Aihe

Tiibetinspanieli

AnnaMiis

Hei
Ollaan ajateltu hankkia tiibetinspanieli. Kasvattajia tuntuu olevan hirveän paljon. Miten löytää hyvä kasvattaja, emme halua minkään pentutehtaan koiria. Vinkkejä?

35

918

  Vastaukset

  • Ja vielä, missä hinnoissa pennut tässä rodussa ovat?

   • Kannattaa käydä rotujärjestön sivuilla ja lähteä liikkeelle siitä.


   • On käyty, mutta tarjontaa on sielläkin paljon. Ei hirveästi tällainen kokematon saa kasvattajien yhteystiedoista mitään sen enempää irti. Mutta tietenkin siellä yhä vierailemme. Pentuvälityksessä on paljon pentuja, ei niistä aloittelija osaa valita.


   • 1000-1200 euron välillä taitaa hintahaitari olla tällä hetkellä.


  • Me hankimme tiibettiläisemme Virosta. Netistä löytyy tietoja ko välittäjästä. Pennun hinta oli 80€.

   • Eipå kiinnosta mitkään trokaripennut.


   • Tue vain kotimaista pentutehtailua. 1800 e ja verovapaana. Kaupan päälle pentupaketti ja kasvattajan elinikäinen tuki (=otamme luonnevikaisen tappajakoiran sinulta pois veloituksetta ja myymme sen toiseen/ kolmanteen jne. kertaan) Rehdit suomalaiset kennelyrittäjät ovat kroonisessa rahapulassa ja kaipaavat kipeästi Sinun eurojasi. Autathan heitä!


   • TakapihanTarhassa kirjoitti:

    Tue vain kotimaista pentutehtailua. 1800 e ja verovapaana. Kaupan päälle pentupaketti ja kasvattajan elinikäinen tuki (=otamme luonnevikaisen tappajakoiran sinulta pois veloituksetta ja myymme sen toiseen/ kolmanteen jne. kertaan) Rehdit suomalaiset kennelyrittäjät ovat kroonisessa rahapulassa ja kaipaavat kipeästi Sinun eurojasi. Autathan heitä!

    En tue. Otan tarkkaan selville, mistä pentu hankitaan. Siksi olen ottamassa asioista selvää. Totta on, että huijarikasvattajia ja tehtaita on. Pentupakettia en tarvitse, voin sen ottaa jos tarjotaan, mutta sen sisällöllä ei ole väliä, voin olla ilmankin koko pakettia. Pentu on tärkein.


   • Tuo koira ei tiibettiläistä ole nähnytkään. Kasvanut varastohäkissä, rekkarit kopioitu takahuoneessa, samoin kuin rokotuspaperit, siru on ehkä isketty ihan näön vuoksi.

    Mitäs eläinlääkäri sanoi tästä "tipsusta"?


  • Ole koiratta sitten hienohelma.

  • Porissa ainakin on joku jolla koko ajan pentuja, että kannattaa varoa.

   • Kiitos tästä tiedosta.


   • Täällä Porin seudulla ei ole vain yksi pentutehdas. Yksi mainostaa apulassa ja toinen ainakin ihan tuolla tiibetinspanieli yhdistyksenkin välityksessä. Pentuja tulee peräkkäisistä juoksuista että vaikka miten on yhdistyksen välitys niin tarkkana kantsii todellaki olla. Rahanteko välineitä on koirat,tosi surullista.


   • porinterveisiä kirjoitti:

    Täällä Porin seudulla ei ole vain yksi pentutehdas. Yksi mainostaa apulassa ja toinen ainakin ihan tuolla tiibetinspanieli yhdistyksenkin välityksessä. Pentuja tulee peräkkäisistä juoksuista että vaikka miten on yhdistyksen välitys niin tarkkana kantsii todellaki olla. Rahanteko välineitä on koirat,tosi surullista.

    Millaisia nämä mainitsemasi pentutehtaat ovat? Mikä on sun mielestä pentuetehdas? Oletko käynyt niissä vai vain ilmoitusten perusteella niin päättelet?


   • porinterveisiä kirjoitti:

    Täällä Porin seudulla ei ole vain yksi pentutehdas. Yksi mainostaa apulassa ja toinen ainakin ihan tuolla tiibetinspanieli yhdistyksenkin välityksessä. Pentuja tulee peräkkäisistä juoksuista että vaikka miten on yhdistyksen välitys niin tarkkana kantsii todellaki olla. Rahanteko välineitä on koirat,tosi surullista.

    Olen hankkimassa tipsua.Tiedustelisin rohkeneeko joku ilmaista nuo Porin kennelit olen ottanut sinne yhteyttä. Miks iepäilette että ovat pentutehtaita Jos pennut ovat eläinl tarkastamia ja rekisteröidyt.Jos nämä kasvattajt ovat ihan sillä työllä että kasvattavat ainoastaan koiria. Kysyn tätä siksi etten menisi ostamaan koiraa josta ei tule muuta kuin harmia ja lääkkäri reissuja. Olisin kiitollinen jos joku joka on kasvattajiin tutustunut kertoisi ei vain olettamuksia vaan faktaa.


  • Tiibetinspaniel on todettu tyhmäksi koiraksi. Esim. tanskandoggi huomattavasti älykkäämpi.

  • Joo mitä olen seurannut pentueita, niin Porissa tosiaan tuntuu yksi kasvattaja suoltavan pentuja liukuhihnatyönä. Ja vaikka miten on rotukerhonkin välityksessä, niin se ei todista mitään. Olkaa tarkkoja hyvät ihmiset älkääkä ruokkiko näitä tehtaita.

  • Facebookissa on julkinen ryhmä Myydään Tiibetinspanielit. Löytyy haulla tuolla nimellä. Siellä on myös Pori edustettuna eikä välttämättä edukseen eli kuten edempänä jo kerrottu Porista löytyy arveluttavaa toimintaa. Mutta hyviäkin kasvattajia tuolla Facebook ryhmässä ilmoittaa. Oman tipsuni löysin juuri tuon ryhmän kautta.

  • hämeenkyröä ja isoja kenneleitä yleensäkin välttäisin
   jossain erillisissä kennelrakennuksissa elävät pennut ei ole sama kuin olohuoneessa tai keittiössä kasvaneet pennut
   mistä porin kasvattajista täällä nyt jupistaan?? ei ole tullu vastaan porissa tehtailevia kun olis erityisemmin iskeny silmään?

   • Porissa on pari kasvattajaa joilla lähes koko ajan pentuja, tälläki hetkellä on tuolla edellämainitussa facenryhmässä porista tehdas ja apulassa yhellä porilaisel kans. Kattokaa kasvattajien pentueita koiranetistä, näkee minkälaista tehdastouhua se on joillain.
    Älkää menkö myyntipuheiden lankaan, tehtailijat on taitavii.!!


  • Juttele kasvattajan kanssa. Kerro mitä etsit ja mitä haluat kasvattajalta. Käy katsomassa pentua ennen kuin sen ostat. Tiibetinspanielipennuista on tosiaan paljon tarjontaa joten jos jäät pohtimaan ostatko vai et jotakin pentua jota olet käynyt katsomassa, löydät varmasti helposti toisen. Kun käyt lähdet käymään vain katsomaan, et tule ostaneeksi pentua säälistä. Useimmat tipsukasvattajat tuntevat toisensa ja näitä ns. pentutehtaita ei rekisteröityjä pentuja kasvattavien joukossa siksi ole tiettävästi ollenkaan. Valitettavasti rekisteröimättömiä pentuja tuottavia on rodussa usein. Syynä on usein ettei pentujen vanhempia ole terveystutkittu ( eli kummatkin vanhemmat täytyy olla virallisesti silmä- ja polvitarkastettuja jotta pennut voidaan rekisteröidä, lisäksi tarkastuksissa on voimassaoloaika)

   • Kyllä rekisteröityjäkin kasvattavissa tehtaita on. Katsoo vaan koiranetistä pentuemääriä, niin mikä muu on syynä suuriin pentuemääriin kuin raha. Pentuja tulee perättäisistä juoksuista ja sitärataa. Ja kuten aiempanakin on todettu kyllä löytyy ihan rotukerhon listoiltakin tehdastoimintaa harrastavia. Tarkkana kannattaa olla ettei sorru säälistä ostamaan rahanhimossa teetettyä pentua. Ei rekisteröinti takaa sitä etteikö olisi pentutehtailua ei todellakaan!!!


  • Kennelliiton pentuvälityksessä näkyy hinnat https://omakoira.kennelliitto.fi/pentuvalitys/frmRotu.aspx?Id=315

   • hinnat joo näkyy... mutta vaikka kuinka on kennelliiton välitys niin ei sekään kaikkea kerro. lukekaa tämä keskustelu ja miettikää tarkkaan....


  • Jos otat tipsun niin kannattaa kasvattaja valita todella tarkkaan, minulla meni vikaan toinen 4,5 v kuoppaan, toisen otin säälistä pqnnuhuoneessa pennut olivat on arka ja sairas. Tipsun ovat pilanneet nämä tehtailijat. Lailliset tehtailijat. Ei paperiton koira aina tarkoita tehdasta vaan Kennelliiton kasvattajanimen alla voi tehdä ihan mitä vaan. On paljon allergioita, herkkävatsaisuutta luonnehäiriöitä, silmät ym. Käykääpä katsomassa jalostustietojärjestelmästä kuinka paljon tipsuja on tutkittu. Ei voi vaan kuin syyttää itseään.

   • Juuri niin, kennelnimellisiä tehtailijoitakin on. Esim juuri tässäkin keskustelussa mainittu Porin seutu, siellä löytyy tehdasta kunnon kasvattajien seassa. Huomaa kun sama nimi ilmoittaa pentuja facessa jatkuvasti, tehdas suoltaa uutta ja uutta.
    Mutta kai taas haksahtaneitakin on kun näkyy saaneen niitä myytyäkin.


  • Riippuu varmaan siitä mitä pidät itse tärkeimpinä asioita kasvattajaa ja pentua etsiessäsi.
   Haluatko, että pentujen vanhemmat ovat näyttelyissä käyneitä?
   Haluatko, että pennut ovat jo kasvattajan luona tottuneet lapsiin?
   Terveystarkastusten tulokset ovat tärkeitä, onko polvet 0/0 ja silmät ok ja jos polvissa tai silmissä jotakin onkin, niin on tärkeää onko ongelmat lieviä, kohtalaisia vai pahoja.
   Täysin 100% varmasti ei tietenkään 0/0 polvisista ja tervesilmäisistä vanhemmista tule 100% terveitä pentuja, mutta aina paremmat mahdollisuudet on mitä paremmin vanhemmat on tutkittu ja mitä vähemmän mitään moitetta löytyy.
   Erityisen tärkeänä pidän vanhempien ja taustalla olevien koirien polvitarkastusten tuloksia; polviviat periytyvät ja polvileikkaus on sekä kallis että iso operaatio toipumisineen.
   Ehdottoman tärkeää on myös mielestäni pra3-testin tulos. Eli se pitäisi löytyä mieluiten molemmilta vanhemmilta ja vain toinen saa olla kantaja.

   Näitä kun miettii ja katsoo ja kysyykin kasvattajilta, niin pääsee jo hyvän matkaa eteenpäin asiassa. :)

   • Joo tuo pra3 on mielenkiintonen juttu kun ei kaikki jalostustoimikunnankaan jäsenet edes koiriaan testauta.


  • Olipa rotu kun rotu niin hinnat on tuulesta temmattua,mikään koira normaali koira ei saisi maksaa oikein 500euroa niin jampat pyytää 1000-2000 euroa,jokaisen täytyy käsittää ettei tuo ole kuin rahastusta.

   • Kulut on aika moiset. Emo ja isä testautetaan, maksaa. Pennut sirutetaan, ja tutkitaan, maksaa. Madotetaan. Maksaa.
    Hyvät penturuoat, Kaikki ne pissityt lattiat.

    Ala itse pennuttamaan. Rahaa rapisee kuulemma. Ehkä ei lasketa emoon kohdistuneita maksuja, ultraääntä ja synnytyksen ongelmia? Hintana vähintään 400 euroa, enempi varmaan oikeasti.


  • Joo nytkin kun katsoo ilmoituksia niin taas on Porin tehtaat heränneet henkiin! Olkaa hyvät ihmiset tarkkoja.

   • Kiinnostaisi nämä porilaiset pentutehtaat? Missäpäin Poria sijaitsevat? Olethan ilmoittanut tiedon valvontaeläinlääkärille jos asiat on niin huonosti?


  • Myöhässä tulee tmäkin kommentit mutta jos joku etsii tietoa myöhrmmin näistä keskusteluista nii sen voin sanoa että itse löydin ihanan kasvattajan Haapavedeltä. QUUTARIN koirat aina olleet sosiaalisia, iloisia ja ennen kaikkea terveitä ja tarkastettuja koiria. Kasvattaja itse on todella ihana ja järkevä nainen.

  • hintataso alkanut nousemaan, nyt näkyy jo pyydettävän 1300 euroa pennusta, ainakin joku hesalainen pyytää

  • Googlella löysin tämän keskustelun kun ollaan tiibetinspanielia etsimässä. Hyviä vinkkejä tullut, kiitos niistä.
   Paljon on pentuja tälläkin hetkellä. Onneksi ei ole kiirettä vaan rauhassa etsimme.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   29
   1504