Aihe

Aven vikakoodi

Käytössä Toyota Avensis 2,0 vm. 2006 autossa syttyy moottorin keltainen ja trc valo päivällä muutama tunti auton pesun jälkeen. Suoritetussa vikakuittauksessa ilmoittaa seuraavaa: PO556 - voimansiirto. Kuittauksen jälkeen merkkivalot häviävät ja tilanne normalisoituu. Mikä voi olla syynä tuollaiseen?

17

539

  Vastaukset

  • Syynä on vikavagen taas pajalla ja lompakossa vilkkuu punainen valo ja jotain pitää keksiä pahan olon poistamiseksi Toyotassa ei vikavalot psla

   • Nyt alkaa setä jo seota.
    Toyotassa on vikoja ihan siinä missä muissakin ja siinä on monia surkeita paikkoja jotka prakaavat usein.


   • dneljädKlassikoKansi kirjoitti:

    Nyt alkaa setä jo seota.
    Toyotassa on vikoja ihan siinä missä muissakin ja siinä on monia surkeita paikkoja jotka prakaavat usein.

    Merkkien merkki, katsastustilasto, eniten myyty, pitkä takuu, Kainuussa vielä yli 20 vuotiaita Toyotoita mitä virlä kaipaat et tiedä autoista tai haluat väristellä totuutta


   • dneljädKlassikoKansi kirjoitti:

    Nyt alkaa setä jo seota.
    Toyotassa on vikoja ihan siinä missä muissakin ja siinä on monia surkeita paikkoja jotka prakaavat usein.

    Itse asiassa tojo vilkuttelee vikavaloja huomattavan usein, eikä aina mistään erityisestä syystä. Tojopapparainen ei taida Avea omistaa. Sensorit ovat aika herkällään etenkin pakkasaamuina jolloin tulee aika usein jotain alerttia, milloin reagoi lumikokkareisiin ja milloin huurteiseen ikkunaan. Ei siinä tosiaan mitään vikaa tarvitse olla, mutta noita sensoreita on joissain jouduttu vaihtamaan.

    Tuo moottorivalon vilkuttaminen on kuitenkin aika hermojaraastava ongelma: se kun yleensä vilkuttelee omiaan mutta kun autolla ei sitten saisi mielellään ajella, jos vaikka olisikin konevikaa.


  • Älä huoli, kyllä se vikailmoitus sieltä esiin tulee pian. Kannattaa poiketa ystävällisellä merkkikorjaamolla ja he kertovat mikä on vikana ja korjaavat sen edulliseen kanta-asiakkaan hintaan.

  • Tyyppivika!
   Siinä on usa-mallia imupaineen rajoitin ja pitäisi vaihtaa eu-malliin.
   Asian voi kiertää etsimälläcdu boxin 44 eli sini-valkoinen johdin ja katkaise se . Kaverin tojo ainakin asettui sillä eikä valot vilku.

  • Jos diesel, niin aiemmin kirjoitettua (öytyi muutama rivi alempaa):
   http://keskustelu.suomi24.fi/t/6858203/avensiksen-trc+vsc-vikakoodi

  • Aven vaihteisto on valitettavan vikaherkkä. Itse asiassa, se vertautuu täysin Vokkeloiden laaduttomuuteen.

   • Eikös se pamahtanut jossain kestotestissäkin, ei tainnut olla suomalainen lehti mutta joku ulkomaalainen? Meni ihan kerralla totaalivaihtoon.


  • Automaattipesu ei ole oikein hyväksi Aven tekniikalle. Minullakin keltavalo vilahtaa sateen ja pesun jälkeen. Oletko kokeillut nykyaikaisia autojen kuivapesuaineita.

  • Minullakin vilahti eilen sama yhdistelmä. Yleensä sammuttelen kun toi moottorivalikoima vilahtaa mutta nyt se tuli motarivauhdissa ja sammui samantien. Aamulla jäi päälle kun käynnisti joten menin vaimon autolla töihin ja tilasin huollon.

   Uskaltaako autolla ajaa jos keltainen valo vilkuttelee? Eikö se voi johtaa takuun menettämiseen jos sitten onkin joku isompi vika? En osaa itse huoltaa enkä lukea koodeja, itse asiassa olisin toivonut autoa jossa ei tarvitse ymmärtää autoista mitään.

   • Sontaahan täällä saa aina, mutta moottorin varoitusvalon palaessa/vilkkuessa ei saisi ajaa koska voi tulla suuret vauriot. Voi olla pienikin ongelma, varoitusvalo ei sitä kuitenkaan kerro.


   • Enajaisi kirjoitti:

    Sontaahan täällä saa aina, mutta moottorin varoitusvalon palaessa/vilkkuessa ei saisi ajaa koska voi tulla suuret vauriot. Voi olla pienikin ongelma, varoitusvalo ei sitä kuitenkaan kerro.

    Niin että hinaamalla pajalle, ja sitten ne toteaa tyyliin että oli huurretta ikkunassa? Ei oikein hyvä.

    Toisen merkkinen teki samaa: kylmänä jos käynnisti, niin öljynpainetta vilkutti. Silloin kuitenkin vähän tiesi mistä kiikastaa. Mutta tuo moottorivalo - siitä ei tiedä. Ei voi joka kerta viedä hinaamalla pajalle eikä kuitenkaan voi jättää huomiotta. Harmittaa.


  • Vikakoodi ilmoittaa, "vie heti tohjosi paalukseen".

   • Miksi jauhat jatkuvasti tuota samaa p***kaa? Keksi joku kehittävämpi harrastus - saisit lisää henkistä pääomaa :D


  • Kyllä nuo edellämainitut johdon katkaisut on oiva ratkaisu. Ei muuta ku sivarit kännyyn, ei siihen jolla runkkaat, mutta siihen toiseen ja piuhat poikki. Jos vielä syttyy, niin sitten tojon sähkö siirtyy lentämällä. Jumalauta nää on pimeitä nää terot.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   10013
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   284
   5181
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3210
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3111
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1474