hajuaistiherkkyys

hengitys

Hajusteet ottaa henkeen ,tupakan savu,auto,traktorin,mopon,varsinkin jos on yskä ja nuhatauti pakko joskus juosta nopeasti.Yli suojatien ennenkuin mopot tulevat muuten saa yskiä verta ,joko loppu lähellä maallisesta vajelluksesta verta saa yskiä koko ajan ,ei en polta ,en juo alkoholia antiooppia ei saa kun kuumetta ei ole .

3

738

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 22222222

   Onko nykyään olemassa jopa tuoksuvia joulukortteja ? Sain joulukukkakortin joka tuoksuu. Pidin korttia kauan kylmässä vintin rapussa, mutta se tuoksuu vielä viikkojen jälkeenkin.
   Hajusteallergikko ei ilahdu tuollaisesta kortista. Aika ajattelematonta nykyaikana semmoisia antaa.

  • yleistäon

   Allergia- ja Astmaliiton mukaan noin 10-40 % suomalaisista on tuoksuyliherkkiä eli monikemikaaliyliherkkiä. Suuri hajonta johtuu siitä, että sairauden vaikeusaste vaihtelee eri henkilöiden välillä. Osa saa lieviä oireita, mutta osa saa erittäin hankalia oireita, jotka vaikeuttavat asiointia esimerkiksi kaupoissa, virastoissa, pankeissa, lääkäriasemilla ja apteekeissa. Myös monet astmaatikot, keuhkoahtaumapotilaat ja migreenipotilaat saavat oireita voimakkaista tuoksuista ja kemikaaleista.
   Joka toinen meistä alkaa voida pahoin, väsyy tai saa päänsärkyä ja muita yleisiä ruumiillisia oireita ympäristömme tavallisista tuoksuista kuten tupakansavusta, tunkkaisesta sisäilmasta, lakan, maalin, kopiokoneen, pesuaineen, pakokaasun tai työtoverin parfyymin, partaveden tai hien tuoksusta. Tällaisella herkkyydellä ei ole toistaiseksi vakiintunutta termiä. Termi tuoksuherkkyys kuvaa ilmiötä ehkä parhaiten. Kyseessä ei ole allergia, vaikka herkkyys usein sekoitetaankin siihen.

   Työtehoa heikentävä tuoksu voi olla niin heikko, ettei sitä edes huomata.

   Tuoksuherkkyys on perinnöllinen ominaisuus. Se on hyödyttänyt esi-isiämme varoittamalla pilaantuneesta ruoasta, villieläimistä ja muusta epätavallisesta ja mahdollisesti vaarallisesta asiasta ja taannut siten paremmat mahdollisuudet selvitä hengissä. Herkkyyttä ei pystytä mittaamaan objektiivisin keinoin eikä siihen ei ole toistaiseksi käytettävissä kunnollista hoitokeinoa. Antihistamiinit auttavat usein ainakin jonkin verran, mutta aivan liian moni joutuu oireittensa voimakkuuden takia käpertymään kotinurkkiinsa uskaltamatta lähteä edes kauppaan. Työpaikat onnistutaan tavallisesti saamaan siedettävän tuoksuttomiksi mutta nipottajan ja häirikön maineelta ei suojaa mikään.
   http://www.hajusteyliherkkyys.com/perustietoaSairaudesta.html

   Ajattelet että henkilökohtainen hygienasi, itsevarmuutesi ja viehättävyytesi ovat kunnossa, kun tuoksut. Peset suihkussa hiuksesi ja ihosi tuoksuilla, puhdistat suusi tuoksuvilla, puhdistat ihosi ja meikkaat tuoksuvilla, lisäät tuoksuvan deodorantin, vartalovoiteen, ehkä jalkasuihkeen ja intiimisuihkeen, lisäät tuoksuvan hiusgeelin, hiuslakan ja hajuveden. Pukeudut hajusteilla pestyihin vaatteisiin ja lisäät hajustetun pikkuhousunsuojan.

   Kylpyhuoneen ja wc:n olet jo pessyt hajustetuilla, samoin saunan ja keittiössä tiskit. Todennäköisesti kaikki siivousaineesi ovat tuoksuvia. Olet ehkä sijoittanut kotiisi ilmanraikastimen.

   Menet autoosi, joka tuoksuu, tai bussiin ja työpaikalle, jossa muutkin tuoksuvat. Hengität hajusteita sisääsi koko päivän. Niitä tunkeutuu myös ihosi läpi.

   Jonain päivänä ehkä huomaat, että silmiäsi kirvelee ja ne valuvat vettä, nenä on tukossa, päätä särkee, pyörryttää, ajatukset ovat tokkuraiset, rintaa painaa ja yskittää, ääni käheytyy, väsyttää ja oksettaa. Alat epäillä että sinulla on astma. Kutiset odottamattomasti.

   Voi olla, että olet herkistynyt hajusteille.

   JATKUU
   http://www.elinahytonen.fi/2012/05/hajuste-kavala-ystava/

  • Neuvoja1

   Olet KV-myrkyille altistunut yli 17-oire osuman tasosta, jolloin olet herkistynyt niin paljon että haistat puolta enemmän eri hajuja, kuin KVht-altistumaton henkilö.

   ...........jatkuu. *KosteusVaurio-myrkyille altistuneen hoito menee näin pähkinänkuoressa:
   A. Oireilu-osumista poistuu noin puolet(=50%) kun muutat puhtaisiin tiloihin.
   ...
   >>>B. Loput oire-osumat ovat jo-tulleita vaurioita elimistössäsi, joiden korjaamiseksi tarvitaan Lactobacillus-bulgaricus Antibiootti-bakteeri lievän-mutta laaja-alaisen tulehduksen parantamiseen kahden tärkeimmän:
   1.Lactobacillus-asidophilus ja
   2.Bifidobacterium-bifidum ja/tai lactis lisäksi.<<<
   >>>Huom! Jäljelle jääneet noin 20-oiretta ovat Lääke-tieteelle PARANTUMATTOMIA(!!?) sairaus-oireita, he kun eivät halua ymmärtää että Antibiootin korvaaja on keksitty jo.
   Ei "pyörää" tarvitse uudestaan keksiä!
   ...
   C. Kun kymmenkertaistat La+Lb+Bif hyötybakteereiden saannin(=10kapselia/vrk), niin paranet myöskin 10x nopeammin!
   ...
   D. Kun kolme-kymmentäkertaistat La+Lb+Bif hyötybakteereiden saannin(=30kapselia/vrk), niin 1x30kapselin annos vastaa Antibiootti- kuuria, jonka voit turvallisesti toistaa tarvittaessa useampanakin päivänä!
   ...
   E. Olet terve vasta sitten kun:
   1. 6x2h välein toistetun pintalämmön(=kainalosta)-mittauksen keskiarvo on 36,4-36,8 C astetta, sekä
   2. Oiretesti-osumat ovat 5-osumaa, tai alle(=0.....5), sekä
   3. CRP-arvosi(=verestä) on 3, tai alle(=0....3)!
   ...
   >>>F. Käytä Oiretestin tulkinta-ohjeita käänteisenä kun parannat itseäsi-mm hajuste-yliherkkyytesi katoaa kun oireilusi laskee alle 17-osumaan!

   Huom: Älä käytä tähän hoitoon lääke-antibioottia!<<< Jatkuu.........
   *Koko testi on linkissä:
   http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/kvht-altistuneen-oiretesti/#top

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   2579
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   397
   1736
  3. Miksi vanhat äijät

   Luulee, että nuori nainen haluaisi niiden homeista munaa? Saati että joku nuori nainen pitäisi heistä muuten? Voi reppanat. Jos sulla on paljon rahaa,
   Sinkut
   153
   1665
  4. Somalisulhanen syö Sara Siepin suosiota

   Ei kelvannut Sara Sieppi enää kummankaan iltapäivälehden juhannustytöksi. muutenkin tykkäysmäärät näyttävät laskeneen ja ilmeisesti myös Saran seuraa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1338
  5. Ärsyttävimpiä ihmistyyppejä

   Itselleni yksi ärsyttävimmistä ihmistyypeistä on takertujat. Sellaiset, joille on kohtelias, ei tuomitse heitä niin kuin monet muut tuomitsee jne. Ärs
   Sinkut
   215
   1332
  6. 58
   998
  7. Kuulispas se oikea

   henkilö mun anteeksipyynnön tään. Tajuis, että tämä aloitus oli just multa, pystyis ymmärtää mua edes jollainlailla. Turhaa sanojen helinää tääkin, lu
   Tunteet
   34
   909
  8. Juhannuksen pilaaminen ruohonleikkurilla

   Vois naapuriki ajatella onko pakko juhannusaattona leikata nurmikkoa samaan aikaan kun muut naapurit köllöttelee pihalla ja pelaavat krokettia ja naut
   Kokkola
   80
   902
  9. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   53
   900
  10. Eri ikäiset parit

   Tämän ajankohtaisen lapsia ahdisteleva setä-keskustelun innoittamana aloitan vähän laajemman ikäkeskustelun. Oma kantani on, että kunhan kumpikin on
   Sinkut
   113
   864
  Aihe