Kreetalle syyskuussa

Ilu67

Olemme miettineet ja vähän tutkineetkin Kreetan matkoja ensi syyskuulle. Suositelkaa hyvää kohdetta ja hotellia sieltä. Onko syyskuun alussa hyvä ajankohta matkustaa Kreetalle? Meille, kaksi aikuista, riittää aurinko, lämmin sää, hyvä hotelli hyvällä altaalla, illalla hyviä ruokapaikkoja lähistöltä jne. Löytyykö tommoisia?

21

1720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kreetanvalinnat

      Juuri tuollaisia paikkoja Kreeta on täynnä, joten suosittelu on sikäli hankalaa. Itse kokeilisin esimerkiksi saaren eteläosan kohteita, jotka eivät ole niinkään lapsiperheiden suosiossa. Niiden rannat ovat ihania, ruoka taatusti maukasta ja nähtävyyksiäkin on jonkin verran niitä kaipaaville. Koko Kreeta on luonnollisesti tutkittavissa joko vuokra-autolla tai sitten bussilla. Voit lukea Kreetan eri lomakohteista ja niiden tarjonnast itse kreikkaan.netin Kreeta-osiosta, jonka pääsivu on tääällä: http://kreikkaan.net/matkakohteet/kreeta

      • ISSO

        Kiitos vastauksestasi. Olemme ajatelleet Plataniasta. Onko hyvä lomakohde? Mikä hotelli siellä on hyvä? Onko syyskuun alku hyvä ajankohta Kreetalomalle?


      • rantapalmu

    • platassakaikkilähellä

      Syyskuu erittäin hyvä ja lämmin. Kreikkalaisia tulee turisteiksi ja kaikki toimii hyvin. Merivesi mukavan lämmintä.
      Platanias helppo ja yllättävän rauhallinen, poislukien platanias aukion alue.


      Ruokailuvinkkinä, mene hotelliin missä all inklusive, eli ostat kerta illalisen. Hummeri, rapupaikkoihin varsinkin, säästät paljon vs normi ravintola hinnat. Muistaakseni 20-39 euroa per henkilö kun ravintoloissa pyydettiin 60-100 ekua. Lisäksi juomat kuuluu mukaan.
      Rohkeesti kysymään ,samoin aamupaloja kannattaa hakea eri hotelleista ei ala tympiin, saman syöminen.
      Sinne yläkylään en menisi syömään ja varsinkin huipulle, aika nihkeetä palvelu ja ruuan laatu ei hääppöinen. Hinnat huipulla,korkeat...
      Sieltäkin kuulema löytyy hyviä ravintoloita, meille ei tullut vastaan,ensimmäistäkään.

    • lovecrete

      Syyskuu on loistava ajankohta lähteä Kreetalle, ei ole enää niin paahtavan kuumaa. Plataniasta en jaksa suositella, mieluummin sitten vaikka Agia Marina jos "elämää" kaipaa. Paremmat ravintolavaihtoehdot kuin Plataniaksessa. Sen sijaan suosittelen lämpimästi Agii Apostolin/Kato Daratson aluetta, rauhallista, ihanat rannat mutta kaikki vilinä silti lyhyen matkan päässä.

      • pieniäerojaplattahyvä

        Nämä kaikkihan sijaitsee 5 kilometrin säteellä eli aika helppoa vierailla missä tahansa noista paikoista. Tukikohta platasta, paremmat allasalueet ja bussilla pääsee edes takaisin huokeaan hintaan. AA ja KD liiankin rauhallisia syyskuussa jo. Altaita löytyy mutta hinnat kovat. Tuulesta niin väliä, meri kuitenkaan ei ole rauhallinen missään hanian alueella. Sitten jos meri tärkein, menkää samokselle. On puhdasta,kirkasta vettä ja rantoja. Loppuu vaan matkat syyskuun alusta jos ei sitten mene ruotsin kautta.


    • Miksieihania

      Joku tuossa edellä kertoi, että ei voi suositella Platanista, mielummin vaikka Agia Marinaa. Tosiasiassa nuo molemmat ovat saman kadun varrressa olevia pikku kyliä. En ymmärrä, miksi viereinen kylä olisi toistaan parempi. Meri on lähellä molemmissa. Jos menopaikkoja halajaa, voisi Hanian kaupunki olla kohde numero yksi. Plataniaksen suunnasta toki kulkevat bussit tiuhaan Hanian suuntaan, joten tarvittaessa myös niillä pääsee kaupunkiin.

    • lovecrete

      On juu saman kadun varressa kaikki kylät, mutta AM on paremmat valikoimat mm.ravintoloissa. Jos ei esim halua joka ilta käyttää taksia/bussia tai kykene kävelemään kylästä toiseen, kuten allekirjoittanut.
      Tokihan se on ihan siitä kiinni mitä etsii. Itse haluan juurikin sitä rauhaa, joten AA on ihanteellinen. Lisäks ne rannat on aivan ihania, etenkin Iguana beach, kovallakaan tuulella ei ole aaltoja poukamien ansiosta, kuten noissa muissa "suoran pätkän" rannoilla ;)

    • Kalinihta

      Platanias ja agia marina vieri vieressä jos syyskuussa tuulee niin sama joka paikassa. Välillä tietty tulee rauhallisenpia hetkiä ja ei lippuja. Agiasta löydettiin pari hyvää ravintolaa,pari mahtavaa ruokapaikkaa siis.
      Platassa rannan puolelta saa uima-allaspaikkoja, suht edullisesti ja paikat todella lähekkäin.
      Ensivuonna mennään agian taakse/ylhälle
      Upea paikka ja en ymmärrä haukkumista, turistirysäksi. Samaa ne kaikki kreikan saarilla, toiset pienenpiä mutta ,kannattaa mennä. Hania aika sekainen ja olet kuin tampereella, iso sirkus loman kannalta. Käydä voi shoppailemassa,useinkin,en sieltä pakokaasuisesta mitään hotlaa haluaisi.

      • Ilu67

        Kiitos tosi paljon vastauksista ja mielipiteistä. Olemme tosiaan menossa ekaa kertaa Kreetalle. Olemme useasti olleet Gran Canarialla.
        Onko Plataniaksella hyvä valikoima ravintoloita ja kauppoja, vai onko siellä vain muutama hassu siellä sun täällä? Mites tanssipaikat, löytyykö niitä?


    • kivennäisvedetlidlistä

      Inka löytyy ja lidl ja muitakin. Kauppoja kalliista halpaan...siinä platanias aukion kohdilla ,todella kalliita vaate,nahkaliikkeitä. Samoin aukiolta löytyy tanssipaikkoja ja karmee älämölö..yökerhojakin näkyi tai mitä lie discoja. Löytyy kaikkea,rauhallisesta oleilusta,kunnon meininkiin..pesula ihan best jos pidenpään. Hyviä sport baareja-ruokamestoja,leipomoita jne. Pieni,isopaikka-kaikkia löytyy.

    • pipetipe

      Me ollaan käyty 4-5 kertaa Kreetalla , eri paikoissa asustaneet viimeksi Agii Apostolilla josta bussilla 10min matka, kävellen 1/2 h satamaan. Platanias on ihan ok paikka kokemusta on.Kreetalla on siitä mukavaa että bussit kulkee ja on edullista. Ruokapaikkoja on pilvin pimein, mutta erojakin on. Kaikkein kalleinta on satamassa, meidän kokemus on että jos syö esim. pikkukylissä ruoka on jopa parempaa ja edullisempaa. No, matkalla kun :).
      Joka tapauksessa, hyvää matkaa ja suostuisia ilmoja.

    • Ilu67

      Hyviä kommentteja on tullut, kiitos.
      Todennäköisesti päädymme Plataniakseen. Milloin viimeistään kannattaa matka varata? Onko jo kiire? Lähtömme on 2.9.2017. Mikä matkatoimisto on luotettava ja hyvä? Entä mikä hotelli olisi kahdelle , altaalla löhöävälle pariskunnalle suosituksenne?Illalla haluamme käydä ulkona syömässä ja juomassa hyvin.

    • hakukoneetlaulaanvaan

      Nyt hyvä aika varata, itse katsoisin ensin 2.9 lennon ja sitten bookingin kautta hotelli.
      Paras ja edullisin tapa matkustaa. On valinnan varaa, valmismatkat sidottuja tiettyihin kohteisiin. Mihin luulet tarvitsevasi matkatoimistoa? Et lentoihin, et hanian kentältä kohteeseen, et retkiia(saa paikan päällä huokeammin) Rohkeutta rakentaa omatoimimatka.

      • Juupajuujoo

        Noh,kuin paljon edullisemmin? Voin sanoa,että moni laskee aika huonolla matikkapäällä todellisia kuluja unohdellen.


    • voilaskeapaljonsäästimme

      Noh viime syksynä 3 viikkoa platanias, lennot 2 henkeä 570 e ja matkalaukut 2o/henkilö Suoralento...hotelli 21 vuorokautta 640 euroa. Todella siistihotla,uima.allas ja meren äärellä. Toki tohon kuljetus lentokentältä, otettiin taksi, 50 e. ja takas bussi, 32 euroa,2 henk. 1292 koko matka,,,,vastaava halvin,samalla alueella ja huonoin matkatoimiston kautta 2200, aika elokuun loppu-syyskuu.

      Vaatii aikaa seurata hintoja ja ottaa yhteyden suoraan hotlaan,booking hyvä ja helppo.

      • voilaskeapaljonsäästimme

        Olisimme "säästäneet enemmänki jos lennot,1 pysähdys ja 3 tunnin odottelu...Anna maria hotelli platanias, hyvä pieni hotelli ja aivan keskellä kaikkea. Sängyt todella hyvät mikä nyt ei yleistä ole,kreikassa...


      • noutarkka

        Hotellihuone vai apartmentos? Säästö on niukka. Lomalle mennään rahalla ja lomaileen ei nuukaileen. Lähtökohtaisesti halpuutus jatkuu lomailunajan se stressaa ni perusteellisesti.


      • voilaskeapaljonsäästimme

        Hotelli, käy katsomassa,Anna maria platanias. Säästöä tuli ja saatiin sellainen hotla mikä haluttiin. Joka päivä syödään kunnolla ja ei olla massa hotlissa. Jos 3-4 viikkooa lomaillaan, miksi maksan ylihintaa matkatoimistojen "turisti" hotliin?
        Ei tosiaan nuukailla mutta tyhmä ei tarvitse olla jos omalla vaivalla tekee ,omatoimimatkan...


      • hopsikkjaa

        joopajoo.


      • voilaskeapaljonsäästimme

        Ahaa, blue dome 4200,samalta ajalta, ei mitään lisäarvoa. Mikä F joopajoo. Menetkö messutarjouksilla vai äkkilähdöillä? Sijainti,sijainti ja pehmeät vuoteet,siitä loma rakentuu. Kerrohan omamatkasi ja hinnat....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe