Kysymyksiä...

Mrs. Tietämätön

Elikkäs:
1. Mitä undut maksaa?
2. Mistä tietää että undut ovat nuoria? Voivatko eläinkauppiaat myydä "vanhoja" unduja?
3. Meillä on kissa. Se asuu yläkerrassa ja minä alakerrassa. Huoneeni ovi on koko ajan kiinni. Onko ISO riski ottaa unduja? (

10

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hemuska

      Hintahan vähän riippuu ostaako kaupasta vai kasvattajalta, itse ostin kasvattajalta nuoremman unduni ja maksoi 30€. Kaupoissa yleensä vähän kalliimpia.
      No yleensä ainakin nuorilla unduilla on ISOT silmät, minä en muuta osaa sanoa. =)
      Tuohon kissa-asiaan sanoisin että meillä on kissa ja undut olleet samassa tilassa eikä mitään ongelmia ollut, kissa nyt tietenkin välillä niitä kiusaa ja toisinpäin. Vapaanakin ne on olleet kissan ollessa samassa huoneessa, en tiedä uskallanko enää tehdä niin kun on kissa vähän enemmän niistä nykyään kiinnostunut kuin ennen. Mut eikai siihen muuta voi sanoa kun kaikki riippuu kissasta, toisilla se saalistusvietti ei ole niin paha, mutta tietenkään en suosittele niitä ainakaan vapaana pidettäväksi samassa tilassa.
      Viimeinen on kyllä aika vaikea, riippunee kaiketi ihmisestä, itse olen päälle parikymppinen mutta kaverillani oli unduja joskus silloin kun pieniä olimme. Aika helppoja otuksiahan nuo, toisaalta. Hermot meinaa kyllä välillä mennä. =D

    • -M-

      Hyvin nuorella (alle kolmikuisella) undulaatilla on pikimustat silmät, aikuisella iiris muuttuu valkoiseksi. Normaalivärisillä linnuilla lisäksi pään aaltokuvio ulottuu nokkaan asti, aikuisella otsa on valkea/keltainen, myos vahanokka on nuorella linnulla hailean värinen eikä siitä vielä kunnolla näe sukupuolta jos ei osaa tarkemmin katsoa. Se minkä ikäisiä undut kaupassa ovat riippuu tietysti paljon siitä kauanko ne joutuvat odottelemaan ostajaa, tai ovatko vaikka jonkun kyllästymisen vuoksi kauppaan tuomia. Kauppiaan kyllä pitäisi osata antaa linnuista edes summittainen arvio iästä. Vaikka lintu ei ihan vauva enää olisikaan saa siitä kuitenkin yleensä ihan mainion lemmikin, alle vuoden ikäinen undulaatti kyllä yleensä kesyyntyy varsin helposti ja vanhempikin jos vaan aikaa ja kärsivällisyyttä riittää.

      Kissan ja lintujen oleilu samassa taloudessa on aina melkoisen suuri riski, kissa kun kuitenkin on saalistaja luonteeltaan. Joillakin tuokin yhdistelmä on kuitenkin toiminut, mutta kannattaa harkita todella vakavasti ja miettiä juuri sen oman kissan saalistusvietin voimakkuutta ennen kuin samaan taloon lintuja asuttaa.

      Undulaatit sopivat ihan kaikenikäisille lapsesta vaariin, jos nyt ei ihan pienimpiä lapsia (alle 5-6 vuotiaita) lasketa. Lapsille lemmikkiä hankittaessa päävastuu linnusta on kuitenkin tietysti aina vanhemmilla ja heidän on oltava valmiit valvomaan että eläin tulee kunnolla hoidettua ja asianmukaisesti käsiteltyä ja hoidettava lintu itse jos lapsen kiinnostus sattuukin lopahtamaan tai taidot ei vielä riitä.

      Ihmistenkin luonne tietysti vaihtelee suuresti, mutta vastuuntuntoinen lapsi voisi ehkä jo 10-12 vuotiaana olla valmis huolehtimaan undulaatista varsin itsenäisesti, toki tarpeen mukaan yhä vanhempien avustamana ja tarkkaillessa.

      • Hanna

        Mun uskit on ollut mulla yli 2 vuotta ja kummallakin on aivan pikimustat silmät!


      • -M-
        Hanna kirjoitti:

        Mun uskit on ollut mulla yli 2 vuotta ja kummallakin on aivan pikimustat silmät!

        Juu, noita joskus putkahtelee, itsellänikin joskus aikoinaan oli yksi aikuisenakin mustasilmäinen undu. Mutta ne ovat kyllä erikoistapauksia ja normaaliundulla siis iiris valkenee aikuistuessa. (Mykiö tietysti aina on musta jossei ole lutino tai albiino muunnos kyseessä, jolloin mykiö näyttää punaiselta.


    • maija

      ite ostin unduni eläinkaupasta,ne oli pari kuukautta vanhoja.makso 35 euroo kappale.ostin kaks unduu häkin ruokaa ja muita tarvikkeita.makso130 euroo.ainaki siitä tuntee että otsassa on mustia viiruja(paitsi se rippuu vähän rodusta)siis poikasilla.vanhoilla linnuilla on silmän ympärillä vaalea rengas.itellä ei ole muita eläimiä kuin undut nii en tiiä onko kissa haitaksi.

      • Mrs. Tietämätön

        Tosi paljon kiitoksia teille. Mein kissa on poika, ja se on leikattu, eli paljon rauhallisempi kuin ennen leikkausta. En tiedä vaikuttiko "pallien poisto" kovasti asiaan, mutta kissa ei pure eikä raavi, ilman TOSI hyvää syytä.
        Mutta jokatapauksessa KIITOS!


      • perunaralli
        Mrs. Tietämätön kirjoitti:

        Tosi paljon kiitoksia teille. Mein kissa on poika, ja se on leikattu, eli paljon rauhallisempi kuin ennen leikkausta. En tiedä vaikuttiko "pallien poisto" kovasti asiaan, mutta kissa ei pure eikä raavi, ilman TOSI hyvää syytä.
        Mutta jokatapauksessa KIITOS!

        Meidän kissa on leikattu mutta söipä se kuitenkin yhden undulaattipolon, että ´kannattaa pitää undulaatit oven takana ja sellasta kiilaa oven edessä (kissat avaa todella helposti ovet) ettei kissa pääse hiipimään kimppuun.


    • undulaattien fani

      1,undut voi maksaa 30-45 euroa.
      2,kysy myyjältä minkä ikäisiä ne ovat.kyllä voivat myydä myös vanhoja.
      3,ei jos laitatte linnut paikkaan minne kissa ei pääse.
      4,sopii myös nuorille kunhan vanhemmat katsovat miten hän käsittelee lintuja.

      • -------------

        3. Kissa on AINA riski. Aina! Sanot pitäväsi huoneesi ovea aina kiinni, mutta käytännössä silti hankalaa, koska ovi jää helposti raolle ja kissa pystyy ovea avatessa ja sulkiessa helposti livahtamaan toiselle puolelle. Lisäksi huoneesi tuskin on riittävän suuri lintujen pitämiseen. Sinun pitää ottaa huomioon, että linnut tarvitsevat PALJON lentämistilaa (huoneissa) päivittäin.

        4. Ei missään nimessä ainakaan leikki-ikäisille. Olen itse nähnyt, kuinka pienet lapset eivät ymmärrä yhtään unduista, joten on parempi olla stressaamatta lintuja. Ala-asteikäiset lapset tulevat joskus jo kysymykseen, MUTTA täytyy katsoa ihmisen luonnetta!!! Onko se sopiva pitämään linnuista hyvää huolta?


    • moikka6

      mitä sairauksia undulaateilla voi olla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe