Kattoremontti firmoista vähän

ReijoIH

Hei kaikki .

Tässä olen itse mietiskellyt kattoremonttia ja yllätyksenä ei tullut että kilpailu on kovaa tällä alalla ,mutta se kuinka erinlaisia yrityksiä onkin suomessa tuli vähän yllätyksenä . Alle vähän laittelenkin huomioita parista kolmesta yrityksestä mitkä otin kiikarin alle koska ovat suomessa isoja tekijöitä .

Ensinnäkin kun tuli kattoremontti mieleen ...laitoin tietenkin googleen hakusanaksi kattoremonttiin liittyvää tekstiä ja parit isoimmat iski heti tietty silmään .

Mutta sitten ajattelin että netistä saan hieman täältä keskustelusta mielipiteitä yrityksistä ja kokemuksia ,mutta itse yrittäjänä huomasin selkeästi että ei nykypäivänä voi netin keskusteluista fakta tietoa hakea tai se on vaikeaa poimia kaiken tekstin seasta oikeat asiakkaat ..

Kaikki keskustelut ovat pelkästään toiseten yritysten haukkumista ja milloin mitäkin syitä . Joko oli että on "Lessu " firma tai käyttää virossa syntyneitä miehiä tai sitten muuten vaan haukutaan .

Tuossa juttelin asiasta muutaman kollegan kanssa ja näiden yritysten edustajien kanssa kun kävivät paikalla ja sain vahvistuksen epäilyille kun siinä juttelimme ..että oikeasti nettissä olevista kommenteista on kilpailevan yrityksen kirjoittamia ,koska haluavat tietysti kovassa kilpailussa mollata toista ... Nämä isot tekijät eivät mielestäni olleet mitkään huonoja kun kävin hieman katselemassa jopa heidän työmaitaan ja työlaatua
Se että jotkut ihmiset sanovat että uskonto tai synnyinmaa vaikuttaa rakentamisen laatuun jollain tavalla ovat kyllä todella lyhyt katseisia touhua mielestäni ja takerrutaan aivan väärin asioihin kun kyse kumminkin rakentamisesta .

No kaikkihan tietävät nämä yritykset Hämeen Laaturemontti, Kattocenter , ja Restakoti.. ystäväni ja meidän tutu ovat näillä kaikilla teettänyt remontin ja kyllä jokaisella oli todella erinlainen paketti tarjolla ja kaikki edustajat sanoivatkin että alalla se halvin hinta ei kerro kaikkea . Esim . käytettävän laudan paksuus , ostalaudan leveys ,kiilaus, ja rakennus menetelmät olivat täysin erilaisia jokaisella .
Minkä takia hinta eroa olikin jopa tuhansia euroja .

Ja itse kun olen toiminut yrittäjän tiedostin että materiaaleista jos ne on erinlaisia hinta saattaa heittääkkin ja sitten mikä on kellekkin tärkeitä asioita .

Häme ja resta mainitsivat että tekevät kyllä nopeasti . Ja Kattocenterillä on markkinoiden parhaat takuut kaikille tuotteille ..( epäilin ,mutta selvitin että totta se oli ) Laaturemontille oli pieni maininnan paikka aluskatteen asennuksessa ,mutta muuten mennyt hyvin ja heillä onkin nosto autot mitkä varmistaa nopeuden toisin kuin muilla .

Eli ilman ketään sen enempää mollaamatta tai kehumatta niin halusin kirjoittaa tämän koska Kattocenterin myyjäkin oli ihmetellyt että miten ihmiset puhuvat että haluavat kilpailuttaa hintaa vaikka paketit ovat aivan erinlaisia .? Joten ollaan ihmiset enemmän tietoisia ja tarkkaavaisa näissä hommissa .
En tähän kirjoitukseen pienistä firmoista sano nyt mitään ,koska en koe että se olisi tarpeellista ...sieltä pieni osa kuuluu mihinkään liittoon tai muuhun mikä vahtisi ulkopuolisena heidän toimintaa joten tilatkoon heiltä ketkä haluavat ja kokevat parhaaksi vaihtoehdoksi .

Omistan tosiaan itse reilut 500m2 katto pinta-alaa ja koska remontti tulee olemaan iso niin sillä halusinki tarkkaan hieman seuloa yrityksiä .

Jotkut olivat kasvavia jotkut nopeita ja isoja ja jotkut painotti laatua takuita .
Jokaisella on oma konseptinsa .

Mikä sopii kenellekkin .

Älkää katsoko pelkkää hintaa kun remontoitte kattojanne hyvät ihmiset . Vaan syynätkää ja tivatkaa sisältö minkä jälkeen katsotte uudestaan hintaa ja verratkaa sen jälkeen .

Ja se että palstat ovat haukkuja täynnä isoista firmoista johtuu todennäköisesti pienistä tekijöistä ketkä katkerana kirjoittavat kun bisnes on kovaa ja tuolla alalla täytyy olla volumea jotta pärjää oikeasti.

Mikään yritys ei olisi iso ja toimiva suomessakaan jos näitä palstojen kommentteja katsoo ? kaikki kuulemma ihan pielessä ja ihan väärän väriset autot ja hiukset yms .

9

1557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ReijoIHH

      Ja tosiaan se huomio unohtui yrityksistä todeta että kaikkihan eivät ole "lessuja " Hämeen laaturemontilla tai restalla ( Jos se nyt se uskooko johonkin jotenkin vaikuttaa työn jälkeen? ) ja hämeen remonttihan on tunnettu nopeudesta ja sitä he mainostaa . Ei hekään aivan pieleen voi tehdä kun ovat suomen suurin ja Restakoti nyt on hieman näiden kahden välissä ja siirtymässä kokoajan enemmän hormi pinnoituksiin kuulemma joten sinäänsä ei ole kovasti mitään sanottavaa ...Mutta ovat ihan varteen otettava kilpailu kumppani jos PK-seudulla miettii.
      Ja selvitin että Kattocentterin nämä paljon puhutut virolaiset maksavat veronsa suomeen ja saavat saman palkan kun suomalaiset asentajat suomessa ja itse Virossa lomalla käyneenä tiedän että virossa on todella kova taitotaso kattojen suhteen kun katsoo sielä vanhoja rakennuksia ja kuulemma ovat käyneet omistajan / valmistajan koulutuksen . ( tekeekö synnyinmaa sinusta huonomman kattojen rakentajan? )
      . Nämä asiat tuntuvat olevan pinnalla kattoremontti palstoilla ja asiathan eivät liity millään tavalla kattoremontin paremmuuteen joten selvää että kaikki nuo kommentit ovat kilpailevan yrityksen tekaisemia tekstejä .

      Mutta jos mietit kilpailuttaa kattoremonttisi ? Halusin kirjoittaa tämän koska mitä olen kuunnellut ja lukenut moni ihminen katsoo vain sitä hintaa ja päättelee siitä mikä on hyvä ja mikä huono (väärin) ...vaikka sitten siihen samaan hintaan toinen tarjoaa aivan erinlaisen sisällön ja eri takuut tuotteille..se että sopimuksessa lukee esim . Ruoteet tai otsalaudat? tiedätkö kuinka leveät sinne kuuluu laittaa ja 32 x 100 ja 22 x 100 lautanippujen hinta on aivan eri ja osa tarjoaa pelkälle peltimateriaalille 20 vuotta ja osa kaikelle mitä katolle laitetaan ? ...ja se että tarjouksessa lukee piippu ei välttämättä sisällä kun piipun juuripellit .
      Olemme porukalla selvittäneet ja kyselleet eri yrityksiltä näitä ja moni myyjä olikin ihmeissään kuinka tietoisia olimme tavarasta ja menetelmistä . Olkaa tekin!



      Ystävällisin terveisin : Reijo IH

      • pk10001

        Ovelaa kirjoittelua. Lässyttämällä yrittää joku mainittujen firmojen omistajista/johtajista perustella perusteettoman kovia hintoja. Toki Laaturremontti ja KattoCenter varmaan tekevät pääsääntöisesti ihan riittävän hyvää. Joskus yksityiskohdat esim.läpivienneissä ovat heikkoja. Ilmeisesti taitavia peltiseppiä ei riitä joka työmaalle. Suojaukset olisivat menneellä kesällä 2017 olleet tarpeellisia. Ei vaan niitä näkynyt.

        Restakoti ei enää tee kattoja ja hyvä niin. Ilmeisesti oli pakko lopettaa, kun asiakas todellakin näkee ja tuntee lopputuloksen heti toisin kuin katon pinnoituksessa puhumattakaan hormipinnoituksessa, joka jää piiloon, kun nuohoojatkaan eivät tee työtään kunnolla.


    • metusa

      Viisainta teettää tarkka suunnitelma ja seloste kohteesta johon on pyytämässä tarjouksia.Näin kaikki tarjoojat tietävät mitä olet ostamassa.

    • oikeaapuuta

      22mm lautaa?? eihän sitä voi kattoon käyttää, toisesta päästä 15mm ja toisesta ehkä sen 22mm

      • Anonyymi

        Hauskaa huumoria!


    • keittiöekspertti

      Voihan sitä ruoteeksi laittaa vaikka ratapölkkyä, mutta oikeasti riittää kun noudattaa katevalmistajan ohjeita.

      • isorahapuhuu

        Isoilla firmoilla on se etu vaikka tehdään sutta ja sekundaa niin isolla rahalla mainostamalla ja ovelta ovelle myymällä saadaan aina uusia asiakkaita!


    • Raksatiimii
    • Anonyymi

      Tämä aloitus on näemmä melko vanha, mutta aihe sellainen, joka on vieläkin tätä päivää. Tästäkin viestistä vaan paistoi läpi puolueellisuus. Jonkun firman edustajahan sinä näistä olet ja mainonnallasi saat 33% todennäköisyydellä joku keikka tarraa kiinni. Jos olet muita ovelampi myyjä, niin mahdollisuutesi kasvaa huomattavasti.

      Restakotihan meni konkkaan vuosi/pari vuotta sitten. Ala on tosiaan raadollinen ja kilpailijoita haukutaan. Tätä ei tietenkään kaikki tee, mutta muutamat kyllä. Itse olen siis myös katto-alan yrittäjä. Eipä ole koskaan ketään tarvinnut mollata ja puhdas on omatunto siitä asiasta. Toisaalta yrityksestäni olen kuullut kaikenlaista "paskaa" juttua, joita kilpailijat ovat yrittäneet kertoa mm. isännöitsijöillä tai muille asiakkailleni. Nämä jutut on tullut onneksi tietoisuuteeni taas hyvien asiakkaitteni kautta, mutta kun ovat tienneet asian oikean laidan ja niin onhan näistä ollut heillä tarve kertoa asiasta minulle suoraan.

      Voin kertoa että kattoja riittää tekijöille. Tällä hetkellä, vuonna 2022 kun sattuu olemaan myyjän markkinat, niin eiköhän jätetä paskan jauhanta ja puhutaan mieluummin hyvää kilpailijoistakin. Typerää kaikenlainen (dis)informaatiovaikuttaminen.

      Paljon on kattoalan yrityksiä, mutta paljon on kattojakin. Ei tarvitse olla suuri että osaa hommansa. Itse asiassa luulen tietäväni että pienemmissä on parempaa osaamista. "Suuret" haalii tekijöitä mistä sattuu ja laatu on mitä sattuu. Eiköhän nämä tiilikuviokatot ja lukkosaumakatot ole ihan simppeliä hommaa kenelle tahansa ja ihan jopa tee se itse rakentajallekkin. Itse katsoisin kuitenkin sitä että firma nyt ei ihan tuore olisi. Myyjät myy ja virolaiset tekee, ja näin se on monessa firmassa. Itse voin asiakkaalleni sanoa suoraan, että minä tulisin tekemään kattosi. Eipä silti, kylläpäs ne viron miehetkin kattoja osaa tehdä. ;)

      Hyvää kesää kaikille katon tekijöille ja katon alla asuville.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe