Onko tuoretta tietoa ?

Unelmalomalle

Hei. Olen lähdössä mieheni kanssa Gambiaan nyt joulukuussa 2016. Majoitumme Senegambia Beach -hotellissa ja meillä on puolihoito. Haluaisimme vinkkejä, mitä tehdä ? Lomamme on vain viikon, joten on kiva suunnitella jo etukäteen reissua ? Uskaltaako kaksin käydä kävelyllä ympäristössä ? Mitä maksaa tupakka-aski, vesipullot, limut yms. ? Mitä mieltä Tjärebogin retkistä ? Ajattelimme Makasutu- pyhä metsä - ja Bush & Beach safari-retkeä, mitä mieltä ? Voiko hotellin edessä uida meressä, mennä toiselle rannallevai kannattaako pysyä uima-altaalla ? Varastatko hotellialueen apinat tavaroita, jos laskee käsistä ? Kaikki vinkit tervetulleita. Kiitos jo etukäteen.

16

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hty

      Oltiin viime vuonna mieheni kanssa ko.hotellissa.kiva hotelli,runsaat aamupalat ja hyvä illallinen.kyllä uskaltaa liikkua iltaisinkin,lähellä tosi kivoja ruoka paikkoja ja baareja.ranta hyvä vaikka siinäkin on pohja virtauksia.apinat vieraili allasalueella ja jos oli tilaisuus,penkovat jopa kasseja.mutta hätistely auttoi.

    • RUKidding

      OMG ! Uskaltaako kaksin käydä kävelyllä ympäristössä ? Olette siis varanneet loman kohteesta missä ette tiedä uskallatteko käydä kävelyllä ympäristössä ??? Huh-huh....Ei uskalla ! Parempi pysyä se viikko siellä hotellin muurien sisällä ja käydä vain parilla Tjären retkellä, palata kotiin ja elvistellä naapureille kuinka olette nyt nähneet Afrikankin, maailmanmatkaajat !

      • lähimmäisenrakkaus

        Surullista aliarvioida ja masentaa toisten matka-innostusta. Pysytään asiassa ja autetaan tiedoillamme muita ❤️


    • duidunnnvelii

      Hotelinne on optimi ensikertalaiselle Afrikassa.
      Kyllä Afrikkaan ensikertaa tullessa on täysi oikeus kyseenalaistaa turvallisuus.
      Vuosikymmeniä aikana eri puolella siellä olleena voin sanoa että suurin riski Gambiassa on
      a-hämärässä saada kanan luu kurkkuun ja tukehtua.(siis syödessä heh heh).
      b-saada hiertymä jalkaan ja infektio.
      c-saada Afrikan kuume ja alkaa viettää aikaa siellä toistuvasti, kallis maan osa .

      Pilkallinen asenne joiltain keskustelu palstan ihmisiltä loppuisi kun joutuisivat
      ei turisti Afrikkaan.
      Gambia on ok jos on itse ok , nyt se on siisti paikka entiseen ja toivon että
      keskushallinto jatkaa samalla linjalla.
      Olin viime talvella neljän viiden vuoden välin jälkeen ja mulla oli kaksi kertaa noin 25 sekunnin häirintä tilanteet joka on , ei mitään.

      Tuota , otatte virallisen oppaan maksatte hänelle 10 e päivässä ja limut , menette valmiille retkille ja nauratte jos joku pyytää jotain , nauratte päin naamaa.


      Muuten musta ja koira haistaa pelon , ei pelkoa ei puremaa ,( ne on yllättävän nopeita ) ,, ilmasto on keskitalvella maailman parhaimpia.
      Menette 300km pohjoiseen niin rannalla on kylmä iltaisin ja 300 km etelään niin illallakin on kuuma kuin vanhanpiianpöksyissä.
      La Scala on ainoa hyvä pihvi paikka enkku pomo ja tanskalais lesken vanha paikka.
      Hyvää lomaa . paras tapa auttaa heitä on lomailla siellä, älkää antako rahaa kenellekkään , ei edes lapsille.

    • tubab

      Hei
      Tulin juuri Gambiasta. Sieltä löytyy Timo puh 7606337. Puhuu hyvin suomea. Ollut Suomessa koulussa. Mukava ja luotettava kaveri. Järjestää retkiä ja toimii oppaana tarvittaessa.Website oli jotain [email protected].
      Hyvää matkaa.

      • duidunnnvelii

        Niin ja kun muistamme että palkat heillä joilla töitä on alkaa alle eurosta päivä , perus duunari ilman parempaa koulutusta , ainoastaan ahkerat kädet ja iloinen mieli , harvemmin tienaa yli 1-4 € päivä , ilman mitään sosiaali tai eläke turvaa.
        Kuutisen vuotta sitten Senegambia hotellin uima altaasta vastaava kaveri tienasi noin 70€ kuussa , allas on yksi Gambian parhaimpia ellei paras , ainakin puhtain .
        Joka päivä töitä , vastuu bakteeri näytteistä, kloorauksesta vai mitä se myrkky on , vaarallinen aine , ja perus puhtaudesta ja kaupanpäälle sietää punkero asiakkaita päivät pitkät.
        Eläkeläis punkerolta tulee vahinko kun ponnistaa portaissa niin imuletku esiin ja pökäle pois, suurin osa Senen asiakkaista on vanhempaa väkeä ja sattuuhan sitä
        meille nuoremmillekin, en kyllä heti myönnä.
        Eli ihminen joka on puhdas , puhtaat ehjät vaatteet, ystävällinen ja kielitaitoinen on
        ansioltaan tilanteessa 0,5-6 € päivä , sitä me emme ymmärrä , sillä he elävät ja kasvattavat lapsensa ja kuolevat ajoissa pois, eivät jää nuorempien taakaksi niin kuin meillä tehdään.

        Minullakin on tuttuja joilla pienin raha mitä matkoillaan tuntevat on 5 dollaria,
        ja kaikki tietää mitä siitä seuraa kun näitä örvöjä käy vuodesta toiseen samoilla liukkailla.

        -apinoista, laita vanhoihin sukkahousuihin hedelmiä , tee solmu ja uusi hedelmä ja niin edelleen,,
        heivaa jonkin tupakoivan Enkun parvekkeelle ja katsele kun apina urokset repii ja tappelee
        käteensä saamasta hedelmästä joka on sukkahousulla yhteydessä toiseen hedelmään joka on toisen uros apina kädessä.

        Miksi tupakoivan, no tupakoiva ihminen pitää usein tupakkaa samassa kädessä kuin millä avaisi oven kun menee apinoita pakoon , eli hänellä on mahdollisuus
        hitautensa ansiosta saada apinalta purema joka lisää eksotiikkaa .

        Apina urokset on persoja viinalle , itä Afrikassa sain apinan vetämään kaksi desiä
        viskiä (hyvää viskiä) kun kastoin leivän viskiin ja annoin sen apinalle.

        Olen nähnyt jäljen kun iso apina puree aikuisen miehen käden läpi , oli Ranskis tutun oma apina, ranskiksella oli ruokaa molemmissa käsissä hän antoi toisesta kädestä apinalleen herkkua ja vanha apina uros puri
        varmuuden vuoksi toista kättä voimalla että ruoka tippui.
        Mustat ovat saman laisia , tekevät mitä vaan että saavat optimi hyödyn , nopeita ovat.
        Mun sotalapsi narkkari huora ystävä sanoi että minua on pakko rakastaa kun minulla on niin musta sydän, varmaan samanlainen kohtelialaisuus kun Savolais kaveri sanoi minulle että/ sinä olisit kunnia savolainen jos olisit syntynyt savossa//

        Afrikkalaiset on hyvää väkeä kunhan ei päästä iholle tai taskuun .


      • duidunnnveliiii

        Terve, mitäköhän Timo teki kun joutui takaisin .
        -en halua olla ilkeä mutta koirat ja mustat jää yleensä lihapadan viereen jos suinkin on mahdollista.
        -olen ilkeä , mustat on kiusannut pienenä.


      • Jermulaakso

        Olen kuullut muutaman källin, jotka Timo on tehnyt, että se siitä luotettavuudesta:(on myös myöhemmin kerjännyt ihmisiä lähettämään puhelimia yms. Olen asunut Gambiassa 6 kk, joten tiedän sieltä jonkun verran asioita


    • ensikerta

      Kiinnostaisi minuakin, jos tähän ketjuun tulisi kommentteja. Matka kohteeseen on joulukuun lopulla.

    • ihmettelen1

      miksi ihmeessä aina aloittaa uutta viestiketjua asioista joista jo löytyy vaikka kuinka monta viestiketjua ?????

    • sjjsrj

      Me ollaan myös mieheni kanssa lähdössä 2.12 Gambian Kololiin :) Aika lähelle mennään teitä. Millanen Bush & Beach safari on?

      • Jännääää

        Kuvaus retken sisällöstä löytyy Tjäreborgin sivuilta, jossa esitellään Gambia ja kohteessa tehtävät retket. Maaseutua, maalaiskyliä, koulu, museo, buffet-ruokailu rannalla yms. Ja kulkuneuvona avolavakuorma-auto, varmasti jännä reissu.


    • hööhöö5

      Reissu oli valitettavasti mitäänsanomaton. Siellä kun ei todellakaan ole mitään nähtävää.

    • huuhaatataas

      Samaa mieltä, väkisin väsätty reissu, kun jotain täytyy keksiä.

    • Pekkahannes

      Hei, hotelli on kiva ja viihtyisä, kaiki toimii. Apinat varastelee, jos sinulla esim. jotain namia tms kassissa, ne on nin vikkeliä:) Ympäristö on todella turvallinen eikä mielstäni tarvitse pelätä mitään. Retkiä suosittelen ottamaan paikallisoppailta, ovat luotettavia ja hinta on edullisempi kuin matkatoimistolla. Olemme itse käyttäneet opasta nimeltä Jatto useita kertoja ja hienosti toiminut:) p. 220-9992758/6992758 ja sähköpostilla voi kysyä etukäteen [email protected]

    • Touray

      Vesilitra maksaa 30 dalasia. Limut (softdrinks) 17-30 riippuen mistä ostaa ja millaisessa pakkauksessa. Tupakat ,itse poltan niitä halpiksia, eli menthol 10 kpl 15 dls (Sir tai Empire), tavalliset tupakat, niitä on iso valikoima Malborosta paikallisiin mutta esim. Bond 50 dls iso aski. Senegambiassa on mun mielestä aika kallista syödä. Jotkut paikalliset ruokamestat tarjoaa hyvää ruokaa edullisesti. En osaa neuvoa nyt paikkaa, mutta senegambiasta serekundaan menevän tien varrelta ainakin löytyy.
      itse olen käynyt apinaparkissa, krokotiilipaikassa (mua kiinnosti se museo enemmän).
      Taxi maksaa 200-300 sene-gambia serekunda. Siellä on hillittömästi puoteja ja ostospaikkoja basaareista alkaen. Myös marketteja. Puoli päivää taxilla ajellen about 1000 dalasia tai alle,jos haluaa kierrellä vaivatta. Serekundassa on yksi baari,Bamboo, pääkadun varrella, mistä saa olutta Julbruwta, taisi olla 40 tai 50 dls. Paikallista keskikaljaa. Siinä terassilla voi ihmetellä kadun vilinää ja vilskettä. Kerjääjät voi kiusata. Lähellä on Hollywood pikaruokala, mahtava hampurilaisateria vain 125 dls, jos alkaa mieli länkkäriruokaa. Rannalla voi ratsastaa. Tunti 600 dls. Itse maksan 150 ja 10 min. selkä ei kestä enempää.
      Ottaisin jonkun luotettavan oppaan viikoksi ja maksaisin 1000dls(?) sekä jotain limut ja safkat :) Saisitte olla rauhassa muilta ja opas neuvottelle hinnat kohdilleen ja keksii ohjelmaa mieltymysten mukaan.
      Voin kysyä, onko tuttavani vapaana, jos kiinnostaa.
      Itse asun Gambiassa mutta olen nyt Suomessa joulua viettämässä :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10142
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2934
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      192
      2747
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1556
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe