Hyvä veli -järjestelmä ?

Justj00

Ote teknisen lautakunnan pöytäkirjasta,olikohan kenelläkään muulla edes mahdollisuutta jättää tarjousta

Asuntojen 3 ja 4 kuivauksen jälkeisistä r
akennustöistä on pyydetty
urakka
tarjous
VM
Rakennustyö Oy:ltä, tarjous esitellään kokouksessa,
liite 16.
Tj:n esitys:
Tekninen lautakunta päättää hyväksyä
VM rake
nnustyö Oy:n tekemän
tarjouksen, urakkasuorituksen kokonaishinta on 18
662 €, sis alv.
Päätös:
Päätösehdotus hyväksyttiin.
Markus Hollo poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

31

4107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korruptiojyllää

      Niinpä niin, kyllä on outoa, jos tuossa kaikki tarjouspyynnöt. Eikä se kokouksesta poistuminen yksin riitä kuin paperilla, voihan asiaan silti olla muutoin vaikuttanut.
      Hyvä puoli tässä on se, että VM:n itse maksamat verot jäävät Ypäjälle.

      • Korruptiojyllää

        Näkyykin olevan yhtiömuoto Oy, joten vain osa verotuloista tulee Ypäjälle ja alv:sta ei koskaan tule yhtään, vaan kaikki menee valtion kassaan.


    • Periillä

      Alle 30000€ on kevythankinta, sitä koskee eri säädökset :)

      • Korruptiojyllää

        Niin onkin, mutta ei tuo ap. silti ainakaan näytä hyvältä. Vanha viisaus on, että "usein niin on miltä näyttää".


    • vanttipeinaa

      mitenköhän kunnan teettämät kaivuutyöt on kilpailutettu esimerkiksi? en väitä, että nykyinen olisi kallis, mutta tuskin koskaan kilpailutettu??

      • Korruptiojyllää

        Niinpä, tätä on moni muukin vuosien saatossa ihmetellyt. Eräällä firmalla käynyt aina kumma säkä.


    • Velihuono

      Ypäjällä olis syytä hyväksyttää kunnan hankinta-asiat kebibin "pyöreelläpöydällä". Siellä se tieto kuulemma on?

    • Nuche

      Mikä Ypäjällä menee lakien mukaan. Työpaikkojakaan ei laiteta lainmukaisesti julkiseen hakuun vaan niihin otetaan hyvä kaveri-järjestelmän kautta epäpäteviä.

      • Kkitarataivasjataivas

        Ypäjällä 2 vuotta amista näyttää riittävän erityisopettajan virkaan???


      • Tarjousalkaa

        Ikävä kyllä näin se on. Ei tarvitse ihmetellä mistä johtuu nuoremman väestön pahoinvointi. Olisi hyvä kun nuoret ohjaisivat pahoinvointipurkauksensa näihin kouluttamattomiin jotka eivät tiedä juuri mistään mitään. Tietysti ne jotka ottavat hommiin tuollaisia amiksen käyneitä olisi myös syytä altistaa nuorison pahoinvoinnista johtuville lieveilmiöille.


    • vatajat

      Tuo erityisopettaja-asia on yksi räikeimmistä esimerkkitapauksista joissa nuorten hyvinvoinnista ei välitetä pisaraakaan.
      Puolueellinen valinta, koulussa täysin auktoriteetitön Keskusta puolueen Vainio valitsi työhön idiootti ikäneidon joka yllätyksellisesti on Keskustalainen. Sattumaako, epäilen :)

      Tässä voi hyvinkin olla taustalla sellainen, että tuollaista kouluttamatonta Vainion on helppo ohjailla mielensä mukaan.
      Pätevä erityisopettaja ei varmaankaan söisi Vainion kädestä ja toimisi niin että lasten oikeudet alkaisi toteutumaan.

      Epäpätevän erkkarin idioottimaisuus kävi julki 2011 ihan YLEä myöten kun oppilaat menivät lakkoon huonon erityisopetuksen vuoksi.
      Normaalissa kunnassa tuollaisesta mielenilmauksesta epäpätevän erkkarin työ olisi päätetty, mutta ei Ypäjällä.
      Myöhemmin työ päättyi, mutta kuitenkin hänet otettiin uudestaan samaan kouluun töihin.

      Eikä hän ole ainoastaan opettajan hommaan epäpätevä, kyseinen akkahan on yrittänyt kaikenlaista, tulokia ei vaan ole syntynyt missään.
      FBssä on monta profiilia joissa eri persoonansa tuohuilut poukkoilee miten sattuu.
      Livenä olen häneen vahingossa törmännyt useampaankin kertaan, eikä ihan terveen mielen omaavalta vaikuta.

      • RandomWalker

        Eipä ole uutta, mutta ehkä homma on kehittyt vielä huonompaan suuntaan. Asemalla ainakin oli 80-luvulla hyvin autoritäärinen koripalloa harrastava johtava opettaja, jolle ei saanut mistään sanoa vastaan vaan piti tehdä just niin kuin hän käski! Jälki-istuntoa ja typerää "kirjoita 100 kertaa joku lause" -juttuja ties vaikka mistä.

        Mutta ei tässä vielä mitään... Tein hänelle taannoin vähän lumitöitä ja talven jälkeen menin käymään maksuasioissa. Niitä näitä juteltiin mm. sairauksista, mutta juttu päättyi niin, että hän kehoitti minua ampumaan itseni julkisesti!!! Siis herran jestas mitä puhetta entiseltä opettajalta!!! Eihän tällaisilla ole mitään vaikutusta ihmisen mieleen...? Miksi maailmassa on niin paljon pahuutta - no onko ihme?
        Yritän omalta osaltani muuttaa asioita oikeaan suuntaan esimerkkien voimalla. En itseni, vaan kaikkien tähden.

        Julkisuudessa on paljon ollut esillä iäkkäiden ihmisten itsekäs toiminta. Iäkkäiden ihmisten kohdalla narsistis-psykopaattinen käytösmalli voi viitata dementoivaan tautiin, valitettavasti. Etsikääpä vaikka Tuomas Enbusken kolumni liittyen tapaus Arstilaan.
        Mutta on myös niin, että ihminen vastaa lähtökohtaisesti omista sanomisistaan - ellei sitten ole selittävää sairautta, olipa sitten nuori tai vanha.


      • RandomWalker

        Sen verran voisi vielä lisätä, että en voi ymmärtää miten ihmiset ei mieti tai ymmärrä missä raja menee siinä mitä suustaan kannattaa suoltaa? Tai mikä olisi motiivi? Silläkin uhalla, että minut ymmärretään väärin, sanon vain ettei em. varsinkaan kannata sanoa ainakaan ventovieraille. Olen joillekuille sanonut (ei nyt noin rajusti sanottua kuin em.), että käykääpä kysymässä paikalliselta poliisilta mitä kannattaa sanoa tuntemattomalle ja mahdolliset pitkäaikaisvaikutukset huomioiden...

        Uhka vai neuvo? Neuvoksi tietenkin olen tarkoittanut, mutta nykyihmiset eivät valitettavasti osaa ajatella ensimmäistä ajatusta pidemmälle ja vedetään helposti vääriä johtopäätöksiä. Aina vaan ei nätti puhe riitä, joten pitää vähän terävöittää kieltä.


    • nikilauta

      no 80-luvulla oli kaikki toisin, tosin historiasta on hyvä oppia... kepun passi tuntuu olevan kovaa valuuttaa kuntaan työllistyvillä... onneksi alkavat päättäjät olemaan niin vanhoja, että väkisinkin saadaan nuorempia tilalle....

    • Varsanoja

      Yli 40-vuotias epäpätevä erityisopettajaksi ei ole ollut nuori enään viiteentoista vuoteen ja kun siihen lisätään totaalinen epäpätevyys niin tuloksena on katastrofi. Ypäjällä lienee väkimäärän suhteutettuna todella paljon henkisesti sairaita yksilöitä.

    • näino1

      Taitaa vika olla epäpätevissä vanhemmissa jotka nuita erityistarpeellisia tuottaa ja heidän geeneissään..

      • RandomWalker

        Tämäkin kyllä ihan relevantti pointti. Yhteiskunta sallii yksilölle vapauden muttei vaadi vastuuta. Toisaalta taas M1-lähetettä käytettään toisinaan hyvin heppoisesti, jopa laittomin perustein.


      • enoleveljesi

        näino1 itse mietin samaa, epäpätevä opettaja on epäpätevä vanhempi. Pakollinen korttia vanhemmuuteen, ettei kärsittäs vanhempien takkii


    • Fitnesstukku

      Vanhempien pitäisi vaatia lapsilleen pätevää opetusta. Se ei ole helppoa kun suurin osa opettajista on kouluttamattomia, ainkin ne pahimmat Levanteri, Sukisuki plus lisäksi ovat punatossun suosiossa

    • juicyr

      Sukki sai lähtöpassit, Levander jäi, onneksi hän on vähemmän paha kuin sukisuki

      • lajijasuris

        Mikä siinä Sukissa muuten niin paljon mättää? Paljon tykkää olla esillä, mutta onko hän kenties sellainen "paljon puhetta vähemmän tekoja"-tyyppi.
        Opettajissa yleensäkin on monia sellaisia, joilla on ihan liian ruusuinen kuva työstään eivätkä tee työtään kuten opettajan virkamiehenä kuuluisi. Oppimistulokset heikkenee ja kyllä osaksi menee opettajien piikkiin, sillä hyvä opettaja osaa motivoida ja opettaa huonompaakin oppilasta, kun taas hyvä oppilas pärjäisi vaikka ilman opetusta. Palkkaa pitäisi saada lisää - todella huono on palkka, kun suhteuttaa lomiin ja tehtyihin oikeisiin tunteihin?


    • Mortifor

      lajijasuris En tiedä mikä kaikki siinä mättää, mutta monia todella harmittaa kun se otettiin erityisopettajaksi ilman hakua ilman minkäänmoista pätevyyttä, opettaa tai kasvattaa. Ammattikoululla on käynyt puu- tai putkipuolta, kuullut ettei olisi sieltäkään valmistunut. Erityisopettajana sai oppilaat aloittamaan koululakon koska opetus ei täyttänyt vaatimuksia, jotka eivät kovin korkeat ole. Päteviä erityisopettajia oli työttöminä niin kuka vastuullinen aikuinen ottaa työn vastaan tietäen itsensä 100% huonommaksi kuin työtä vaille jäävän osaavan erityisopettajan? Todella harva, josko kukaan kyseistä lukuunottamatta.
      Kyllä sekin varmaan mättää kun on kaikkeen itseensä työntämässä ollut, menestystä ei tule. Ei moni sellainenkaan jolla on taitoa ja menestystä itseään joka paikkaan tyrkytä. Silmiin osui että Sukii olisi osallistunut jo karaokekilpailuihinkin. Epätoivoista! On se osallistunut niin liian moniin ettei positiivisen artistikuvan luomiseen riitä kymmenenkään euroviisuvoittoa ja parisenkymmentä Emmaa.

      • lajijasuris

        Kummallista että jopa erityisopettajaksi voi päästä ilman pätevyyttä, sillä eikö lakikin jotain määrää (kai hänellä nyt jotain sentään on)? Jotain suhmurointiako näissä opejutuissakin? Kuulunee koulutoimenjohtajan työnkuvaan tarkistaa valinnan laillisuus. Yhtä merkilliseltä vaikuttaa kuin kirjastojutun kuviot.

        Tuo on ihan totta, että yleensä asioita oikeasti osaava ei luo itsestään liikaa tyrkyn menestyjän mielikuvaa puheilla tai ulkoisilla seikoilla. Toisaalta jotkut vaan on niin tyrkyn oloisia, mutta ovat ihmisinä oikein miellyttäviä ja ihminen voi olla myös hyvä jossain vaikkei olisi muodollisesti pätevä. Toisin päin sanottuna on ihan liikaa muodollisen pätevyyden omaavia, joilla todella luokaton ammattitaito. Olen myös tällaiseen törmännyt jossain määrin esim. talouden, lääketieteen ja juridiikankin saralla.


      • kukapettääaina

        se aina vähän ihmetyttänyt, miten kaikki epäpätevinä valitut on samasta puolueesta.... tosin uusi 2017 aloittaneet päättäjät on valinnut onneksi toisen tien ja paikat on nyt ollut auki normisti,


      • lajijasuris
        kukapettääaina kirjoitti:

        se aina vähän ihmetyttänyt, miten kaikki epäpätevinä valitut on samasta puolueesta.... tosin uusi 2017 aloittaneet päättäjät on valinnut onneksi toisen tien ja paikat on nyt ollut auki normisti,

        Niinpä niin jäsenkirjalla tai sitten muuten erilaisilla suhteilla suhteilla kunnan virkoihin on päässyt. Tältä vaikutelmalta ei voi mitenkään välttyä, kun katsoo ketä ja mihin tehtävään on valittu. En tiedä olisko auttanut yhtään, jos olisi tehnyt hallintokantelua aina, kun vähänkin on epäilyttänyt valinnat. Vilpittömin mielin on kyllä ihmetyttänyt välillä entisen khpj:;n toimet ottaen huomioon hänen aiempi toimenkuvansa. Myönnän kyllä etten ole lainsäädäntöön kuntahallinnon osalta sen kummemmin perehtynyt, mutta siltikin ihan terveellä järjellä mietittynä.
        Joo ja tämä on ollut hyvä, että kepu-hegemonia on päättynyt. Muutoksista huolimatta Ypäjän tulevaisuus näyttää kyllä hyvin synkältä.


      • Nuitsamo

        Meinaatko että koittaa edetä samalla lailla kuin Lordi, voitti euroviisut olemalla rumempia kuin muut. Oli Lordin edustuskappalekin kohtalainen, ulkonäöllä arvelen olleen enemmän merkitystä. Näin uudempia kuvia tästä erityisopettajasta, ei ollut edukseen muuttunut. Eihän se hyvältä ole näyttänyt ennenkään, näissä uudemmissa näytti vieläkin huonommalta. Kuvia näkemätön kuvitelkoon todella pahasti krapulaisen, pahoinpidellyn Kaija Koon, vanhentakoon reilusti niin alkavat muistuttamaan toisiaan. Ei Kaija Koo mikään älyttömän ruma ikäisekseen ole, puolet nykyiseen ikää lisää, juotetaan känniin ja hakataan, niin ei mikään unelmakaan.


    • bipacksedeln

      Kepulainen reksihän tuon kristillisistä kepuun loikanneen erityisopenkin valitsi. Laki kyllä puoltaa pätevän ottamista, vaan Ypäjällä ei lakia ymmärretä. Miksi tarvitsisikaaan, eihän siellä laiteta töitä julkiseen hakuun. Töihin otetaan hyväkaveri-järjestelmällä

      • lajijasuris

        Niin tai julkinen haku on vain muodollisuus, mutta onkoi laillinen menettelytapa tämäkään? Sitten nämä "hyväkaverit" ovat usein ensimmäisenä poraamassa työn raskautta ja määrää, ja vain siksi koska kukaan ei ole katsonut ominaisuuksia nimenomaan työkuvan näkökulmasta.


    • hytg55

      Yläkoulun rehtoriksi valittiin joku pitkätukka mikä lie wannabe suomirokkari

      • Aarapuntölönmiäs

        Ja alakoulun (sijais) talkkariksi oikeen vanhan liiton puupää. Mahtaisiko olla hänen 'hemaisevalle' vaimollekkin jokin virka koululta auki ni olis kaikki "muumilaaksolaiset" työllistettyinä....


    • Anonyymi

      Nyt vaaleissa pohditaan kuka valehtelee enemmän ja kuka valehtelee vähemmän. On aiemmin ainakin sukisuki valehdellut olevansa opettaja.
      Enemmän totta on siinäkin kun Nylundin maisteri väitti olevansa gynekologi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1284
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1140
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      26
      992
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe