Dommarit - matkakertomus

Suski

Tässä Soneraplazaan tänään kirjoittamani matkakertomus kun näköjään kyseleviä riittää:

Dommareissa
on paljon hyvä... 18.1. 14:17

Suurella hämmästyksellä olen seurannut Dommareiden mustamaalaamista täällä; itse olin poikaystäväni kanssa siellä joulunvietossa ja pelkkää positiivista voin paikasta sanoa.

Olimme Cabaretessa viikon Finnmatkojen matkalla. Hotellimme oli Tropical Casa Laguna Beach. Hotelli oli todella hyvä. "Jouduimme" ottamaan huoneen rannan puolelta koska muita ei ollut enää vapaana ja se todella kannatti; hiekalle noin 10 metriä matkaa ja näköalana palmuja ja meri. Huone oli uima-altaan yläpuolella, mutta ainakaan meitä se ei haitannut yhtään.

Matkan hintaan kuului huippu aamupala; runsas ja monipuolinen valikoima. Eikä vatsataudeista tietoakaan!!

Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja rentoa. Siivous pelasi täydellisesti ja huoneen jumbokokoisessa sängyssä oli kiva tehdä muutakin kuin vain nukkua ;)

Tottakai vietimme aikaa enimmäkseen hotellihuoneen ulkopuolella. Tropical Casan hotellivieraille kuului ilmaiset rantatuolit ja -pyyhkeet. Vietimme aikaa rannalla, kokeilimme useana päivänä Boogie Boardeja, meloimme kajakeilla ja vikana päivänä teimme parin tunnin kävelyreissun rantaa pitkin. Rantakävely kannattaa; syrjäsemmillä rannoilla näkee todella taitavia kiteboardaajia. Soveltuu myös romantiikan nälkäisille; maisemat ovat todella upeita ja turisteja vain kourallinen, jos sitäkään.

Kaupustelijoita rannalla riitti, mutta yksi selkeä "no thanks" riitti aina. Homma ei missään vaiheessa ollut "tyrkyttämistä." Pitää aina muistaa, että DT on kehitysmaa, jostain se elanto on hankittava.

Finnmatkojen retkillä emme käyneet vaan buukkasimme pääkadulta paikallisten järjestämän retken Paradise Islandille (kokemisen arvoinen retki) Kaduilla olevat retkijärjestäjät ovat täysin luotettavia, meidän retkemme oli hyvin järjestetty ja opas oli ammattitaitoinen. Tottakai suht hyvä englanninkielentaito on suotavaa jos haluaa saada matkastansa enemmän irti.

Yhtenä päivänä vuokrasimme paikallisen taksin ja lähdimme Puerto Plataan. Kaupunki oli hienoinen pettymys (meluinen ja sekava), mutta mikään hökkelikylä se ei todellakaan ole kuten jostain kirjoituksesta sai lukea. Itse ihastuin siirtomaavallan ajan värikkäisiin taloihin vanhassa kaupungissa. Kävimme myös meripihkamuseon myymälässä jossa myytiin todella kauniita pihkasta tehtyjä koruja. Muuten ostosmahdollisuudet Puerto Palatassa ovat todella huonot, niinkuin myös Cabaretessa. Itse ostimme matkalta rommia, sikareita sekä paikallista musiikkia ja käsitöitä.

Hintataso ei ole korkea varsinkin heti kun uskaltautuu lähteä sieltä aidatulta hotellialueelta pois! Puolituttumme oli samaan aikaan Playa Doradassa jossa rommipullo maksoi 5 kertaa enemmän kuin Cabaretessa!!!

Revalvaatio on kaksinkertaistanut hinnat puolessa vuodessa, mutta silti ainakin Cabaretessa kaksi ihmistä söi vatsansa täyteen Suomen hintoja reilusti halvemmalla. Cabareten ranta on muuten täynnä hyviä ravintoloita; jokaisessa on tunnelmavalaistus ja meri kohisee taustalla. Ruoka oli hyvää, kävimme varmaan kaikki paikat läpi joko drinksuilla tai syödessä, mistään ei ole pahaa sanottavaa.

Kuten jo aikaisemmin sanoin, meillä ei ollut vatsan kanssa mitään ongelmia missään vaiheessa. Jo ensimmäisenä iltana join daiqureita baarissa, myöhemmin viikolla söin mm. cesarsalaattia. Etukäteen varauduimme matkaan syömällä maitohappokuurit, tosin pillereiden napsiminen unohtui heti kohteeseen päästyämme.

Suosittelen lämpimästi ostamaan mukaan apteekista käsien desinfiointigeeliä. Pieni tuubi, mahtuu hyvin laukkuun. Oli ihana retkilläkin saada puhdistettua kädet heti kun tuntui siltä. En tiedä oliko tämä meidän "salainen aseemme" vatsapöpöjä vastaan vai huoneeseen ostamamme pullo tummaa rommia josta aina välillä otimme snapsit. Jokatapauksessa vatsapöpöt olivat meillä ainakin aivan tuntematon käsite.

ELI: todella onnistunut matka enkä voi ymmärtää mitenkään miksi niin moni purnaa tästä ihanasta maasta. Ihmiset ovat iloisia ja rehellisiä, missään vaiheessa ei tarvinnut pelätä turvallisuutensa puolesta. Meininki on erittäin rentoa ja lepposaa. Tottakai joissain paikoissa on likaista ja köyhiä hökkelikyliä, mutta herätkää: DT on kehitysmaa! Jos ei voi sietää likaa tai sitä että suihkussa tulee ekat viisi minuuttia jäätävän kylmää vettä niin sitten ei kannata matkustaa keski-Eurooppaa pidemmälle.

Esim Cabaretessa oli täysin normaalia että sähkökatkoja saattoi olla viisikin päivässä. Yhden kerran olin suihkussa katkon sattuessa, se sai aikaan lähinnä räkänaurut meiltä molemmilta. Yhden kerran katko tuli illallisella; mikäs sen romanttisempaa kuin olla rakkaansa kanssa kynttilänvalossa, juoden eksoottista drinkkiä palmujen katveessa meren kohistessa taustalla....

Ai niin, vielä sää ja hyttyset. Kun saavuimme Dommareihin satoi vettä kuin Esterin pebasta. Sitten aurinko paistoikin lähes pilvettömältä taivaalta koko viikon, muutamana iltana tuli äkillinen kuuro. Ja yhtään hyttystä en nähnyt enkä tuntenut koko viikon aikana.

Ps. Olen maailman herkkävatsaisin ja elikkoallergisin ihminen.

2

1169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeppe

      Kiitos hienosta palautteesta. Olemme myös vaimoni kanssa lähdössä Puerto Plataan huhtikuun lopulla. On mukava kuulla että pontentiaalia riittää aviopari tyyppiseen matkailuun ;) :D .

      • Suski

        Suosittelen DT:ta lämpimästi "aviopari"-matkailuun; mielekästä puuhaa löytyy varmasti , riippuen tietysti mitä lomaltansa haluaa. Poikaystävälläni on 2-vuotiaan kärsivällisyys ja hänkin viihtyi todella hyvin ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      238
      5411
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      124
      4363
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2122
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1563
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1452
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1205
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      179
      1080
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      929
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      837
    10. 46
      813
    Aihe