Mitä vaatteita pakotettu laittamaan?

pakkomyssyjee

Mitä vaatteita tai kenkiä teillä on ollut lapsena/nuorena joita vanhemmat ovat pakottaneet laittamaan? Esim. joku kauluspaita juhlissa, kumpparit sateella tai sandaalit kesällä?

18

1809

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saapaspakko

      Kumppareita piti käyttää aina metsässä ja mökillä, koska voi olla käärmeitä. Myös kun liikunnassa oli suunnistusta. Menin kumpparit kassissa kouluun ja soittivat vielä opettajalle että katsoo että laitan ne jalkaan kun lähden metsään. Yhtään käärmettä en ole koskaan nähnyt.

    • pakkopullat

      Jännää kyl toi et pakko laittaa jotain, mut niihän se on et penskoi täytyy vahtii ja määrätä.

    • lissuvgg

      Se on jänskää kun joutuu pakost laittaa jotain päälle :D

      • vbnbvnvn

        Kuusket luvun lapsena kyllä ymmärsi sitten pakotuksen kun vaatteet tehtiin vielä paljon itse ja äidille tärkeää mitä tuolloin niin vielä oivaltanut lapsena.


    • Mennessäni äitini hautajaisiin, isäni puki minulle latex-asusteen. Syynä oli kuulemma se, että äiti piti kyseisestä asusta paljon, ja halusi että pidän sitä päällä hänen muistokseen. En muista mitä sinä päivänä tapahtui, sillä kun join keittiön pöydältä löytyneen lasillisen vettä, menetin tajuntani. Heräsin seuraavana aamuna sohvalta, ja en voinut kävellä hetkeen.

      Kummallisinta on se, että minulla ei ikinä äitiä ole ollut, ja latex-asu kuului Pablo-papalle. Isäni joskus huvittelee kustannuksellani, harmi kylläkin.

    • Sain aina itse päättää asusteistani.

    • pakkopakko

      Mun piti vielä kolmasluokkalaisena käyttää kotipihalla kumppareita ja kurahousuja, jos oli märkää. Siis niitä samanalaisia, mitä tarhassa oli. Niissä oli henkselit ja kumppareiden alle laitettavat lenkit ja äiti valitti, jos en laittanut niitä kunnolla. Vähänkö oli noloa. Yritin aina livahtaa äkkiä ulos, ettei olisi tarvinnut laittaa niitä.

      • Anonyymi

        Mullakin oli kumpparit ja henkselikurahousut pihaleikeissä vielä 12-13 vuotiaana. Olin kuulemma niin lapsellinen ja kova sotkemaan itseni. Kyllä hävetti kun minua nuoremmatkin pärjäsivät ihan verkkareilla ja tennareilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mullakin oli kumpparit ja henkselikurahousut pihaleikeissä vielä 12-13 vuotiaana. Olin kuulemma niin lapsellinen ja kova sotkemaan itseni. Kyllä hävetti kun minua nuoremmatkin pärjäsivät ihan verkkareilla ja tennareilla.

        Sama juttu. Tuntuu että aina oli kumpparit ja kurahousut. Joskus ne piti laittaa kouluunkin ja se kyllä hävetti. Kurahousut oli semmoiset lasten henkselihousut jotka ylettyi kainaloihin asti. Muistaisin että minulla oli aina melkein uudet kumisaappaat koska jalkani kasvoi nopeasti. Niitä oli sitten pakko käyttää koko ajan koska olivat varmaan sen verran kalliit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama juttu. Tuntuu että aina oli kumpparit ja kurahousut. Joskus ne piti laittaa kouluunkin ja se kyllä hävetti. Kurahousut oli semmoiset lasten henkselihousut jotka ylettyi kainaloihin asti. Muistaisin että minulla oli aina melkein uudet kumisaappaat koska jalkani kasvoi nopeasti. Niitä oli sitten pakko käyttää koko ajan koska olivat varmaan sen verran kalliit.

        Mulle ostettiin aina pari numeroa liian isot kumpparit. Kasvuvaraa piti olla koska olivat kuulemma niin kalliit. Samasta syystä niitä piti kans käyttää koko ajan ympäri vuoden. Tuntuu että aina oli Kontiot jalassa, niin ja kurahousutkin oli ahkerassa käytössä. Kouluun piti laittaa kumisaappaat usein varmuuden vuoksi jos rupeaa satamaan. Useimmiten ei alkanut.


    • pojupoju12

      Jouduin käyttämään sukkahousuja, koska mulla on vaa isosiskoja ja oon meidän perheen ainoa poika lapsi ainakin tällä hetkellä. Meil on jotain noloja kuvia jossa oon ne jalassa. Muutenkin mulla on vähä omii vaatteita käytän useimmite siskon vanhoi ku meillä äitillä on periaate et käytetään loppuun kaikki vaatteet eikä heitetä mitää hukkaan.

      • Pelkään ruokkivani trollia, (pahoittelen etukäteen jos näin ei ole) mutta mielestäni sukkarit sopivan kokosella pojalla on ihan söpöt. Eikä siinäkään ole mitään pahaa jos joutuu käymään ”hand down” vaatteita, kunhan hyvän maun, ja kiusaamisen raja ei ylity. Valitettavasti paikallinen ”Homofobia” taitaa olla aika jyrkkää poikien sukkahousujen suhteen.


    • Tätä pitää ihan miettii. Siis tottakai on ollu kurikset jne, mut niistä ei oo koskaan jääny sellasii pahoi fiboi. Aina oon ite ollu niin lälly, että oon vetäny kumpparit korviin mettään mennessä.

      Ehkä eniten jänskätti koulupuku, kun sellasta joutu käyttään tovin, mut siinäki enempi se tylsyys, että oli kolme samaa hametta, joista aina yksi päällä ja loput pesussa. Mut siihenki tottu ja no kaikilla muilla oli, niin ei tullu ehkä sellasta kuris fiilistä, että yksin joutuis nolosteleen. Ja siitä jäi haikee olo, jotenki näillä raukoilla rajoilla tytöt pukeutuu mun mielestä vähän ”pokamaisesti”

      Mut ehottomasti ilkeimpiä on mummien lahjaksi ostamat vaatteet. Kun on pieni kooltaan, niin alennuksesta löytyy sitten vaan ne ällö söpöt kissapaidat, jotka alkaa oleen ”vähän out.” Siinä on jouduttu käymään vähän kehityskeskustelua mummin kanssa, ja tuloksena on kai ollut vähän morkkis molemmille.

      • Ei suomessa ole koulupukuja.


      • Ei ole ei. Ja ehkä hyvä niin, kuvittele millainen tuulipuku se olisi. Tai "snow day:tä" kolme kuukautta putkeen. ;)

        Mutta jotenkin mä jäin kuitenkin kaipaamaan jotain niistä. Mut siis mitään kiusaamistahan ne ei esim. estä.


    • enoobotti

      Kutisevat villasukkahousut muistan minäkin - olin 6v poikasena isovanhempien hoidossa, kerran ne haki minua lastentarhasta talvipakkasella ja minä olin ottanut sukkahousut pois enkä olisi suostunut laittamaan niitä jalkaan - no sen taistelun hävisin 6-0.
      Alakoulua kävin muutaman vuoden ulkomailla, ja siellä totuin koulupukuun - en oikeastaan välittänyt mitä oli päällä silloin. Meidän vanhemmat raahasi meitä joka pyhä kirkkoon, joten siskot puettiin mekkoihin ja minut valkoiseen paitaan ja kravattiin ja myöhemmin myös pikkutakkiin. Ihan ok kunnes palattiin Suomeen. Kouluun sentään sain pitkälti valita omat vaatteet, mutta vanhemmat edelleen raahasi meidät kirkkoon - ja vaativat siistiä pukeutumista usein myös koko sen päivän jos oli jotain menoa sen jälkeen tai vieraita kylässä. 12-13-v .tajusin ettei kukaan muu sen ikäinen pukeudu täällä niin, ja aloin protestoida. Senkin taistelun hävisin pienin myönnytyksin, eli pikkutakkia ei tarvinnut enää laittaa. Vihdoin 14v vanhemmat sanoi ettei ole pakko enää käydä kirkossa (onneksi), sen jälkeen ei ole tarvinnut vääntää vanhempen kanssa omista vaatteista.

    • Anonyymi

      Olin 11v ja mun äiti pakotti käy tää jotain ryhmä hau pikkareita

    • Anonyymi

      Ei juuri mitään. Paitsi farkut tosi harvoin vaan jos piti olla siisti.

      Mutta muuten olen kolme vuotiaat asti päättänyt ote mitä laitoin joka johti siihen et usein päiväkodissa minulla oli vain sukkahousut ja paita

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe