Lahjaksi rahaa?

Julia

Olemme asuneet sulhaseni kanssa yhdessä jo yli 6 vuotta ja meille on siunaantunut paljon tavaraa astioista päytähopeisiin. Häämme ovat ensi kesänä ja toivoisimme lahjaksi rahaa, jolla sitten voisimme ostaa itse jotain muistoksi päivästä.
Lahjalistan tekeminen olisi kovin hankalaa, kun haluaisimme yhden esineen tuolta ja toisen täältä, joten on helpompaa toivoa rahaa... Mutta miten ilmaisisimme toiveemme kauniisti kutsussa? Onko kenelläkään mitään runoa tms. Itsellä kun ei runosuoni pulppua mitään...
Kiitos etukäteen!

18

3831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se sama

      mitään moraalisaarnoja rahankerjuusta. Mutta kun kokemuskesta tiedän että jos ilmoitamme ettemme tarvi lahjoja( kihlajaiset, synttärit, tuparit...) vaan vieraiden läsnäolo on suurin lahja, niin rakkaat sukulaisemme tuovat lahjoja kuitenkin. Suvussamme on muutenkin ollut tapana antaa rahalahjoja eikä kukaan ole siitä pahoillaan ollut.

      • jotenkin on ilmaista

        mutta ei oikein ole kaunista tapaa, runo sitä ei juurikaan muuksi muuta. Rehellisyys on parempi ilman kuorrutuksia.
        Laita vaan ihan suoraan, että keräätte kasaan kodinkohennuskassaa, tai lemmenlomakassaa tms.
        Noista runoista olen enemmänkin kuullut negatiivista kommenttia kuin suorista mutta fiksuista pyynnöistä. Fiksu ei ollut se sukulaiseni, joka taas liian suoraa kirjoitti, että "rahaa vaan". Varaa kuitenkin muutama erikokoinen lahjaidea (ostopaikkatietoineen), jos joku ihan oikeasti ei tykkää rahalahjoista.


    • minä vaan...

      käy amorini.com tai naimisiin.info sivustoilla. Siellä on tästä aiheesta keskuteluja ja olen löytänyt myös runon tapaisia rahalahja pyyntöjä...

      • minä vaan

        Lahjan kanssa ei tarvitse huokailla, sillä säästöpossumme tahtoisi ruokailla. Jos mielummin haluatte paketin ojentaa, saatte mielikuvitusta vapaasti soveltaa.


    • Eräs.N

      Sain tän hääkutsussa joihin en mennyt jotenkin näin se meni kipot ja kupot meillä jo on jotenka rahalahja ois verraton.en mennyt koska ei oluisi ollut laitaa kyllin isoa summaa rahaa morsian kun on tarkka lahjojen arvoista .mut tuossa yksi.jotenka eiköhän netistä löydy lisää

    • Elli

      Yksi kaverini juuri sanoi, että jos on ilmoitettu, mihin rahaa kerätään (pesukone, häämatka tms.), se on hänestä ok, mutta yleinen rahankeruu helposti ärsyttää. Voipi olla.

    • merikukka

      olemassa keinoa joka ei olisi nolo tai törkeä. Riippuu lukijasta.

      Kerjäämistä ei voi esittää mitenkään niin kauniisti ettei sitä siitä ymmärrä, mistä kenkä puristaa. Sitä ei voi peittää kauneinkaan runo, se on kerjäämistä.

      Vinkki:
      Jätä bileet pitämättä, ja käytä säästyneet rahat sen ostamiseen, minkä aioit ruikata muilta.

      • jenna

        Häissä kun vaan on tapana antaa hääparille lahja. Sitä käytäntöä tuskin kukaan pystyy/haluaa hävittää tästä maailmasta ja hyvä niin. Minusta on ihanaa antaa ja saada lahja suurena päivänä. Kaikki sukulaiseni ja ystäväni haluavat tuoda häälahjan. Siis he HALUAVAT tuoda lahjan, sen tiedän. Ja sama tilanne on varmaa surimmalla osalla hääpareista.

        Häihin yleensä osallistuu hääparille läheisiä ihmisiä, jotka vilpittömästi toivovat heille kaikkea hyvää. Tuskin kukaan haluaa kuormittaa heidän kotia turhanpäiväisellä roinalla tai useilla samanlaisilla lahjoilla. Minä ainakin haluan antaa lahjan, jolle on käyttöä. Josta saaja itse nauttii. Lahjalista on oiva keino AUTTAA lahjan ostajaa. Kun hän JOKA TAPAUKSESSA jotain haluaa ostaa. JOs kaapit on täynnä astoita/liinavaatteita ja suunnitelmissä on vaikka asunnon osto tai lomamatka, miksei lahjan antaja voisi siihen osallistua rahallisesti. Ja ihanasta matkasta jos mistä jää parille muistoja enemmän kuin maljakosta kaapin perällä. Moni sukulainen sen varmaan heille HALUAA suoda.

        Mikä tässä on kerjäämistä, kerropa se.


    • Kokki

      2 Tusinaa dildoja Haluutko??????????

    • rahaa!

      "Yhteistä elon polkua olemm kulkeneet pitkästi;
      astioita, lakanoita ja muuta on jo riittävästi
      siispä saahan toiveemme näin kutsussa kulkea:
      lahjan voitte pieneen kuoreen sulkea."

      ei ole mun keksimä. mutta aattelimme sitä käyttää. nätisti pyydetty ja kun vielä kirjotatte asian mihin haluatte rahaa (esim. omaan kotiin) (kiitos sille joka ensimmäisenä tämän kirjoitti)

      • sara74

        Musta ei oo mitään kerjäämistä pyytää rahaa. Jos tekis lahjalistan pitäis kuitenkin olla tosi monen hintasta lahjaa et kaikki löytää omalle kukkarolleen sopivan. Rahaa voi antaa vaikka 20e jos se on kukkarolle sopiva summa ja sit taas hääpari voi ostaa rerätyllä rahalla vaikka häämatkan tai jotian muuta.

        Amoriinin sivuilla oli kiva käyttäytymisohje häävieraille. Huumorilla höystetty sen tyyppinen meinattiin pistää kutsun mukaan ja siinä on et halutaan lahjaks rahaa ;)


    • Ei rahaa

      Olen täysin samaa mieltä Merikukan kanssa. Rahankeruu on noloa ja törkeää. Varsinkin varttuneemmat ihmiset haluavat antaa lahjoja jotka säilyvät muistoina, eikä mitään huvitteluun tuhlattavaa rahaa.

      Itsekään en mielellään anna rahaa, lahjakortti kuitenkin mielestäni ok.

    • darien

      Itse en pidä ainakaan siitä että minulta pyydetään rahaa lahjaksi.. koska ihan pientä summaa ei viitsi antaa, koska se ei sajalla missään tunnu..ja suuria summia ei todellakaan ole varaa antaa..
      Kaverit pyysivät kaikilta lahjaksi rahaa, mutta häissä lahjapöytä oli aikas täynnä tavaraa.
      Omat häät on elokuussa -06 ja vaikka raha tulisi tarpeeseen, emme aio sitä pyytää lahjaksi koska meistä se tosiaan tuntuu nololta kerjäämiseltä. En myöskään oikeastaan toivo että kukaan antaisi meille häälahjaksi rahaa pyytämättäkään.
      On tietysti vähän eri asia jos ilmoittaa selkeän kohteen mitä tällä rahalla aikoo sitten hankkia..

      Jaa-a, jokainen tehköön omat päätöksensä jotka ovat oikeita ja sopivia heille!

      Onnea ja Paljon Rakkautta, sehän se on pääasia!!

    • Julia

      Teemme kutsut itse ja olemme ajetelleet laittaa rahalahjatoiveen vain sellaisille ihmisille, joiden tiedämme suhtautuvan asiaan myönteisesti. Siis lähinnä sukulaisille... Kaverit ja tuttavat saavat kutsut ilman rahatoivetta ja lahjatoivetta.
      Jos rahanlahjan toivominen on noloa ja kerjäämistä, niin sitä on mielestäni myös sitten lahjalistat.Määrätä nyt vieraita ostamaan jokin lahja, jossa on vieläpä hinta perässä. Rahalahjan summan saa sentään jokainen itse päättää. Mutta jokainen taaplaa tyylillään, näistä asioista on aivan turha täällä kinastella.
      Kiitos kaikille kysymykseeni asiallisesti vastanneille!

      • inna

        Olen samaa mieltä tuosta, että jos rahan pyytäminen on kerjäämistä, on lahjalistat ihan samalla tavalla kerjäämistä sitten. Mieti nyt, "haluamme lahjaksi marimekon pyyhesarjan, pentikin sen-ja-sen astiaston, iittalan mondolasisarjan....." Tuohan on kerjäämistä jos mikä on, kun oikein nimetään, että vain tämä ja tämä kelpaa sitten teiltä lahjaksi.

        Itse olen sitä mieltä, että mikä tahansa vinkki lahjan antajalle on hyvä. En halua viedä lahjaa, jonka joku muukin on vienyt, tai jollainen pitkään yhdessä asuneella parilla jo on. Eli hyväksyn lahjalistat, koska itse en näe listaa kerjäämisenä, vaan viisaana keinona estää päällekkäisyydet.

        Samoin näen rahalahjan, jos rahalahjaa pyydettäessä kerrotaan mihin varat käytetään. Itse kannan mielelläni korteni kekoon vaikkapa juuri häämatkarahan keräämisessä.

        Siinä tapauksessa en veisi rahalahjaa, jollei kutsussa mitenkään mainita, että mikä kaikilla rahalahjojen yhteissummalla tehtävä hankinta on. Koska sittenhän pyydetään rahaa vain rahan itsensä takia, jollei osata nimetä silä hankittavaa kohdetta. Ja koska en tiedä minkä lahjan hankintaan osallistun vai osallistunko minkään vai onko kyseessä peräti häiden kustannusten tasausmaksu, niin en taitaisi rahaa viedä - veisin sitten jotain muuta, vaikkapa sen sauvasekottimen.

        Lopuksi vielä yksi silmiini sattunut loru:
        "kotimme on jo täynnä tavaraa, niinpä kaipaammekin maailmaa avaraa. Jos lahjan meille haluat antaa, voit sen häämatkakassaan kuoressa kantaa."


    • Jutta

      Meillä oli sama ongelma omissa häissämme. Ratkaisimme asian niin, että teimme hääkutsujen mukaan siistin lappusen, jossa kerrottiin, että meille tärkeintä on, että jaatte ikimuistettavan päivän kanssamme. Mahdollisissa lahja-asioissa pyysimme kääntymään siskoni puoleen. Hän selitti sitten ystävällisesti, että muuta emme halua kuin rahaa, jonka käyttäisimme häämatkaa varten. Toimi. Voihan rahalahjan antaa yhdessä toisen pariskunnan tai ystäväporukan kesken. Silloin lahjansaajat eivät tiedä minkä euromäärän kukakin on lahjoittanut.

    • on jo Moccamaster

      Laitettiin ihan vaan yhteinen onnennumeromme (tilinumero) ja kirjoitettiin että mahdolliset lahjukset käytämme unelmiemme kotiin. Eipä ole nurinoita kuultu ja tuokin idea oli kopioitu eräistä häistä joissa olimme vuosia sitten ja sillon jo kolahti, helpotti kummasti lahjastressiä ja varmasti hääpari sai hankittu sitä mitä todella tarvitsi ja halusi sillä jokaisella on oma makunsa. Aina olen häälahjat antanut rahana eikä kukaan ole rutissut mitään päinvastoin. Sitäpaitsi luulen että suurin osa hääpareista toivoo rahaa vaikkei sitä uskalla rehellisesti sanoa.

      • married man

        me teimme lahjalistan ja annoimme sen kummankin vanhemmille, koska näiltä kysyttiin koko ajan 'mitä nuoripari mahtaisi tarvita'. Sanoimme myös vanhemmillemme että jos joku kysyy, niin lahjan saa antaa rahana. Meistä ainakin on hyvin mautonta ja tahditonta laittaa lahjatoiveita kutsuun. Kutsu sillon huokuu viestiä että: tervetuloa, TUO LAHJA! Monet soittivat meillekin ja kysyivät että mitä tarvitsemme ja sanoimme että lista on vanhemmilla, soittakaa niille. Lopputulos: Rahaa tuli aika paljon ja vain ja ainoastaan tavaroita mitä tarvitsimme.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      942
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      731
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      667
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      645
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      624
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      588
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe