Nuhteeton tausta?

nykyinen työtön

Yleensä vartiointialalle pääsyn ehtona esitetään nuhteeton tausta.
Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?
Ajatellaan että on joku pikkusakko jostain pikkuasiasta parin vuoden takaa, niin meinaako se automaattisesti, että mahdollisuuksia alalle ei ole.
Meinaako nuhteeton tausta sitä että haluavat nähdä rikosrekisterin, vai kaivetaanko poliisin arkistoista ihan yksityiskohtia myöten asioita?

11

4665

  Vastaukset

  • Parempi on työhaastattelun yhteydessä mainita, mitä on tullut "töppäiltyä". Tuskin haittaa esim. ylinopeus sakko, mutta toki voi olla ettei autopiiriin pääse.
   Eiköhän kuitenkin ensisijainen vastuu ole viranomaisilla, myöntävätkö he ylipäänsä vartijakorttia sinulle.
   Ota selvää kotipaikkakuntasi poliisilaitokselta

  • Selvitä kotikunnan poliisilta saatko vartijakortin vai et. Mitään tarkkaa määritelmää ei ole, milloin vartijakortti evätään. Lakihan sanoo muistaakseni, että "rehellinen ja luotettava sekä henkilökohtaisilta ominaisuuksilta tehtävään sopiva". Mitä se sitten tarkoittaa riippuu viimekädessä kotikunnan poliisipäälliköstä. Harkintaan vaikuttaa tehty rikos/rikkomus, kuinka pitkä ko. tapahtumasta on jne. Sellainen harhaluulo, että ns. rekisterin pitää olla täysin puhdas kortin saamiseksi ei pidä paikkaansa. Tiedän tapauksia joissa parin vuoden takainen rattijuopumus ei ollut kortin saamisen esteenä. Toisaalta taas toisessa tapauksessa korttia ei tullut kun lähimmän vuoden aikana oli pari kappaletta ns. juoppoputkaan joutumisia ilman sen suurempaa rikosta. Yleisesti voi sanoa, että huumausaine, omaisuus ja väkivaltarikokset vaikuttavat pisimpään kortin saamiseen. Vartioimisliikehän ei saa poliisilta mitään tietoja rikosrekisteristä. Joihinkin tehtäviin, kuten rahankuljetuksiin, tehdään ns. suppea turvallisuusselvitys ja niihin tehtäviin pääsemisen esteenä voi olla sellainenkin merkintä mikä ei ollut esteenä vartijakortin saamiseen. Normaaliin vartijan tehtävään tällaista selvitystä ei tietääkseni missään firmassa tehdä.

   • ... töihin, lomakkeessa tulee rastittaa kohta, jossa suostuu taustansa tarkistamiseen. Tällä kohdalla vartiointiliike voi pyytää poliisilta kyseisen henkilön rekisteritiedot. En tiedä, kuinka tiuhaan tätä käytetään, mutta tämä mahdollisuus on ja tiedän sen olevan olemassa ja periaatteellisessa käytössä.


   • Hiirihaukka kirjoitti:

    ... töihin, lomakkeessa tulee rastittaa kohta, jossa suostuu taustansa tarkistamiseen. Tällä kohdalla vartiointiliike voi pyytää poliisilta kyseisen henkilön rekisteritiedot. En tiedä, kuinka tiuhaan tätä käytetään, mutta tämä mahdollisuus on ja tiedän sen olevan olemassa ja periaatteellisessa käytössä.

    Se rekisteritieto on vaan lausunto poliisilta, että onko sovelias vai ei. Ei poliisi vartioimisliikkeelle mitään rikosrekisteriä lähetä. Jos poliisi myöntää kortin niin silloin henkilö on myös sovelias ko. lausunnon mukaan.


   • poliisilta kirjoitti:

    Se rekisteritieto on vaan lausunto poliisilta, että onko sovelias vai ei. Ei poliisi vartioimisliikkeelle mitään rikosrekisteriä lähetä. Jos poliisi myöntää kortin niin silloin henkilö on myös sovelias ko. lausunnon mukaan.

    Eihän poliisi edes pidä rikosrekisteriä.

    Rikosrekisteri on oikeusministeriön alainen ja toimii Hämeenlinnassa.


  • Yleensä tarkoittaa, ettei ole oikeusistuimessa tuomittu rikoksesta....

  • kolme ylinopeussakkoa vuosien takaa ja pari parkkisakkoa , silti olen vartijana .
   Eiköhän tuo "nuhteeton" tarkoita jotain vakavampaa rikosta . Jos on muutamia näpistyksiä takana luulen ettei kannata hakeutua vartijointi alalle .

  • eli voiko pitää nyrkkisääntönä, että puhdas rikosrekisteri, mutta jokunen kerta känniputkassa ei todennäköisesti estä kortin saamista, mutta voi rajatapauksissa sen silti estää?

  • Voiko muissa maassa rikolleen ihminen tehdä töitä Suomen oikeudessa ? Ja kenelle tarvitse ilmoitta ?

  • Saako vartijakortin jos on näpistys 3 vuotta sitten ja siitä sakot maksettu?

  • Vartijatasoisilla pienet pahoinpitely- yms. rikkeet eivät vaikuta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   169
   3218