Perhe menetti kotinsa

Satunnainentallaaja

Ikävä tapaus tämä Isoahon tulipalo.
Oliko millainen perhe joka menetti kotinsa?

44

6039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinpästaas

      No perheen "isä# on aiemminkin kotinsa polttannu....tiiä oliko taas tikut taskussa

    • missävirpi

      Onhan taas huomion hakuiset linssiluteet päässeet oikein lehden sivulle,,eikö lahjoittajia pitäisi enemmän huomioida.

      • kauempaa_katsottuna

        Median kuvauksista päätellen kriminaali koko isä...


    • beethooven

      Hän ei enää kestänyt nyky Suomen kaltaista kivankovaa painetta ylisuoriutuakseen perheensä kanssa varmaankin?

    • niinpäniintaas

      Ja on ko perheenäidin lasten isän ex ryyppykaveri, eli kyllä tiesi mitä saa solmiessaan avioliiton toukokuussa kuopion lääninvankilassa...

    • huhupuhetta

      Höh, no taitaa olla outo tapaus. Viitasaari fb sivustolta vissiin poistettu koko ketju, joku sanoi, että siellä totuus alkanut liikaa paljastumaan??? Mikäs tämä muija on? Onko menneisyydessä jotain hämärää, kun tälläisen kelpo isäpuolen lapsilleen valkkas, ja sitten tuhottiin satojen tuhansien edestä vuokran antajan omaisuutta? Nyt vissiin uus koti laitettu, toivottavasti siellä on vuokran antajalla vakuutukset kunnossa. Kun isäpuoli seuraavan kerran lomailee, niin ...

    • enkelinäkatossa

      Hyvähän se on keräyksen alkuunpanijan paistatelle julkisuudessa,itse taitaa eurojaan piilotella jakamattomassa pesässä ja kelalta sekä sossulta rahaa nostaa

    • ihmetellätäytyy

      Juu, huomiohakuiset linssiluteet elementissään. Ihmiset tyhmyyttään syytävät rahaa loputtomaan kaivoon, tavaraa tullut jo liiaks asti, nyt vaan lahjakortteja hankkimaan. Lapset kyllä tarttis turvallisen kodin.

    • Juupajuuuu

      Jokohan on auto lahjotettu äidille et pääsee linnaan perhetapaamisiin

    • kaikkeakans

      Tottakait on jo auto lahjoitettu ja muutenkin ilmanen huusholli laitettu, kaikki viimesen päälle , kyllä yhteiskunta ja hyväuskoset maksaa, saavat sitten itse paistatella omahyväisyydessään, nyt vaan kaikki joululahjakeräykseen osallistumaan!

    • pummit

      Ei kun sinne vaan rahaa niille jotka osaa sitä hankkia.....sossupummit osaa jo ihan yleisesti kerjätä kaikilta ns hyviltä auttavilta ihmisiltä

    • eimittääjärkee

      Ihan oma vika ku hankkiutuu hörhöjen ja linnakundien seuraan...

    • kyllänääosaalisääntyä

      Mutta on se vaan hyvä kun kunnon ihmiset auttaa ja hommaa kaiken ilmaiseksi, autokin oli paska ni hyvä et paloi, jos vaikka saa paremman tilalle. Ja eikun uutta putkeen linnatapaamisilla ni taas yhteiskunta maksaa...

    • gyhujikol

      Kyllä tosiaan viitasaarelaiset olette kateellista ja lapsellista sakkia. Poltatte varmaan kohta omat talonne keräysten ja avustusten toivossa, no kun sekin sai nii mäki haluun byhy hyy

    • eisavuailmantulta

      No tässähän nyt on kerätty käsittääkseni perheelle joka oli muutaman kuukauden vuokralla talossa, jonka sitten perheen isipuoli poltti. Mun sympatiat tässä kyllä täysin talon omistajien puolella, he tässä takuuvarmasti eniten menettivät, ei kait tuo poltettu talo heille ole ilmaseks tullut! Olikohan kunnon vakuutuksia, ja miten vakuutukset korvaavat, kun kiinteistö vuokralaisten taholta tuhopoltettu? Siinä meni vuokranantajien vuosien työ savuna ilmaan! Tuskin sitä vuosikausien työtä mitkään vakuutukset korvaa. Nythän vissiin tälle vuokralla ollleelle perheelle kaikki ilmaseks taas laitettu, tuskin aikaisemmista menoistaankaan ovat itse maksaneet.

      • Anonyymi

        sai 340000 yritti myydä sitä viis vuotta 185000


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sai 340000 yritti myydä sitä viis vuotta 185000

        ehei, saivat yli 2 miljoonaa, mersuilla ajelevat, ja osakkeita ostelevat


    • istumaan

      Minkähänlaista rangaistusta pyromaanille vaaditaan?

    • siitäsitten

      Kotimaa 28.01.2017 17:31
      Miestä syytetään viidestä tapon yrityksestä - Hovioikeus oli vastikään vapauttanut

      Syyttäjä vaatii keiteleläiselle 38-vuotiaalle miehelle tuomiota viidestä tapon yrityksestä, tuhotyöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

      Miehen syytetään polttaneen naisen ja kuuden lapsen kodin Viitasaarella viime lokakuussa. Miehen syytetään soittaneen naiselle ensin ja uhkailleen häntä puhelimessa. Kun hän tuli talolle, nainen ja neljä lasta ehti paeta tulipaloa juosten metsään. Kaksi lasta eivät olleet tapahtuma-aikaan kotona.

      Oikeudenkäynti asiassa alkaa Keski-Suomen käräjäoikeudessa helmikuussa.

      Jatkuvasti rikoksia

      Syytetyllä miehellä on rankka rikostausta. Hänet on tuomittu aiemmin muun muassa ystäviensä asuntojen sytyttämisestä tuleen vuosina 2014 ja 2013.

      Lisäksi hänellä on taustallaan useita pahoinpitelyitä ja uhkausrikoksia Keiteleeltä ja Kuopiosta.

      Pohjois-Savon käräjäoikeuden uusimman tuomion mukaan miehen olisi viime syksynä pitänyt olla vankilassa kahdesta väkivaltarikoksesta ja laittomasta uhkauksesta. Niihin hän oli syyllistynyt viime vuoden helmi–maaliskuussa viillettyään erästä miestä veitsellä kasvoihin sekä yritettyään toisella kertaa puukottaa miestä kaupan pihalla Keiteleellä.

      Käräjäoikeus oli määrännyt miehen vangittavaksi siksi aikaa, kun hän odotti tuomion valitusprosessin käsittelyä. Mies oli nimittäin vasta päässyt vankilasta edellisestä tuomioistaan ehdonalaiseen, kun hän oli jälleen ollut vaaraksi muille.

      Riehaantui heti tuomion tultua

      Itä-Suomen hovioikeus kuitenkin katsoi, ettei miehen vangittuna pitämiselle ollut enää edellytyksiä valitusprosessin aikana. Siksi hovioikeus vapautti hänet tutkintavankeudesta viime syyskuussa.

      Hovioikeus käsitteli itse rikosasian uudelleen ja antoi asian myöhemmin kansliapäätöksenä. Hovioikeus tuomitsi miehen törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja pahoinpitelystä 1,5 vuodeksi vankeuteen. Käräjäoikeuden tuomio aleni puolella vuodella, mutta säilyi ehdottomana vankeutena.

      Kun hovioikeus antoi tuomionsa, mies soitti heti seuraavana päivänä naistutulleen. Samana iltana naisen talo syttyi tuleen ja paloi pahoin. Tahallaan sytytetty tulipalo tuhosi 300 neliön rakennuksen sisätilat irtaimistoineen täysin.

      Nainen pakeni metsään 3-, 5-, 6- ja 12-vuotiaiden lasten kanssa eivätkä he loukkaantuneet fyysisesti tilanteessa lukuun ottamatta säikähdystä ja kylmettymistä ennen kuin he pääsivät jälleen muualla lämpimään. Osa perheen kissoista ja lemmikkikäärmeet kuolivat palossa. Kyläläiset järjestivät naiselle ja lapsille keräyksen vaatteiden ja lelujen saamiseksi.

      Poliisi tavoitti sytyttämisestä epäillyn miehen ja hänet vangittiin saman viikon lopulla. Mies on ollut siitä asti tutkintavankeudessa.

      Asta Tenhunen
      Savon Sanomat

      • Anonyymi

        voin kertoo ei ihan noin menny asta tietää niin ku se kirjottaa muista vääristellen


    • Iltalehti

      Perhesurman yritys käräjillä: Nainen kertoi kauhunhetkistään ja puhkesi itkuun

      Keski-Suomen käräjäoikeudessa kuultiin iltapäivällä perhesurman yrityksen kohteeksi joutunutta naista. Hän kertoi alkaneensa seurustella syytetyn miehen kanssa viime vuoden alussa.

      Mies muutti asumaan naisen ja tämän kuuden lapsen luokse Viitasaarelta vuokrattuun omakotitaloon vankilasta päästyään.

      Yhteiseloa ehti olla saman katon alla noin kolme viikkoa ennen järkyttäviä tapahtumia. Kaksi lapsista ei ollut kotona tulipalon aikaan.

      Käräjäoikeudessa kuunneltiin hätäkeskuksen nauhoitteita viime lokakuun 19. päivän tapahtumista.

      ”Ei leikittele”

      Nainen kertoi, että aviomies soitti hänelle puhelun noin kello 21.30.

      - Hän soitti ja uhkasi lyödä kirveellä (eräiden) lasten pään halki, nainen sanoi.

      Puoli tuntia myöhemmin nainen sai uuden puhelun.

      - Hän soitti, että tulee ja tappaa minut ja lapset.

      Nainen herätti puoliunessa olleet lapset, puki heille vaatteet päälle ja lähti pakoon metsään juuri kun miehen auton valot kaarsivat talon pihaan.

      -Yhdellä lapsista oli vilkkuvaloilla varustetut kengät ja otin hänet syliin, jottei mieheni näe meitä.

      Talo palaa

      Noin kello 22.30 hätäkeskukseen soitetussa puhelussa nainen kertoo olevansa metsässä piilossa.

      Nauhoitteella kuuluu, että ”mieheni räyhää pihalla ja soitti äsken, että oli laittanut talon palamaan. Jos se sanoo silleen, se ei leikittele”.

      Hätäkeskuspäivystäjä kysyi näkeekö mies heitä, johon nainen vastasi, että ”ei. Ollaan piilossa. Kaksi kissaa ja käärmettä on talossa. Ei näe meitä”.

      Nainen puhui nauhoitteilla hiljaisella äänellä ja kertoi olevansa lasten kanssa naapuritalon takana metsässä piilossa.

      Motiivina kosto

      Naisen mielestä aviomies halusi kostaa hänen ja lasten kautta ex-miehelle. Ex-miehen ja syytetyn välit ovat naisen mukaan huonot.

      - Hän halusi kostaa ex-miehen lausunnon hovioikeudessa. Siellä on myös muita aikaisempia juttuja, joissa ex-mieheni on ilmeisesti ollut todistamassa, nainen kertoi.

      Nainen todisti oikeudessa videoyhteyden kautta toisesta istuntosalista. Hän puhkesi itkuun kun muisteli iltaa.

      - Pelotti kovasti siellä metsässä. Sydän hakkasi. Yritin olla rauhallinen lasten vuoksi.

      Syytetty mies istui naisen puhuessa rauhallisen oloisena ja katse pöytään suunnattuna.

      Nainen vaatii mieheltä noin 30 000 euron korvauksia, joista noin puolet koostuu jalostustarkoitukseen hankitusta rotukissasta ja sen tuottoarvosta. Lasten vaatimien korvausten määrä on yhteensä noin 30 000 euroa.

      • Iltalehti

        Kuva

        Tapon yrityksistä syytetty kimpaantui oikeudessa - ponkaisi ylös, kiroili ja uhkaili

        Syyttäjä vaatii vähintään kuuden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

        Keski-Suomen käräjäoikeudessa jouduttiin keskeyttämään istunto kesken syytetyn kuulemisen tiistaina. 38-vuotias mies halusi tulla kuulluksi oikeudessa, mutta kimpaantui syyttäjän esittäessä hänelle kysymyksiä.

        Mies kertoi, että oli turhautunut viime syksynä saamastaan hovioikeuden tuomiosta. Miehen mukaan hänelle puhuttiin lisää vankeutta muun muassa vaimon ex-miehen taholta.

        - Se tuntui kuin matto vedettäisiin alta pelkästään yhden sanomisen takia. Ei ole mukavaa istua vuotta vankilassa, kun kertomuksia on muutettu, selvästi hermostuneen oloinen mies sanoi.

        Oikeuden puheenjohtaja Mikko Pennanen joutui huomauttamaan syytetylle, että tämän pitää vastata kysymyksiin ja kehotti häntä rauhoittumaan.

        Mies kuitenkin ponkaisi seisomaan ja alkoi kiroilla sekä huudella jutussa asianomaisena olevalle naiselle uhkaavaan sävyyn.

        Kaksi epäiltyä vartioinutta poliisia otti hänet kiinni ja vei selliin jäähtymään. Käräjäoikeus joutuu pohtimaan, onko mies huomenna kuultavana salissa vai ei.

        Raskaat syytteet

        Miehen epäillään syyllistyneen useisiin eri rikoksiin Viitasaarella viime lokakuussa. Raskaimmat syytteet ovat viidestä tapon yrityksestä, omakotitalon polttamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

        Hän kiisti oikeudessa raskaimmat syytteet, mutta myönsi syyllistyneensä kotirauhan rikkomiseen, lievään pahoinpitelyyn, törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen ilman ajo-oikeutta.

        - Ihmettelin, kun ovi oli lukossa. Kimpaannuin, kun kukaan ei vastannut. Löin nyrkillä ovilasista läpi ja hyppäsin sisään. Muuta selitystä en keksi kuin että tupakka osui eteisessä olleen takinhelmaan. Ei ollut mitään syytä polttaa taloa, mies vastasi oikeudessa.

        Hän sanoi tarkistaneensa rakennuksen, jotta siellä ei ole ketään sisällä.

        - Yritin soittaa vaimolle missä he ovat. Ulkona näin liekit ja palovaroitin huusi.

        Palojäämiä takissa

        Miehen vaatteista löydettiin palojäämiä, mutta hän kertoi niiden olevan peräisin mopopalon sammuttamisesta. Häneltä kysyttiin, miksi hän jäi katsemaan talon palamista, eikä soittanut apua.

        - Oli turhauttava olo. Puhelin oli rikki. Kaksi tuhotyötä on taustalla ja talo palaa. Olen ollut muutaman vuoden linnassa, niin ei tule mieleen ensimmäisenä hätäkeskukseen soittaa, mies sanoi itkuisena.

        Kovat vaateet

        Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kuuden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

        Omakotitalon ja irtaimiston tuhoutumisesta aiheutui yli 300 000 euron suuruiset vahingot. Lapset ja vaimo vaativat mieheltä noin 60 000 euron korvauksia erilaatuisista kärsimyksistä.

        Vaimo vaatii mieheltä muun muassa 15 000 euron korvauksia tulipalossa kuolleesta rotukissasta, joka oli hankittu jalostustarkoituksiin. Kissan hankintahinta oli 2 500 euroa, mutta sillä oli tuotto-odotuksia.

        - 15 000 euroa on aika kallis kilohinta kissalle. Yritettiin myydä pentuja netissä, mutta kukaan ei ostanut, mies sanoi.

        Mies asui omakotitalossa vuokralla vaimonsa ja tämän kuuden lapsen kanssa. Miehen epäillään uhanneen vaimoaan puhelimitse, että tappaa hänet ja tämän lapset.

        Vaimo ehti paeta asunnosta läheiseen metsään neljän lapsensa kanssa ennen miehensä kotiin tuloa. Lapset olivat 12-, 6-, 5- ja 3-vuotiaita. Kaksi muuta lasta eivät olleet tapahtuma-aikaan kotona.


    • hahhhaaa
    • Kgjhjjh

      No ei sentään ollu mikään mamu toi murhapolttaja. Asia kunnossa ja jatkakaa vain hienojen miesten etsimistä.

    • Saatanantunarit

      Ihmettelen kyllä suuresti teidän kaikkien älykkyysosamäärää, kyseistä tilannetta tuskin teistä kukaan tietää ja silti jaksatte täällä asiasta päteä ja kauhistella.

      En tiiä pitäskö itkee vai nauraa xD

    • kannattaisijuostakarkuun
      • mitsunPikkuTurbiini

        He ymmärsivät oikeudessa että mies on uhri itse, ei häntä voi syyttää. Olosuhteet vain ajoivat miehen tilanteeseen, jota jälkiviisaat nyt puivat. Ei ole helppoa olla perheenpää tänäpäivänä. Mies on varmasti todella lämmin ihminen, ehkä vain väärin ymmärretty, joten ehdotan jonkinlaista hyväntekeväisyys keräystä tämän ihmisparan hyväksi.


    • keräyshörhö

      Samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, nyt on meidän kaikkien viitasaarelaisten puhallettava yhteen hiileen ja laitettava keräys alulle, että saadaan tälle miehelle, uhrille, katto pään päälle ja mahdollisimman hyvät oltavat hänen kokemansa vääryyden ja vankeusajan jälkeen. Vaikka onkin rikostaustaa niin täytyyhän hänelle antaa uusi mahdollisuus. Ihminen voi muuttua eikös niin.

    • hyväetläks

      Hakekaa Keiteleen kunnalta kotouttamisavustusta :)

    • yhdessätaas

      Nythän on taas koko perhe onnellisesti kasassa, ei muuta kuin korvausrahoista nauttimaan. Ehkä jotain äijätavaroita voisivat kerätä? Ja kyllä rahakin kelpaisi tälle porukalle, voisi sitä yhteistä elämää leveämmin viettää!Siellähän on keräysporukka jo valmiina, ei kun pätemään taas!

    • jusaffa

      Hohhoijaa,kusipäisiä ja kateellisia keskisuomalaisia ja vieläpä päästään sairaita. Ollaan äidistä mitä mieltä tahansa niin sairasta olla huomioimatta pienten lasten turvattomuutta ja kohtaloa! Ne on täysin syyttömiä ja tää tuhopolttaja, narsistinen ja raukamainen paskapää tappaisi ennemmin 6 sivullista lasta ja äidin ennemmin kuin istuisi vuoden!! Sais nimen niin kävisin kylässä ja saunottaisi paha olo pois!! On noita ennenkin koulutettu yhteiskuntakelpoisiksi.

      • kannenTiivisteRikki

        Jouni saastamoinen, mutta luulempa et jää sulta kouluttamatta helvetin pelle!


      • 196senttiä
        kannenTiivisteRikki kirjoitti:

        Jouni saastamoinen, mutta luulempa et jää sulta kouluttamatta helvetin pelle!

        170 senttinen katutaistelija Jouni.


    • keräystaaskäyntiin

      Kylläpä teitä hyväuskosia on helppo jymäyttää!

    • totuustuleejulki

      Syyte: Häiriköi viesteillä, pyrki väärään asuntoon moottorisahalla - ex-perhettään vainonneelle vaaditaan vankeutta , iltalehti. Alkaahan nyt perheen huumekytköksetkin paljastua. Keiteleelläkin sitä ihmetelty, millä rahoilla leveillään. Keräysrahat kyllä taisi mennä väärään kohteeseen. Tässä syy, miksi perheen tytär puolustaa.

    • kokosakki

      Kyllä on osattu yhteiskuntaa lypsää jo vuosia ja tulipalon jälkeen hyväuskoisia hölmöjä...taitaa lesbotytär pyörittää tuottoisaa bisnestä, jos ei aineet kaikki omaan käyttöön mene

    • yhteiskunnanpohjasakkaa

      Tyttö on jo Jyväskylän huumepiireihin päässyt ja poliisin kirjoihin...

    • pysyköötsiellä

      Tämä piriperhe Keiteleen lahja viitasaarelle. Taas kasassa. pitäkää hyvänänne, tänne sitä ei takaisin kaivata.

      • sonni196senttiä

        Eikös tämä ole Pielaveden lahja Viitasaarelle, Isoaholle kyllä sopii kaikkien vaimonhakkaajien ja muiden mielenvikaisten joukkoon.


      • roihuavarakkaus

        Kyllä täällä keiteleellä tiedettiin, miten käy tämän porukan kanssa ja osattiin hankkiutua eroon. Sääli, että tästä piti täysin viattomien kärsiä. Missähän päin nyt ovat ja ketä kusettavat? Uudet naapuritkin saapi olla varpaillaan kunhan aviomies vapautuu.


    • Mörkki

      No mutta eikös tällä ole jo uusi naisystävä siellä Keiteleellä juurikin, ja silläkin naisella lapsia ennestään? Että kyllä se linnasta sitten taas Keiteleelle palaa.

    • Anonyymi

      Jouniboy vangittu. Ahdistellut ja uhkaillut uutta ex naista.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      304
      3381
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      52
      1361
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      158
      1053
    Aihe