Oletko käynyt Sveitsinmaalla?

Laitapa vinkkejä budget-matkailijalle! Aion matkustaa Sveitsiin keväällä tai kesällä 2017. Kerro esimerkkejä hintatasosta (kahvikuppi? hampurilaisannos? pitsa ja olut?)! DANKE SCHÖÖÖN!
Ilmoita


4 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Budjettimatkaajan kannattaa mennä vaikka Saksaan..., Sveitsin sijasta.
Hintataso on kallis, merkkivaatteet 30% kalliimpia kuin Suomessa, vaikka heidän Alvinsa on vain 8%.
Burger Kingin kerrosateria Whopper n. 16 fr ketsupilla, kortilla maksaessa hitusen edukkaampi euroissa.
Oluet ravintoloissa noin suomi hinnoissa, ruokakaupan hintaa ei tullut katsottua.

Zürich on melko tylsä paikka. Kokeenemmat suosittelivat Berniä ja Luzernia.
Matkalippujen vyöhykeliput hieman sekavia, kun menee eri kantonien alueelle käymään tai juna kiertää eri reittejä samaan kohteeseen, kannattaa varata aikaa niiden selvittelyyn, jos sellaisen lipun tarvitsee. Koko maahan toivima junalippu löytyy sen sijaan helposti.
1 VASTAUS:
Samaa mieltä, ei ole budjettimatkailijan kohde. Itse olin aikoinaan opiskelijana Saksan puolella lähellä rajaa ja tein päiväretkiä Sveitsiin junalla, tuli huomattavasti halvemmaksi kuin jos olisi yöpynyt ja ruokaillut kolme ateriaa päivässä Sveitsin puolella.

Viime reissulta muistan pizzojen hinnaksi alk. 25 e. Ruoka muutenkin oli tosi kallista. Vertailuna jatkettiin Italian puolelle, jossa samalla rahalla sai kahden hengen lounaan juomineen.

Junat olivat hirveän kalliita ja tosiaan junamatkustus on lippujen osalta sekavaa, kun siellä on niin monta toimijaa. Jos enemmän matkustaa niin kannattaa hankkia se niiden oma junapassi (en muista nyt nimeä), joka on voimassa koko maassa ja jolla saa usein alennusta myös köysiratareiteillä vuorille.
+Lisää kommentti
Aloittaja tuskin on enää kuulolla, mutta jos joku näitä hintatasoja arvuuttelee:

Sveitsi ei ole budjettimatkailijan mekka. Hintaso suunnilleen sama kuin Norjassa. Sinne vaan on pitempi matka lähteä matkailuautolla omin eväin. Jos Alpeille mieli niin Itävalta on selkeesti edullisempi vaihtoehto. Valitettavasti vinkki on, että ylitä raja.
Ilmoita
Sveitsi on tosiaan yleiseltä hintatasoltaan varsin kallis maa, mutta tämä ei tarkoita etteikö Sveitsissäkin voisi matkailla edullisesti. Edullisia hotelleja on kyllä Sveitsissäkin tarjolla ja esimerkiksi ruokakaupassa hinnat ovat Suomea edullisempia. Alkoholi on kaupassa selvästi Suomea halvempaa, ravintoloissa suurinpiirten samanhintaista kuin Suomessa. Ravintolassa syöminen maksaa keskimäärin ehkä 20-30% enemmän kuin Suomessa. Budjettimatkailijan kannattaakin harkita majoitusvaihtoehtoa, jossa voi valmistaa ruokaa itse, esim. huoneistohotellia.

Julkinen liikenne on Sveitsissä yleisesti ottaen melko kallista, mutta tähänkin on olemassa poikkeuksia. Esimerkiksi Etelä-Sveitsissä Ticinon kantonissa matkailijat voivat käyttää julkista liikennettä ilmaiseksi! Ticinon alueella hotelleissa yöpyvät saavat hotellinsa respasta Ticino-kortin, jolla voi matkustaa ilmaiseksi esimerkiksi paikallisjunissa. Budjettimatkailijan kannattaakin tästäkin syystä harkita Sveitsissä matkakohteekseen Ticinoa, joka on muutenkin upeaa aluetta! Esimerkiksi Ticinon suurin kaupunki Lugano on mukava kaupunki, olin siellä itse juuri pari kuukautta sitten viimeksi.

Lisää tietoa Luganosta:

http://matkaideoita.com/lugano.html
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oletko käynyt Sveitsinmaalla?

Laitapa vinkkejä budget-matkailijalle! Aion matkustaa Sveitsiin keväällä tai kesällä 2017. Kerro esimerkkejä hintatasosta (kahvikuppi? hampurilaisannos? pitsa ja olut?)! DANKE SCHÖÖÖN!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta