Vessan tason käsittely Osmon jälkeen

oooo55

Tuli tehtyä uusi allaskaappi mäntyliimalevystä kantta myöden. Allas syö puolet tilasta eli altaan verran on sitä levyä vieressä. Oli jossain vaiheessa ajatuksissa myös joku laminaatti tms kansi, mutta tuota levyä nyt sattui olemaan jne.

Nyt sitten kun myös kansi tuli käsiteltyä jollain valkoisehkolla Osmolla on havainto se, että se ei ole tippaakaan semmoinen pyyhittävä/kiiltävä/tasainen/miten nyt haluaakin sanoa. Siis huonosti siivottava. Levy oli vielä muoveista avattaessa hyvinkin sileän, jos kohta ei varsinaisesti kovan oloinen. Ei ole hiottu tms yhtään.

Mitä tuolle kannattaisi tehdä? Osmolla on top oilia ja kaupassa on monenlaista lakkaa, mutta onko top oil ratkaisu tai pysyykö/kestääkö/kannattaako tuossa mikään lakka sen alkuperäisen Osmon päällä? Kannen vaihtokaan ei ole poissuljettu idea jos on hyviä ehdotuksia mistä se pitäisi tehdä.

2

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylsekestää

      Itselläni on mökillä juuri liimapuulevystä itsetehty allastaso, jonka käsittelin kuultavalla öljyvahalla vaaleammaksi - olikohan sävy kuusi tai koivu - ja käsittelin pinnan tiukemmalla värittömällä top-oililla kolmeen kertaan. Kannattaa käsitellä varsinkin läpivientien (allas, hanat jne...) leikkauspinnat erityisen hyvin ja esimerkiksi allasta asennettaessa tiivistää sen tiivistenauha vielä sisäpuolelta silikonilla. Toinen asia mikä olisi syytä muistaa on käsitellä taso myös alapuolelta ainakin kertaalleen jollain öljypuuvahalla vääntymisen vähentämiseksi.

      Toiminut hyvin 6 vuotta eikä mitään kosteuden aiheuttamia vaurioita ole - tosin ei myöskään kannata jättää roiskeita pinnalle vaan kuivata pinta pesun jälkeen.

      Itselläni ratkaisu toimii ja allastasokin näyttää hyvältä itsetehdyksi - sain jopa altaan tiivistenauhan millilleen oikeanmittaiseksi (sauma altaan takana).

      Jouduin rakentamaan tason itse, koska tilaan ei olisi saanut mitään järkevää ratkaisua valmiina ostettuna - halusin optimoida tilankäytön ja toimivuuden pienessä mökissä.

    • Biedermeieristi

      Vanha ketju, mutta kirjoitan silti.

      Kuulostaa ihan siltä, että et ole laittanut tarpeeksi montaa kerrosta sitä Osmoa. Sitä kantsii levittää kolmekin ohutta kerrosta. Tai sitten yksi värillinen kerros ja pari väritöntä. Vaahtomuovisivellin on hyvä tässä hommassa. Yksi sivellin piisaa kolmen päivän työhön eli kolmeen kerrokseen. Laitat vaan siveltimen muovipussiin suojaan, ettei kuivu seuraavaa päivää odotellessa.

      Ja kannattaa aina hioa uusikin, sileäntuntuinen puupinta 240 paperilla. Siihen on sitten hyvä vetää petsiä, lakkaa tai puuvahaa. Maalille riittää hionta 150 paperilla.

      Muuten, lakka ei edes pysy Osmon päällä, koska se on vahaa. Jos haluat joskus vaihtaa väriä, käytä jatkossakin Osmoa. Siihen vaan vanhan päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      190
      3922
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      189
      2797
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      55
      1684
    4. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      119
      1674
    5. Pakettiauton kuljettaja tappoi

      Kuljettajan nimi joka tappoi 2 ihmistä.
      Leppävirta
      13
      1408
    6. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      423
      1337
    7. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      61
      1263
    8. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      92
      1233
    9. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      74
      1194
    10. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      27
      1181
    Aihe