Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mike Pohjola "Turun palo" kirja?

kertokaaaaaa

Osaisko joku sanoa minkä tyylinen tarina tämä on? Kannattaako hommata joululahjaksi vanhemmalle, historiallisista kertomuksista tykkäävälle henkilölle?

26

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VasKult

      En ole lukenut kirjaa. Vasemmistolaisessa Kulttuurivihko-lehdissä on ollut joitakin juttuja kirjailijasta.

    • eiehkäsilti

      Jostain huomasin, että siinä olisi jotain homosuhteita ritareilla. En tiedä onko tämä sitten paras lahja Kaari Utriota lukevalle vanhemmalle naiselle jos tää on jotain vasemmistorokkarin mielikuvitusta eikä niinkään historiallista tarinaa :D

      • vaieikuitenkaan

        Ai jostain huomasit? Niinpä niin.


    • äläosta

      Lainasin kirjastosta, mutta jätin lukemisen kesken. Pohjola haukkasi tällä kertaa liian suuren palan. Näytelmiä on helppo rustata ja pelejä, mutta historiallisen romaanin kirjoittaminen onkin on oma taiteen lajinsa.

    • Aapeli_Kontkanen

      Hirveän hyvä kirja oli ja tosi jännä!

    • liliandersson

      Joutavaa hölpötystä. Hieno kirja jos sellaisesta tykkää.

    • Vihermistö

      En ole lukenut, mutta Pohjola on sellainen kokoperheen pullamössövassari, että todennäköisesti kirja itsesään on aika turha.

    • Coitus-punctum

      Voi näitä kommentteja. Vai on "näytelmiä helppo rustata ja pelejä". No tehkää itse perässä, kun se on niin tosi helppoa. Ja kokeilkaa saman tien sitä historiallisen romaanin kirjoitusta, homoritareilla tai ilman, oma valinta. Siinä ei ole vasemmistolla tai rokkaamisella mitään tekemistä. Taustatutkimus on tässäkin kirjassa se kaiken alku ja juuri, ja Pohjola on tehnyt sen hyvin. Kannattaa vaikka lukea se kirja kannesta kanteen ennen kuin lähtee kritisoimaan.

      • anttivassari

        vasemmistolaisen (tai vasemmistolaisena esiintyvän) kelvottomallekin kirjalle löytyy kehujia samanhenkisistä.


    • Vihermistö

      Tarkennuksena ehkä vielä edelliseen - en osaa odottaa tekstistä mitään maailmaa järistyttävää aikaisempaan tuotantoon perustuen, mutta ei varmasti mitään mikä loukkaisi ketään. Sellaista Twilight tai Harry Poter tason mukavuutta.

    • Estetiikkaministeriö

      Nythän on niin, että "kirjailija" Pohjolaa on lähipiirissäänkin luonnehdittu lähinnä termeillä "raivoisa mielipuoli", "jumalaton yhteiskuntamme moraalin myrkyttäjä", "verihuuruinen peto" ja "gyrovaagi", joten on päivänselvää, ettei kenenkään kunnollisen ihmisen tule hankkia, saati lukea moista rappiotekstiä, jonka ainoa tarkoitus on viihdyttää ja kiihdyttää muita yhtä surkuteltavassa tilassa rypeviä mierolaisia ja degeneraatteja.
      Moinen lukemisto on omiaan vavisuttamaan yhteiskuntarauhaa ja sisältää väistämättä jo tyylilajinsa vuoksi lähinnä irvokkainta pornografiaa, joten sen tieteellisessä mielessäkin suoritettu tarkastelu on mahdollista vain hillityimmälle sivistyneistölle (Siis yläsäätyisille miehille. Naisille ja muille heikkohermoisille teosta ei tule edes esitellä.) ja näillekin vain niin vähäisessä määrin kuin on mahdollista. Sanalla sanoen kammottava teos, jonka koko painos tulisi viipymättä tuhota ja niin tekijä, kustantaja kuin levittäjätkin sulkea kuritushuoneeseen taikka mielisairaalaan.

    • Näh

      Eikö tämä Pohjola ole kirjoittanut suomen versiota the officesta? Itse en ollenkaan pitänyt siitä amerikkalaisesta versiosta, näyttelijät olivat ärsyttäviä.

    • Kylläkannattaa

      Hyvä kirja, saanut loistavia arvosteluja, uudistaa genreä. Huolella tehy ja mietitty. Hauska ja villikn vielä. SUosittelen.

    • valumies

      Minun mielestäni rooli pelit pitää kieltää ja tämä kirjailija vain houkuttelee lapsia tuohon turmiolliseen ajan viettoon. Minun lapseni 16v alkoi pelaamaan ja kutsuu nyt Tuomiokirkkoa Barad-dûriksi! Mikä sekin lienee!

    • Petri_L

      Mä olen lukenut noin kaksi kolmasosaa kirjasta ja olen pitänyt sitä todella viihdyttävänä tapauksena jossa kohtaavat historia, fiktio ja huumori hykerryttävällä tavalla. Homohommelit eivät ole häirinneet missään määrin eikä niitä ole edes liiemmin ollut. Tämmöisessä aihepiirissä käsitellään seksuaalisia vähemmistöjä melko harvoin, joten voi olla että tuo pompsahtaa silmille siitä johtuen jotenkin erityisen voimakkaasti. Itsekin myönnän vähän hämmentyneeni vaikka suvaitsevainen olenkin.
      Lämmin ja vilpitön suositteluni kirjalle!

    • MariaP

      Luin, nautin ja hankin myös äidilleni joululahjaksi. Jos Suomen historia ja vauhdikas meininki kiinnostavat, suosittelen lämpimästi. Jos nauttii pönöttävästä ja rutikuivasta historiankirjoituksesta, kannattaa hakeutua jonkun toisen teoksen pariin.

    • Jeeveksenkerpele

      Kysyjälle: vastaus (vrt. Aiemmat kommentit) siis riippunee siitä onko aikomasi lahjan vastaanottaja sitä "ennen kaikki oli paremmin, miehet olivat miehiä ja naiset tiesivät paikkansa" -tyyppiä vai sitä tyyppiä joka nauttii saadessaan uuden vinkkelin.

      Koska me ei tätä henkilöä tunneta niin kuin sinä, niin lainaa kirjastosta, selaa/lue ja muodosta oma käsityksesi.

    • Homoritari83

      Kyllä tässä kirjassa mun mielestä tuotiin ihmisen hairahtuvaisuus upealla tavalla esille. Myös historiallisilla henkilöillä on ollut heikkoutensa ja himonsa. Ostin omalle heteroisälleni joululahjaksi...vaikka onkin Tampereelta.

    • stidejäkellään
    • turkufoorever

      Ei ollut ritarit homoja! mistä ne lissäntyisi edeskään! Kaiki tsä vaihessa tietää ei turussa mätään homoa ole paitsi komunistien päässä!

    • Lintruusi

      Turun palo oli seurausta siellä harjoitetusta sodomiasta! Jumalan kosto se oli Suomen harhautuneelle kansalle Jumalan lain rikkomisesta. Sama sodomiittinen meno siellä Turussa taas jatkuu ja uusi Jumalan rangaistus on pian tulossa!

    • Vihermistö

      Taitaa olla Mike pyytänyt kaikki kaverinsa tänne kommentoimaan kun tällainen ryntäys on yhtäkkiä paikalla.

      • Valumies

        Taidat itse olla trolli armeian miehiä!?!11


    • Vaarallinenkirja

      Näinä kouluammuskelujen ja teroristien aikoina en voi hyväksyä.tällaisia tuhopolttoon yllyttäviä teoksia! Ottaako kirjailija vastuun, kun joku tuikkaa Turussa.paikat tuleen?

    • Naantali666

      Hiljaa! Mestari itse huomasi tyypin väkevän lahjan. Näin on ilmoitettu.

    • Homosaatio

      En varmasti lue kirjaa jonka tarkoituksena on edistää homosaatiota! Onneksi Aito avioliitto -aloite kumoaa nyt homoseksiliitot ja palauttaa Raamatun mukaisen tilanteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe