Vanhusten hoitopaikat

Huolestunut2016

Siis onko Joutsassa vieläkään hyvää/turvallista hoitopaikkaa vanhukselle, joka tarvitsee apua liikkumisessa sekä saattaa tarvita sairaanhoidollistakin apua ympärivuorokautisesti? Kokemuksia?

Kyllähän kunta pystyy terveydenhuollosta säästämään kun vanhukset "kuoletetaan" ennen aikojaan. Ja näitä säästöjähän Joutsassa on ylpeillen tehty. Mutta toivottavasti isot ja pienemmätkin pomot muistavat, että hekin tulevat joskus vanhaksi. Haluavatko he samanlaisen vanhuuden kuin vanhuksilla nyt on? Epäilenpä.

34

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiesithän

      Ei kyläkunnan "kerma" jää näihin nurkkiin happanemaan . Heillä on mahdollisuudet tasokkaampaan hoivaan . Rahallahan saa ihan minkälaisen vanhuuden haluaa !

    • PoisLähtenyt

      Muuttakaa jo pois sieltä...

    • meloody5

      Tälläkin kylällä kolme kepsuvaltuutettua,en tajua miten äänet kasautuvat ja menevät huuruhatuille.Kai se on sitä yhteenkuuluvaisuuden hakua,makaavathan madotkin yhdessä kasassa talvensa ja ovat sivistyneempiä kuin yksikään keppuli.

    • älämölöö

      Minä en ainakaan omaisiani jätä tänne hoitoon. En ainakaan tuonne vanhainkotiin Myllytiellä. Kovin on kaunisteltu siellä asumista ja hoitoa mutta totuus on jotain aivan muuta. Laatu ei ole kiinni siitä ettei haluta hoitaa vaan siitä että pomot ei puutu. Aville kerrotaan tietenkin se kauniimpi versio.

    • Eieieieiei

      Ei oo. Joten kannattaa miettiä muuttoa jonnekki muualle. Täällä vanhukset jää sänkyyn ja siellä pysyy niin kauan ku tulee kutsu jonnekki toiseen paikkaan. Anteeksi suora vastaukseni mutta tämä on nähty.

    • Epätietoinenusko

      Miksi vanhuksia pitää hoitaa? Eihän vanhuus oo sairaus??

      • VanhuksilleArvokas

        No mites ajattelit et ne pärjää sit ku ei enään itse kykene huolehtimaan itsestää? Vanhuksille pitää antaa arvokas vanhuus. Heistä osa on antanut meille nuoremmille kotimaan. Jos ei kyllä enään ole sellainen ku nämä vanhukset olisi varmaan halunnut.


    • hopsistavaan

      muuttakaa pois jos on noin kauheaa ja viekää vanhempanne mukananne. Nousis tänkin kunnan talous!

    • NääsNiiskulle

      Edellisellä välähtää pikkutunneilla klo 1.40 , räkälästä kotiutuessa loihe lausunnon . Huomaamatta että omastaankin elosta aiheutuneet kustannukset ovat yhteiskuntaa kohtaan vielä miinuksella .

    • rahatmenneet

      vieläkö vanhuksilta häviää rahat lompakosta niittytiellä? onko saatu selville kuka tulee omilla avaimilla vanhuksen asuntoon ja nyppää setelit sieltä

    • KukaVälittää

      Onhan sakkia jonka näpistely jää aina selvittämättä .

    • Eikoskaanlaitokseen

      En laittaisi mistään hinnasta vanhempiani minnekkään joutsalaisen hoidon piiriin. Jään vaikka itse kotiin heitä hoitamaan mutta joutsan yhteenkään laitokseen en laita heitä. En halua sitä että heiltä varastetaan tai heitä hoidetaan huonosti. Kuten että kun sinne menevät niin sänkyyn jäävät odottamaan taivaspaikkaa tai jossain kotihoidon piirissä joutuu varkaiden uhriksi vaikka on niitä vanhaikodillakin viety aika summia vanhuksilta rahaa.

    • eikoskaanjouseen

      Sieltä vanhainkodissa taitaa olla.hävinnyt taas rahaa epämääräisesti. On kuulema vanhus itse ostanut tavaraa joltain kauppiaalta ja unohtanut pyytää kuittia. Eipä ole siihen johtaja tarttunut.

      • Susia

        Joo toihan ei ole ees uutta. Äitini puhui kuinka hänen tuttavansa isältä vietiin muutama vuosi takaperin useampi sata euroa. Koskaan siitä ei löytyny kuka olisi rahat vieky koska silloinen jousen johtokunta painoi asian villaisella ja ei asiaa selvittänyt. On siellä tälläkin hetkellä mahdollisuuksia monia mutta jääköön kohtajan selvitettäväks ketkä on susia lampaiden vaatteissa.


    • kivennavalta

      No haluaako johtaja selvittää ne? Ei ainakaan anopin kohdalla tehnyt vuoden alussa. Me kuulema emme ole osanneet laskea rahoja tuodessa oikein...niin sitä asioihin puututaan. ..haukuamlla omaiset.

    • Rosvoroopeiskitaas

      No tuossa äitini tuttavan tapauksessa ei sen suurempia selkkauksia ees pidetty. Omaiset ei koskaan saanu silloiselta johtajalta minkäänlaista vastaista vaan silloinki asia sysättiin omasiten mokaks. Mutta totuus on että tuollahan laskee hoitajat aina pussissa olevat rahat ja merkkaa lapulle mitä on pussissa ollut jos rahaa on asukas tarvinnut.

      Mielestäni on todella törkeää laittaa jousen virheet omaisten viaksi.

      Vinkki vinkki. Johtajien toiminnasta voi tehdä selvityspyynnön. Yhteys joutsan kuntaan ne osaa kyllä ystävällisesti neuvoa.

    • ghghghgh

      mitä se auttaa rahaa häipyi itsestään kukkarosta joskus jopa 250 e kerralla yhdessä päivässä, kukaan ei tiedä mitään, kukaan ei nähnyt mitään.....että sellasta

      • Susia

        Ei se ihan noin mene kyllä sen näkee kuka on kenenki luona kotihoidossa käyny ja ei niitä jousessa kadonneita rahojakaan tuuli ole vieny vaan joku hoitaja. Eihän tuollaisia asioita jätetä vaan ne pitäisi johtajien hoitaa ja selvittää kuka on tehnyt ja mitä. Kotihoidossa on ainakin tietty ihminen tietyllä piirillä joten kun tietää päivän niin saa johtajat hoitajan selville kuka siellä on käyny. Itse en jättäisi tuollaista hoitamatta ja karvat nous pystyyn ku kuulin silloin kun jousessa rahaa vietiin että jos minun vanhemmille näin kävisi niin niin kamalan remakan nostaisin ja se remakka laskisi vasta kun syyllinen löytyy.


      • SiitäsSaitte

        Tämähän on pienen palkan lisäksi verotonta "BONUSTA" kuka sitä jaksaisi muuten tällaista työtä tehdä.


    • fffffff123

      asiaa käsitellään henkilökunnan kanssa,
      nostan asian esiin seuraavassa kokouksessa,
      eipä kukaan tiennyt asiasta mitään
      että silleen sain vastauksia kun kyselin kadonneiden rahojen perään

    • Luullaanko

      On myös mahdollista ettei kadonneita seteleitä ole alunperin ollutkaan .

    • Eihoitoa

      Haluamme kuulla sitten mitä on sanottu. Keskustelin tästä tämän erään omaisen kanssa ja hän sanoi että oli vienyt aina kuitin nostetuista rahoista ja halunnut nähdä että se laitetaan sinne pussiin. Siis vaikka hoitajilla on paska palkka mutta ei sitä vanhukset ole siellä sen takia et niitä ryöstetään siellä ja sen lisäks kärsii huonosta hoidosta. Jousessakin on enemmänkin sellainen löyhäämis kerho hoito toissijaista. Johtaja voisi tehdä joskus yllätys käyntejä työ pisteisiin ja katsoa mitä siellä tapahtuu.

    • näkijä123

      mistä luullanko nimimerkki tuollasta on saanut päähänsä, etkö osaa lukea kirjoitettua tekstiä?

      • Muistisairas

        Oletatko että kirjoitettu teksti on aina todenperäistä ?


    • mmkkiiooo

      oletan kun sen kerran itse kirjoitan itse omilla silmillä todetusta asiasta

    • Kaskummajainen

      Täällä kerrotaan useinkin jonkun tutun tai toisen puheeseen liittyvää tarinaa , uskon kuitenkin ettei se ole oikea perusta vaan asianosaisten itse pitää tulla esille tapahtuneesta . Näin ulkopuolisten tarinointi ja luetun ymmärtäminen ei värittäisi asiaa , joka vaatii ihan todellisen selvyyden muutenhan se leijailee ja elää omaa elämäänsä loputtomiin. Eiks je

    • OmaisenOmaine

      Kuulin että täällä on kovasti keskusteltu. Itse olen omainen tai siis minun läheiseni on asunut Jousessa. Äitini kanssa asiasta puhuin ja ajattelimme kertoa.

      Tämä raha asia. Kyllä siellä hävisi niin kauan rahaa kun rahat vietiin kanslian taakse. Kerran äitini kanssa oltiin viemässä rahaa jouseen ja haluaimme katsoa kuinka paljon on ja mihin on rahaa mennyt. Oli sovittu että parturi maksetaan sieltä. Parturi ei ollut käynyt mutta hoitaja ja äitini laski 3 kertaa rahat ja sieltä uupui 70€. Koskaan ei täälle asialle tullut sekoa vaikka johtajaa myöten rosvo selvitetään. Kerran yksi hoitaja ja toisen kerran hoitaja haukkui että aina pitää syntipukkia ettiä vaan 70€ takia.

      Toinen asia. Hoidosta.... läheisemme oli aina kun äiti kävi tai kävimme yhdessä likasissa vaatteissa. Hoitajia ei näkyny missään koskaan kun he oli joko kansliassa lukkojen takana tai kahvihuoneessa josta kuului kova nauru. Parta ajamatta, tukka sekaisin, päivällä yö vaatteissa. Jos joskus hoitajan näki niin joko oli uus ja ei tiedä mitään tai sitten tiuskastiin että ei täällä kaikkee kerkee meitä on muutenki vähän.

      Eli kaikki nämä kirjoituksen on tosia ja kuulin et on kova keskustelu täällä joten pakko oli tulla katsomaan.

      Jos tunnette et on kohdeltu kaltoin niin valitus vaikka aviin asti niin eiköhän joskus ala hommat hoituu.

      Me ei enään taistella kun yksi meistä on jonkin aikaa jo jatkanut matkaansa toisissa maisemissa.

    • hhyyhuu

      siinäpä se kyllä kuolema lakaisee lompakon kyselijät maton alle, kukaan ei perään hauku, minä en täällä kertonut kenenkään mutu puhetta vaan omin silmin nähtyä tarinaa. rahaa hävisi jos illalla 6 aikaan oli lompsassa rahaa niin aamupäivällä sitä ei enää ollut ja kukaan muu siellä ei käynyt kuin omilla avaimillaan kuka lie.
      riistakameran ostin mutta en ehtinyt asentaa kun viikatemies vieraili, mutta kuoleman jälkeen 2 pv tulin siivoamaan niin täydet kahvipaketit mitä asukas piti yläkaapissa oli hävinnyt, mutta se avaamaton ei pöydältä.
      mihin ne kesken kuoleman lähti?
      ja mitä muuta lähti kuka sen tiesi kun itse ei päässyt heti paikalle eteläsuomesta

      • äidinikävä

        Valitukset kuntaan ei auta. Ne painetaan villasella. Jos avi kysyy jostain asiasta niin pari luottamusnaista perusturvalautakunnasta vastaa niihin yhdessä johtajan kanssa.
        Ja siinä valittaja leimataan kiusantekijäksi. Kunnassa asiaa hissutellaan koska maine työllistäjänä on romahtanut. Jos katsoo työntekijöitä niin siellä on talo täynnä keikkalaisia ja eläkeläisiä. Hienoa toki että ovat siellä mutta muita kunnan vanhuspuoli ei kiinnosta.
        Kokemukseni ystäväni äidin hoidosta sai ikävän maun. Ystäväni otti yhteyttä sosiaalityöntekijään maksujen selvittämiseksi. Sossu haukuttiin kun sattui olemaan siinä naapuritalossa ja tiesi maksuja ohjaavasta laista. Johtajan mielestä naapuritalosta asioihin ei saa puuttua. Onneksi vanhempani ovat jo edesmenneitä. Minä olisin todella tarkka ja hankala omainen...ainakin esimiesten mielestä. Harmi tietenkin toisten vanhusten puolesta.


    • lähäri58

      Ylin virkanainen haukkui perusturvalautakunnan kokouksessa hoitajaa. Kiitos sinulle joka sen ilmiannoit. Hävytöntä.

      • Ilmiannettu

        Ja syytäkö ei ollut? Ilmiannossa on aina se vika ei ilmiannettavassa.


    • armoapliis

      Vieläkö siellä huseeraa rva,joka ei tiedä olisiko srk:n helmoissa vetämässä palkkaa vai tk:ssa !? mistään ei tiedä ,eikä haluakaan,pärmärinä aikamoinen tietyissä tapauksissa.

    • visvasyylä69

      Kyllä huseeraa. Onko kellään tietoa näistä avin valituksista. Joko ne on painettu villasella ja valittajille annettu runtua?

      • Valivaliseliseli

        No eikö ne aina ole painettu vaan villaisella ja sitten on valittajia sätitty. Aina. Koskaan ei johtajissa ole mitään vikaan vaan valittajissa. Vaikka tuossa talossa ei taida muuta ollakkaan kun valittamista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe