Ahangalla Riu Sri Lanka

kajja

Maaliskuussa lähtö Ahangallaan . Onko kokemuksia ko. paikasta ja Riu Sri Lanka hotellista? Minne kannattaisi suunnata retkille?

16

516

  Vastaukset

  • Ota yhteys suomea puhuvaan retken järjestäjään. Hän osaa viedä oikeisiin paikkoihin. Suosittelen usean päivän kiertomatkaa.
   Liikenne on hyvin hidasta ja julkiset kulkuneuvot useimmiten täydempiä kuin voit kuvitellakaan, joten oma kuljettaja ehdottomasti. Suomea puhuva kaveri löytyy prasadtours@sltnet.lk

  • Me myös lähdössä maaliskuun alussa kyseiseen hotelliin. Ihmettelen, ettei finnmatkoilla ole tarjota valmiita retkiä :o

   • Retket on vaikeaa järjestää . Jos etäisyys on vaikkapa 100 km niin ajoaika voi olla 8 tuntia edestakaisin. Siinä ei perillä kerkee olla yhtään , koska on tultava ennen pimeää pois. Kiertomatka on oikeastaan ainut vaihtoehto


  • Olimme helmikuussa ko. paikassa, emme saaneet häneen yhteyttä sen enempää Suomesta kuin paikanpäältäkään.
   Rannalta otettiin joku paikallinen (taisi olla pisin kaikista kaupustelijoista). Hänen kanssaan kävimme mm. safarilla, Colombossa, Hikkaduassa. Mukava heppu ja puhui hyvää englantia ja vei mielenkiintoisiin paikkoihin. Yksi porukka oli käynyt hänen kanssaan jossain kalastusretkellä ja oli ollut hieno reissu joku oli käynyt Bentotassa, kaikki sanoi että oli OK ! Nimi oli muistaakseni Briantta tai Brian jotain.... Hänellä on suositus meiltä nimimerkki "tasaset tallaajat"
   Rättikauppiaita oli rannalla pilvin pimein, ostettiin jotain vaatetavaraa, ihan OK. Kun katsoi heitä, niin rahat varmaan meni tarpeeseen.

  • Olimme helmikuussa ko. paikassa, emme saaneet häneen yhteyttä sen enempää Suomesta kuin paikanpäältäkään.
   Rannalta otettiin joku paikallinen (taisi olla pisin kaikista kaupustelijoista). Hänen kanssaan kävimme mm. safarilla, Colombossa, Hikkaduassa. Mukava heppu ja puhui hyvää englantia ja vei mielenkiintoisiin paikkoihin. Yksi porukka oli käynyt hänen kanssaan jossain kalastusretkellä ja oli ollut hieno reissu joku oli käynyt Bentotassa, kaikki sanoi että oli OK ! Nimi oli muistaakseni Briantta tai Brian jotain.... Hänellä on suositus meiltä nimimerkki "tasaset tallaajat"
   Rättikauppiaita oli rannalla pilvin pimein, ostettiin jotain vaatetavaraa, ihan OK. Kun katsoi heitä, niin rahat varmaan meni tarpeeseen.

  • Viime talvena olimme viikon RIU Ahungalla-hotellissa. Kysykää lisää, voin vastailla mihin osaan.

   • Olisin kysynyt mistä varasitte mahdolliset retkenne ja menikö matkoihin noin paljon aikaa, mitä täällä annettu ymmärtää. Taksin vuokraus lienee parasvaihtoehto? Saako RIU-hotellissa vaihdettua rahaa ja kohtuu kurssilla.


  • No niin, poijjjaaat. Olimme (kaksi aikuista) maaliskuussa 2017 ko. hotellissa. Tässä muutama kommentti, en tiedä onko näistä löpinöistä mitään apua, mutta kuitenkin..-.
   Hotellin rahanvaihtokurssi on huono, mutta helppo. Pankkiin tarvitaan passi ja hotellintiedot ja lappua ja lippua piti täyttää, kurssi oli hiukan parempi. Vaihdoimme kaiken tarvitsemamme hotellilta.
   Hotelli on aivan mahtava, hieno ja uusi. Allasbaarissa työskentelee sellainen lyhyt "poika" joka on varsinainen vauhtiveikko. Jos haluaa rauhallisen huoneen silloin valinta on takana. Meidän parvekkeelta näki aamuisin apinoita, jotka hyppivät puissa ja pitivät meteliä. Jollakin porukalla apinat olivat aivan parvekkeen kohdalla. TUK-TUKkeja oli hotellin edessä vaikka ja kuinka paljon, siitä vain kyyti ja menoksi, hauskaa matkantekoa.
   Retket, jotka suuntautuvat kauemmas vie suunnattomasti aikaa, tiet huonoja ja kapeita, ne menevät kylien läpi. Liikennettä on paljon ja bussien seassa on lehmiä, hevosia, traktoreita, kaatovaunuja, puutarhajyrsimistä tehtyjä keksintöjä sikoja ja kaikkea muuta mahdollista.
   Kävimme paikallisoppaan kanssa Udavalalassa, Hikkaduassa. Opas oli hauska heppu, tavattiin rannalla, pitkä ja tumma, olikohan hänen nimensä tosiaan joku Briab, puhuu hyvää englantia, muttei savoa.
   Shoppailumahdollisuuksia rajallisesti, Hikkaduassa oli muutama liike ja käsityöläispaikkoja.. Rakkaat itänaapurimme ovat nostattaneet hinnat lähes pilviin, mutta härmänäijät saavat alennusta, koettu ja saatu.
   Valassafarille lähdimme suurin odotuksin ja toiveemme toteutui, nähtiin sinivalaita (saattoivat olla samojakin, mistä noista tietää), delfiineitä. lentokaloja ja tonnikalaparvi, hieno reissu.
   Hotellin teemaravintoloihin kannatta varata paikat heti tultaessa. ravintolat eivät ole auki joka päivä, joten saattaa käydä, ettei kaikkea ehdi kokeilla, harmi sinänsä. Buffetissa oli riittämiin valinnan varaa. Söimme kaikkea mahdollista (salaatit, majoneesit ihan kaikkea), eikä mahatautia tullut.
   Syötävää ja juotavaa oli kokoajan tarjolla. Iltaohjelmaa oli monenlaista.
   Hauskaa lomaa, No stress hotelliin.
   PS. minulla on harmittava tapa ottaa suomesta kirjoja jotka jätän hotelille. Kanteen kirjoitan paikan ja ajan, johon olen jättänyt kirjan. Pyydän kirjan seuraavaa lukijaa ottamaan kirjan mukaan kotiin ja jättämään sen seuraavalla lomamatkalla terveisten kera johonkin muuhun lomakohteeseen. Olen tavannut kirjan, jonka olen jättänyt vuosia sitten Kanarialle, törmäsimme Phuketissa uudelleen, oli käynyt kuudessa eri maassa. Hauska ja kumma tapa.
   Jos tapaat repaleisen kirjan, jossa lukee muailman kiertäjät, niin se minun jättämä kirja muailman ympärimatkalle.

  • Meidän kokemukset hotellista myös positiivisia kuten edelläkertojalla. Uusi ja siisti hotelli. Ruoka oli hyvää ja tasokasta eikä kenelläkään ilmennyt mitään vatsavaivoja matkan aikana, toki sitten söimme useimmiten ihan hotellin tarjoomuksia! Kivat isot uima-allasalueet ja pitkä hieno ranta, mutta ainakin tammikuussa aallot olivat yleensä sen verran isoja ettei ainakaan lapsia voinut päästää uimaan. Rantakaupustelijoita oli runsaasti, no työtäänhän hekin tekevät… Mutta kieltämättä joskus ärsyttivät.

   Moni tuntui yllättyvän siitä että Sri Lanka ei olekaan täysin "aurinkovarma" kohde. Ainakin tammikuussa siellä oli usein myös pilvistä ja välillä sadettakin. Lämpötila oli kyllä korkea koko ajan.

   Rahaa mekin vaihdoimme helppouden vuoksi ihan hotellissa. Kurssiero ei niin merkittävä ollut että olisi viitsinyt alkaa isommin säätää.

   Retkistä: luonnonpuistoretken Udawalaveen ostimme TUI:n kautta, vaikka se kallis olikin (muistaakseni luokkaa 100 USD/ hlö). Muut retket ostettiin paikallisilta "matkatoimistoilta" eli rannalta. Hyvin nekin sujuivat . Mm. veneajelu joelle (kyyti ovelta ovelle ja pari tuntia veneessä) maksoi 10€/hlö. Taksiretki Gallen kaupunkiin maksoi noin 40€ ja taksi oli käytössämme koko illan , n. 4 tuntia. Ei taidettu hinnasta edes tinkiä. Kulkemiset on oikeasti todella hitaita, koska tiet ovat huonoja ja tosiaan reitit kulkevat läpi lukuisten kylien. Esim. Udawalawen retkellä bussissa istumista tuli varmaan 6-7h yhteensä, mutta koska retki ja kohde oli niin hieno, se ei lopujen lopuksi haitannut. Mutta tieto näistä hitaista kulkemisista vaikutti sen verran, että esim. Kandyyn asti ei tullut lähdetyksi.

   • Hei! Mitä mieltä olette kannattiiko ottaa TUI:n kautta Udawalaveen retki ? Euroja vissiin kannattaa ottaa matkakassaan ? Oliko joku snorklaamassa Hikkaduassa ja millainen oli kokemus ? Meidän matka alkaa 9.1.17, jos joku on innostunut snorklaamisesta, vois ajatella tehdä yhteisretki esim. Hikkaduaan. Tai pyöräretki. Terveisin ML&JL


   • Joosua12 kirjoitti:

    Hei! Mitä mieltä olette kannattiiko ottaa TUI:n kautta Udawalaveen retki ? Euroja vissiin kannattaa ottaa matkakassaan ? Oliko joku snorklaamassa Hikkaduassa ja millainen oli kokemus ? Meidän matka alkaa 9.1.17, jos joku on innostunut snorklaamisesta, vois ajatella tehdä yhteisretki esim. Hikkaduaan. Tai pyöräretki. Terveisin ML&JL

    Eurot on hyvät matkakassaksi. Muistaakseni retkijärjestäjillekin kävi eurot maksuksi, hinnat yleensä ilmoitettiin euroina tai dollareina. Kaupoissa kyllä maksettiin paikallisessa rahassa se vähä mitä sieltä jotain ostettiin.

    En osaa sanoa "kannattiko" ottaa retki Udawalaveen TUI:lta, ehkä makuasia. Privaattiretkenä olisi saattanut olla edullisempi (?) ja ainakin "yksilöllisempi" - nyt meitä oli bussilastillinen. Meille se oli hyvä ratkaisu, tuntui turvalliselta , kaikki toimi hyvin eikä tarvinnut itse säätää mitään. Retki alkoi todella varhain aamulla (neljän maissa!!) , sisälsi siis bussikyydin n. 3,5h suuntaansa, noin 3 tunnin jeeppiajelun luononpuistossa, käynnin elefanttien hoitokodissa sekä lounaan. Paluu hotelliin oli 16:n maissa joten päivä oli melko rankka mutta kaiken vaivan arvoinen. Nopeudet Sri Lankan teillä eivät ole kovia, mutta liikenne on melko värikästä, joten ison bussin kyydissä matkustaminen tuntui hivenen turvallisemmalta kuin taksin kyydissä, mopotakseista (tuk tuk tyyppiset) puhumattakaan.


   • Kiitos vastauksestasi, se valaisi paljon. Nyt alkaa fundeeraaminen, ehkäpä mekin päädymme samaan. Jospa joku tietää tosta Hikkaduan snorklauksesta .
    Terveisin JL&ML


   • Hei! Olisin vielä tehnyt yhden kysymyksen, että onko Yalan kansallispuistoon ajallisesti pidempi matka kuin Udawalawen puistoon ja miten eroavat ? Kiitos. JL&ML


   • Muistaakseni Yalaan oli kyllä pidempi matka Ahungallasta ja enemmän bussissa istumista - juuri siksi valitsimme tämän Udawalawen retken. Yalaan tehtiin kai myös sellaisia retkiä joissa yövyttiin. Varsinkin jo viipyy 2 viikkoa, niin ehkä kannattaa jotain nähtävyyksiä ajatella jopa yöpymisretkenä, jos samalla kertaa pääsee useampaan kiinnostavaan paikkaan. Esim. Kandyn/Sigiriyan suuntaan varmaan itse lähtisin 2 päivän reissulle, koska matka on pitkä ja sielläpäin on paljon näkemistä (jonne siis me emme menneet).

    Ihmeen paljon on asioita jo unohtunut vajaassa vuodessa, niin en ihan satavarmasti uskalla sanoa, mutta mielestäni suunnilleen samoja eläimiä "luvattiin" nähtäväksi sekä Yalassa että Udawalawessa. Yalassa on mahdollisuus nähdä myös leopardeja, niitä ei ole U:ssa. Toisaalta U:ssa pitäisi ehkä helpommin nähdä elefantteja ja se kyllä piti paikkansa: näimme isompia ja pienempiä laumoja sekä yksittäisiä kulkijoita. Muita eläimiä siellä olivat mm. erilaiset linnut, apinat, vesipuhvelit, krokotiilit jne, mutta kyllä elefantit olivat se tärkein juttu.

    Kiva jos vastauksista on ollut sinulle hyötyä, valitettavasti snorklaamisesta en tiedä mitään.


  • Moi!

   Paljon thaimaassa käyneenä hyödynsin siellä aine ne edulliset hieronnat. Joka päivä tunnin oil massage. Onko tämmöstä sri lankassa? Majoitus riussa

  • Muutama kommentti.
   Me otettiin rannalta kaveri, joka suositteli hierontapaikkaa ja lähti oppaaksi. Muutaman minuutin (ja muutamien sydämentykytysten jälkeen, liikenne ja TUK-TUK kuskit oyyy jeee mitä kyytiä) päässä hotellilta oli hyvä hierontapaikka. Hieronta ei tosiaankaan ollut mitään hipsuttelua, vaam kunnon hierontaa.
   Kävin myös rannalla hotelilta lähdettäessä vasemmalle hieronnassa, ihan OK. Suosittelen molempia, hinnat eivät aivan Thaimaan tasoa, mutta hieronta enemmän härmäläiseen makuun.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   7814