Enkun opelle potkut, lasten päätä vissiin silitetä

Opettaja53

Eipä päättynyt englanninopettaja ura hienosti, kun menetti malttinsa lahtelaisessa koulussa. Sen lisäksi, että hänet on laittomasti laitettu nettiin, niin työnantaja purki työsopimuksen. Näinkö se nyt menee ihan aikuisten oikeasti? Missä on työnantajan vastuu luoda myös työntekijöille asialliset työskentelyolot? Ja entä se tuki ja apu, jota työnantajankin pitäisi opettajaa kohtaan antaa? Onko sitä olemassa. Haloo, herätkää! Alkoholiongelmainen saa tukea ja hoitoon ohjausta, mutta opettajalle tulee potkut. Varmaan olisi ollut muitakin keinoja, j

Entä sitten oppilaat? Mitä seurauksia heille tulee laittomasti videon laittamisesta nettiin ja erittäin epäasiallisesta käytöksestä? Ei kai mitään? Heillähän on vain oikeuksia eikä mitään velvollisuuksia. Tästä kai voi ymmärtää, että lapset voi tehdä ihan mitä vain. Ainakin Lahdessa Kilposen ja Pippurin mukaan.

voihan pyhä Sylvi, mihin on tultu.

10

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kommentoija69

      Ilmeisesti tuo opettaja oli vielä koeajalla. Noissa vuodenkin sijaisuuksissa on yleensä neljän kuukauden koeaika. Näin ollen mitään perustetta irtisanomiselle ei tarvittu. Opettajan käytös oli videolla niin epäammattimaista, vaikkakin olosuhteisiin nähden ehkä ymmärrettävää, etten ihmettele irtisanomispäätöstä.

      Olen ihan samaa mieltä siitä, että rehtorin ja oppilashuollon olisi pitänyt puuttua noiden oppilaiden mellastamiseen paljon jämäkämmin ottein. Kyseisen opettajan mukaan häirintää ja jopa esineiden heittelyä opettajaa kohti oli ilmennyt koko syksyn. Eikö rehtoria olisi pitänyt informoida tällaisesta käytöksestä ja jos oli, niin ilmeisesti rehtori ei ollut ryhtynyt riittäviin toimenpiteisiin. Miksi? Lähiesimiehen eli rehtorin lisäksi opettajien tukena pitäisi olla kuraattori ja psykologi, joiden erikoisalaa myös oppilaiden käyttäytymisongelmat ovat. Miksi oppilaille ei järjestettu virallista kasvatuskeskustelua, sen jälkeen jälki-istuntoa ja käyttäymisen jatkuessa koulusta erottamista? Miksei oppilaille ja heidän huoltajilleen tehty selväksi, että jos häirintä eli opettajalle haistatteleminen ja opettajan heittely kumeilla, vesipulloilla ja tuolin osilla jatkuu, niin heistä tehdään lastensuojeluilmoitus, mikä voi johtaa oppilaiden ja heidän perheidensä kannalta erittäin vakaviin seurauksiin? Onko tässä tapaus, jossa rehtori on omaa vastuutaan paetakseen heittänyt opettajan susille? Onko sivistysjohtajan menettely ollut yhtä heikkoa?

      Ymmärtävätköhän rehtori ja sivistysjohtaja ollenkaan minkälaisen kaaoksen päästävät irti, jos oppilaat Lahden kaupungin kouluissa saavat heidän antamiensa lehtihaastattelujen perusteella sellaisen käsityksen, että opettajia saa rangaistuksetta provosoida miten paljon vain ja että he voivat toimillaan saada aikaan sellaisille opettajille potkut, jotka eivät ole heille mieliksi? Mielestäni on aivan selvää, että kouluissa pitäisi ottaa käyttöön sääntö, että kännykät jätetään tunnin alussa koriin, josta ne voi noutaa tunnin päätyttyä.

    • Annikkinina

      Huh huh! Opettajalla on oikeus sanoa tai sitten vaikka huutaa jos yläasteelaiselle ei mene muuten perille☺ Oppilaat pilkkaavat opettajaa joka on aina kielletty!! Toki tämmöinen koskettelu on kielletty mutta tässä tapauksessa ei semmosta ollut.

    • MiesOpe

      Tapahtumistahan on nyt vireillä oikeusjuttu. Oikeastaan muuta vaihtoehtoa ei ole edes ollut: kun muista ei siihen ole, tarvitaan oikeudelta päätös siitä, mitä oppilaat saavat tehdä. Harvinaisen munatonta touhua rehtorilta, jonka olisi joka tapauksessa pitänyt heti lähteä puuttumaan oppilaiden selkeästi laittomaan toimintaan.

      On lähes mahdotonta käsittää, miten hiljaa OAJ on tapahtumista ollut.

      • MIKSIEITUTKITA

        RAISION KAUPUNGIN FRIISILÄN JA VAISAAREN KOULUJEN, RAISION LUKION RIKOLLISTA TOIMINTAA, LAINVASTAISTA MENETTELYÄ JÄTTÄESSÄÄN
        NOUDATTAMATTA ALUEHALLINTOVIRASTON PÄÄTÖSTÄ LAPSEN KOULU- JA YHTEYSTIETOJEN LUOVUTTAMATTA JÄTTÄMISESTÄ LAPSEN ISÄLLE, KOSKA ÄITI EI HALUA???


      • siinäpätulee

        oikeusjuttu; ehdotan kaikille ko. koulun oppilaille älkää menkö kyseiseen kouluun ennenkuin tutkintapyyntö peruttu, saavatpahan opettajat kenkää kun "työt" menee alta.. herkkänahkaista toimintaa, ei haluta asioita selvittää asiallisesti opettajan sössiensä itse asian..


      • RAISIONKAUPUNKI
        MIKSIEITUTKITA kirjoitti:

        RAISION KAUPUNGIN FRIISILÄN JA VAISAAREN KOULUJEN, RAISION LUKION RIKOLLISTA TOIMINTAA, LAINVASTAISTA MENETTELYÄ JÄTTÄESSÄÄN
        NOUDATTAMATTA ALUEHALLINTOVIRASTON PÄÄTÖSTÄ LAPSEN KOULU- JA YHTEYSTIETOJEN LUOVUTTAMATTA JÄTTÄMISESTÄ LAPSEN ISÄLLE, KOSKA ÄITI EI HALUA???

        EI SIIS SUOSTU LUOVUTTAMAAN LAPSEN YHTEYS- JA KOULUTIETOJA LAPSEN ISÄLLE ALUEHALLINTOVIRASTON PÄÄTÖKSEN VASTAISESTI..


    • rauhaapäällemaan

      lisää vaan tällaista niin loppuu kohta opettajat kouluista...
      1. kännykät pois koulusta
      2.oppilaat kuriin koulussa
      3.mitä jos mentäisiin kouluun ihan opiskelemaan
      4.työrauha puolin ja toisin
      5.häirikköoppilaat omaan ryhmään , jos ei ole rahaa niin lisää työkaluja opettajalle
      6.onko maalaisjärki kadonnut kokonaan
      7.vanhemmat mukaan talkoisiin ja tietoisiksi oman kullan touhuista koulussa
      jne.. ei ole vaikeaa jos löytyy tahtoa
      uskomatonta mutta totta

    • TotuusSattuu

      Normaalisti olisin kyllä opettajan puolella mutta tuon videon katsottuaan huomaa että tuo opettaja on kyllä jotenkin tärähtänyt. Ei normaali aikuiunen huuda sellaisia asioita vaikka kuinka olisi ärsytetty. Opettaja menee johonkin ihan ihmeelliseen "tilaan" eikä osaa lopettaa tai hillitä itseään lainkaan. Hänen pitäisi saada apua ja lopettaa opettaminen siihen saakka kunnes asia on hoidossa.
      Oppilaat pitää toki myös laittaa kuriin mutta se onkin sitten ihan eri juttu...

    • SairasHuoltaja

      Kyllä on opettajan vaikea saada luokkaa järjestykseen, kaiken takana saattaa olla yksi ainut eroamassa oleva pariskunta. Avioerolle etsitään syytä opettajasta, joka ei tanssi heidän pillinsä mukaan.

      Kaupungissa, jossa huoltajat tuntevat huonosti toisensa, pystyy yksi eroava rouva sekoittamaan lähes kaikkien huoltajien päät. Tuollainen kauhurouva voi olla ammatiltaan vaikka psykiatri, erityissairaanhoitaja, ruustinna tai rehtorin rouva. Olen tavannut rouvan, joka järjesti kotonaan oppilaille "koulutusta" kuinka opettajan yli kävellään.

    • sdfghjkloikj

      Kännykkä on vitsaus koulussa, eikä yksittäinen opettaja saa asiaa järjeystykseen, siihen tarvitaan koko opettajakunta, eikä välistävetäjiä sallita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe