Pokas firma, en voi suositella

Hommaeitoimi

Vertailtiin taloomme useiden eri firmojen kautta uusia ulko-ovia. Päädyimme lopulta kannattamaan pientä suomalaista yritystä nimeltä Pokas. Päätökseen vaikutti osaksi hyvinkin asiallinen myyjä joka ovia kävi esittelemässä. Nyt kun ovet ovat asennettu, on käynyt hyvin selväksi että myyjän puheet ja Pokaksen toiminta ei kohtaa ollenkaan. Luvattiin ottaa yhteyttä ovien asennus päivää koskien, ei otettu yhteyttä. Kun itse soitimme ei mikään numero vastannut, lopulta kun jonkun sai kiinni, piti jättää soittopyyntö, ja koskaan ei takaisin soitettu. Asentajat vaihtoivat asennusaikaa useaan kertaan, lopulta tekivät töitä myöhään illalla.
Asentajat sinällään osasivat hommansa, mutta olivatkin vain "keikkaduunareita". Myyjän piti tulla käymään ovien asennuksen jälkeen jotta voimme antaa palautteen ja tarkastaa ovet ja työn jäljen yhdessä. Mutta yllätys yllätys myyjä ei aiokaan tulla paikalle.
Puheet ja teot ei tällä yrityksellä kohtaa!
Joten jos arvostatte hyvää asiakaspalvelua ja toimivuutta aikataulujen suhteen niin tämä yritys ei ole oikea valinta!

98

10062

Vastaukset

 • Ikään kuullukaan kyseisestä yrityksestä vaikka olen alalla toiminut yli 40v. Onko tehdas vai myykö toisten valmistamia tuotteita ja missäpäin vaikuttaa?

 • Pokas Oy Viitasaari ja ovet tuli joltain isolta tehtaalta. Firma ei ole kun muutaman vuoden vanha, eikä tule tuolla asiakaspalvelulla kauaa pystyssä pysymään.

 • Taas tuli, taas meni. Nykyaikaikaa teollisesti toimivista puusentuotteissa ja yrityksissä.
  Takuut ja hinnat täysin huiphapelia.

  • Pokaksen toiminta epäilyttää , meille myivät ikkunat , ei jälkitarkastusta . ei yhteydenottoa reklamaatioihin , 3 kertaa ilmoitettu , ei kertaakaan otettu yhteyttä. Ikkunat huurtuvat näin syksyllä , itikoita pääsee ulkoa ikkunoiden väliin . En todellakaan suosittele .


  • Luottomeni kirjoitti:

   Pokaksen toiminta epäilyttää , meille myivät ikkunat , ei jälkitarkastusta . ei yhteydenottoa reklamaatioihin , 3 kertaa ilmoitettu , ei kertaakaan otettu yhteyttä. Ikkunat huurtuvat näin syksyllä , itikoita pääsee ulkoa ikkunoiden väliin . En todellakaan suosittele .

   Meillä aivan samat ongelmat , lisäksi sateenkaari värejä ilmestyy laseihin . Pitääkö ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen?


  • Luottomeni kirjoitti:

   Pokaksen toiminta epäilyttää , meille myivät ikkunat , ei jälkitarkastusta . ei yhteydenottoa reklamaatioihin , 3 kertaa ilmoitettu , ei kertaakaan otettu yhteyttä. Ikkunat huurtuvat näin syksyllä , itikoita pääsee ulkoa ikkunoiden väliin . En todellakaan suosittele .

   vai huurtuu.. sehän tarkoittaa että ikkunasi toimivat...


  • Uuden oven mitoitus täysin pielessä. Oven karmien ulkomitta oli entisen oviaukon sisämitta. Jouduin tilaamaan seuraavan oven-


  • voiluojanäitä kirjoitti:

   vai huurtuu.. sehän tarkoittaa että ikkunasi toimivat...

   Älä viitsi!


 • Paljonko ovi maksoi ? Meillä kävi myös esittelemässä ovea, mutta hinta oli päätä huimaava.

 • Samoilla linjoilla. Alkuperäinen toimitus vko50 jolloin tuli viesti:toimitus vko2!? Vko:lla 1 asentajat olis tulleet ovia laittaan,mut,kun ei oo ovia😂Ovet tuli vko 3 ma ja asennus ti. No,ok,ovet toimii!👍Ei kovin selkeellä pohjalla kyllä ole firman toiminta?😱Pikkusen tarkennusta toimintaan ja kaikki ok😂

  • Laittakaas hinta mitä ovi ja asennus maksoi...


  • Olen ollut ikkunannostossa kolmella eri paikkakunnalla yksi keikka on onnistunut.


 • Vanhemmille laitettiin kaksi ovea;ulko-ovi ja olohuoneen "kevyt" ovi.Hinta oli jo tuolloin törkeän korkea.Harmi vaan,kun me omaiset kuulimme asiasta vasta kun kaupat oli tehty. Nyt tuli sitten lasku: Ei hintaerittelyä ja 500 e lisää sovittuun hintaan. Etenkin vanhempia ihmisiä käytetään pelkurimaisesti hyväksi!
  Säästät satoja ehkä tuhansia euroja kilpailuttamalla eri firmoja ja tekemällä selkeät sopimukset tehtävistä töistä ja niiden hinnoista sekä sulkemalla oven ovelta ovelle kaupustelijoilta.

  • Laita hinnat ja myyjän nimi esille. Ei näiden myynnit muuten lopu. Iltarukouksissa saavat päivän jekut taas mielestään anteeksi.


  • JumalanTerve kirjoitti:

   Laita hinnat ja myyjän nimi esille. Ei näiden myynnit muuten lopu. Iltarukouksissa saavat päivän jekut taas mielestään anteeksi.

   Ulko-ovi ja kevyempi ulko-ovi pihalle yhteensä 3700e.Tänä on mielestäni huijarihinta! Googlettamalla löytää puolet halvempaan hintaan ovet asennettuina. Taitavat uskonlahkolaiset vetää kunnolla välistä.Ei ole kyllä meidänkään kulmille enää tulemista.


  • Tekivät viime vuonna jo satoja tuhansia voittoa, kymmenellä myyjällä.


  • Niskapersoteella kirjoitti:

   Ulko-ovi ja kevyempi ulko-ovi pihalle yhteensä 3700e.Tänä on mielestäni huijarihinta! Googlettamalla löytää puolet halvempaan hintaan ovet asennettuina. Taitavat uskonlahkolaiset vetää kunnolla välistä.Ei ole kyllä meidänkään kulmille enää tulemista.

   pokas on ulkoistanut laskutuksen rahoitusyhtiölle ( op ) Saatuaan sopimuksen he myyvät sen rahoitusyhtiölle .Asiakkaan maksettavaksi tulee rahoituksen korot ja perintäkulut .Eikä ne ole pieniä . Tämän seikan asiamiehet ovat "unohtaneet kertoa asiakkaalle .


 • Meillä sujui kaikki oikein hyvin. Ei mitään valittamista. Suosittelen.

 • Heippa. Olimme erittäin tyytyväisiä kyseiseen firmaan. Kaikki toimi hyvin. Ikkunat ovat tosi hyvät samoin työn jälki. Kaikki henkilöt joiden kanssa olimme yhteyksissä osasivat asiansa. Suosittelen. Ikkunat asennettiin meille vuosi sitten,

  • Laita ikkunoiden koot, mallit ja hinta.
   Sen jälkeen tietää muutkin mihin olet tyytyväinen


 • Tuo yritys on konkurssihakemuksen jättänyt.Ei pärjää alalla.Kalliit tuotteet, myynti onglemallista yms.

 • Pokas- ikkunoille kertyy hintaa asiakkaalle kun ikkunannostajia tarvitaan 4 ja 2 nostajaa saapuvat jopa Kahden sadan kilometrin päästä kohteeseen muutamaksi tunniksi.

 • samimies. Onko Pokas todella menossa konkurssiin????????

  • Tuskinpa ainakaan jos tulosta katsoo.


 • Tuskimpa on konkurssihakemusta tehnyt, ettet olisi skaalaan sekoittanut? Juurimme otimme ikkunat ja ovet, ei valittamista. Ajallaan toimittivat ja yhteydenpito sujuvaa. Hintaa tietenkin tuli koska meillä kolme isoa ikkunaa.

  • Mitä maksoi kolme isoa ikkunaa


  • 4200€


 • Vaivaituiko Pokas myyjä kertomaan, että kenen valmistamia noin ylihintaiset ikkunat edes ovat?
  Pittää olla TODELLA isoja, että yksikkö hinta on yli 1000,00 asennettuna...

  • Tottakai hintaan vaikuttaa se, onko kyseessä iso vai pieni firma. Ei iso firma jolla paljon kuluja, voi tietenkään myydä samalla hintaa mitä tmi puuhastelija joka yksikseen asentelee ja saa nippanappa palkan itselleen! Mutta ikkunan asennuksissakin on 10 vuoden virhevastuu joten mieluummin maksan vähän enemmän. Lisäksi kun hinta on isompi, pystyy yritys tarjoamaan laadukkaampaa palvelua ja käytössään alan parhaat työvälineet. Kyllä näilläkin on merkitystä. Ei hinta tietenkään saa olla älytön, johonkin sen täytyy perustua mutta mieluummin maksaa sellaiselle joka haluaa tehdä parasta, kehittää juttujansa ja on vielä kymmenien vuosien päästä pystyssä.


  • Esimerkkinä Skaala Oy. Firma kasvoi kasvuaan, kulut lisääntyi, väkimäärä kasvoi, ei ymmärretty että hintaakin pitäis nostaa jotta kulut saataisiin peitettyä ja tulosta tehtyä. Polkivat vain hintoja mutta nyt näyttää, että yritykselle käy huonosti. Toivottavasti ei kaadu, tekee erittäin laadukasta tuotetta ja muutenkin pitkät perinteet ja valtava työllistävä vaikutus. Mutta tässä se nähdään. Nostan hattua näille jotka uskaltavat tehdä tulosta yritykselle. Siinä ei ole mitään väärää. Ei mikään yritys halua olla voittoa tavoittelematon. Mitä järkeä siinä muuten olisi? Paiskia nyt töitä aamusta yöhön 24/7, 362vrk,isot vastuut ym. Kuka hullu sitä jaksaa, ellei siitä jotain itsekin joskus kostu??


  • Kertakaikkiaan kirjoitti:

   Tottakai hintaan vaikuttaa se, onko kyseessä iso vai pieni firma. Ei iso firma jolla paljon kuluja, voi tietenkään myydä samalla hintaa mitä tmi puuhastelija joka yksikseen asentelee ja saa nippanappa palkan itselleen! Mutta ikkunan asennuksissakin on 10 vuoden virhevastuu joten mieluummin maksan vähän enemmän. Lisäksi kun hinta on isompi, pystyy yritys tarjoamaan laadukkaampaa palvelua ja käytössään alan parhaat työvälineet. Kyllä näilläkin on merkitystä. Ei hinta tietenkään saa olla älytön, johonkin sen täytyy perustua mutta mieluummin maksaa sellaiselle joka haluaa tehdä parasta, kehittää juttujansa ja on vielä kymmenien vuosien päästä pystyssä.

   Miten hintaan vaikuttaa tehtaan koko???


  • siskon pieneen vanhaan taloon ,monen tunnin ja kolmen esittelijän voimin kaksi pienempää ja yksi isompi ikkuna hinta 6900e . ei kerrottu lopullista hintaa .kahdella tonnilla ois saanu muualta. vanhoja ihmisiä vedätetään ja melkein pakolla otatetaan monen vuoden velka. eikö näitä huijareita saa kuriin?


 • Tilasin autotalliin 35 v. vanhan oven tilalle kaukosäätimellä toimivan nosto-oven. Asennus 4 tuntia, vanha pois. Ovi valmistettu Valko-venäjällä, koneisto saksalainen. Käy ja kukkuu hienosti. Suosittelen!

 • Pokas myyntipoika koitti oikein kunnon kusetusta! Meillä 8 ikkunaa ihan peruskokoisia ja tuuletusokkunoilla. Jätkä pyysi naama peruslukemilla nimeä paperiin, jossa hintaa noille 11800!
  Sanoin hepulle, että mulla jo paljon edullisempi tarjous noista. saman tien hinnasta lähti 1800 pois!!!
  Sit vielä kysyin, että kenen valmistamat nämä ovat, niin ei suostunut kertomaan. Siinä vaiheessä näytin ulko-ovea sällille!
  Sain ikkunat 7200 asennettuna Piklakselta, joka oli myös niiden valmistaja. Suosittelen!

 • Pokas teki ulko-ovestamme 2000€ tarjouksen. Hintahan oli kuin aseeton ryöstö. Ostimme rautakaupata oven ja tarvikkeet maksoi 369 € työt timpurin 180€ yht: 549€. Säästimne 1450€ pokaksen tarjoukseen verrattuna.

  • Sama täällä. Äsken kävi asiallinen myyntimies, mutta tarjous kahdesta ovesta (ulko-ovi ja parvekkeen ovi) oli asennettuna yli 4000 euroa. Kohteliaana ihmisenä en voinut muuta kuin sanoa, että ehkä ei nyt juuri tällä hetkellä. Ns. paremman laadun ulko-ovet kuitenkin rautakaupassakin harvoin yli 700 € ja asennus paikalliselta remonttifirmalta tuskin olisi muutamaa satasta enempää. Tästä kaupasta olisi kuitenkin saanut 500 euron kotitalousvähennyksen, joten tonnin asennuskeikasta puhutaan.


  • jhut kirjoitti:

   Sama täällä. Äsken kävi asiallinen myyntimies, mutta tarjous kahdesta ovesta (ulko-ovi ja parvekkeen ovi) oli asennettuna yli 4000 euroa. Kohteliaana ihmisenä en voinut muuta kuin sanoa, että ehkä ei nyt juuri tällä hetkellä. Ns. paremman laadun ulko-ovet kuitenkin rautakaupassakin harvoin yli 700 € ja asennus paikalliselta remonttifirmalta tuskin olisi muutamaa satasta enempää. Tästä kaupasta olisi kuitenkin saanut 500 euron kotitalousvähennyksen, joten tonnin asennuskeikasta puhutaan.

   Huh... ja luulette että K-raudan ovet kilpailevat tasoltaan esimerkiksi Pokaksen oviin ?? Huh huh... neljällä-viidellä sadalla eurolla ei voi saada laadukkaita ovia. PISTE !


 • On se kumma firma toi Pokas , kun puheet ja teot eivät kohtaa millään lailla. Lupaavat kyllä reklamoinnin jälkeen korjata , mutta yhteydenpito ja korjaustoimet jäävät kyllä tekemättä . Pidän huolen , että tuttavat jotka harkitsevat ikkunoiden/ovien uusimista saavat infoa pysytellä hyvin kaukana Pokaksesta . Pokas mokas .

 • Pokas firman myyjillä on kirjalliset ohjeet kuinka 75-vuotiaille ja sitä vanhemmille myydään tuotetta. Vanhoja ihmisiä harhautetaan ja jälkipolvi saa korjata virheen.

  • Pokaksen edustajat asuvat viikot hotellissa, ja käyvät sieltä tekemässä remonttitarjouksia. Ei ole ihme ,että hinnat ovat poskettomia .


 • Jos nämä kaikki tarinat pitää paikkansa niin huhhuh! Kannattaa kyl kiertää ja kaukaa kyseinen kioski!

  • Totta kai nämä pitää paikkaansa, onhan tämä kuitenkin anonyymi keskustelupalsta.
   #herääpahvi


 • Tulivat myymään vaikka ehdottomasti kielsimme

 • Paskaa koko sakki.Yhteydenotto ei toimi. Kukaan ei vastaa mistään omasta mielestään. Asia jos negatiivista, se delegoidaan aina seuraavalle henkilölle, ja seuraava taas eteenpäin jne. Sähköposteihin ei vastata ,samoin puheluihin ja yhteydenotto pyyntöihin.

 • Selvästi on Pokaksen porukka kirjoittanut tuon Skaalaan vertaavan kommentin. Eipä ole Skaalaa kaatanut vielä mikään. Saneeraus eri asia. Niillä ongelmat syntyivät usean tekijän kautta. Tehtaan laajennusta, yritysostoja jne. Poikas on vain ja ainoastaan välitysfirma joka repii jäätävä katteita. Sen näkee tyhmäkin firman liikevaihdolla tehdystä tuloksesta suhteessa firman kokoon. Tunnen hyvin ikkuna markkinat ja myös tiedän Pokaksen toimintamallin. Kusetetaan pokka pitäen tietämättömiä kuluttajia hyvällä omallatunnolla... Tarjousta ei edes aina anneta jos tiedetään kilpailijoiden jo antaneen. Älkää olko liian sinisilmäisiä!

 • Ostin Piklakselta 4 ikkunaa alakertaan ja asensin itse viime syksynä. Kohta tulee yläkerran 4 ikkunaa jotaka myös asentelen itse. Emäntä on piällysmiehenä.On tarkka piällysmies siinä ei oikasta eikä jätetä mitään vituralleen. Ittelleen kun tekee niin tekee kunnolla.

  • Välikäden kautta asennettuna ja en saa selville milloin tulevat , nyt on kuukauden myöhässä . Raha kelpasi ja sitten tais kiinnostus lopahtaa . Kukaan ei ota kantaa missä mennään . Mitähän tässä tilanteessa voisi tehdä ?


 • Teimme pokaksen kanssa autotallinovenkaupan. Avaimet käteen hinta 3200 euroa ja kertalaskutus.Siinä kahvipöydässä edustaja rustasi sopimuksen ja me piirsimme nimemme riville ,jonka hän sormella osoitti. Suuri oli tyrmistys ,kun lasku tuli .Edustaja olikin tehnyt meille osamaksusopimuksen .Sen mukaan ovi tulisi maksamaan pitkällä maksuajalla 5080 euroa .Soitin rahoitusyhtiöön ja sain maksaa loppuvelan kerralla pois niinkuin oli tarkoitus .Jurppiko edustajaa , kun sain tingittyä hinnasta muutaman satasen ? Jos alennus oli hänen palkkioistaan pols ja hän tämän meille tällä tavalla kosti .Tällaisella toimilla hän sahaa omaa ja muiden oksaa.

 • Toiset ymmärtävät ikkunoiden laadusta jotakin, toiset eivät mitään. Ihmettelen että ostajat tuijottavat ainoastaan hintaa? Eli ikkunoiden valmistajasta riippumatta, tuoteet saavat olla mitä vain, kunhan maalipinnat ovat kauniita ja hinta halpa. Halvalla saa............

 • Todella mukava ja ystävällinen palvelu, joka koko ajan piti meidät tilanteen tasalla ja antoi lopuksi vielä yllätyslahjana -25% alennuksen!

  Asiantuntevaa porukkaa ja johto on osaavaa ja luotettavaa.

  Tilaan täältä jatkossakin kun tarvitsen luotettavaa remontoijaa!

  Suosittelen!

 • Helppo antaa 25% alennuksen kun lähtöhinta on kaksinkertainen.
  Mistä näitä höynäytettäviä löytyy???

 • Minulla iso omakotitalo. Pokas oli viides firma joka kävi ikkunoita ja ovia katsomassa, päädyin heidän palveluun! Vaikka hinta ei ollut kallein eikä halvin. Erittäin mukavat myyjät, ei mitään pakkomyyntiäkään. Nyt ikkunat ja ovet ollut puolisen vuotta paikallaan ja kaikkeen olemme ollut tyytyväisiä!

 • Älkää olko missään tekemisissä Pokas nimisen firman kanssa,älkääkä asennuttaka ovia tai ikkunoita RS ikkunan asentajilla.Tehkää homma mieluummin itse.Rs ikkunan kaverit asensivat ikkunat taloomme toukokuussa ja työn jälki oli aivan perseestä,veto kävi vaikka oltiin lähes kesäisissä lämpötiloissa,otin peitelautoja ulkopuolelta pois ja tarkistin puuttuuko eristeitä ikkunoiden ympäriltä ja totesin että puuttuu.Hirveän puhelin soitto rumban jälkeen tulivat Pokakselta tarkastamaan ja kaikki ulkopuolen työt meni uusiksi,Pokaksen omien asentajien toimesta.Ei ole heidänkään työn jälki mitenkään hyvin tehtyä asennustarkkuus sentti tai jopa ylikin.Olisin ajanut koko ikkunaporukan pois meidän pihamaalta jos terveyteni olisi sallinut tehdä työn itse.

  • Vanhusten ryöstämiseen erikoistunut erittäin häikäilemätön firma. Pysykää kaukana!!!


  • On tämä kyllä erikoinen yritys, samasta firmasta meidän takana tänään jo toinen kaveri kello 18.57. Harvinaisen agressiivinen naissoittaja sanoi että tullaan vaikka kuinka kielsin, sen jälkeen vielä kaksi myyjä 6h välein... mielestäni ei kovin soveliasta nykypäivänä?


 • Sen verran harmitti käymäni puhelinkeskustelu, että aloin etsiä tietoa kyseisestä firmasta. "Teemme suunnittelukäyntejä alueellanne" -puhelu sai ärsyyntymään ihan kunnolla. Naishenkilö ei suostunut uskomaan, että meillä ei ole aikomus uusia ikkunoita. Tällä keskustelutyylillä ko. firma putoaa listoiltani takuuvarmasti. Erittäin aggressiivinen käytös, kuittasi täysin omat perusteluni, kertoi firman nimen vasta pyydettäessä ja yritti väkisin saada sovittua "pienoinmallien" esittelyajan. Sitä paitsi piittaamaton puhelinmarkkinointikiellosta.

 • Puhelut alkaa kyselyllä "onko tönö vielä pystyssä"

 • On tämä kyllä kummallinen yritys. Mielestäni selkeällä suomenkielellä mukavalle naissoittajalle sanoin monesti että ei kiinnosta ikkunoiden esittely, ja niin vain seuraavana päivänä 2 myyjää pamahtaa isolla BMW:llä pihaan ihmetellen että en päästä poikia sisälle, on tämä kummaa. Tätäkö on nykyajan kaupankäynti?

  • Bmw on kyllä hyvä auto, ikkunamiehet ihan fiksuja kavereita, lähes jokaisella ilmeisesti bmw ;)


  • No olivatko ovelle tulleet miehet jotenkin aggressiivisia tai muuten epäsoveliaita? Olen nähnyt monia kauppamiehiä ja hyvä käytöksisiä ovat olleet. Outoa, että pitää vinkua täällä netissä anonyymisti jonkun firmalle. Työtä tehdään ja suoramyynti on hyvä asia.


  • Bemmimimmi kirjoitti:

   Bmw on kyllä hyvä auto, ikkunamiehet ihan fiksuja kavereita, lähes jokaisella ilmeisesti bmw ;)

   BMW ei pärjännyt 4 metrin pudotustestistä Fifth gear ohjelmassa vanha Saab pärjäsi hyvin


 • Bmw vitos-sarjaa

 • Erittäin hyvä firma, meille ovea ja ikkunaa tullut pokaksen kautta. Kaikki sujunut aivan viimeisen päälle. Ja asennuksen jälkeen myyjä kävi paketin kahvia tuomassa ja kuulumisia vaihtamassa. Suosittelen

 • Meille tehtiin Pokaksen kautta ikkuna remontti, ja kaikki meni juuri sovitusti. Heillä onkin tällä hetkellä markkinoiden parhaat ikkunat ja karmirakenteet. Naapuriin asennettiin tiimin kautta 2-luokan ikkunat ja niissä ei ole mitään muutakuin ongelmia, kannatti ilmeisesti säästää muutamia satasia ja ottaa mistä halvimmalla saa.. Suosittelen pokas oy ta muillekkin

  • on kyllä taas pokaksen edustajat käynyt yllä olevat kommentit kirjoittaa... on kyllä röyhkeä yritys. On mielestäni myös halpamaista haukkua kilpailijaa, aina ei onnistu remontit suunnitellusti, mutta ei kilpailijaa mollata. Pokas Oy:n ikkunat ovat ylihintaisia, suorastaan hävyttömän kalliita, puhutaan vaikka perus 1700x1700 ikkunalla hintaa noin 1800e. Ulko-ovi pienellä maitolasilla asennettuna ja toimitettuna 2980e... suorastaan pöyristyttävät hinnat. Tokaisin tälle myyjälle kettuillakseni että jätäppä tarjous niin mietin ja palaan huomenna asiaan. Myyjä tästä hermostui ja läksi menemään. Älkää kiusatko meitä eläkeläisiä POKAS OY!!!


  • Kai kaikki tajuavat että täällä kirjoittavat useiden eri ikkunafirmojen työntekijät mustamaalaten toisiaan


 • Pokas Oy:n myyntipoika kävi ovella kehumassa firmaansa ja "isomman rahdin" tuloa näille seuduille joten nyt kannattaisi kauppoja hieroa. Aikani kuunneltuani litaniaa oli pakko kysyä mitä te sitten myytte! Joo, ovia, ikkunoita ja aurinkopaneeleita jotka ainaski säästää hintansa takaisin muutamassa vuodessa. Kieltäytymisten jälkeen kysyin kuitenkin minkä nimisiä ikkunoita muuten myyttekään? Ne on kuulemma "Meidän omalla nimellä mutten nyt valitettavasti muista missäpäin Suomea tehdas on." Ei kovin vakuuttavaa myyntitekniikkaa...

  • Nuo ovet ja ikkunat on Virkkalan Puunjalostus Oy:n tuotteita...


 • vittu on paska firma, rukoilkaa!

 • Tänään näköjään ovat Keravalla liikkeellä. Ovikello soi äsken ja 2 tumma-asuista nuorta miestä seisoi oven takana. Pokakselta kertoivat olevansa ja kovasti halusivat jostain paneleista keskustella. Sanoin ei kiitos ja suljin oven. En pidä ovelta ovelle kaupustelijoista.

 • huijareita koko sakki!!

 • Pokaksen poikaset kävivät kauppaamassa ikkunoita, kaksi pientä ikkunaa ja ulko ovi. Kovasti olivat mukavia ja yritti tiedustella kauttarantain että onko hintatasosta tietoa. Tiesin kyllä mitä maksaa muualla mutta sanoin että en kyllä oo hintoja katsellut. Vastaus tuli että karkeasti näitten hinnaksi tulisi 4000e.
  Kysyin että jos asennan ne itse niin nämä myydään vaan asennettuna.

 • Tänään kävi myös Tikkakosken/Kuikan suunnalla tarjoamassa suunnitteluaikaa aurinkokennojen asennukseen. Asiallisen oloinen myyjä, mutta käyntikortteja ei ollut, kun oli päässyt loppumaan.
  Ei varattu kartoitusaikaa :D

 • Paikallinen myyntipäällikkö verotiedoissa 140 000€ vuosituloilla

  Tuotteissa ilmaa riittää

 • On se ihme firma, ensimmäinen kerta soittaja kysyi esittelyaikaa, kieltäydyin ehdottamasti, seuraavana päivänä esittelijä odottamassa pihassa kun palasin töistä. Nuori mies esittelijä, kun pyysin poistumaan sanoi, ettei viitsisi kovin monta kertaa turhaan tulla. Tästä suivaantuneena menin nettiin ja etsin "firman johtajan "puhelinnumeron ja ilmoitin k.o asiasta ja pyysin soittaja ja esittelijä selvitettäisiin ja heitä reklamoitaisiin asiasta, tämä luvattiin. Meni pari kuukautta ja tämä savolaisittain puhuva mieshenkilö soitti uudestaan. Omasta mielestäni annoin tällä kertaa palautteen jonka myös soittaja kertoi ymmärtävänsä, ei saa enään soitella. Tänäpäivänä on tullut soitto tuntemattomasta numerosta, POKAS Oy. Olen myös laittanut puhelinnumerot estettyjenlistalle, ei toimi, soitetaan eri numerosta.

  • Huh onpa kieron kuuloinen firma. Kannattaa varmaankin välttää toimimasta heidän kanssaan.


 • Pokas Oy on myyntiyhtiö niillä ei ole minkäänlaista omaa tuotantoa ovista tai ikkunoista, käyttävät muutamaa toimittajaa mistä tavarat hommaavat. Myyjät povikalla, asentajat alihankinta porukkaa, ainoat palkoilliset on muutamat isot herrat firmassa. Kannattaa todella miettiä mistä kannattaa ostaa. Vastuu kysymykset on vähän niin ja näin. Asennuksen vastuu asentajalla ja asennustakuu, muut virhevastuut oikealta toimittajalta eikä pokakselta. Näitä myyntiyhtiöitä on valitettavan monta Suomessa. ☹️🤑

  • Minulle soitettiin Pokas Oy:ltä, että tullaan tekemään tarjousta aurinkopaneeleista, sanoin, ettei sovi, kun olen töissä. Sitten tuli viesti, että seuraavana päivänä sitten tullaan. Laitoin s-postilla viestin, ettei sovi ja jos on tarvetta, niin kyselen itse tarjouksia. Viesti tuli takaisin, että asia ok. No, kuitenkin tällöin tiistaina kun en ollutkaan töissä niin oven takana seisoi mies Pokasilta, jonka häädin pois . Keskiviikkona oli tullut kaksi miestä, jotka naapurit ajoivat pois. Ei jatkoon!


 • Tää on kyllä kiero firma!

 • Kävivät Porvoossa vanhan äitini ovella tarjoamassa aurinkopaneeleita ja satuin olemaan paikalla. Sanoin, että hetki on huono ja että voivat jättää esitteen, käyntikortit tms. Mitään tällaista heillä ei ollut tarjota, mikä on mielestäni kovin omituista, onhan sentään yritys kyseessä. Tarjosivat vaan tapaamista ja alkoivat tiedustella, että onko talossa isäntää ja toinen myyntiherra tuijotti avoimesti rintavarustustani, joka EI ollut edes mitenkään esillä vaan villaneuleen alla. Aikamoista.

  Jäi outo maku. Katsoivat vielä pitkään naapurin puolelta meille pihaan... Outo fiilis jäi. Ei jokseenkaan sellainen rehti ja reipas myyntimeininki jostain syystä. "Outo fiilis" ei varmaankaan ole sitä mitä mikään firma itsestään haluaa viestiä.

  • Lueskeltuani näitä hintoja, niin kyllä on kovat hinnat. Itse toiminut rautakaupan myyjänä ja eräskin ikkuna ja ovi tajous on tullut tehtyä. Voin sanoa, että esimerkiksi 15x12 ikkunoita 5kpl, 16x16 1kpl, 6x12 1kpl ja 6x9 2kpl maksaa firmasta riippuen 3500€-4500€ ja tuuletusikkunoissa hyttysverkot ja 6 ikkunaan tuli karmiventtiilit. isoimmassa ikkunassa turvalasitus molemmin puolin. Sälekaihtimet kaikissa muissa, paitsi noissa pienimmissä. Ikkunoita siis yhteensä 9kpl. Ulko-ovien hinnat taas vaihtelee 299€ jopa 2000€kpl. Mutta perus hyvän saa noin 500€. Ikkunoiden asennus oston yhteydessä oli 2000€ja näistä 1000€ oli tarvikkeisiin ja 1000€ asennus. Käykää hyvät ihmiset rautakaupassa kysymässä tarjousta ennenkuin lähette tällaiseen huijaukseen. Voivat kilpailuttaa vaikka 10 eri firmaa jotka myyvät ikkunoita.


 • Pokas häärää nyt Lahdessa aurinkopaneeleja myyden. Myyntimies ei kyllä ymmärrä tuotteesta mitään.
  Tarjouksen teki, mutta alan ammattilaiset teilasivat tarjouksen täysin. Ei hintaerittelyä, mutta hinta huimaava!
  Varokaa vanhukset näitä veijareita!

 • Olkoon nyt sitten mikä firma tahansa, joka näitä palveluja tarjoaa, muistakaa että kun myyjät kertoo että tänään saatte vielä tähän hintaan, se on paskapuhetta. Älkää tehkö ostopäätöstä siltä istumalta, kilpailuttakaa ehdottomasti. Firmat jotka myy niin että nyt pitäisi kauppa tehdä, eivät ole rehellisiä.

 • Aivan samaa kuin Oulun uskovaisten lämpölux tai toiselta nimeltä Suomen Lämpöikkuna. Täyttä kusetusta niin myyntitapahtumassa kuin hinnoissa. Oliskohan samaa lessu lahkoa tämä Pokas? Koulutus, myynti ja soittelijat toimivat juuri samalla tavalla. Tätä mallia on kopioitu lahkon sisällä moniin yrityksiin.

  • Melkein samaa lahkoa. Omistajat pokasilla olleet pitkään töissä lämpöluxilla, oppinut siis kierot kikkansa siellä yritysmaailmasta. Nyt on pojat sitten lähtenyt rullauttamaan väkeä oikein urakalla, mielestäni jopa hävyttömämmin kuin lämpöluxilla... sapettaa


 • Aivan paska firma! Myyjät tulee kun siltä tuntuu ja 1,5h myöhässä saattaa tulla tekstari ettei myyjä saavukkaan!

 • Eipä Pokasin miestä kiinnostanu niin paljon että olisi viitsinyt saapua paikalle sovittuna aikana. Puol toista tuntia myöhemmin tuli viesti ettei päässyt tänään paikalle.

 • Pakkomyyntiä.. 2 kaveria Pokasilta väkisin kauppasivat vanhalle yksin asuvalle äidilleni ikkunoita....... onneks pääsin väliin sen jälkeen kun äitini oli saatu väkisin allekirjoittamaan sopimuksen ja sain kaupan peruttua.... tätä firmaa suosittelen välttämään !!!

  • Tapahtuiko Jämsässä, oli minunkin vanhempia siellä päin yrittänyt pakottaa..


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tapahtuiko Jämsässä, oli minunkin vanhempia siellä päin yrittänyt pakottaa..

   Tapahtui Tampereella päin...


 • Miten ihmeessä te uskotte näihin satuihin???
  Itsellä ainakin todella hyvä maku jäi kyseisestä yrityksestä. Jättivät tarjouksen ikkunoista ja kyselin muualtakin kyllä mutta Pokas vei voiton silti. Pidin siitä että käytiin asiat tarkkaan läpi ja sain rauhassa miettiä. Toisen firman myyjä istui kokoajan kännykkä kädessä meillä ja en juuri saanut vastauksia kysymyksiini. Itselle merkitsee ainakin hyvä ja asiallinen palvelu eniten. Maksan laadusta mielelläni.
  - Seppo

  • Ei ole satuja. Perus ovelta-ovelle ylihintainen kusetus, tuote vaihtuu senmukaan minkä myynti on muilla vastaavilla firmoilla menossa. Nyt siirrytään kovaa vauhtia aurinkopaneeleihin.

   Tyypillistä on, että myyjiä, johtajia, kouluttajia, päälliköitä, asiakashankkijoita on enemmän kuin asentajia. Hinnat yleensä 2-3 krt vs timpurin asentama, myyntitilanteet painostavia ja yleensä soitellaan myyntipäälliköltä hinnanalennusta.

   Jos Seppo tosiaan olet vertailun jälkeen päätynyt Pokakseen on kilpakumppani luultavammin ollut LämpöLux


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ole satuja. Perus ovelta-ovelle ylihintainen kusetus, tuote vaihtuu senmukaan minkä myynti on muilla vastaavilla firmoilla menossa. Nyt siirrytään kovaa vauhtia aurinkopaneeleihin.

   Tyypillistä on, että myyjiä, johtajia, kouluttajia, päälliköitä, asiakashankkijoita on enemmän kuin asentajia. Hinnat yleensä 2-3 krt vs timpurin asentama, myyntitilanteet painostavia ja yleensä soitellaan myyntipäälliköltä hinnanalennusta.

   Jos Seppo tosiaan olet vertailun jälkeen päätynyt Pokakseen on kilpakumppani luultavammin ollut LämpöLux

   Lämpölux ei ole käynyt meillä koskaan sisällä asti. Jokatapauksessa olen tyytyväinen Pokaksen toimintaan. Itse maksan mielelläni laadusta. Ymmärrän kyllä että joidenkin kohdalla halpa hinta vie voiton.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lämpölux ei ole käynyt meillä koskaan sisällä asti. Jokatapauksessa olen tyytyväinen Pokaksen toimintaan. Itse maksan mielelläni laadusta. Ymmärrän kyllä että joidenkin kohdalla halpa hinta vie voiton.

   Laadussa ei ole varmasti vikaa, mutta kilpailijalta olisit saanut samaa laatua edullisempaan hintaan.


 • Suosittelen kyllä harkitsemaan pariin kertaan ennenkuin tältä firmalta mitään ostaa! Oli Pokasin myyjä eläkeikäisille hiukan jo sairaille vanhemmilleni kaupanneet väkisin ikkunaremontin vaikka tämä remontti ei tosiaan edes tarpeellinen ole. (Ikkunat vaihdettu alle 10 vuotta sitten ja alumiinia yms. Todella hyvässä kunnossa vielä) ja aurinkopaneelejakin olisi sitten ”toisella kerralla” tulleet kauppaamaan. Tämä siis tapahtui Tampereella päin n 1,5kk sitten... ilmeisesti nimenomaan tämä tampereen edustaja / päällikkö oli ollut asialla...

 • Pokas "myi" ja toimitti vanhoille vanhemmilleni 3 kW:n aurinkosähköjärjestelmän n. 8000€ hintaan. Todellisuudessa paneeleita katolla 8x285W eli 2280W. Järkyttävä, vähintään kaksinkertainen hinta yleiseen hintatasoon verrattuna. Myyjä myynyt aivan tarpeettoman tuotteen vanhuksille "ekotekona" ja selkeästi ylioptimistisilla tuotto-/takaisinmaksulaskelmilla. Mitään kirjallista tarjousta ei jätetty mietittäväksi/vertailtavaksi ja kaupan peruutusehdoista ei ollut mainittu sanaakaan. Valittavana oli lähinnä maksu kerralla tai osamaksu. Todella huono huijauksen maku jäi tuosta.

  • Heps! Siitä voidaan laskeskella, että katolla esim 1:3 ja kaakkoon tai jopa mahdollisesti etelään suuntaus --> tuotta max 2000 kwh vuoteen, josta ehkä puolet omaan käyttöön, tästä hyöty siis 0,1 € per kwh, satanen vuoteen kotia 8000e investoinnilla. Onnittelut 80 vuoden takaisinmaksuajasta! Muutaman kerran joutuu uusimaan paneelit tuon aikana.

   T.Realisti

   ps. laske mukaan 4-5 tuntia paneeleiden putsausta vuoteen, niin pääsette jo negatiiviselle tuotto-odotuksille.

   pps. laske mukaan vielä kuinka paljon kalliimpaa katto on remontoida kun paneelit ovat päällä, niin koko homma ei ole ikinä järkevää!


  • Lempäälässä kävit kaksi tuntia kahden miehen voimin kaksi tuntia myymässä aurinkopaneeleita. Odotin saavani lopuksi tarjouksen, josta kaikki selviää. Mutta mitään paperia ei annettu, seuraana päivänä luvattiin soittaa, jotta pääsee mukaan kamppanjaan.

   Pyysin tekstarilla ensi paneelien tiedot, takuuehdot, invertterin tiedot takuuehdot. Lupasivat maanantaina - odotellaan.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.