Kuka tappoi pantasuden

Paavosusienpuolesta

Kuka prkltappoi pantasui Mellan Kinnula-Pihtiputaa alueella. Kinnulassa ja Pihtipputaalla on tunnetusti susien vihaajia, mutta pitipä tappoo just pantasusi. Kylillä esilletullu asia. Vähän enemmän risoo mokoma susiviha.


Paavo

136

1657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toosikipee

      Se olin minä. Koska olen oikeesti sairas tappaja. Mä nautin siitä olen tosi kipee. Mutta nyt kaduttaa. Anna anteeksi pantasusi.

    • TurpaTukkoon

      Hyvä että ampuivat . Susi on tarpeeton noin lukuisina yksilöinä . Muuallakin voisivat verottaa susikantaa ihan salaa kertomatta kenellekkään .

      • haistavittujakuolepois

        Haista vittu, saatanan nekrusilmä paskanimijä. Susi on hieno eläin ja sinä olet kasa paskaa. Loppuu tuollaisen pää puhki huoratun runkkupaskan kirjoittelu, kun sormesi katkotaan puukolla ja terskasi viilletään partaterällä halki. Puukolla mahaan ja suolet ulos.


      • käyttääntykääs
        haistavittujakuolepois kirjoitti:

        Haista vittu, saatanan nekrusilmä paskanimijä. Susi on hieno eläin ja sinä olet kasa paskaa. Loppuu tuollaisen pää puhki huoratun runkkupaskan kirjoittelu, kun sormesi katkotaan puukolla ja terskasi viilletään partaterällä halki. Puukolla mahaan ja suolet ulos.

        Hävetkää paskapäät, millaista kieltä te täällä somessa käytätte!!! Missä teidän käytöstavat ovat???


      • salakaataja
        haistavittujakuolepois kirjoitti:

        Haista vittu, saatanan nekrusilmä paskanimijä. Susi on hieno eläin ja sinä olet kasa paskaa. Loppuu tuollaisen pää puhki huoratun runkkupaskan kirjoittelu, kun sormesi katkotaan puukolla ja terskasi viilletään partaterällä halki. Puukolla mahaan ja suolet ulos.

        susia vain ammutaan,se on korpilaki,


      • Einäinkään
        käyttääntykääs kirjoitti:

        Hävetkää paskapäät, millaista kieltä te täällä somessa käytätte!!! Missä teidän käytöstavat ovat???

        Ei ne oo kuulluukkaan käytöstavoista, IKÄVÄÄ....


    • Uukki

      Mistäs Tiedätte että mella on ammuttu? Kannattaa varmaan asiasta puhua jos ei tiedä mitään.. idiootti!

    • jottaintolokkua

      Minun mielestä ihan järkevää petojen harvennusta oli panta tai ei jos tai kun niitä on liikaa tai käyttääntyvät liian tuttavallisesti.
      Se toimiston virkamies Helsingissä tai Jyväskylässä katselee vain edessään paperipinossa olevia lukuja eikä mitään tietoa missä nuo pedot seikkailee kunakin hetkenä.Järkevä susien ja karhujen keskellä asuva ihminen kyllä tietää mikä populaatio elinympäristössään on kasvanut liian suureksi.
      Se ei ole lännen vaan luonnon laki että liiat yksilöt vähenee "itsestään".

    • ikäväasia

      Minäkin seurasin useita viikkoja Mellan liikkeitä ja eräänä päivänä huomasin, ettei panta enää lähetä signaaleja. Onko Mella tapettu, vai onko panta vahingoittunut? Tiedetään että ihminen osaa olla julma eläintä kohtaan. Esimerkkinä Viitasaaren tapaus jossa ilves poltettiin elävältä. Jos itse saisin jotain vihiä salakaadosta tai muusta eläimeen kohdistuvasta laittomuudesta, olisin valmis kertomaan niistä viranomaisille ihan omalla nimelläni. Susi ei missään nimessä ole se yksilö joita on luonnossa liikaa, vaan ihminen.
      Tietääkö joku tutkitaanko tätä asiaa ja kenelle tutkinta kuuluu?

      • Ovatsamaeläinlaji

        Tutkinnassa on mitä EROA on pannattomalla ja pantasudella. Tutkimuksen mukaan EI MITÄÄN!


    • jägaren

      Ihmeellistä susien hyysäämistä. Susi on peto joka joutaa pois ihmisten ilmoilta, eikä todellakaan ole uhanalainen laji vaikka jotkut asiaa tietämättömät piipertäjät yrittävät väittää muuta! Venäjällä riittää susia tuhansittain ja ne ovat samaa populaatiota Suomen susien kanssa eikä niitä pidä päästää lisääntymään. Erämaissa toki saa olla oma kantansa ja pitääkin olla mutta nuo viherpiipertäjät ilmeisestikään eivät tiedä minkä asian kanssa ovat tekemisissä.
      Jos Suomesta tapettaisiin joka ainut susi niin parin vuoden kuluttua niitä olisi vähintään saman verran, todennäköisesti enemmänkin koska tilaa löytyville alueille vaeltaa heti uusia joka puolelta. Susi ei kaihda ihmisen kimppuun käymistä kun mennään tietyn nälkä/eläinmäärä- rajan yli, se on nähtävissä Venäjällä koko ajan.

      Se Ilveksen tappojuttu oli törkyhomma. Itse myös metsästäjänä en hyväksy sellaista ja jos saisin päättää niin se porukka ei harrastaisi metsästystä enää koskaan.
      Metsästys on ikiaikainen elinkeino/harrastus ja oikealla tavalla toteutettuna kuuluu
      kaikkien maiden kulttuuriin. Valitettavasti on tyyppejä jotka valitsevat harrastuksensa väärin tai eivät ymmärrä siitä mitään!

      • ihmiskyrpä

        Voi sinä surkea Marko Lindin oppipoika. Ikäsi kotona asunut peräkammarin runkkari. Netistä löytyy myös oikeaa tietoa ja vaikkapa tietokirjoista, joita voit lainat kirjastosta. Jos ei Kinnulan kirjastossa ole, sinua fiksummat ihmiset ovat kehittäneet maahamme kirjastojärjestelmän, jotta voit saada minkä tahansa Suomessa julkaistun kirjan mistä tahansa Suomen kirjastosta.
        p.s. Ei ole metsästysseurojen rahoittamaa


    • Ikäväasia

      Niin, mutta..jos Mella on tapettu, se ei todellakaan ole hyvää oikealla tavalla toteutettua metsästystä. Se on metsästysrikos. Ymmärrän minäkin metsästyksen HARRASTUKSENA. Mella oli pantasusi.

      • Tiedäsiitäikävästä

        Niin jos, jos on tapettu, silti on samanlainen susi, kuin pannattomatkin, ei muuta.


      • Raukkamaistametsästystä

        Raukkamaisen helppo saalis suurille metsämiehille!


      • Epuli

        Olisi erittäin hienoa jos ovat soaneet suven nurin, kinnulassa ja pihtiputtaalla vielä assuu oikeita immeisiä


    • jägaren

      Rikokseksihan voidaan määritellä mikä asia tahansa kulloinkin valtaapitävän kansan- ryhmän tahdon mukaisesti. Homouskin oli rikos ihan vähän aikaa sitten!

      Joka tapauksessa susi ei kuulu ihmisen elinpiiriin, on se sitten niin tutkimussusi kuin onkaan. Luulisi suurissa erämaissa riittävän tilaa tutkia susia eikä tulla ihmisten ilmoille leikkimään hevosenleikkiä kesyyntyykö peto ja mitä vahinkoa se saa aikaan.
      Muuttuisi ääni kellossa jos peto repisikin jonkun tutkija lapsen. Mutta eihän se ole mahdollista koska ne asuvat kaupungissa turvallisessa betonilinnoituksessa eivätkä he koskaan tule tietämään oikeasta luonnosta ja olosuhteista mitään toisinkuin maaseudulla asuvat lapset!

    • Ikäväasia

      Minä asun maaseudulla, en betonilinnoituksessa. Susia pannoitetaankin osittain sen takia, että kun niiden liikkeitä voi seurata, ainakin osalta vahinkoja vältytään. Tutkimussusi..? Jännä ilmaisu. Milloinkas susi on repinyt maaseudulla asuvan lapsen? En ole kuullutkaan?

      • ihmiskyrpä

        Ne osaa valikoida. Ne syö vain metsästäjien lapsia. Susi on niin ovela. Se teurastaa, pyörii, riehuu ja raiskaa. Vai ihminenkö se oli.


    • jägaren

      Toivottavasti et kuulekkaan.

    • useampikin

      Ainakin Äänekosken alueella pyöriessään niitä oli 7 pantasuden lauma... Eli jos tuo Mella on nyt tapettu, mihinkähän ne kuusi muuta ovat kadonneet?

      • tätäpelkäsinkin

        Joopa joo, täällä Konnevedelläkin Mella liikkui "nähdysti" vähintäänkin kuuden suden laumassa. Todellisuudessa ne olivatkin kauriita, joita nyt metsästetään oikein joukkojahdilla. Silleen ne susilaumat katoavat! Ja kyllä sitä "erämaata" riittää Kinnulassa susillekin ihan kuin täällä Konnevedelläkin. Raukkamaista mennä tappamaan pantasusi! Pitkän matkan oli Mella vaeltanut, eikä olisi välttämättä jäänyt Kinnulan nurkille lapsia vaanimaan.


    • luontojooseppi

      Susilaumoilla on tapana vaellella pitkiäkin matkoja. Jospa tehtaan haju ei miellyttänyt!

    • terve.järki.käyttöön

      Mitä pirua niillä susilla Suomen luonnossa tekee? Minulle ja varmaan monelle muullekin sopii että joka ikinen susi hävitettäisiin Suomesta. Eiväthän sudet maailmasta sukupuuttoon kuole vaikka joka ikinen yksilö maamme rajojen sisäpuolelta hävitettäisiin. Suotta ne viherpiipertäjät pitää moisista asioista sairaanloista mekkanaa.

      • Tervejärki

        Mitä pirua Suomen luonnossa tekee karhuilla ja ilveksillä. Entä ketuilla ja jäniksillä? Onkos tässä ihmisilläkään mitään virkaa? Minustapa on "sairaanloista mekkalaa" vihata susia ja varmaan monesta muustakin. Ei kovin tervettä touhua tuo susiviha.


    • susiinperehtynyt

      Susi ei häviä maailmasta eikä Suomesta koskaan vaikka valtakunnastamme hävitettäisiin kaikki sudet.
      Venäjällä riittää tuhatmäärin samaa populaatiota ja niitä vaeltaa tänne heti kun tilaa riittää!
      Ei tarvitse viherpiipertäjien olla huolissaan. Oikein toivoisi että jollekin susi-intoilijalle kävisi joku vahinko niiden petojen kanssa!

      • Tyhmääniintyhmää

        No kylläpä vaikutatkin perehtyneeltä asiaan ja muutenkin varsin sivistyneeltä! Ei tarvitse olla mikään "viherpiipertäjä" tai kaupunkilainen, ymmärtääkseen tutkimustyön merkityksen, saati tämän teon raukkamaisuuden ja alhaisuuden.


      • TyhmääTarkoitushakuista

        Minkä TEON? Ei ole muuta, kuin kuviteltu suden salakaato, vaikka sudet voivat kuolla mihintahansa muuhunkin, mm. kapiin tai vaikkapa hirven potkuun, niin kuin se Rilla susikin oli kuukahtanut hirven karvatuppu suussa. Hukkuvat ihan samoin kuin koiratkin heikoilla jäillä.


    • jänkäjoona

      Älä viitsi höpöttää! Mitä ihmeen tutkimusta susi tarvitsee, kyllä se on tunnettu elukka kautta maailman sivu. Vai halutaanko sitä tutkia kuinka paljon lapset kestävät pelkoa?
      Vai kuinka kesyksi sen pitää tulla että se käy kiinni ihmisiin ja alkaa luuhaamaan nurkissa?
      Voi perkeleen sadisti-idiootit, teidät pitäisi ulostaa jonnekin Siperian korpeen yhdeksi talveksi niin alatte tietämään mitä sudet ovat. Siinä olisi kunnon tutkimustyötä teille!

      • Tyhjättynnyritkolisee

        Juuri tällaisten kommenttien ja mielipiteiden takia oikeanlaisen, tutkimukseen perustuvan tiedon jakaminen on tärkeää. Hmmmm.... ja mitähän tekemistä tällä on sadismin kanssa??


      • perämetsistä

        Eihän se tietenkään sytytä kun asutaan turvallisesti kaupunkikerrostaloissa ja petoja nähdään vain telkkarista. Mutta maaseudulla missä petoja liikkuu nurkissa ja ihmiset ja etenkin pienet lapset joutuvat elämään pelkonsa kanssa joka voi aiheuttaa elinikäisen trauman. SE on pahimman luokan sadismia että kaiken maailman viherpiipertäjät haluavat tuollaista tapahtuvan!


      • Tilaariittää

        Onpa mennyt puurot ja vellit pahasti sekaisin. Asun maaseudun rauhassa kaukana kaupunkien hälinästä ja seurasin mielenkiinnolla netistä , missä Mella-susi milloinkin liikkui. Ja usko tai älä, sattui menemään aika läheltä! Ei aiheuttanut paniikkia, ei kauhua eikä murhanhimoa! Näytin lapsillekin, mistä susihavaintoja voi seurata! Kyllähän tämä pantasusien seuranta on kaikkien etu! Täysin järjetöntä mennä tappamaan!


      • perämetsistä

        Onpa itsekästä ajattelua! Ei kai ne lapset pelkää kun tietokoneen GPS seuranassra näytetään viivaa mistä susi on mennyt. Näytä samalla kuvia lapsille mitä jälkeä se pikkuinen kiltti susihukka saa aikaan kun se saalistaa! Eipä taida riittää kantti näyttää sitä koko totuutta!


      • Tilaariittää

        Kyllä meidän lapsille on kerrottu ihan oikeaa faktaa siitä, että susi on petoeläin, joka tappaa ikävä kyllä myös koiria, lampaita jne saaliikseen. Ja jos sattuu asumaan alueella, jossa susia liikkuu, terve pelko on paikallaan. On myös opetettu, että susi kuuluu Suomen luontoon, ja eläinkuntaan, ja myös niille riittää tilaa, etenkin täällä perämetsissä!


      • sussiunatkoon
        Tilaariittää kirjoitti:

        Onpa mennyt puurot ja vellit pahasti sekaisin. Asun maaseudun rauhassa kaukana kaupunkien hälinästä ja seurasin mielenkiinnolla netistä , missä Mella-susi milloinkin liikkui. Ja usko tai älä, sattui menemään aika läheltä! Ei aiheuttanut paniikkia, ei kauhua eikä murhanhimoa! Näytin lapsillekin, mistä susihavaintoja voi seurata! Kyllähän tämä pantasusien seuranta on kaikkien etu! Täysin järjetöntä mennä tappamaan!

        Olen kanssasi samaa mieltä. Asun myös maaseudulla harvaan asutulla alueella ja seurasin netistä Mellan liikkeitä. Ei täällä yhdessäkään perheessä panikoitu, eikä puhuttu negatiivisesti. Läheltä meni tästäkin Mella ja kun seurasin sen liikkeitä pidin varalta kissan sisällä pari yötä. Sen takiakin pannoitus on, että liikkeistä tiedetään. Toivottavasti Mella on hengissä.


      • Kuviteltuaturvallisuutta

        Mutta mitä hyödyttää sellainen TURVALLISUUS (?), kun samaan aikaan liikkuu lähes 100% susisa ilman, että kukaan voi aavistaa, missä ne milloinkin tulevat yllättämään.


      • Tyhmääniintyhmää

        No hui! Uskaltaiskohan käydä pihan perällä?


      • tapporaha.käyttöön
        Tyhmääniintyhmää kirjoitti:

        No hui! Uskaltaiskohan käydä pihan perällä?

        Ei kannata vähätellä susivaaraa. Sudet ovat hakeneet pihoista kotieläimiä ja nälkäinen peto saattaa käydä esim. lapsen kimppuun samalla tavoin varsinkin jos muuta saalista ei ole saatavilla. Kyllä näkisin että lainsäätäjin tulisi nähdä tällainen epäkohta ja säätää pikaisesti laki, jolla susikantaa kovalla kädellä verotettaisiin


    • ureajactaestt

      ihminen on ihmiselle canis lupus

    • arskaduunari

      Myös Kepu ihmisille!

    • MARJA111222

      KINNULASSA OIKEITA TURKISRIISTAN METSÄSTÄJIÄ,MIEHIÄ JOTKA KULKEVAT OMIA POLKUJAAN

    • metsäjääkäri

      Sudet joutaa pois Suomesta, eihän niillä ole tällä mitään järkevää tekemistä muuta kuin vahinkoa. Venäjällä riittää susia, pidetään sitä petoreservaattina, Suomella ei ole varaa sellaiseen!

    • ymmärtämättömätasialla

      Nyt ovat sitten ymmärtämättömät menneet tappamaan myös pantasusi Mimmin samasta pentueesta Sonkajärven seudulla. Onnittelut reilusta kaadosta kunniakkaille erämiehille!

      • Suurpedot.huolestuttaa

        Kyllä lainsäätäjien pitäisi muuttaa suurpetopolitiikkaansa siten, että metsästäjät saisivat luvan laittaa "ruudin palamaan". Minun ja luulisin et varmaan aika ison osan suomalaisten mielestä joka ikinen susi ja karhu joutais pois Suomen luonnosta tai vähintäänkin niitä pitäis verottaa kovalla kädellä. Venäjällä riittää asumattomia erämaita, jonnekka suurpedot kuuluvat jos niitä pitää joiden kuiden vaalia. Mitä hyvää esim. susi on tuonut ja tuo meille Suomalaisille? Kasvavassa/ kehittyvässä iässä pelonvaltaan joutuville lapsille saattaa tulla arvaamattomia ja koko elinikäisiä straumoja. Lehdistä olemme lukeneet, kuinka metsästäjien arvokkaita koiria/lemmikkejä joutuu susien raadeltavaksi tämän tuosta. Monin paikoin sudet ovat raadelleet karjataloutta elinkeinonaan harjoittavien kokonaisia karjoja.

        Tällä kirjoittelupalstalla monet huolestuneet kansalaiset ovat pohtineet että tähän suurpeto epäkohtaan ei lainsäätäjä taida tehdä korjausta ennen kuin jonkun silmäätekevän ja vaikutasvaltaisen, suurpeto-asiassa "täyttä ymmärrystä vailla olevan viherpiipertäjän" lapsi joutuu esim. aamulla pimeän aikaan koulumatkalla suden syötäväksi/ raadeltavaksi. SUORASTAAN HIRVITTÄÄ!!!


      • Tyhjättynnyritkolisee

        Suurpedot yksinkertaisesti vaan kuuluvat Suomen luontoon, ja niillä on tarkoituksensa. Niin on aina ollut ja pitääkin olla. Ei tarvitse olla mikään viherpiipertäjä ymmärtääkseen luonnon monimuotoisuuden tärkeyden. Susialueilla pitääkin olla tervettä pelkoa, ihan niinkuin suurkaupungeissa narkkarien ym hörhöjen takia pimeällä liikkuessa.


      • Täysitynnyrieikolise
        Tyhjättynnyritkolisee kirjoitti:

        Suurpedot yksinkertaisesti vaan kuuluvat Suomen luontoon, ja niillä on tarkoituksensa. Niin on aina ollut ja pitääkin olla. Ei tarvitse olla mikään viherpiipertäjä ymmärtääkseen luonnon monimuotoisuuden tärkeyden. Susialueilla pitääkin olla tervettä pelkoa, ihan niinkuin suurkaupungeissa narkkarien ym hörhöjen takia pimeällä liikkuessa.

        HÖPÖ, HÖPÖ JA HUOMENNA LISSÄÄ KOLISEVA TYHJÄ TYNNYRI!!!! Huomaan että tynnyrisi kuulostaapi olevan ainakin yläpäästä melko lailla tyhjä.

        Fiksulta vaikuttava tyyppi toi nimimerkillä "Suurpedot.huolestuttaa" kirjoittelija. Eduskuntaan pitäisi äänestää noin järkeviä kirjoitteleva.


      • monimuotoerämies
        Tyhjättynnyritkolisee kirjoitti:

        Suurpedot yksinkertaisesti vaan kuuluvat Suomen luontoon, ja niillä on tarkoituksensa. Niin on aina ollut ja pitääkin olla. Ei tarvitse olla mikään viherpiipertäjä ymmärtääkseen luonnon monimuotoisuuden tärkeyden. Susialueilla pitääkin olla tervettä pelkoa, ihan niinkuin suurkaupungeissa narkkarien ym hörhöjen takia pimeällä liikkuessa.

        Voihan vittu mikä ääliö! Tuollaiset kuuluisi pysyä vaan siellä peräkammarissaan ja pitää turpansa kiinni eikä puuttua sellaisiin asioihin mistä ei ymmärrä mitään ja keskittyä vaan nettipornoon ja runkkaamiseen edelleenkin!


    • Nojohanolikommentti

      Suomen perustuslain mukaan vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu Suomessa kaikille. Ei luulisi olevan vaikea ymmärtää, mitä monimuotoisuus tarkoittaa! Täysi tynnyri varmaan ainakin hölskyy kommentista päätellen!

    • jägaren

      Susi ja suurpedot ovat erämaiden asukkeja. Suomessa ei ole erämaita enää, joten eikö se ole selvää ettei pedoilla ole enää tilaa täällä niinkuin ennen. Aivan turha haikailla vanhan metsäläissuomen perään mitä elettiin 1800-luvulla. Asutus leviää ja yhteiskunta kehittyy ja teollistuu ja nykyaika valtaa alaa. Pitäisi se nyt tyhmänkin ymmärtää että ei nyky-yhteiskunnassa susien ja muidenkaan petojen anneta pyöriä nurkissa. Niiden paikka on siellä missä on tilaa ja erämaita eli itärajan takana.
      Piipertäjien ei tarvi olla huolissaan vielä pitkään aikaan sillä siellä susia riittää eivätkä ole ollenkaan uhanalainen laji. Paremminkin syrjäseudulla ihmiset alkavat olla uhanalainen laji koska sudet syövät jopa ihmisiä jos eivät osaa pitää varaansa!
      Aivan turha käyttää sitä korttia että susi ei ole käynyt ihmisen kimppuun Suomessa sataan vuoteen, Venäjällä käy joka päivä. Ja aivan sama peto, sama populaatio.

      PS. Turha se on jostain uhanalaisista eläimistä hillua, evoluutio menee eteenpäin, hävisihän se dinosauruksetkin, mammutit, sapelihammastiikerit jne. Todella säälittää tuollaiset ns. luonnosuojelijapiiperöt jotka yrittää potkia evoluutuiota vastaan ja uhraavat elämänsä täyteen typeryyteen kun elämässä olisi ainutkertaisuudessaan muutakin tekemistä. Mutta nämähän on valintakysymyksiä!

      • Tottakaijägaren

        NYT voi sanoa höpö höpö. Asutus muka leviää, pah! Maaseutu autioituu, ja ihmiset tunkee asutuskeskuksiin. Kyllä täällä riittää tilaa suurpedoillekin. Kyllä se on mukavuudenhalu, työttömyys, juurikin se yhteiskunnallinen kehitys, joka syrjäseuduilta ihmiset ajaa pois, eikä niitä sudet syö. Ei todellakaan pidä potkia evoluutiota vastaan, täyttä typeryyttä on, kun ei näe metsää puilta!


      • Politiikanmonetkasvot

        Miksi sitten juuri pääkaupunkiseudulla on niin kova työttömyys. Maaseutu on ajettu ihan turhan takia alas, pelkän kuvitelman takia, että "etelässä" niitä töitä olisi. Pelkkää huuhaata, mutta totuutta vain on niin tuskallista katsoa silmiin, koska onhan se vaikeaa myöntää poliittisia virheitään. Ihmiset eivät suinkaan ole tunkeneet taajamiin, vaan ne on poliittisilla painostuskeinoilla tungettu sinne pieniin kopperoihin (lue koirankoppeihin).
        Sama tulee toistumaan susipolitiikan kanssa. Liian myöhään herätään, mutta ihminenhän on laumaeläin, eikä toisinajattelijoita suvaita, vaikka kuinka oikeassa olisi.


    • jägaren

      Vaikka ihmiset muuttaa asutuskeskuksiin ei maaseutu autioidu. Maaseudulle tulee loma-asutusta koko ajan lisää tai ns. kakkosasuntoja, tiestoä laajennetaan, metsätaloutta lisätään. Suomeen on tulossa tällä hetkellä sellaiset sellu- ja biopolttoainetehtaat että puut ei tässä valtakunnassa riitä vaikka revitään pihapuutkin. Jostain pitää puutakin tuoda lisää.
      Jos jotain pitää suojella niin biodiversiteettiä, se on varsinainen ongelma. Tätä menoa täällä ei ole jäljellä kuin metsäaukkoa ja sen jälkeen autiomaata. Siinäpähän muuttaa sudetkin tosin takaisin itänaapuriin.
      Jos tällä hetkellä jotain eläintä pitää suojella niin metsäpeura on maailmanlaajuisestikin Suomessa asuva uhanalaisin eläin. Ihmetyttää miksi viherpiipertäjät eivät ole siitä kiinnostuneita vaikka se on uhanalaisuudessaan aivan eri mittakaavassa kuin joku susi (jota se ei ole ollenkaan). Mikä siinä suden suojelussa oikein kiinnostaa? Seuraavaksi voisi kiinnittää huomiota esim naaliin jonka suojelu sta ei kirjoitella koskaan pätkääkään!
      Yrittäkää viherpiipertävät nyt ryhdistäytyä ja alkakaa ottaa asioista selvää ja tekemään oikeita asioita! Muuten ihmiset alkavat ihmetellä missä teidän asioiden intressit oikeastaan ovatkaan!

      • Suojeltaviensuojelija

        Hyvä kirjoitus!

        Luulen tietäväni mistä tamä sudensuojeluinto johtuu!
        Sudensuojelija saa helposti palstatilaa lehdissä, ja sehän tietää julkisuutta, sitä nannaa, mitä tositeeveeohjelmatkin tarjoavat. Sudensuojelu itsessään on toisarvoinen asia. Julkisuuden tavoittelu on nykyisin ihan sairasta, joten "pelipanokseksi" kelpaa ihan mikä tahansa. Tässä tapauksessa pelipanoksena on ihmishenget, ilmeisesti hyvinkin "kutkuttava" sellainen.

        Uskallan väittää olevani oikeassa, koska kampanjoimalla vaikkapa niiden äärimmäisen uhanalaisten naalien, tai metsäpeurojen olemassaolon puolesta, ei löytyisi sitä vastaväittelijää, joten julkisuuskin jäisi siten saamatta! Ressukat eivät edes tiedä mikä on metsäpeura!


      • ettäsilleen

        "Suomi on yksi Euroopan harvimmin asutuista maista; väestötiheys on suhteellisen alhainen, noin 17 ihmistä neliökilometrillä. Väestö on jakaantunut maantieteellisesti hyvin epätasaisesti – suurin osa suomalaisista elää rannikon tuntumassa, maan etelä- ja lounaisosissa. Väestötiheys on Suomessa korkein Uudellamaalla: 172 henkilöä/km². Matalin se on Lapin maakunnassa, vain 2 henkilöä/km².[9]

        Vuonna 2012 lopussa 85 prosenttia väestöstä asui taajamissa. Taajamia oli yhteensä 745. ja niiden maapinta-ala oli yhteensä 6 574,1 neilökilometriä. Noin viisi kuudesta suomalaisesta asui siis alueella, joka on ainoastaan 2,2 prosenttia koko maan maapinta-alasta."
        Lähde: Wikipedia


    • jägaren

      On tällä joku viisaskin kirjoittelemassa!

      • sielunveljiävarmaan

        Hienoa, että kaksi viisasta tietäjää kohtasivat!!!!


    • pantasui

      Pantasusuien tappaminen on typerää. Sudet pitää nukuttaa tai ansoittaa ja viedä Helsinkiin. Esim. Kaivopuistossa on aivan liian vähän susia.

    • ajatelkaa.aivoilla

      Susi ei kuulu Suomen luontoon. Mitä hyötyä tuollaisesta vaarallisesta tuhoeläimestä on-ei mitään!

      • ei-kuulu-luontoomme

        Viherpiipertäjien vouhotusta koko suurpetopolitiikka, jolla ei ole järjen kanssa mitään tekemistä! Eikö tässä elämässä ole muuten menemistä, vaikka ei tuollaisia elämää vaikeuttavia suurpetoja puolustetakkaan. Lakimuutoksen jälkeen joka ikinen yksilö tulisi hävittää. Vennään maalla niitä susia ja karhuja riittää että metsät kuhisee... Menkööt ihailijat sinne suurpetojen sekaan olemaan ja elelemään.


      • sussiunatkoon17

        Ja mitenköhän tuo suurpeto on sinunkin elämääsi vaikeuttanut? Mene itse Venäjälle!


    • takametsienäijä

      Kunhan ensimmäinen ihmiseen kohdistunut vahinko tulee susien taholta niin muuttuu kyllä suhtautuminen petopolitiikkaan. Jos ei valtiovalta hoida asioita kuntoon niin kansa tekee sen itse.
      Näin se vaan on aina mennyt ja tulee aina menemään!

      • metsämökinmuija

        Älkää nyt viitsikö aikuiset ihmiset kitistä. Kyllä tänne susia sopii. Jos elää metsän keskellä, siellä vallitsee sen mukaiset lait. Näinkö kauas ollaan luonnosta vieraannuttu. Turha vinkua viherpiipertäjistä, ihan vaan maalaisjärjellä ajatellenkin suurpedot kuuluvat Suomen luontoon.


      • juu.tää.on.hyvä

        Uskon kyllä takametsienäijää tässä susipolitiikassa. Mikäli alkaa tulla ihmisvahinkoja ja valtiovalta ei asiaa hoida kuntoon. Niihin vaan on saattanut sitten iskeä joku mikä lieneekään rutontapainen tauti, niin että ne häviää pikkuhiljaa, joka on harmittavaa...


      • lapsellistatouhua

        Onkos se suhtautuminen koiria kohtaan muuttunut. Useammin koira on käynyt Suomessa ihmisen kimppuun kuin susi. Varokaa koiria kun liikutte pimeässä metsässä. Että osaa aikuiset miehet kitistä tyhjästä! Eikö ole parempaa tekemistä.


      • hävitetään-susi
        lapsellistatouhua kirjoitti:

        Onkos se suhtautuminen koiria kohtaan muuttunut. Useammin koira on käynyt Suomessa ihmisen kimppuun kuin susi. Varokaa koiria kun liikutte pimeässä metsässä. Että osaa aikuiset miehet kitistä tyhjästä! Eikö ole parempaa tekemistä.

        Koira on lemmikki ja harvemmin se käy ihmisten kimppuun. Voihan niissä koirissakin olla mielenvikaisia, jotka yleensä lopetetaan jos selaista ilmenee, et ne ovat vaaraksi ihmisille. Susi on vaaraksi ihmiselle ja mielestäni nekin pitäisi laittaa pois päiviltään...En ymmärrä tuollaisia lapsellisia, susia puolustavia kannanottoja alkuunkaan näillä somen palstoilla.

        Itä-Suomessa nälkäisiä susia on kymmenien yksilöiden laumoja, jotka syövät kaikki hirvet ym. tärkeät metsän eläimet sukupuuttoon ellei tehdä jotain... Repivät ja tappavat ihmisten elinkeinonaan pitäviä kotieläimiä. Tällä palstalla kirjoittelijoista harva tuntuu tietävän, miten vakavasta asiasta onkaan kyse. Nyt pitäis tehdä jotain ennen kuin homma karkaa lapasesta. Viherpiipittäjät nyt eivät tajua asian vakavuutta.

        Nälkiintyneet sudet ym. suurpedot ovat käyneet entistä rohkeimmiksi ja tulevat suoraan ihmisten pihoihin kaivelemaan roskapönttöjä ja hakemaan kotieläimiä ruoakseen. Ajan kysymys vaan on kun ne nappaisevat ihmisiä ruoakseen...tämä on tosi, josta kannattaisi olla syvästi huolissaan.

        Muistanette tämän kirjoitukseni sitten kun ikäviä, edellä kertomiani suurpetovahinkoja sattuu. Toivon, ettei niitä satu, mutta valitettavaa on, et tosiasioille ei mahda mitään. Juttelin erään Fiksun Sdp:n vaikuttajan kanssa ja hänkin oli kanssaniko.asiassa samoilla linjoilla, jyrkästi susi/suurpeto politiikkaa vastaan.


    • maaseututurvalliseksi

      Takavuosina kuulemma syöttelivät susille sianvereen kastettua superlonia ruokintapaikoilla. Ei sitten tiedä oliko urbaanilegendaa vaiko totta? Sudet ainakin vähenivät. Kai ne ajattelivat että köyhä maa, pitää mennä takaisin Venäjälle, siellä on edes ruokaa!
      Leipäjonoon eivät ainakaan hyväksy Suomessa.

    • hassisdobamilusbasgagasa

      Viherpiipittäjäthän ova poliittisesti hyvin lähellä vasureita, elikkä ne ovat siitten vihervasureita noi susien ihannoijat.

    • ugraina

      no voi sun maailmassa on paljon vaarallisia asioita jotka tappaa,villieläimet eivät ole sen listan kärjessä, sen listan kärjessä on ihan joku muu nisäkäs .

      • Vihervasurikäyhyvin

        Juuri näin!!!


      • sihtikohdallaan

        Tiedämme kaikki sen, mutta emme voi niille vaarallisimmille nisäkkäille mitään. Susille me voidaan, jos sille vaan löytyy yhteinen tahtotila. Hävitetään joka ikinen susi maastamme. Tämä onnistuu hei, kun vaan saamme päättäjät säätämään lain joka sallii suden hävittämisen.


    • MELKOINENRIESA

      EN IHANNOI SUSIA. MIUN PUOLESTA JOUTAIS HÄVITTÄÄ JOKAIKINEN PETOELÄIN SUKUPUUTTOON.
      KOHTA LÄHDEN VIEMÄÄN LAPSIA KOULUUN, KUN EIVÄT USKALTAUDU MENEMÄÄN ITSEKSEEN SUSIEN PELON VUOKSI. MELKOINEN RIESA NOISTA SUSISTA KOITUI.

    • takametsienperhe

      Ei ihmisten asia ole tänä päivänä pelätä kotonaan ja koulumatkoillaan.
      Täysiä sadisteja ovat ne ketkä ovat tämän tilanteen mahdollistaneet.
      Hyvää joulua vaan sinne kerrostalojen turvallisten muurien sisään!

      • Kaupungissakoturvassapah

        Eipä uskalla suurkaupungin lapsia päästää yksin koulumatkalle saati iltapimeään. Siellä vasta vaanivatkin todelliset pedot, ja ilman karvapeitettä!


    • takametsienukko

      On niistä Persuista joitain hyötyä. Kansanedustaja Kulmala on tehnyt aloitteen suden vapaasta metsästyksestä talvikuukausiksi. Erittäin tervetullut aloite, toivottavasti menee läpi. Saataapi olla että äänestetään jopa Persuja vielä jos tämäntyyppisiä tervehenkisiä ja reippaita esityksiä tulee lisää!

    • perherajanpinnasta

      Tätä kannatetaan! Sudet on ainaisena riesana, metsästäjät osaavat säädellä susikannan itsenäisesti. Ei siinä mitään riistavirkamiehiä Helsingistä tarvita mitkä ovat erkaantuneet kokonaan tosielämästä eivätkä tiedä asioista yhtään mitään.
      Viherpiipertäjien ei myöskään pidä puuttua tällaisiin asioihin millään muotoa koska heillä ei ole minkäänlaista kosketuspintaa syrjäseutujen ihmisten elämään.
      Päätös- ja toimintavalta sinne missä sitä osataan käyttää.

    • minäkinite

      Ei susi ole tappanut ainakaan sataan vuoteen yhtään ihmistä.
      Nauta koira ja hevonen tappaa vuodessa 15 henkilöä.
      Onko jokainen nauta koira ja hevonen hävitettävä suomesta

    • susireservatisti

      Ompas taas älytön tuo "susi-ei-ole-tappanut-ihmistä-sataan-vuoteen"-kortti!
      Varmasti on tappanut, naapurimaassa susi tappaa joka vuosi ihmisiä. Ja se susi on samaa populaatiota meidän susien kanssa - joten se siitä vanhasta höpötyksestä!
      Samanlailla käy meilläkin jos susien annetaan lisääntyä ja nälkiintyä niinkuin on käynyt naapurissa, jossa on jouduttu alkaa maksamaan tapporahaa susista. Susikanta on erittäin vaikea hallita liiallisen lisääntymisen vuoksi!
      Tätäkö viherpiipittäjät haluavat meillekin? Eivät tiedä minkä asian kanssa leikkivät!

    • turvakassu

      Se mikä on turvallista ja ei, niin siitähän voidaan loogisesti sitten alkaa jakamaan. Hirvikin tappaa ihmisiä - viimevuonna 1800 onnettomuutta, autot tappaa - n. 250 ihmistä menehtyi - pitääkö hirvet ja auto poistaa. Ihminen tappoi viime vuonna yli 100 ihmistä - pitäiskö-??????

    • susienvihaaja

      Onhan se susi niin ruma eläinkin, että mikä himo joillakuilla on sitä kohtaan-en ymmärrä! En prkl ymmärrä. Ja niinku ne mokomat kuolisivat sukupuuttoon, ellei niitä suojella. Itäisessä naapurimaassa niitä on kauheita laumoja ja Putinin porukalla on senverran järkeä susiasiassa, että siellä niistä maksetaan tapporahaa. Mei nuo viherpiipittäjät ovat vauhkona susien perään, jota emme minä ja moni muukaan ymmärrä. Mitä tähän susikeskusteluu sotkee sellaisia asioita joilla ei ole paskankaan vertaa merkitystä? Sovitaanko että keskustellaa vain susista susina ja muut asia omina juttuina.

    • wolffiman

      Olipas se hauskaa kun Kuopioon ilmestyi susi taajaman läheisyyteen.
      Perässä oli puolet Kuopion poliiseista ja puolet metsästäjistä.
      Jonkun viherpiipertäjän peppu oli olevinaan vaarassa ja siitäkös meteli nousi ja täysi liikekaannallepano. Eikös se susi kuulukkaan suomalaiseen luontoon, tottakai se käy joulumarkkinoita haistelemassa välillä. Kontakteja tulee varmasti silloin tällöin mutta se kuuluu asiaan! Antaa susien kuljeskella rauhassa, sitähän piipertäjän ovat halunneet!

      • förstöra

        Eikö niitä susia lie kohta siinämäärin, että niille ei yksistään luonto riitä vaan ne tulevat Suomalaiseen katukuvaan saalistamaan. Kaavillakin on ollut kuluneen viikon aikana 14 suden lauma. Tällainen lauma petoja puraisee jonkinverran palastakin. Viherpiipertäjät kyllä herää missä mennään kunhan nuo sudet käyvät ihmisten kimppuun.


    • syötävänhyviä

      Ennenhän tammipakkasiin tehtiin susikeitto. Ravitsevaa ruokaa, lisää kylmän kestävyyttä.

      • Tyhjättynnyritkolisee

        Hölömöt!!!!


      • käytöstavat.viherpiip

        Mikä lie viherpiipertäjien isä lienetkään Tyhjättynnyritkolisee. Ei kannata toisia Hölömöiksi nimitellä tällä deittipalstalla. Tietenkin tuollainen käytöksesi on täysin perusteltua ja ymmärrettävää, jos sivistyksen/älykkyyden osamääräsi eivät suo mahdollisuutta parempaan käytökseen.


    • poxpox

      Nythän sudenkaatoluvat ovat haussa. Eikun papereita täyttelemään ja ruuti palamaan.

      • eikaupunkilainen

        Voi kun minun lapset pelkää naapurin isoja koiria, säkäkorkeus yli 120cm. Ne räkyttää heti, kun lapset menevät ulos leikkimään. Lapset ei uskalla mennä jalkaisin kouluunkaan. En halua nähdä sitä päivää kun unohtavat ruokkia ne ja aita ei pidä. Ei muuta kuin ruuti palamaan,,,,jokaista ammuttua sutta KOHTI YKSI HÄIRIKKÖKOIRA.


      • ei.leikin.asia

        Ei kannata pelleillä susipedoilla! Kyseessä on vakava asia...sudet ovat vaaraksi kotieläimille ja ihmisillekin, mikäli niille ei löydy ruokaa! Yksi susi tarvitsee n. 3 kiloa lihaa ruoakseen jokaisena päivänä! Mieti sitä kun kyseisiä petoja on tavattu Pohjois-Savossa vajaan parinkymmenen laumoissa!


      • vapahtajakin

        Lopettakaa "hössötytys" ja tapetaan suet pois eikä haittaa vaikka siinä sivussa menis naapurin räyhäävä rakkikin....


    • Siel_omat_lakipykälät

      Ajetaan kaikki sudet Kinnulaan. Siellä sudet näyttävät häviävän luonnollisen poistuman kautta:)

      • korpilakiko.se.siellä

        Juu..se näyttäisi olevan totta, että kinnulassa on oikeita näreenkarvaisia metsien miehiä


    • wolfjägaren

      Nythän niitä sudenkaatolupia voi anoa. Hakekaa nyt niitä niin pääsee ainakin laillisesti jahtiin eikä tarvitse olla jokaisen piipertäjän silmän alla ja epäiltynä salametsästyksestä!
      Ei muuta kuin kannan harvennukseen!

      • pilkkakoivuun

        Viitasaaren ilmolahden kylällä on salakaatoepidemia jyllännyt jo parikymmentä vuotta.Ruokinnalla houkutellaan riistaa kyttäyskopille ja naatiskellaan tappamisella.Siltäkin sakilta ainakin kolmelta pitäisi aseenkantoluvat peruutta niin ihmishenkiäkin saattaisi säästyä.


    • huisentään

      Ammutaanko siellä ihmisiäkin?

    • annakareninapuokama

      Ihmeellisiä susi-pelkureita nuo metsästäjät, se että jos susi tappaa metsästäjän koiran niin se on metsästäjän oma vika, mitäs vie koiransa metsään, susi kuuluu metsään mutta koira ei.

      Minä olen vaeltanut pennusta lähtien metsissä täällä Korppiskylän eteläpuolella enkä koskaan ole nähnyt sutta ja nämä jotkut raukat pyssyjensä kanssa pelkää sutta, isot miehet.

      Kouluunkin mentiin ennen metsäpolkua pitkin eikä sutta pelätty, siitä asiasta ei edes puhuttu 50-60-70 luvuilla.

      Metsästäjille täytyisi metsästysasuihin saada merkki jossa lukee susipelkuri.

      • ei.kuulu.luontoomme

        Ymmärrän metsästäjien tunteiden kuohunnan, syystä että he ovat menettäneet perheenjäsenistöön kuuluvan lemmikkinsä metsästysharrastuksissa ko. suurpedolle.

        50-60-ja 70 luvuilla susista ei ollut haittaa, kun niitä ei ollut kuin Itä-Suomessa yksittäisiä petoja. Nyt kun viherpiipertäjät saivat aikaiseksi sen, että susia alettiin istuttaa jokapuolelle maatamme, niin syntyi nää ongelmat. Nyt nuo prkl sudet ovat jopa kaupunkien toreilla riesana. Koska tulee ihmisvahinkoja, sitä en toivo, mutta tosiasiaa on syytä pelolla odotella.


      • Oiniitänuoruusvuosia

        50-60-70-luvulla ei susia ollut edes Itä-Suomessa. Yhden tapauksen muistan 70-luvulta, kun isä kertoi nähneensä suden jäljet ja harkitsi metsästykseen lähtemistä. 5 000 mk tapporaha olisi ollut melkoinen lottopotti. Luopui yrityksestä, koska arveli suden olevan jo tavoittamattomissa. Tapporaha poistui v.1975.

        Kyseisinä vuosikymmeninä ei todellakaan tarvinnut pelätä, saatikka kouluun saatella!


    • peräkorvenkusti

      Niinhän siinä tulee käymään että vahinkoja tulee tapahtumaan ja sitten ollaan huuli pyöreänä eikä osata sanoa oikein mitään kun on jo myöhäistä. Aika hevosenleikkiä tuo susipolitiikka.
      Mutta sehän kuuluu demokratiaan että kaikenmaailman pölvästit pääsee päättämään asioista mistä eivät mitään ymmärrä!
      Onneksi kansa on sen verran viisasta että osaa hoitaa asioita ominkin päin!

      • porokorvenakseli

        Kiitos peräkorvenkustille viisaista sanoista. Niin ne sudet taitaapi hävitä luonnollisen poistuman kautta. Kinnulassa lienee käynyt niin ja varmaan muuallakin joku susirutto iskee samalla tavoin.


      • Raukkamaista

        Juu, kyllä ne suuret ja rohkeat pyssysankarit tappoivat ansiokkaasti myös toisen pantasuden Sonkajärven seudulla. Ei muuta kuin havuja hattuun!!!


      • KUHUJUNNO
        Raukkamaista kirjoitti:

        Juu, kyllä ne suuret ja rohkeat pyssysankarit tappoivat ansiokkaasti myös toisen pantasuden Sonkajärven seudulla. Ei muuta kuin havuja hattuun!!!

        EMME SURE TAPAHTUNUTTA PÄTKÄN VERTAA


    • oikeaasuojelua

      Mikä ihme noita viherpiipittäjiä oikein kiehtoo aivan sairaanloisesti noissa susissa?
      On se vaan joku vika päässä. Ei susi ole lähellekään uhanalainen laji, niitä riittää tuhansittain itärajan takana ja samaa populaatiota. Täytyy olla noiden suojelijoilla joku henkiseen sadismiin taipuvainen vamma, nauttivat ihmisten, etenkin syrjäseudun vanhusten ja lasten peloista! Mutta meitä on joka lähtöön, varsinkin tänäpäivänä kun hoitopaikat ovat tiukassa. Kaduilla kulkee jos jonkinmoista hörhöä jotka kuuluisivat tosiasiallisesti hoitopaikkoihin. Joten on toiveajattelua että tuollaiset piipertäjäsadistit saataisiin edes minkäänlaiseen avohoitoon!

      Jos tämänyt menee perille, mitä tosin epäilen, niin piipertäjille olisi haastetta oikeanlaiseen suojeluun. Todella uhanalaisia lajeja on Suomessakin. Esim. saimaan norppa. Pieni vihje - kun niitä petoja on siirtoistutettu ympäri maata, voisitte välillä roudata vaikka muutamia norppia vaikka Inarille, siellä riittää lunta pesiin ja jäätä. Sinähän kunnon kokeilua pelastaa norppakantaa ja unohtaa susihommat.
      Seuraavaksi voisitte miettiä metsäpeurakantaa, siinä toinen sukupuuttoon kuolemassa oleva laji joka kovalla työllä saatiin palautettua Suomeen ja elinvoimaisena kantana - ja nyt se syötetään niille susille! Voi mitä ääliöitä niitä onkaan!

      Tehkää piipertäjät oikeita asioita älkäääkä höpöttäkö joutavaa!

      • jöröjukkavaan

        Juuri näin. Kymmenen pistettä ja papukaijan merkki järkevistä ajatuksista. Kinnulan miehet varmaan kannattaisi sataprosenttisesti ajatuksiasi aivan kuin Mauri Pekkarista eduskuntaan.


    • takametsienukko

      Kinnulalaisethan nyt tekis Pekkarisesta vaikka presidentin.

      Ennenvanhaan presidentti valittiinkin niin että ehdokkaat pantiin pönttöön ja yksi kerrallaan nostettiin tukasta ylös. Kuka jäi viimeiseksi oli sitten presidentti.
      Tätä valitsijamiesten vaalitapaa ei vaan kerrottu kansalle.
      Pekkarisella olisi muuten hyvät mahikset tällä vaalitavalla nykyäänkin!

      • Näin.pitää.ollakkin

        Sudet tekevät niin paljoan vahinkoa Suomen luonnossa, kaikki hirvet, peurat, jänikset, ym. riistaeläimet häviää niiden ruoaksi. Sudet tekevät poikasia joka vuosi lisää, eikä tätä asiaa huomioida mitenkään suuremmin, sudenkaatolupia valtiovallan toimesta myöntämällä. Jos susia ei kohtapuoliin hävitetä raskaammalla kädellä, niin on vaarana että ne kulkeutuvat ihmisasutettuihin pihoihin ja voi vain kuvitella mitä karmeaa jälkeä siitä saattaapi seurata. Minäkin olen sitä mieltä, että tarvittaisiin lisää Kinnuloita tähän maahan. Jotennii minulla on sellainen käsitys että siellä ei liiemmin asioista huudella, vaan toimitaan niinkuin itsekukin parhaaksi näkee. Sudetkin häviää em paikkakunnalla ikään kuin luonnollisen poistuman kautta-HIENOA!!!


      • Yksikinliikaa

        Sepä onkin sivistynyt ja kadehdittava tapa toimia, "niinkuin itsekukin parhaaksi näkee"?!! Vain tarpeeksi sisäsiittoisessa yhdyskunnassa toimitaan mielestäni juuri niin. Kapea-alaista ajattelua, joka ei näe metsää puilta. Tietysti vaaditaan tietynlaista sivistystasoa, jotta mielivaltaisuus ei pääsisi ohjaamaan toimintaa.


      • Uskonettäpuolustautuu
        Yksikinliikaa kirjoitti:

        Sepä onkin sivistynyt ja kadehdittava tapa toimia, "niinkuin itsekukin parhaaksi näkee"?!! Vain tarpeeksi sisäsiittoisessa yhdyskunnassa toimitaan mielestäni juuri niin. Kapea-alaista ajattelua, joka ei näe metsää puilta. Tietysti vaaditaan tietynlaista sivistystasoa, jotta mielivaltaisuus ei pääsisi ohjaamaan toimintaa.

        Sanotaan, että hiirikin on peto nurkkaan ahdistettuna, jotan miksi ei ihminen puolustaisi myös itseään ja perhettään. Eikö se käy järkeen ja ole luonnonlaki.


    • Näin_tehkäämme

      Satuinpas bongaamaan tämän ajankohtaisen keskustelun aiheen. Susi raateli koirani metsästyksen yhteydessä kuluneen syksyn aikana...prkl sanon miä. Kysyisin et mitä pirua te kaikenmaailman viherpiipittäjät ym. asiasta ymmärtämättömät tästä susi-asiasta jankutatte tällä palstalla? Sehän on selvääkin selvempää, et susi on vaarallinen petoeläin ja se ei kuulu luontoomme. Missä mielessä vaarallinen peto, ellei joku tiedä niin jo on sivistykseen jäänyt paha aukko. Aika monet tällä palstalla kirjoitelleet näyttävät olevan perillä suden haitoista/ vaaroista... Kerätkäämme 50 tuhatta nimeä ja tehkäämme eduskuntaan lakialoite jasuden hävittämiseksi luonnostamme.

    • ajokoiramies

      Hyvä aloite! Ja mitä sivistykseen ja sisäsiittoisuuteen tulee niin paskaakos siitä mitä muut ajattelee mitä ihmiset tekee omaisuutensa suojelemiseksi jos valtiovalta ei siihen pysty! Joka tapauksessa taitaa ne susien suojelijat olla enemmänkin sukurutsan aikaansaamia betonilähiötyyppejä jotka ovat erkaantuneet luonnosta ja syövätkin jotain mäkkärin hampparinpaskaa ja ryyppäävät alahyllyn punkkuja ja batterykuraa joka tuhoaa lopunkin ajattelukyvyn!

    • KuhaSiikamies

      Jämäkkää tekstiä "metsästäjiltä". Ajokoiramies ei taida uskaltaa lukea tilastoja. Hänen harrastuksnsa vuoksi hukkuu useita ajokoiria joka syksy heikkoihin jäihin. Ja hänen harrastuksensa vuoksi susikeskustelu on sellaista kun on. Ajokoiramies juo ylähyllyjen viintä ja syö pelkkää jänispaistia. Sekin tiedetään todistettavasti (oikeuksien pöytäkirjat) että moni ajokoiramies on myös pystykorvamies jonka pakastimissa on usein salaa kaadetun hirven lihaa. Hankkisit sellaista omaisuutta, jonka suojelemiseksi et tarvitse tehdä rikoksia, ja meuhkata kuin lastentarhaikäinen nulikka, kun kalikka kalahtaa.

      • asiat.arvojärjestykseen

        Sanoisin sinulle KuhaSiikamies, että syö särkeä, niin saat järkeä edes hivenen kirjoituksiisi. Tänä aamuna juttelin erään Kaavilaisen henkilön kanssa susiasiasta. Hän kertoi että Kaavilla on otettu sudet siinämäärin vakavasti, että osalle lapsista kunta järjestää taksikyydityksen kouluun. Lapset eivät uskalla harrastaa liikuntaa, eivätkä ulkoiluttaa lemmikejään ilman vanhempien mukanaoloa. Sudet ovat käyneet hakemassa kotipihoista koiria. Kuinka tuotantoeläimiä laidunnetaan ensikesänä? Kuka korvaa vahingot? Moni saattaa ajatella että kyllä valtio korvaa, mutta korvaako raha ishishenkiä ja rakkaita lemmikkejä-ei järjellisesti ajateltuna. Eikö tämä ole melkoinen riesa mokomistakin paskahännistä. En ihmettele yhtään, vaikka joillakin metsästäjillä pinna palaa ja purkaa kovin sanoin pahaa oloaan näillä sivuilla. Ompahan edes joku kanava johon saa tunteitaan purkaa.


    • Petoeläimiäkaikkialla

      Näinhän se on, että asuinpaikan mukaan pitää huomioida ympäristön mukanaan tuomat haasteet. Kaupungeissa kuskataan lapsia kouluun ja harrastuksiin ihan muiden vaarojen takia. Niissä liikkuu ihan toiset pedot. Homo homini lupus!!

      • Sudetontodellinenuhka

        Vaikka kaupungeissa olisi mitä vaaroja tahansa, niin ei niitä voi pitää verukkeena vaatia ihmishenkien menetyksiä myös muualle. Itseasiassa on jo merkkejä, että saatte sinne kaupunkeihinne myös sudet vaaraksenne, joten sitä saatte, mitä tilasitte. Voi tulla muutaman vuoden kuluttua ikävä niitä entisiä turvallisia kaupunkiasumisvuosia. Mutta niinhän makaa, kuin petaa!!!


    • logiikkakohdallaan

      Voi vittu, senkö takia vielä susien pitää juoksennella vapaana nurkissa kun namusedätkin saa juoksennella? Aika idiootti joka tuollaisia kirjoittelee!

      • Idioottimuidenjoukossa

        Ymmärsit kutakuinkin oikein! Tosin namusedät ovat vain pieni ryhmä muiden ihmispetojen joukossa.


      • Puhumme-eriasioista

        Eihän niitä voi rinnastaa susiin, koska ovat rikoksistaan vastuussa, eivät siis lainsuojattomia. Miltä esim. kuulostaisi, jos namusedät saisivat "mellastaa" kotonasi jopa hamaantappiin asti, kunhan se ei toistuisi alle kahden viikon välein? Jos kolme kertaa viikon välein, niin sitten vasta olisi oikeus "karkoittaa", tai muutoin poistaa se namusetä "puuhistaan"?


    • perämetsienmies

      Se on vaan niin että ihmistaposta joutuu linnaan, sudentaposta selviäää sakoilla.

      • järkiajattelija

        Sellaisten paskahäntä-petojen hävittämisestä pitäisi valtion alkaa makselemaan tapporahaa. Niin paljon kun susi tekee vahinkoa, niin sen hävittäminen ei saisi olla rangaistava teko.


    • huntterimies

      Susi tulee kyllä jossain vaiheessa vapaaseen metsästykseen. Merkit alkavat olla jo ilmassa sellaisia. Vai odotetaanko niitä tosivahinkoja sitä ennen, enpä usko!

      • Järkihoi

        Toivottavasti järki voittaa ja päättäjät alkavat ymmärtää että susi ei kuulu Suomen luontoon


      • Mätääonrutkasti

        Mitkä merkit? Pikemminkin viimeinenkin järki alkaa kaikota. Kansanedustajillakin ihan pallo hukassa, kun eivät edes tiedä susien "todellista" määrää. Ovat niin hoopoja, etteivät ymmärrä, että sudet tekevät PENTUJA, ja ne kuuluisi lisätä siihen ed. vuoden kanta-arvioon. Jatkuvasti saa lukea Suomessa olevan arviolta 200-235 sutta, mikä arvio on tehty ennen ed. lisääntymiskautta. Eipä sitten yllätä, kun Luke:n arviossa v.2006 on susia huomattavasti enemmän.


    • rfgcyedee

      ihminen se on joka ei kuulu suomen luontoon!

      Milloinkahan muuten itse nimimerkki "Järkihoi" olet itse edes luonnossa käynyt? Pelkäät susia, tuskin olet edes suden jälkiä livenä luonnossa nähnyt, ihmettelen suuresti näitä susipelkureita, enemmän, paljon enemmän tappaa tällaiset vastuuttomat ihmiset liikenteessä. Susi ei ole tappanut kuin yhden ihmisen noin 200 vuoteen, se että susi tappaa koiria ja muita kotieläimiä mutta kuinkas ihminen, se rääkkää kotieläimiä, tappaa, pahoinpitelee jne.

      Missä on susipelkureiden järki, teille se pitää sanoa että järki hoi!

      • järkihoi

        Kuules nimimerkillä "rfgcyedee" kirjoittanut, mikä lienetkään yksinkertainen viherpiipittäjä! Itse olen "järkihoi" nimimerkillä kirjoittelija. Olin eilen viimeksi koko valoisan ajan päivästä luonnossa ja tänäänkin menen taas käymään luonnossa. Itse en susia pelkää, minussa kun ei ole mitään menetettävääkään, eikä kukaan jäisi perääni ruikuttamaan. Pelkoni kohdistuu ennenkaikkea lapsiin, mutta myös lemikkeihin ja kotieläimiin. Eivät nälkäiset sudet ole aikaisemmin kaupunkien toreilla ja asutusten pihoissa kierrelleetkään. Osa nykyajan susista saattaa olla koirien risteytyksiä, joka lisää ko. petojen vaaraa käydä myös ihmisten kimppuun.

        Toivottavasti ymmärrät nyt mistä on kyse, kun selitin selvällä Suomen kielellä?


    • susitutkija

      Ei ole Suomessa vielä, korostan vielä, tapahtunut ihmisvahinkoja. Niitä susia on tätä taustaa vasten helppo suojella. Mutta missä menee se raja kuinka suureksi susikanta voidaan päästää, se on tehokas lisääntyjä ja ei mene kauan kun todellisia vahinkoja alkaa tapahtumaan ja tilanne on pois hallinnasta. Siksi siihen pitää puuttua ajoissa.
      Turha mihinkään liikenteeseen tai elinkeinopoliittiseen asiaan on koplata näitä koska niillä ei ole mitään tekemistä keskenään.
      Venäjällä susikanta on päässyt käsistä. Siellä monessa paikassa ei ole mitään asiaa ilman asetta lähteä metsään jos ei halua tulla syödyksi. Tosiasia mitä nämä betonilähiöpiipertäjät eivät millään tahdo ymmärtää. Ja samaa populaatioon kuuluvia susia eli tämä voi toteutua Suomessakin milloin tahansa jos ei pidetä varaamme!
      Susi ei jää nälkäkuolemaa odottamaan kun kanta on suuri ja laumoissa on kymmenittäin eläimiä. Ne syövät kaiken elävän minkä saavat kiinni.
      Asiaan voi käydä tutustumassa Venäjän korpikylissä!

      • entiijäniinkysyn

        Kysyisin susitutkijalta liittyykö nämä reviiriasiat susiin samalla tavalla kuin joihinkin muihin eläimiin ettei omalle reviirille päästejä muita saman alan yksilöitä??
        Jos näin on niin kannan kasvaessa uusille reviireillekö ei ole muita kasvupaikkoja kuin kaupungit??


    • susitutkija

      Niinkö luulet että sudet tuolla tyhjissä metsissä pysyy kun kaikki syötävä on jo syöty.
      Kyllä ne on odottamassa aamulla sinunkin ovella kuola suussa pistääkseen pullukat lapsesi suihinsa. Eikä tämä ole mistään Puhahilkkasadusta vaan täyttä totta hyvinkin monille ihmisille!

    • Kaikkea.ei.voi.ymmärtää

      Eihän sudet maailmasta sukupuuttoon kuole, vaikka ne hävitettäisiin Suomesta viimeiseen yksilöön saakka. Venäjällä niitä susia riittää koko muun maailman kiintiön verran. Menkää sinne ihannoimaan susien tekemiä vahinkoja, niin jospa se mieli muuttuisi. En ymmärrä miksi meille tänne pieneen Suomeen pitää paikki paska istutamalla kerätä ja rauhoittaa. Eikö meillä olisi menemistä ja riesankappaleita muutoinkin ihan tarpeeksi. Hyvä se on kaupunkien betonipunkkereissa asustelevien olla kuinka tahansa susimyönteisiä. Onneksi ne leviävät sinnekin kohtapuoliin ruokailemaan. Kuopion toriltahan niitä on jouduttu poistamaan virkavallan toimesta.

    • suut.supussako

      Kyllä homma hoituisi kun Kinnulan miesten kaltaisille metsästäjille annettaisiin valtuudet katsella susia kiikariensa ristikoiden läpi:) Minulla on vaan sellainen käsitys, että siellä maaperällä asioista ei liioin huudella vaan toimitaan...toivottavasti käsitykseni on oikea, heh....

    • syrjäseutulainen

      Ei mitenkään hoituisi vaan hoituu - ja joka puolella Suomea. Niinkuin moni muukin asia
      missä tarvitaan omatoimisuutta!

    • miettikääsvähä

      Sudet on ollut viisasta tappaa. Kehä kolmosen sisällä susia suojellaan, koska siellä ei ole susia. Se on aika ohutta tajuntaa ja älyä.

      • vtunripulinaama

        Mieti ennemmin miten paskannat itsesi hengiltä.


    • sunta-pasi

      Sunta pasi oli asialla

    • nuijasota

      Sudet kaikki monttuun! Joku valopää taas illalla puhui, taisi olla A-studiossa susien geneettisestä pohjasta miten se on suomessa pieni! Paskamaista kansan hämäämistä. Siinä on geneettistä pohjaa kun Venäjällä on tuhansittain susia jotka ovat samaa porukkaa. Mutta oikein hyvä että valehtelee, kansa tietää sen ja tekee omat päätöksensä!

      • nuijastapäähäsi

        Haista vittu, persesilmäinen kääkkä.


    • sepesusihukka

      Viimeisten tutkimusten mukaan Venäjän länsipuolisessa osassa siis Suomen rajan takana elää 40000 sutta. Ja viimeksi Karjalassa v.2008 susi tappoi ihmisen.
      Käyvät nälkiintyneinä ihmisten kimppuun sanoo sikäläinen susitutkija joka asuu muuten nykyään Lieksassa!

    • rauhallistamaaseutua

      Olipas hyvä että ampuivat Perniössä sen johtosuden ettei se päässyt lisäämään laumaansa. Ne loputkin häviää nyt sitten omille teilleen. Ei sudet etelän asutuksiin kuulu!

    • siat.lahdataan

      Susivihaajat ovat persesikoja. Puukolla niitä hakataan mahaan ja runkataan naamalle kun vuotavat kuiviin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1545
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1233
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      977
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      900
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      67
      819
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      42
      797
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe