietolevityksissä aina rikostutkintaan saakka. Eipä yllätä että laittomuus pitäisi rehottaa autojen pysäköinnissä.


      • Laittomat uhkaukset puuttuivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      494
      3581
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      463
      3422
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      141
      3000
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2302
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2170
    6. 210
      1579
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1397
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1280
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1274
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe