Raakaruokinta

krkrkrk

Meillä on toinen koirista herkkävatsainen. Nappulat...oli sit mitä merkkiä hyvänsä aiheuttaa aina ripulia hetkellisesti. Nyt ajattelin josko kokeilisin raakaruokaa. Neuvoa saanut ruokien suhteen jonkun verran. Ensimmäisen päivän jälkeen on ripulia tullut muutama kerta mutta voiko olla ohimenevää? Kannattaako sitkeesti jatkaa ruuan raakana antamista. Kuulin että luujauhe jauhelihan seassa voi aiheuttaa vatsan löysyyttä. Annanko lihan ilman sitä vai sen kanssa. Onko tässä jotain perää? Kyseessa siis Oscarin jauheliha mitä kokeilin (tiiä sitten kuinka paskaa tuo on) vielä...onko kokemusta pellavarouheesta jonka pitäisi auttaa ripuliin? Oon niiiiiin keltanokka täs hommassa joten mielelläni ottaisin vinkkejä vastaan :)

10

1743

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Ensimmäisen päivän jälkeen..." Joo tai ei. Todennäköisesti voi jäädä pysyvästikkin, jos on liian jyrkästi aloitettu, varsinkin vielä herkkävatsaiselle.
      Jos oikeasti on herkkävatsainen, niin ne on ihan oma lukunsa. Kaikki uusi pitäisi antaa varovasti, ja katsoa myös sopiiko tai ei.
      En tiedä mitä nyt tarkoitat raakaruualla, kun ihmiset puhuu vähän eriasioista sen yhteydessä.
      Ensinnäkin herkkävatsasille monellekkaan ei sovi luumurskeet, saati luu "paloina".
      Myöskin raakaruokinta ei itsessään välttämättä sovi myöskään vaan pitää hakea sopivat ainesosat. Eli pitäisi tietää millälailla herkkä, miten ja mille oirehtii.
      Jos on tiódella herkkävatsainen, niin välttämättä raaka liha ei myöskään sovi lainkaan. Sekin kannattaa huomioida...

      En osaa sanoa tuosta Oscarista, kun ostan muualta, kun ostan isommat määrät kerralla. Mahapullia on kyllä meillä käytetty. Ihan ok tavaraa ollut.
      Pellavansiemenrouheesta en osaa sanoa myöskään. Meillä kun on ollut harvemmin ripulia. Jos on, niin käytän omia poppa-aineita riippuen mistä johtuu.
      Vähän epäilevästi suhtaudun siihen, että auttaako.

      • krkrkrk

        Ensimmäisen päivän jälkeen siis ilman mitään nappuloita. Raakaruualla tarkoitan eri lihoja, kalaa, vihannessoseita ym. Luita en ajatellut antaa. Koira syö todella hyvin ruuan ja on muutenkin ollut oma itsensä...paitsi vatsa :( Mitkä lihat ovat hyviä ja mistä kannattaa ostaa? Entä vitamiinit?


      • Lihojen hyvyydestä on vaikea sanoa. Lähtökohta se, että on kullekkin sopiva.
        Monella herkkävatsaisella mm.on huonompi rasvansietokyky, joten vähemmän rasvainen on silloin parempi vaihtoehto. Tarvittaessa joko kokonaan tai osittain.
        Ostaminen on vähän makuasia. Riippuu tarpeista.
        jos on esim. yksi pieni, niin lemmikkieläintarvikeliikkeistä saa kätevästi. Jos taas useampia, lihaa menee paljon, niin edukkaammaksi tulee tilata isoilta toimittajilta, kuten minäkin teen.

        Vitamiinit riippuu osaltaan siitäkin, millaista ruokaa saa, erityistarpeista ym.
        Itse ruokin kotiruualla ja pienet saaneet ihan koirien vitamiinikalkkivalmistetta. Isot taasen ihmisten monivitamiinin ja koirien omaa kalkkivalmistetta. Noit nyt perus. Sitten omat lisäravinnejutut siihen päälle esim. kuureina.

        Mutta suosittelen perehtymistä kunnolla ruokintaan, jos siirtyy kokonaan pois nappulalta. Ainakin jos koira on kasvava ym.erityistarpeet.


    • kokeilesitte

      Kuulin että luujauhe jauhelihan seassa voi aiheuttaa vatsan löysyyttä.

    • 1917

      Jos koiralla on vatsan kanssa sellaisia ongelmia, että se ei voi syödä juuri mitään, ei edes normaalia ruokaa, se tarvitsee lääkäriä.

    • Lagotto313

      ELikä lääkäri neuvo näin: jätä kaikki ruuat , joita olet tähän asti syöttänyt ja anna esim.jotain mitä koira ei ole ennen syönyt, kuten hirvenjauheliha tai muuta.
      Kana, sika, nauta aiheuttavat meidän koiralle ripulia, koira meni niin huonon kuntoon, että meinattiin lopettaa. Riisi, lammas, peura, poro,peruna aiheuttavat kutinaa sille, että tötterö pakko laittaa kaulaan, muuten tassut ovat pahasti nälvitty. Tuohon tutkimukseen/ kokeiluun kului reilu puolitoista vuotta ja koiran kärsimyksiin yhteensä melkein kolme vuotta.
      Monien eläinlääkärien jutuisilla kävimme, rahaa paloi ja ym.. ennen kun törmättiin ihanan lääkärin joka neuvoi jättämään kaikki kuivamuonat pois ja ruuat, jossa säilintöaineet( Pedigree hammastikut kuulemma ihan myrkky koiralle?). Herkkyyttä aiheuttava allergeeni vähentyy elimistössä 4-6 viikossa ja kokonaan poistuu 3kk. Kuvittelka mitä kaikki raukka pieni kävi läpi, ennen kun löytyi sopiva ruoka!!😥
      Nyt koira ollut terve kohta 7kk ja ihan kun eri koira, joka tuli joskus taloon🙂 Eli, kokeilemalla yksi ruoka kerrallaan, ei mitään mixeja! 2 kk päästä voi palata johonkin tietyn ruokaan ja kokeilla uudestaan, näin saadaan varmuutta asiaan. Päiväkirja tai seinäkalenteri edesauttaa asiassa.

    • hatsa

      Itsellä on erittäin herkkävatsainen koira jolle harva ruoka sopii.Kokeiltiin raakaruokintaa mutta erityisen herkkävatsaisille ei sovi raakaruoka,liian tujua.Meillä eläinlääkärin neuvosta syötetään kotiruokaa,riisiä,kanaa,raejuustoa,hieman kananmunaa,kalaöljyä ja sen jälkeen vatsa voinut hyvin ja koirapirteä ja hyvä ruokahalu.Raakaruokinta ei sovi jokaiselle koiralle vaikka niin toitotetaankin.Vaikka koira lihansyöjä niin vuosien saatossa se on muokkaantunut sekasyöjäksi jonka elimistö pystyy hyödyntämäään muutakin.Myös luut jotka kuuluvat raakaruokintaan ovat vatsalle rasite jos on erkkä vatsa ja suolisto.Kannattaa alkaa antamaan säännöllisesti maitohappobakteereja ja laktoosittomia hapanmaitotuotteita ja kana yleensä sopii herkkävatsaiselle,nauta tai porsas aiheuttaa maillä jopa pienen pieninä määrinä rajun ripulin.

    • karvakorvalainen

      mä sain eläinlääkärin ohjeen koiralle ripuliin (lähes sama kuin edellä oleva kommentti): riisiä, hieman lihalientä (mistä rasvoja), raejuusto.

      maitotuotteet, esim.piimä, kermaviili ja tuo raejuusto rauhoittavat vatsaa. lisäksi apteekin maitohappobakteeri/merilevä-valmistetta (en nyt muista nimeä).

    • karvakorvalainen

      ...tuohon sörsseliin sitten lisätään (kun vatsa on ensin rauhoittunut) jotain (yhtä) lihaa vähitellen, ja katsotaan sopiiko se vatsalle. Jos ei, palataan jälleen pelkkään sörsseliin, ja kun vatsa toipunut, kokeillaan toisella lihatuotteella...jne.

    • Hyvvee

      Herkkävatsaiselle lihat voi kypsentää keittämällä. Raakaa vähitellen joukkoon.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1829
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe