Oscar Software Oy

Palkkaa väkeä(www.oscar.fi). Onko tietoa yrityksestä, millainen paikka?
Ilmoita

Ihan perseestä. Älä hae, mielummin vaikka Tiedolle.
Ilmoita
Koodareille ihan Ok paikka, kuulemma rento meininki. Tutun kautta kuultua.
Ilmoita
Tilinpäätöstietojen mukaan yhtiö on kasvanut reilut 10 vuotta ja joka vuosi on väkeä lisätty. MInään vuonna ei ole väkeä vähennetty. Omistajat ovat itse yrityksessä töissä, eli yrittävetoinen firma näytäisi olevan.
2 VASTAUSTA:
onks se sitten hyvä asia? putkinäöllä suoraan päin seinää! mutta ompa tasan suoraan menty kun taaksepäin katsoo.
Omistajat; oon kuullut että yhden päätoiminen tehtävä on v*tuilla työntekijöille. Että näin.
+Lisää kommentti
"Minään vuonna ei ole väkeä vähennetty" - hmm. nykyään on niin ovelia nuo yritykset, että annetaan paketti kouraan ja otetaan nimi alle ja kukaan ei tiedä mitään... onko varma ettei ole vähennetty?
1 VASTAUS:
Ei se ole vähentämistä jos saa kultaisen kädenpuristuksen.
+Lisää kommentti
onko se lisääntymistä?
1 VASTAUS:
poikarakkaudesta ei tuu lasta. Vaikka kuinka yrittää.
+Lisää kommentti
Kylläpä taas on luokatonta kommentointia. Suomen yritysten perussoftaa on erilaiset ERP-ratkaisut. Muistan kommentin vuosien takaa "Minähän en mitään tietokantapaskaa tee". Koodaus on oikeasti asiakkaiden ongelmien ratkaisua ja on hienoa että vielä tälläisiä yrityksiä on.
1 VASTAUS:
Tietokantapaskaa tekee Data Scientistit - nuo vuosikymmenen seksikkäimmät koodarit. Ne saa ainakin pesää - ja se on tärkeintä!
+Lisää kommentti
Vältä! Huono ilmapiiri ja palkkataso.
Ilmoita
Mahtava ja kasvava firma joka myytiin juuri suurella rahalla pääomasijoittajalle. Hyvä ilmapiiri sekä nuorta innokasta porukkaa töissä, jopa tosi-TV tähtikin löytyy. Kuulemma usein hyviä bileitä ja porukka viihtyy.
4 VASTAUSTA:
Käännettynä; nuorta osaamatonta porukkaa minimipalkkalla ja yt:t tulossa.
Huh huh... Ei kyllä vastaa todellisuutta varsinkaan ilmapiirinosalta.
Heh, vai tosi-tv tähti. Luulin että siellä on ammattilaisia töissä, koskahan palkataan pelle tai taikuri?
Haahaa, tää pitää laittaa jakoo. Mitähän osaamista vaativat; kolme vuotta Nalle Puhina pakollinen... Asunut Big Brother talossa.
+Lisää kommentti
Juu, ei kovin hyviä kokemuksia laadusta ja toiminnasta.
Ilmoita
En suosittele, huonoa johtamista. Työtekijöille karjutaan ja huudetaan.
Ilmoita
Huutavat pomot heti firmasta ulos! Ei töissä saa huutaa.
Ja palkatkaa lisää nuoria tosi-TV- tähtiä, ne on vaan niin kauniita...
2 VASTAUSTA:
Varsinkin yksi omistajista on kunnostautunut tässä huutamisessa. Porukkaa lähtee. Pitäis laittaa rekrykieltoon koko lafka. En suosittele.
Taitaa olla mielenterveydellisiä ongelmia. Kukaan normaali ihminen noin käyttäydy.
+Lisää kommentti
Palkkataso aivan surkea, jämähtänyt tämän osalta 10-15 vuoden takaiselle tasolle, eli ei vastaa lähelläkään nykyistä IT-tason palkkausta.
Kertoo sitä ,että hakevat töihin opiskelijoita tai juuri valmistuneita. Eivät tällä tasolla saa osaavaa tekijää, joka taas johtaa huonoon osaamiseen ja laatuun.

En suosittele.
3 VASTAUSTA:
Projektipäälliköillä on provikkapalkka eli ainakaan aluksi ei kannata odottaa mitään ihmepalkkoja.
Eli onko siellä palkat alle 5000€/kk?
jussipekka0983 kirjoitti:
Eli onko siellä palkat alle 5000€/kk?
3000 EUR + mahdollinen provikka 1000 EUR
+Lisää kommentti
Kuka siellä huutaa? Ei ole sattunut kohdalle enkä ole kuullut moisesta
1 VASTAUS:
Heh, taitaa olla yksi omistajista kirjoittelemassa. Kaikki tuntevat kyseisen henkilön. Hänellä ei ole mitään hyvää sanottavaa kenestäkää, virheitä ei saa tehdä ja kielenkäyttöala-arvoista. Tätä puljua kannattaa välttää kun ruttoa.
+Lisää kommentti
Työntekijän näkökulmasta hyvin sekava ja jäykkä organisaatio. Tuulista on.
Ilmoita
Onpas täällä huonoja arvioita. Onko oikeasti tällainen meininki? Kovasti tuntuu olevan paikkoja auki, mutta en haluaisi mennä ojasta allikkoon eli huonosta työpaikasta toiseen...
1 VASTAUS:
Kyllä se valitettavasti on. Sen takia juuri paikkoja jatkuvasti avoinna, kun vaihtuvuus suurta. Kasvua toki myös jonkin verran, mutta tätä tietenkin hehkuttavat ainoaksi syyksi. Myyjät saattavat tehdä tarjouksia, jotka lähtökohtaisesti tulevat tekemään tappiota, koska arvioivat työmäärät alakanttiin.
+Lisää kommentti
Meinasin myös hakea ERP-hommia, muttta taidan jättää väliin.
Ilmoita
Meidän projektin johtaminen oli kyllä aikoinaan ala-arvoista. Samaa olen kuullut muualta, ettei homma hanskassa. Ketään ei saa kiinni ja kunnollisia vastauksia ei saa, vaikka projekti oli kesken. Eipä tarvi enää käyttää kyseisen puljun palveluita.
Ilmoita
Vältä! Porukkaa lähtee. Ilmapiiri ongelma.
Ilmoita
Ala-arvoista johtamista, pelolla ja uhkauksilla. Työntekijät kirjoittavat tänne palautteen kun sisäisesti ei työntekijöitä kuunnella ja esimiehille ei uskalleta puhua ongelmista. Kiertäkää paikka kaukaa.
Nimimerkki: oscarilla töissä
3 VASTAUSTA:
Samaa olen huomannut. Todella pahoja ongelmia johdossa. En suosittele paikkaa kenellekään.
Firman ongelmana on, että kokeneita esimiehiä on hyvin vähän. Kun osaaminen loppuu niin alkaa tuittulu ja toisten sättiminen, syyllinen on löydettävä. Esimiehenä oleminen on paljon muuta kuin 'alaisten vahtiminen'...
Sanoisin ennemmin, ettei sopivia esimiehiä ole...
+Lisää kommentti
VAROKAA HUIJAUSTA.
oscar softwaren nettisivulle kohdassa "rekrytointi" mainitaan työsuhde-eduksi lounas- ja liikuntasetelit, matkapuhelinetu ja yrittäjämainen tapa toimia, repäisevät juhlat ja osaamisen kehittäminen.

TÄSSÄ TOTUUS:
- lounas ja liikuntasetelien arvo vähennetään palkasta, eli niitä ei saa työsuhde-etuna.
- Matkapuhelinetu tarkoittaa sitä että suostut henkilökohtaisen numerosi siirtoon yrityksen nimiin ja oma kännykkäsi toimii työpuhelimena. Sen lisäksi matkapuhelinedun arvo vähennetään rahapalkasta!
- yrittäjämainen tapa toimia, tämä on vitsi! Jähmeä ja byrokraattinen organisaatio.
- osaamista saa kehittää kunhan tekee sen omalla vapaa-ajalla ilmaiseksi.
- repäisevistä juhlista ei tietoakaan.

Nimim. Toista kertaa ette huijaa.
4 VASTAUSTA:
lounas ja liikuntasetelien arvo vähennetään palkasta, eli niitä ei saa työsuhde-etuna.
- Matkapuhelinetu tarkoittaa sitä että suostut henkilökohtaisen numerosi siirtoon yrityksen nimiin ja oma kännykkäsi toimii työpuhelimena. Sen lisäksi matkapuhelinedun arvo vähennetään rahapalkasta!

Tottakai - noihan on rahanarvoisia etuja.
Asia voi olla näin, mutta lounas- ja liikuntaseteleitä ei IT-alalla tarvitse vähentää palkasta. Vain ravintola-alalla työn tekijöillä ei saa olla ruokaetua vaan niiden on ostattava ruoakansa työn antajaltaan tai muualta omista palkoistaa. Tämän ravintola-alan laki on tehty sen takia, että valtio ei menettäisi verorahoja sen taikia että ravintoloiden työn tekjät syö ruuat ilmatteeksi työn antajansa ravintolassa.
kyllähän verottaja muistaa joka alalla edut, jotka voidaan katsoa palkaksi - kuten lounassetelit. Lounareita ei ole pakko tietenkään missään ottaa
vhhfllnnggklk kirjoitti:
kyllähän verottaja muistaa joka alalla edut, jotka voidaan katsoa palkaksi - kuten lounassetelit. Lounareita ei ole pakko tietenkään missään ottaa
Niin kyllä työn tekijän on maksettava verot tottakai lounasseteleistä, yms. Oli millä alalla tahansa. Tarkoitin vaan, että ravintola-alalla ei ole ruokaetua, tms.
+Lisää kommentti
Oscarin ongelma voidaan kiteyttää siihen, että JOS joku johdosta tätä viestiketjua katsoisi niin he miettisivät, että "kukakohan näitä valheita tänne kirjoittaa?". Missään vaiheessa kukaan heistä ei miettisi, että "Miksi tällaista palautetta tulee?".

Oscarin kulttuurissa työntekijöiden pitää olla kiitollisia ja kuuliaita. Hehän ovat saaneet upean työpaikan.... Ajattelu tosiaan on jäänyt jonnekkin kultaselle 80-luvulle.

Vuosia Oscarilla töissä olleena voisin korostaa seuraavia asioita:

1. Oscar on aivan hajallaan. Eri organisaation osiot ovat omia pieniä organisaatioitaan.
- Talouspuoli aivan kaaottinen työpaikkana, ainakin aikanaan. Täältä siis minulla kokemusta. Ihmiset lähti ja välillä ovetkin paukkuen. Johtoa vaihtui, koska ihmisiä lähti. Työkaverit ihania, mutta kova vaihtuvuus.
- Projetiorganisaatio kärsii jatkuvasta resurssivajeesta. Koko ajan pitää tehdä tulosta ja provisio on osana palkkaa. Ongelmana on, että myyjät myy alle järkevien hintojen ja sitten tehdään ilmaseksi hommaa, josta ei laskuteta. Kova vaihtuvuus ja ilmeisesti nytkin porukkaan lähtee.
- Myynnillä kovat tavoitteet ja kova henseleiden paukutus. Myydään kuhan saadaan myytyä. Laadulla ei niin väliä. Aika lailla puolet myyjistäkin vaihtunut. Nyt tullut uutta porukkaa lisää ja ilmeisesti sama poru jatkuu.
- IT puoli ilmeisen tyytyväisiä. Epäpätevä pomo, mutta porukka tuntuu viihtyvän. Kiirettä tuntuu olevan.

Positiiviset asiat Oscarista:

1. Perus asiat toimii. Palkka tulee ajallaan yms.
2. Melko vakaa työpaikka. Jos yhtään teet työsi niin tuskin potkuja saat.
3. Sijainti on hyvä. Muutoin perus avokonttori.

Negatiiviset tiivistetysti:

1. Työntekijöistä ei huolehdita, vaikka mainostus on kova. Noin kovaa vaihtuvuutta en ole urallani ennen nähnyt.
2. Palkka on välttävä. On tosiaan jäänyt sinne 80-luvulle myös tämän osalta. Sopii kyllä hyvin ensimmäiseksi työpaikaksi ja monelle nuorelle tämä riittää. Kovat osaajat lähtee...
3. Itse tuote on ilmeisesti jostai 2000-luvun alusta. Toimi ainakin osittain talouspuolen toiminnoissa, mutta ei missään nimessä uutta tai markkinoiden kärkeä.
Ilmoita
Delphillä koodattu?
1 VASTAUS:
Ne tais taannoin hakea Delphi-koodaria. Oisko se viimeinenkin kriittinen resurssi sillä saralla ottanut ja lähtenyt...
+Lisää kommentti
Oscar Softwaren video kertoo huippu meiningistä:

Panemista ja ostamista. Siinä kaikki mitä tarvitaan.
https://youtu.be/Ot_Ty9m4R_0
Ilmoita
Kävin pyörähtämässä täällä ja purin työsuhteen koeajalla.
Työsuhteen purin kun esimies teetätti koodaajillaan 10 tuntisen työpäivän kotonaan (juuri niin,omassa kodissaan!) ja jätti maksamatta palkkaa kys. päivältä. Epäkohdan mainitsessani alkoi valtava savustus, painostus ja juonittelu asian vaientamiseksi.
Tämä ei ole organisaatio jossa työntekijät viihtyvät!

Onnea vain koodaajien löytämiseen, niitä onkin nyt niin paljon työmarkkinoiden käytettävissä!
1 VASTAUS:
Oho! Monia ongelmia kyllä oli, mutta palkka tuli aina. Yrittikö johto hiljentää vai tämä esimies? Mites muut reagoivat asiaan?

Muutoin tyypillistä Oscaria: töitä on paljon ja vastuuta saa ottaa, mutta palkassa tämä ei näy. Kuulin vuosien varrella useilta hyviltä tyypeltä, kuinka palkkakeskustelu oli vaivaannuttavaa pitkittelyä. Sitten kun nömä lähti, niin yhtäkkiä palkka olisikin noussut.

Voittoa voittoa, mutta yhtään se ei työntekijöillä näkynyt...
+Lisää kommentti
Kuulostaa siltä että firmalla on ehkä jotain taloudellisia tahi tuotannollisia ongelmia/haasteita?
Ilmoita
palkkasaatavia voi vaatia oikeuden (tarvittaessa, jos ei muuten maksa) kautta ... liiton lakimies auttaa.
Ilmoita
Kun ei koodia ole saatu kuntoon/valmiiksi ... niin ... hygge koodailua?
Ilmoita
Pitää myös sanoa, etten minäkään siellä kauan viihtynyt. Outo ilmapiiri, huonoa johtamista, epäpätevää johtoa; työntekijöihin ei panosteta ja jos naama ei miellytä niin savustetaan ulos. En suosittele.
1 VASTAUS:
normaali gptw paikka siis
+Lisää kommentti
Hyvää pikkujoulukautta oscarilaisille!

Ainiin , sellaistahan ei siellä ole vielä. Oscarillahan on päätetty että joulu on tammikuussa, jotta työntekijöistä saadaan revittyy maksimaaliset mehut ennen vuoden vaihtulista.
3 VASTAUSTA:
Johtoporras tuskin kieltäytyy sidosryhmien pikkujoulukutsuista ja edustustilaisuuksista. Päätös pikkujoulujen pitämisestä tammikuussa koskee vain rivityöntekijöitä.
viikonloppu töitä? ei ehdi pittää pikkujouluu???
Parasta ollut nämä omistajien juhlat, joista on postattu fb:hen. Duunarit painaa niskalimassa ja omistajat juhlii...
+Lisää kommentti
Mitähän firmassa oikein tapahtuu? Aikoinaan ihan hyvä pössis, mutta nyt kuulostaa ihan joltain muulta...
Ilmoita
Tää ketju on noussut etusivulle haettaessa yrityksen nimellä Googlella, alkaa siis varmasti nostamaan yrityksen rekrytointikustannuksia.
Älkää siellä oscarilla vain mitenkään reagoiko.
No ainakin Veikolla riittää töitä.
Ilmoita
Koodari ja henkilöstöpäällikkö heti tarjolla... toimitusjohtajalle antaa ensimmäisenä tehtävänään potkut, henkilöstön vähentämiseksi ja tehostamiseksi.
Ilmoita
Miten menee uuden omistajan kanssa - onko meno parantunut? Onko bileitä enää?
Tämä kun on niitä harvoja jotka kasvaneet ja vaihtoi omistajaa isolla rahalla.
0 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Jos maksetaan max 2000 EUR/kk, ei sillä saa ketään töihin.
Itse kävin haastattelussa tehtävään, jossa kokemuksen ja koulutuksen perusteella olisi pitänyt saada 4500-5500 EUR/kk, tarjosivat 2800 EUR -> ei kiitos!!!
4 VASTAUSTA:
Taidat "hieman" arvioida yläkanttiin oman markkina-arvosi. Sinua osaavampia tekijöitä löytyy pilvin pimein.
Palkat on kyllä tuota 2800 € parhaimmillaan. Myyjillä ja projektihenkilöillä vähemmän, mutta saavat provisiota. Työntekijät ovat suurin kuluerä IT yrityksessä ja Oscarilla nipistetään aina työntekijöistä. Joskus aikanaan oli projektipuolella puhetta boonuksista, jos tavoitteet saavutetaan. Taisi tällainen systeemi ollakkin, kunnes poistettiin ilman mitään selitystä. Informaatio ei kulje ja johtaminem mielivaltaista.
Mä sain verkkoliikepuolella palkkaa 3400 mutta sekin edellytti pitkää neuvottelua business unit managerin kanssa, suostui lopulta ilmeisesti siksi koska positio oli ollut auki jo vuoden eikä kukaan muu pätevä suostunut.
Sama unit manager sit vaati meitä suorittamaan jotain verkkokursseja vapaa-ajalla. Kun kysyin ääneen miksi työntekijöiden pitää uhrata vapaa-aikaa Oscarille, niin hän hätäpäissään lupasi bonuksia kursseja suorittaneille. Niitä kun sitten työntekijät suoritti niin mitään bonuksia ei kuitenkaan maksettu.
Johtaminen tuolla on kaoottista ja amatöörimäistä.
Otto_oscarilainen kirjoitti:
Mä sain verkkoliikepuolella palkkaa 3400 mutta sekin edellytti pitkää neuvottelua business unit managerin kanssa, suostui lopulta ilmeisesti siksi koska positio oli ollut auki jo vuoden eikä kukaan muu pätevä suostunut.
Sama unit manager sit vaati meitä suorittamaan jotain verkkokursseja vapaa-ajalla. Kun kysyin ääneen miksi työntekijöiden pitää uhrata vapaa-aikaa Oscarille, niin hän hätäpäissään lupasi bonuksia kursseja suorittaneille. Niitä kun sitten työntekijät suoritti niin mitään bonuksia ei kuitenkaan maksettu.
Johtaminen tuolla on kaoottista ja amatöörimäistä.
Kuulostaa juuri tutunlaiselta menolta. Raha on jostakin syystä aina kortilla, vaikka firma ihan oikeasti kasvaa ja tekee hyvää/kohtalaista tulosta.

Työntekijöihin pitäisi panostaa ja valitettavasti raha on yksi parhaista panostuskeinoista. Ihmeen kitsasta meininkiä, eikä vaan pelkän laahaavan palkkatason takia...

Sinällään hauskaa, että mottona on: työntekijät ensin, sitten vasta asiakkaat. Tämä on pahinta mainospuhetta mitä olen missään kuullut verrattuna todellisuuteen. Ei vaan tajua, että miksi asia on niin vaikea tajuta: hyvä palkkataso + kilpailukykyiset edut - > osaavat työntekijät = parempi tulos.
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmoita
Suomi24 ylläpidolle sataa vaatimuksia poistaa viestit joissa paljastetaan oscar software oy:n tulehtunut työilmapiiri, joten selvästi yrityksen johdossa seurataan tätä ketjua.
Työntekijöiden kannalta on ikävää että siihen reagoidaan lakimiesten avulla hiljentämällä suut kautta eikä ongelmia ratkomalla.
Ilmoita
Huh, onneksi googletin firmasta infoa ja päädyin tänne. Heillä on juuri parhaillaan UI-suunnittelijan paikka auki ja sama positio oli ihan vasta syksyllä puolisen vuotta sitten myös auki. Heräsi epäilys että miten noin lyhyessä ajassa sama positio (tehtävä kun kuitenkin sellainen ettei niitä ihan jatkuvalla syötöllä ole haettavana) ja täältähän se vastaus tuntui löytyvän. Huono johtamistapa, epäammattimainen johto ja surkea palkka.

Taidan lähes 15 vuoden kokemuksen omaavana välttää tätä firmaa, huonosta firmasta toiseen huonoon firmaan hyppääminen olisi lähinnä itsemurha.
0 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

+Lisää kommentti
Voit toki hakea, jos 2000 EUR kuukausipalkka houkuttaa!!!!
Ilmoita
Taas suodatetaan, hienoa ja avointa toimintaa!!!!
2 VASTAUSTA:
🤣 mulle on jo tullu tavaks seurata tätä ketjua ihan vaan sen takia, kun tätä selkeästi joku Oscarin tyyppikin seuraa ja koittaa sensuroida.

Olisi kiinnostus jo kuihtunu, jos olisi asiallinen ja nöyrä edes ympäripyöreä vastaus annettu, mutta ei.

Ei kai tässä muuta kun todetaan taas, että yrityksen asenne työntekijöihin on perverssin kiero. En edes voinut kuvitella näitä tässäkin ketjussa olleita tarinoita...
Tää on meillä Oscarilla ensisijainen kanava antaa palautetta firman kulttuurista. :D Esimiehet kiukuttelee ja yrittää kieltää mut täällä ei kukaan ole niin hölmö että suoraan antais palautetta, epäpätevät esimiehet kokevat totuuden uhkana asemalleen.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oscar Software Oy

Palkkaa väkeä(www.oscar.fi). Onko tietoa yrityksestä, millainen paikka?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta