Matkakertomus Vietnamista

Matkatarinaa

Vietnamin matkakertomus
Matkamme Vietnamiin oli eräänlainen reppureissun ja ryhmämatkan sekoitus. Kuljimme 9 -hengen porukassa ja ehdimme nähdä kaikenlaista.
Saavuimme Saigoniin aamukoneella ja siirryttiin hotellille ennakkoon tilatulla pikkubussilla. Hotelli oli sopivasti kävelymatkan päässä sekä markkinoilta että keskustan kauppakaduilta, joissa riittikin paljon mielenkiintoista nähtävää. Pelkästään Saigonin liikenne on ensikertalaiselle elämys: millä ne kaikki mahtuvat edes samoihin liikennevaloihin?

Jätettyämme talvivarusteet talteen hotellille lähdimme seuraavana aamuna matkaan. Käytössämme oli oma pikkubussi, joten pysähtelimme katsomassa mm. vietnamin suurinta makaavaa Buddhaa ja söimme pikkuisissa ravintoloissa joissa ruoka oli todella hyvää ja käsittämättömän edullista. Illaksi saavuimme Mui Nen pikkukaupunkiin ja päivän pölyt jäivät hotellin kahteen uima-altaseen.

Aamulla nautittiin todella piiitkä aamiainen, käveltiin rannalla ja jatkettiin taas matkaa puolilta päivin. Päämääränä oli turistikaupunki Nha Trang mutta kiirettä ei pidetty vaan poikettiin matkalla mm kumipuumetsässä -ja tietysti syömässä ja virvokkeilla aina kun siltä alkoi tuntua.

Nha Trang on kasvanut muutamassa vuodessa varsinaiseksi turistikaupungiksi, jonka tarjontaa hyödynsimmekin parin seuraavan päivän ajan. Kävimme savikylvyissä, neljän saaren risteilyllä, loikoilimme rannalla ja teimme edullisia ostoksia.

Nha trangin hulinan jälkeen oli vuorossa skootteriretki vuoriston yli. Yhdeksän hengen porukallamme oli kolme luotettavaa paikallista opasta, jotka opastivat meidät sivuteitä pitkin Da Latin vuoristokaupunkiin. Matkalla pysähdeltiin pienissä käsityöpajoissa ja halukkaat saivat kokeilla itsekin esim perinteistä kankaantekoa. Loppumatkasta yllätti vesisade, mutta oppaamme olivat varanneet kaikille sadevarusteet ja perillä odotti hotelli, lämmin suihku ja hyvä ateria.

Seuraava päivä kierreltiin pyörillä Da Latin nähtävyyksiä ja käytiin mm. silkkitehtaassa, temppeleissä, viimeisen kuninkaan kesäasunnolla ja vesiputouksilla. Illaksi saavuttiin samaan hotelliin.

Skootterimme oivat kaikki automaattivaihteisia, eli käytännössä samanlaisia kuin nämä suomessa myytävät. Ainoa ero on se, että niistä löytyy enemmän tehoa silloin kun sitä tarvitaan. Matkavauhtimme oli silti rauhallinen, maksiminopeus taisi olla n. 70 km tunnissa.

Yöllä alkoi sataa kaatamalla ja sade jatkui samanlaisena vielä seuraavana aamunakin, joten aamiaisella päätimme oppaidemme kanssa, että retkemme viimeinen päivä liikutaankin taas pikkubussilla. Ei mennyt kuin tunti kun istuimme taas ilmastoidussa autossa ja suuntasimme vuorten yli takaisin rannikolle. Matkalla poikkesimme mm. paikallisella kasvihuonella. Määränpäänä oli Doc Let, jonne Nha Tarngiin jättämämme ylimääräiset matkatavarat olikin jo toimitettu.

Doc Let on Nha Tarngin vastakohta. Muutama pikkuravintola, lähes autiota hiekkarantaa kilometrikaupalla ja turisteja vain muutama. Ihanan rauhallinen paikka rentoutua muutama päivä.

Doc Letistä siirryimme takaisin Nha Tarangiin, jossa vietimme vielä päivän Vinpearlin paratiisisaarella, jossa on vesipuisto liukumäkineen, huvipuisto, ravintoloita, merenalainen maailma ja paljon uutakin nähtävää. Vinpearlin erikoisuuksiin kuuluu lisäksi se, että matka sinne taitetaan meren yli kulkevalla usean kilometrin mittaisella köysiradalla josta maisemat meren yli ovat huikeat.
Nha Trangista lähdimme yöjunalla jossa meille oli makuupaikat. Juna kolisi ja keinui, eivätkä peditkään olleet mitenkään huippumukavat, mutta niin vain saavuimme aamuksi Saigoniin, ja tuttuun hotelliin.
Viimeinen iltamme oli ikimuistoinen: ensin kuljetus hotellilta katsomaan perinteistä vesinukketeatteria, sieltä pyöräriksalla siirtyminen joen rantaan ja risteily illallisineen ihaillen samalla iltavalaistuksessa kylpevää Saigonia. Risteilyn loputtua pikkubussi kuljetti meidät takaisin hotellille.
Yöunien ja aamiaisen jälkeen loma alkoi olla lopussa ja vuorossa oli enää siirtyminen lentokentälle, lento suomeen ja lopulta matkatoverien hyvästely.

Matkamme oli siis eränlainen aikuisten reppureissu: pieni porukka ja paikkakunnat vaihtuivat. Ja vaikka kaikki olikin varattu etukäteen, niin silti tehtiin muutoksiakin porukan toiveiden mukaan. Me saimmekin keskittyä tärkeimpään, eli lomaan ja elämyksiin. Matka oli todella vaiherikas ja mukava. Nähtiin ja koettiin paljon sellaista mistä normaalilla rantalomalla oltaiisiin jääty paitsi. Mukavaa oli myös se, että siihen rantalomailuunkin jäi silti aikaa. Ihana matka ja ihana maa!

4

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moporetkeilijä

      Jättikö poliisisedät mopokaravaaninne rauhaan? Itsekin tekisi mieli mennä ajelemaan vähän rauhallisempaan liikenteeseen, mutta mietityttää onko alipalkatut poliisit käsi ojossa ilman Vietnamin ajokorttia ajeleville.
      Oliko oppaat ikään kuin maksaneet poliisien bonukset etukäteen?

    • Matkatarinaa

      Jättivät ihan rauhaan. Tavattiin matkan varrella myös muita motoristeja eikä kukaan kertonut joutuneensa poliisisetien pysäyttämäksi.

      Siis en väitä etteikö niin voisi käydä, mutta taitaa enimmäkseen olla vain jotain mikä on tapahtunut jollekin josta jonkun kaveri on joskus kuullut. :-)

      Eli myös pyöräretkemme oli erittäin onnistunut!

    • Sesete

      Hieno kertomus. UP!

    • matkatarinaa2

      Tehtiin viime syksynä uudelleen lähes sama reissu. Nyt lähdettin skoottereilla liikkeelle Mui Nestä että vältettiin Nha Trangin ruuhkat, joten matkan aloitus oli rauhallisempi. Kierreltiin osaksi samoissa paikoissa mutta uusiakin löydettiin. Oppaat oli samat joiden kanssa tehtiin ensimmäinenkin reissu. Mukavaa oli koko kaksi viikkoa ja nyt suunnitellaan jo uutta reissua, joka toteutuu tammi-helmikuussa ensi vunna (2019). Viime reissun kustannus oli n. 1600 ja se sisälsi lennot, hotellit, kuljetukset, skootterit, oppaat ja vielä pari retkeäkin.
      Jos / kun joku hämmästelee tuota halpaa hintaa, niin se perustuu nimenomaan siihen, että porukka on sopivan kokoinen ja että ei käytetä matkatoimistoja. Suunntelmissa on myös pikkubussin vuokraus koko seuraavan reissunb ajaksi, joten ne jotka ei tahdo tai uskalla ajella skootterilla voi istua auton kyydissä koko matkan. :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe