Ripustuskysymyksiä

lordi20

Hei,

Olen melko kädetön kaikkien remonttiasioiden kanssa, se myönnettäköön. Joten mennään suoraan asiaan.

- Onko jotain maksimiohjepainoa jos kiinnittää esim. suht kevyttä hattuhyllynaulakkoa kipsilevyseinään ilman proppuja ja poraa? Eli jos ei poraa ollenkaan vaan kiinnittää suoraan ruuveilla seinään niin kestääkööhän max. parin kolmen kuormaa?

- Vastaavasti kylpyhuoneessa onnistuuko kevyen saippuatelineen kiinnittäminen kaakeliin pelkällä ruuvilla turvallisesti? Helppoa sen pyörittely loppuun asti ei ole laatan saumassa, mutta tarvitaanko saniteettisilikonia yms. reiän tukkeeksi?

4

598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tabou

      Kumpikaan tapa ei ole pitkällä ajalla hyvä, ja naulakko voi vielä tulla kepoisesti alas seinän alettua haljeta murtumakohdasta. Kipsi on tosi kevyttä ja onttoa tavaraa, kyllä se väkivalloin murtamalla rikki menee.
      Voi toki onnistuakin... Mutta mikset tekisi kunnolla, kivaahan sitä seinää sitten on jälkikäteen paikkailla jos/kun alkanut haljeta suuntaan jos toiseen (?) :D Kipsiä ei oikein voi kitata, jos siinä on kunnon reikä.

      Laattaankaan ei tule porata, eikä rei'ittää millään. Kiinnitys tehdään saumaan, jos siihenkään. Tietenkin reikään voi mennä vettä....

      • > Laattaankaan ei tule porata, eikä rei'ittää millään

        Miksei? Kyllä minä ainakin olen kylppärin laattoihin porannut reiät ihan sitä varten olevalla terällä ja propannut tavara kiinni. Olisihan se ollut vähän outoa esimerkiksi pesuallas kiinnittää vain toisesta reunasta, kun ei sattunut sopimaan kiinnikkeiden etäisyys laattajakoon...

        Silikonia voi vähän reikään laittaa, jos epäilyttää kosteuden kanssa. Ei siitä haittaakaan ole. :)


    • älä_pelleile

      > Onko jotain maksimiohjepainoa jos kiinnittää esim. suht kevyttä hattuhyllynaulakkoa kipsilevyseinään ilman proppuja ja poraa?

      Muutaman sadan gramman paineisen seinäkellon tai pienen taulun saa kipilevyseinään naulattavalla taulukoukulla. Painavammat, unohda. Proput, unohda. Proput eivät toimi kipsilevyssä. Täyteen takkeja lastattu naulakko painaa kymmeniä kiloja = tulee satavarmasti alas, ehkä pala seinää mukanaan, jos kiinnitys ei ole vimpan päälle.

      Vaihtoehtoja on tasan tarkkaan 2. Kiinnität naulakon seinän sisällä oleviin koolauksiin TAI käytät kipsilevyseinään tarkoitettuja ankkurikiinnikkeitä, joissa on levyn taakse avautuvat "sakarat" kuormaa jakamassa. Seinään pitää porata n. 10 mm reikä, johon kiinnike tökätään. Kiinnike kiristyy paikoilleen, kun siihen sisältyvä ruuvi kiristetään tiukalle.

      Kylpyhuoneessa kevyet saippuatelineet yms. kiinnitetään miel tarralla, niin ei tule reikiä vesireistykseen. Painavien esineiden kanssa ei auta kuin porata, mutta sitten pitää tietää, mitä kaakelien alla on - kipsiä, kanankakkaa, betonia, tiiltä - koska sekä pora että kiinnike pitää valita tämän mukaan.

    • NickNailer

      Ei kannata kiinnittää edes pientä taulua ilman proppua. Juuri jouduin korjaamaan yhtä pudonnutta talua ja sen kiinnitystä. Gyprocissa ei pysy edes propulla suurempi massa.

      Kaakeliin voi tehdä reikiä. Poraus tehdään seuraavasti: tavallisella, iskemättömällä porakoneella tehdään kaakeliterää käyttäen aloitusreikä. Sen jälkeen voi tarpeen mukaan jatkaa myös iskevällä porakoneella. Kaakeli ei kestä iskuja. Sauma on useimmiten liian kapea proppausta varten. Saumaankin voi laittaa reiän, mutta kaakeliterällä ja varovasti. Laatta saattaa haljeta.

      Gyprociin voi kiinnittää pieniä kuormia kipsiseinäpropulla tai vaikka Fischerin Alligaattori -yleispropulla. Reikää ruiskautetaan silikonia kosteussuojaksi.

      Suuremmat kuormat kannattaa kiinnittää koolaukseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe