Työvoimapula on totta IT-alalla

vanhattyottomat

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/suomalaisfirma-maksaa-maltaita-ruby-kehittajasta-ollaan-yritetty-ystavallisesti-6598751

... ja valitetaan että ei ole töitä?

13

176

Vastaukset

 • Vittu miten tyhmää porukkaa, rubbuhan on oikein kehitetty maks helpoksi, no rahat pois ääliöiltä. Sit kummiskin jos hakis tähän vaikka, niin ei mitään kuulu, ja pistetään haku uudelleen. Taustalla on pienet piirit jossa toisaalta halutaan imeä rahaa Eun tukien ja muiden tukien muodossa ja toisaalta luoda sankari tarinaa, jostain elliitti kakarasta siis ei enään kakara mutta yhä vahvat suoja verkot. Väitän vaan että järjestetty juttu, ei kannata hakea jos ei ole jo valmiiksi tässä huijauksessa mukana, ei ole tulossa mitään uutta tvitteriä tai facebookkia täältä. Kannattavinta on tällä hetkellä tehdä kaiken itse ja sitten kun on hieman rahaa niin muuttaa, maahan joka vielä toimii. siis tää vaan sellaiselle joka on rahasampojen ulkopuolella pröö pröö

 • Kädetöntä porukkaa firman johdossa jos eivät löydä jotain tietyn ohjelmointikielen osaajaa Suomesta. Noita tyyppejä löytyy etelästä Lappiin ja sitten valitetaan ettei Suomesta löydy tekijöitä, hah p**kan marjat!

  Firma joka ei löydä tästä maasta tuollaista devaajaa ei sitä myöskään ansaitse.

 • Siis markkinointiahan tuo on, ei siinä työntekijää haeta vaan päästään valtakunnalliseen mediaan näinkin halvalla.

  • Niinpä, ns. "jatkuva tulokseton rekrytointi".
   Firman tarkoituksena ilmoittaa säännöllisin väliajoin jostain työpaikasta ilman mitään aikomustakaan palkata ketään. Välillä pyydetään kun aika käy pitkäksi joku ns. "haastatteluun", pyydetään suosittelijoita ja pistetään vielä joku koodauskoe loppuun. Mitään ei kuitenkaan tapahdu.


 • Jos tarve todella on noin kova, voisivat vaan palkata onkun koodarin kortistosta ja laittaa hänet perehtymään rubyyn sekä mahdollisesti jollekin pikakurssille perehdytysaikana. Ei tuossa oikeasti pitkään menisi.

  Noin ennen firmoissa tehtiin ja IT-allakin työnteko muistutti ihmisarvoista työtä.

  • Ei tälläiseen ole varaa. Et sinäkään halua palkata sähkömiestä opettelemaan sähkötöitä. Haluat valmiin ammattilaisen joka tekee työn tehokkaasti ja jolle maksetaan tehdyistä työtunneista.


  • it-alaton kirjoitti:

   Ei tälläiseen ole varaa. Et sinäkään halua palkata sähkömiestä opettelemaan sähkötöitä. Haluat valmiin ammattilaisen joka tekee työn tehokkaasti ja jolle maksetaan tehdyistä työtunneista.

   Vertaus ontuu, koska sähkömiehen työ ei sisällöltään muutu niin nopeaan tahtiin etteikö valmis sähläri pääsi hommiin nopeasti. On aika kohtuutonta vaatia IT-työn olevan samanlaista kun työkalut ja tekniikat muuttuvat kiihtyvään tahtiin. Työnantaja voi sellaista toki haluta (täsmäosaajaa), mutta onko se kovinkaan realistista? Tai tietysti jos siirrytään pelkkiin pätkähommin ilman pysyviä työsuhteita.


  • IT-alan ammattilainen on koulussa ja harjoittelussa opetellut haluttujen tekniikoiden osaamisen. Sen jälkeen hänet voi palkata tekemään tuottavaa työtä.

   Jos tekniikat vaihtuvat ja osaaminen onkin vanhentunutta ei kyse enää ole it-ammattilaisesta. Samalla tavalla se sähkömieskin voi esim vammautua eikä ole enää kykenevä tekemään sähkötöitä.


  • olen ymärtänyt että ruby on lähellä javascriptiä syntaksiltaaan siinä ei muistaakseni ollut olenkaan ; lopussa vaan tapahtui riviä vaihtamalla, ja se on fulstäkki kieli ja että niin valmiiksi rakennettu että tvitterin tapaisen netti sivun saavalmiiksi yhdellä ainoalla funktion kutsulla lisäksi se on täysin ilmainen. Hyvä kieli köyhille startupaajille ja myös tutustua ohjelmointiin. SItä vaan että jos ne hakee rubin osaajia sen sijaan että vaan alkaa itse tekemään ja vielä tonnilla, niin pitää olla aivan järkyttävän tyhmää porukkaa ihme on vain se että mistä kadulta ne on sen tonnin löytäneet. Miksi niillä on rahaa kuin roskaa mutta ei ollenkaan järkeä tässä ei ole mitään järkeä, ne täytyy olla yhdessä jotenkin tivi:n kanssa ja näin hankivat luku osumia


  • it-alaton kirjoitti:

   IT-alan ammattilainen on koulussa ja harjoittelussa opetellut haluttujen tekniikoiden osaamisen. Sen jälkeen hänet voi palkata tekemään tuottavaa työtä.

   Jos tekniikat vaihtuvat ja osaaminen onkin vanhentunutta ei kyse enää ole it-ammattilaisesta. Samalla tavalla se sähkömieskin voi esim vammautua eikä ole enää kykenevä tekemään sähkötöitä.

   "Jos tekniikat vaihtuvat ja osaaminen onkin vanhentunutta ei kyse enää ole it-ammattilaisesta. Samalla tavalla se sähkömieskin voi esim vammautua eikä ole enää kykenevä tekemään sähkötöitä. "

   TÄMÄ OLI HYVÄ! Legendan aineksia!

   Kun it-alalla keskittyy liian pitkään samaan tekniikkaan, esim. laskuttaa täysillä täyttä päivää Visual Basic -sovelluksen tekemisestä ja kun se työ syystä tai toisesta aikanaan loppuu, tulee eteen tilanne, että pitäisi oppia yhdessä päivässä tai viikossa C# kielen ja dotnetin, eikä siinä onnistu, niin on VAMMAINEN, samalla tapaa kuin sähkömies, joka saa sähköiskun ja toinen puoli kehosta vammautuu.

   Jos tuosta jotain hyvää yrittää löytää, niin it-konkarilla ei sentään toinen puoli kehosta ole vammautunut vaikka vammainen onkin.


  • it-alaton kirjoitti:

   IT-alan ammattilainen on koulussa ja harjoittelussa opetellut haluttujen tekniikoiden osaamisen. Sen jälkeen hänet voi palkata tekemään tuottavaa työtä.

   Jos tekniikat vaihtuvat ja osaaminen onkin vanhentunutta ei kyse enää ole it-ammattilaisesta. Samalla tavalla se sähkömieskin voi esim vammautua eikä ole enää kykenevä tekemään sähkötöitä.

   Konsultointialalla tämä korostuu vielä entisestään kun työntekijöitä rekrytoidaan vaihtuvien asiakkaiden täsmällisiin tarpeisiin kapealla osaamisprofiililla.


 • Jos liikeidea on hyvä, se kannattaa ilman muuta toteuttaa. Jos se taas on huono, jää jäljelle vaan haikailu tuloksesta ja kummallisia vaatimuksia työntekijöiden suuntaan...

 • Ei se yksi ruby-ohjekmoijan paikka oikein riitä pelastamaan Suomen työllisyystilannetta. Eikä edes Suomen ohjelmoijien työllisyyttä. Miksi vedellään edes esiin tällaista kärpäsen paskan kokoista oljenkortta? Koko nykymaailma on perustavan laatuisesti aivan perseellään.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  99
  4045
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  79
  520
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  96
  476
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  427