Milloin kasvattajaksi?

Tarkempaaharkintaa

Mitä olette ko.rodun puitteissa mieltä koska on ihanteellista ryhtyä kasvattajaksi?
Tuntuisi että kasvattajat lisääntyy hirvittävää vauhtia ja taustaa ei juuri ole takana.
On huolestuttavaa että kasvattamaan fysikaltaan näinkin vaativaa rotua alkavat ihmiset 1-2 dogin omistaneena, usein omien koirien puutteille sokeutuneena, tekemään järjenvastaisia yhdistelmiä, joiden näkyville tuloksille saamme vain pyöritellä huolestuneena päitämme.
Kyllä, kokeneemmat tekevät myös virhe arvioita syystä tai toisesta mutta tehköön jonku siitä oman kirjoituksensa.

9

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kasvattajantieonpitkä

      Se on niin ihkuu olla kasvattaja. Olla muka jotain ja tehdä kyseenalaisia yhdistelmiä. Koska mä voin. Nöyryys, intohimo opetella uutta puuttuu sekä palava halu oikeasti parantaa rotua on absurdia käsitteitä.

    • SinisenivanhaltakärttyM

      Vain harvoilla ja valituilla on oikeus kasvattaa tanskandoggeja. Muut tekee väärin kaiken tietysti ja uusia kasvattajia ei kaivata rodun pariin. Perskules on vaikeampi vanhojen saada pentunsa myytyä jos uusia nuoria innostuneita vaikkakaan ei vielä täysin oppineita kasvattajia kilpailemassa pennunostajista. Kaikki vanhat on myös olleet joskus uusia vailla kokemusta.
      Paljon kasvattaneet tai vain kennel nimen hankkineet Sinisetmustatharlekiinit ehkä kaikista suvaitsemattomampia vanhoja kasvattajia.

    • 1014

      Vaikea ulkopuolisena sanoa milloin jonkun pitäisi tehdä jotain. Eikä edes kiinnosta. Tästä on varmaan helppo päätellä, että en ole suomalainen.

    • Uusikasvattajako

      Eikö jokainen ole sen ekan pentueen joskus kasvattanut? Kuinka moni on silloin ollut jo oikea prokasvattaja? Onko kaikki "vanhat"kasvattajat tehneet vain täydellisiä linjoja? Eikö juuri näiden "vanhojen"kasvattajien takia rodun terveyskin ole nykyisessä tilassa?
      Milloin uusi innostunut saa sitten kasvattaa? Kuinka paljon tietoa pitää ensin hankkia? Kuka sen määrittää?
      Johan rotuyhdistys on tehnyt kennelnimenpuoltohakemuksesta moni sivuisen (suurimmalla osalla muita rotuja riittää, että on rotuyhdistyksen jäsen). Olenpa kuullut, että puoltamatta voidaan rotuyhdistyksessä jättää jopa siksi, että on aiemmin kasvattanut muutaman pentueen jotain muuta rotua.

    • Kasvattajantieonpitkää

      Kyllä uusia kasvattajia kaivataan, mutta ongelma lienee se että pentueita tehdessä toistetaan virheitä eli hakataan päätä seinään. Ei haluta myöntää että virheitä tehdään ja nähdään vain omat koirat vaaleanpunaistenlasien läpi. Ja ei vaivauduta keskustelemaan vanhojen kasvattajien kanssa, joilla voi oikeasti olla tietoa suvuista ja niissä mahdollisesti esiintyvistä sairauksista sekä luonteista. Kun niin halutaan pentuja. Mutta ai niin sairauksista ei saa puhua ääneen ku mun linjat on terveet ja sä yrität vaan mustamaalata tiettyä koiraa/sukua. Mitä sitten jos luonteet on huonoja, silmiä operoidaan ja pumppukin prakaa? Eihän tanskandogeilla selässä mitään ole.
      Onhan tää semmoinen villilänsi tää tanskandoggi kasvatus. Kaikki luulee tietävänsä mutta loppujen lopuksi ei kukaan tiedäkään, ei ainakaan myönnä. Ketään ei kiinnosta terve rotu vaa omaa napaa tuijottaen tehdään pentueita kilvan. Kun on niin ihkuu. Ja hei, olenhan kasvattaja niin kyllä mä tiedän. Älä tuu neuvoo.

    • vuolaastikasvattakukkaro

      Vanhoista kokeneista kasvattajista osa teettää pentueita pilvin pimein yhtälailla kuin osa uusista kasvattajista. Osa heistä taitaa elää koiristaan puristetuilla pentu tuloilla.
      Ei ole sopivaa tunkeutua markkinoille

    • Xigxlhxy

      Kyllä jokaisella tulee olla oikeus tehdä mitä tykkää ja kehittää omaa osaamistaan.Nöyryys kuitenkin hommassa tulee olla ja kriittisyys omaa kasvatustyötänsä kohtaan.Pennun ostajathan sen loppujen lopuksi päättää mistä pentunsa ottaa.

    • Oldbreed

      Aloittajalla taitaa olla pennut nurkassa vielä myymättä. Vanhanlinjan kasvattajat synty saappaat jalassa ja td takataskussa. Old breederin kasvatti mamma ja pappakoila. Tieto ja taito käsikädessä. Virheitä vältetty tietämällä td kansakunnan salaisuudet shampoota myöden. Nämä, nämä naiset ovat vain real td kasvattajia.. nekin ovat jo uhan alla.

    • Eihelevatunpappa

      Buahhaahhhaaaa:)))): Miks tänne ei saa itkunauru hymiöit:DDDDD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe