PALSTAN HUOLESTUTTAVA SISÄLTÖ

Huolestunut.kansalainen

Tulin tänne Suomi24:sen uusperhepalstalle ensimmäisen kerran noin yhdeksän vuotta sitten hakemaan kokemuksia ja vertaistukea uusperheen arkeen, olemiseen ja elämiseen. Aika nopeasti huomasin, että asiallista keskustelua oli tällä palstalla vaikea saada aikaan. Palstalla riehuivat jo tuolloin Lissut, Lässyt ja muut samankaltaiset yksilöt..

Monen vuoden tauon jälkeen tulin tänne uudelleen katsomaan, että onko touhu yhtään muuttunut tms.. Mä olen vilpittömän järkyttynyt näiden viestien ja vastausten tasosta..!! Erityisen järkyttävää on se, että asioita ei käsitellä kokonaisuuksina vaan tartutaan johonkin yksittäiseen sanaan tai sanamuotoon, jolla ei ole kokonaisuuden kanssa MITÄÄN tekemistä.
Minulla on kaksi teoriaa tähän mielipuoliseen touhuun tällä palstalla.

TEORIA 1.
Onko niin, että palstalla riehuu muutama katkera ja mieleltään sairas ihminen ja terrorisoi joka ainutta keskustelua muuttaen identiteettiään aina keskustelun/tilanteen mukaan?

TEORIA 2.
Vai voivatko ihmiset ylipäätään niin huonosti (exät, nyksät, lapset, nuoret, äidit, äitipuolet, isät, isäpuolet, miehet, naiset, yms..) että tämä paikka on heille ikäänkuin paskasangon kaatopaikka johon tullaan vuodattamaan sairaalla tavalla katkeruus exää, nyxää tai ketä lie kohtaan.. On surullista ja huolestuttavaa ajatella, että sama ihminen joka rumin sanankääntein kirjoittaa jostakin toisesta ihmisestä, voi olla sama ihminen jonka kanssa vaikka tekee päivittäin töitä, ja joka on face to face oikeinkin mukava ihminen..

MITÄ TÄMÄ TOUHU ON? Olen todella huolissani nykyajan lapsista jos tällaiset palstalla riehuvat yksiöt kasvattavat uutta sukupolvea.
Millainen siitä sukupolvesta tulee???
Tähän on edes turha pyytää asiallisia vastauksia, mutta jos nyt edes muutaman järkevän pohdinnan sais..???

19

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jouuuuuuuuuuuuuuuuuu

      Ap, vedä käteen. KÄTEEN!

    • LissuRaisiomies

      Mene vittuun täältä marisemasta...

      • ÄitiRaisionlastensuojelu

        Mene vittuun marisemasta perättömin selvityksin, lausumin vieraannuttaessanne lapsen tarkoitushakuisesti omasta isästään, isovanemmistaan, suvustaan perättömin selvityksin, lausumin tuomioistuimessa lapsen olosuhteista..


    • owupokjnehoe

      Hei, olen tismalleen samasta asiasta ihmeissäni ja harmissani. Täällä on todella vaikeaa käydä asiallista keskustelua. Veikkaan että sen takia moni on fiksu/normaali on lopettanut täällä käymisen. Itse käyn toisinaan kommentoimassa, jotta joku täältä asioita oikeasti tiedusteleva saisi edes toisinaan jonkun muun kuin provoavan vastauksen.

      Itse elän onnellisessa uusperheessä, ja tunnen myös muita uusperheitä. Esimerkiksi exäni on aviossa ja heillä on myös yhteinen lapsi, ja heidänkin kokonaisuus vaikuttaa hyvin toimivalta. Hyvä ystäväni asuu kahden poikansa kanssa uudessa parisuhteessa, tai no, 6 yhteistä vuotta takana, niin ei enää niin kovin uudessa. Näitä esimerkkejä ihan tavallisista ja onnellisista uusperheistä on vaikka ja kuinka paljon.

      Kun kovasti mietin, niin keksin tietämistäni uusperheistä vain yhden, jossa on selkeästi huomattava määrä pahoinvointia. Siinäkään tapauksessa uusperheenä eläminen on vain pieni osa kokonaisuutta, eli pahoinvointi kumpuaa enemmänkin yksilöiden epäkypsyydestä tai jopa henkisistä isommista ongelmista.

      Uskoisin siis että tässä maassa on valtava määrä, pääosa, aivan normaalisti elämäänsä eläviä uusperheitä. Niissä kohdataan ongelmia, kuten muissakin perheissä. Niissä on rakkautta ja onnea, läheisyyttä ja kiintymystä, kuten muissakin perheissä.

      Tämän palstan on pilannut muutama häirikkö. Luultavasti heidän taustansa on kenties vaikea, mikä saa heidät luomaan pahaa oloa ympärilleen. Kenties sellainen kostonkierre on heidän ajatuksensa energian keräämisestä. Surullista.

      ps. Kaikkea hyvää sun uusperheellesi! Meidän uusperheessä on kolme lasta: kaksi minun ja yksi mieheni, mutta meidän perheen lapsiksi sanomme kaikkia. Olemme molemmat töissä käyviä, korkeasti koulutettuja, terveitä ja onnellisia. Lapset voivat hyvin. Lapset kokevat olevansa sisaruksia, koska olemme tutustuneet jo nuorimman ollessa vauva, ja lasten ikäerot ovat pieniä. Meidän suhteemme alkuun ei liity mitään draamaa, vaan suhde alkoi molempien ollessa sinkkuja. Exät eivät koskaan ole olleet mustasukkaisia parisuhteestamme tms, ja heilläkin on jo uudet suhteet. Meidän perheen suurimmat haasteet ovat liittyneet aikataulujen säätämiseen. Ne ovat joskus hieman stressaavia. Yhteisiä vuosia takana jo useita...:)

      • sairastajorinaa

        OLE ITESTÄS VAAN HUOLISSASI PÖSILÖ, TUOMMOISET ONNETTOMAT PERHEENRIKKOJAT ON NIIN SAIRASTA SAKKIA ETTÄ IHME KUN EES J
        KEHTAA VÄITTÄÄ NOIN SAIRAITA JUTTUJA VALHEDELLA TÄÄLLÄ ... LUE OMAT JUTTUS MITEN SAIRASTA ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖZZZZZZZZZ...


      • sfgvvdbbtc

        uuspehreitä ei ole olemassa se on vaan kahden katkeran yhteiselo jottan saadaan kulut buoliksi.
        Ydin perhe se ainoo ja paras perhe.


      • lkdlei

        Olen elänyt ydinperheessä. Mies oli henkisesti sairas ja väkivaltainen. Lapset olivat myös fyysisessä vaarassa. Oli ehdottoman tärkeä lopettaa se suhde, eli se ydinperhe.

        Nykyinen uusperhe voi erittäin hyvin. Kaikilla on turvallinen ja rakastettu olo. Kulujen puolitusta ei kuitenkaan ole tapahtunut, joten se ei ole syy suhteelle.
        -Asumismenot yksin lasten kanssa asuessani olivat n. 300e/kk. Sisälsi vastikkeen, vesimaksut, sähköt. Nykyiset asumiskulut ovat n. 1200e/kk. Kun lasken niistä oman osuuteni, tulee 600e/kk. Uutta kotia varten piti ottaa lisää lainaa. Asumiskuluni ovat siis tuplaantuneet.

        -Kuopuksen tarhamaksu oli yksin asuessani 60e/kk. Nyt hänen tarhamaksunsa on 280e/kk, koska siihen vaikuttaa myös puolison tulot. Menoni ovat tältä osin kasvaneet siis 220e/kk.

        -En saa enää yh-korotusta lapsilisään, mikä kahden lapsen kanssa on 100e/kk vähemmän tuloja. (Elarit ovat pienet, ja pysyneet samana, joten ei muutosta.)

        Kaikkiaan siis uuden parisuhteen myötä käyttööni jää kuukaudessa (300 220 100) yht 620e/kk vähemmän rahaa!

        Että suoraan sanottuna hieman huvittaa, jos joku sanoo että uusperhe perustetaan siksi, että siinä säästää... ;) =D =D Kyllä me olemme yhdessä siksi, että olemme onnellisia yhdessä.


      • Vittuuntäältä

        "Täällä on todella vaikeaa käydä asiallista keskustelua. Veikkaan että sen takia moni on fiksu/normaali on lopettanut täällä käymisen. "

        Jos ei miellytä, mitäs käyt täällä. Vitun idioottimaista ängetä johonkin sanomaan, että ompas täällä ikävää. Vai oletko eri mieltä ja miksi?


    • lähdemeneen

      Lakkaa huolehtimasta sit ongelma on pois.....

    • Raisioolissukka

      Mitäs täällä roikut jollet tykkää
      TEORIA 1
      Hae sellainen sivusto jossa samanlaisia, kun sinäki.
      TEORIA2
      Ei täällä ole pakko olla mene pois.

      • RAISIOOSOSSUKKA

        Unohdit Raision kaupungin katkerat "lastensuojelu viranomaiset" perättömin lausumin, selvityksin tuomioistuimessa lapsen olosuhteista lapsen äidin tarkoitushakuisena sosiaalitoimen "yksinhuoltajana" luonnehäiriöisenä, sairaana "viranomaisena"


    • Huolestunut.kansalainen

      Avaus on niiiiin totta. Kyllä tässä maassa menee monilla todella huonosti.

      • hyväävappua

        nou nounou nou... tässä maassa mikään ei ole totta ainakana tuo mitä sinä kirjoittelet! Katkera, miks olet katkera? Kannattaa sun kekittyä omaan elämään eikä muiden. Ootko katkera viisaille vai kauniille ihmiselle? Miksi sä et ole kaunis ja viisa? Mene kauneushoitolaanja opiskelemaan psykologiaa jos susta on siihen. Ei sun kannata täällä katkeroitua ja kadehtia muita, ei ole meidän vika ettet ole sinut itsesikanssa.
        Osta vaikka täytekakku ja sö se, niin pulskistut, muista vetää kaljaa myäs, se piristä sua.


      • niinmenee

        Raision kaupungin perhepalvelujen "lastensuojeluviranomaisilla" todella huonosti vainotessaan lapsia ja lasten isää, lapsen etua ja oikeuksia perättömin "viranomais" lausumin,
        selvityksin tuomioistuimessa lapsen olosuhteista.
        Kyllä on "viranomainen" alas vaipunut ..


      • Hullukoolet
        hyväävappua kirjoitti:

        nou nounou nou... tässä maassa mikään ei ole totta ainakana tuo mitä sinä kirjoittelet! Katkera, miks olet katkera? Kannattaa sun kekittyä omaan elämään eikä muiden. Ootko katkera viisaille vai kauniille ihmiselle? Miksi sä et ole kaunis ja viisa? Mene kauneushoitolaanja opiskelemaan psykologiaa jos susta on siihen. Ei sun kannata täällä katkeroitua ja kadehtia muita, ei ole meidän vika ettet ole sinut itsesikanssa.
        Osta vaikka täytekakku ja sö se, niin pulskistut, muista vetää kaljaa myäs, se piristä sua.

        Ei mene sullakaan kovin hyvin " missä kauneushoitolaanja" "opiskellaan psykologiaa" minusta sieltä tulee kosmetologeja.
        Sinä olet ihan täyshullu.
        " ainakana, kekittyä, viisa, kauneushoitolaanja, itsesikanssa, sö, myäs , piristä.
        Sulla on tainnut peruskoulu jäädä ala- asteeseen, tai olet kännissä.


    • Nopse49

      Ennen kuin avohoitopotilaat terrorisoivat tämän(kin) keskustelulangan, niin aloittajan kanssa samaa mieltä. Taso on järkyttävän alhainen ja ei voi kuin ihmetellä tätä katkeruutta ja selvästi henkistä pahoinvointia. Nähdään taas muutaman vuoden kuluttua.

      P.S. uusperhe on erittäin mukava perhemuoto!

      • Nopse49

        Ennen kuin Raision akupungin perhepalvelujen/ lastensuojelun avohoitopotilaat terrorisoivat tämän(kin) keskustelulangan, niin aloittajan kanssa täysin eri mieltä. Taso on järkyttävän korkea ja ei voi kuin ihmetellä tätä "äitien ja viranomaisten" katkeruutta ja selvästi henkistä pahoinvointia ex-puolisoa, lapsen isää kohtaan perättömin "viranomais"lausumin, selvityksin lapsen olosuhteista vieraannuttaessaan yhteistyössä lapsen äidin kanssa yhteiset lapset tarkoitushakuisesti omasta isästään, isovanhemmistaan ym. suvustaan. Nähdäänko taas muutaman vuoden kuluttua.

        P.S. uusperhe, "äiti" sosiaalitoimen, lastensuojelun, lastenvalvojan tarkoitushakuisena "yksinhuoltajana"
        on erittäin huono perhemuoto lapsen kannalta!


    • Pitääköollahuoli

      Lissun lässykkä on huolissaan vain siitä, saako hän huomenna taas kaljaa. Hänellä on syvä huoli asiasta. Hän on vuosikausia huolehtinut samasta asiasta, joku voi viedä hänen kaljansa.😳

    • Ihmissuhteidenkierrätys

      Lapsen näkökannasta katsoen vieraan ihmisen tuleminen toisen vanhemman tilalle on aina shokki. No eihän sitä voi tietää jos ei ole itse lapsuudessaan sitä kokenut. Sopeutumisaikaa ei useinkaan ole vieraaseen ihmiseen kun jo lyödään hynttyitä yhteen. Aikuiset jos ovat rakastuneita mutta ei se nuori tai lapsi ole rakastunut siihen uuteen tulokkaaseen eikä kemiat välttämättä toimi ollenkaan, siinä on lapsen/nuoren pakko sopeutua. Aikuiset katsoo omasta näkökannastaan että heillä menee hyvin ja muiden on pakko sopeutua. Mistä sitten johtuu lasten/nuorten kasvava pahoinvointi, mielenterveysongelmat, vakavat häiriökäyttäytymiset? Jotain mätää siinä on ettei aikuisten suhteet pysy vaan aika ajoin tai jatkuvasti vaihdetaan kierrätetään kumppaneita kuin kierrätystavaraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe