Kaapeli vai 4G?

kaapelivaiei

Kumpi yhteys on parempi. Nopeuden luvataan olevan jokseenkin sama.
Onko kaapeli edelleen ylivoimainen varmuudessa? Pysyykö nopeus hyvänä?
Pääasiassa käytän yhteyttä kotona, viime talvena käytin pari kertaa hotellin yhteyttä.

23

1231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • enevpk1

      Kaapeli on luotettavampi ja yhteys tasalaatuisempi. Kaapeli on kalliimpi, koska se on parempi. Näin kilpailu toimii.

      • äänestänkaapelia

        4G ruuhkautuu nykyään pahoin ja nopeudet tippuvat. Ääni kaapelille täältäkin.


    • vissierola

      Kumpi on parempi, kiinteä asunto vai mukana kuljetettava teltta?

    • sj123

      Nykyään 4G toimii niin maalla kuin kaupungissa. 4G-liittymät toimivat hyvin ja nopeustasokin säilyy riittävänä, 4G-liittymät ovat myös edullisempia kuin kiinteä laajakaista. Saman 4G-liittymän voi viedä kesämökille ja missä vain tarvitsee internet-yhteyttä. Katso lisää: http://www.webtieto.com/p/puhelinoperaattorit.html

      • jigyudtfsd

        Markkinamies taas linjoilla.
        Teoriassa tuo toimii, mutta tiettyinä kellonaikoina, kun kaikki käyttää niin on hyvä jos johonkin pääsee.
        Esim. kaikkien langatonta käyttävien tuttujen Skype puhelut pätkii, mutta lankaa käyttävien ei.


    • hotspotti

      No . Mlla 10m kaapeli kotna Tampereen keskustassa . Kokeilin yks päivä puhelimen kautta /hotspotin , niin sain siittä pc:lle 30m nopeuden. Ja kyllä sen huomaskin että nopeempi oli . 10m kuuluu vuokraan,mutta siitä tarttis maksaa , niin ottaisn puhelimen kautta . Tässä vain yks vaihtoehto!

      • hotspotti

        No , puuttuipa siitä nyt kirjaimia ? Niin , liittymä on Sonera tohon edelliseen .


      • hotshotti

        "10m kuuluu vuokraan,mutta siitä tarttis maksaa"

        Eli et maksa vuokraakaan? Vai miten tuo pitäisi käsittää?


      • VasteAika

        Testaatko vielä vasteajan:D katsos kumpi voittaa


    • Laillistakusetusta

      Riippuu varmaan kaapelista. Meillä on elisan 4G, parhaimmillaan olen löytänyt siitä lähes 20M keskellä arkipäivää, mutta normaali on 3-5M tulevaa ja pätkien. Lähtevät onkin sitten kiloissa. Olemme alueella missä pitäisi olla hyvät kentät. Eli suomeksi nämä kusettajat myyvät mielikuvia, mutta pyrkivät toimittamaan sen sopimuksessa mainitun minimin. Katso mikä on taattu miniminopeus ja vertaa niitä. Operaattorin vaihto ei ole ratkaisu, huonommaksi menee.

      • Markus_50

        Tähän pätee sääntö, osaajat saa 4G:stä melkein sata megaa helposti ja tollukat 10 osan siitä, näin se vaan nyt on. 4G, yli 90 megaa täällä tasaisesti.


      • Laillistakusetusta
        Markus_50 kirjoitti:

        Tähän pätee sääntö, osaajat saa 4G:stä melkein sata megaa helposti ja tollukat 10 osan siitä, näin se vaan nyt on. 4G, yli 90 megaa täällä tasaisesti.

        Ei muuta kuin ohjeet julkisiksi, niin katsotaan oletko osaaja vai pelkkä suunsoittaja ;) Minulle riittäisi 30M näin alkajaisiksi.


      • Markus_50
        Laillistakusetusta kirjoitti:

        Ei muuta kuin ohjeet julkisiksi, niin katsotaan oletko osaaja vai pelkkä suunsoittaja ;) Minulle riittäisi 30M näin alkajaisiksi.

        No mikä ettei, pakollinen hankinta on se kaksoisantenni katolle ja HUOM, se pitää suunnata myös tarkasti, sinne päin ei auta yhteysnopeuksissa. Itsellä on Poynting XPOL-A0002 antenni, mutta myös CSG Networks 10-12 dBi 4G/LTE/3G/WLAN antenni vaikuttaisi hyvältä,vahvistusta jopa ensimmäistä enemmän. Voimakkaimman antennimaston voit hakea puhelimeen saatavalla Cellmapper ohjelma, puhelimessa on toki oltava saman yhtiön kortti kuin netissä käytät, tämä näyttää sinulle sen, mihin mastoon puhelin ottaa yhteyden, se on se voimakkain. Seuraavaksi katso kuuluvuuskartasta mikä taajuus on sinun alueella 4g:ssä, 1800MHz toki parempi ja nopeampi , 800MHz se hitaampi maaseutu taajuus, lukitse mokkula jompaan kumpaan taajuuteen. Laita mokkulasta myös päälle pelkkä 4g, ei ainakaan putoa silloin 3g:lle. Kaikissä mokkuloissa ei ole kai tuota taajuuden lukitusta yhä edelleen, mutta omassa Huawei B593s:ssä se on ,ainakin DNA:aan ohjelmistolla, Elisan ei taida olla vieläkään tätä mahdollisuutta, en ole silti varma. Suosittelen tuota pelkkää paneeliantennia, on helppo asentaa ja suunnata, kun saa vaan yhtä laatikkoa pyöritellä. Tässä hiukan yleisohjeita, pitäs kyllä yhteyden parantua aikalailla. Itellä ollu mokkula nyt yksin jo parisen vuotta ja ei pätkimisiä ole ollu, pari kertaa mastovikaa mutta ei muuta.


      • Laillistakusetusta

        Selkeää ohjetta, kuuluvuus kartasta ei selvinnyt kumpi taajuuksista on käytössä, 4G lte pitäisi olla keskitasoa. Sama mokkula ja pitäisi olla viimekerran säätelyn jälkeen uusin ohjelmisto päivitys sekä lukittuna 4G. Suurin ero on ettei ole ulkoista antennia. Antennilla pitäisi olla korkea masto tai sitten laittaa toiseen rakennukseen ja sieltä käsin rakentaa jonkinlainen sisäinen verkko? Mites se sitten toteutetaan?


      • Markus_50

        Ei tarvita korkeaa mastoa, suuntaus on tärkeä, ei juurikaan muu, ainakin minun mielestä. Antenneihin saa toki lisäpiuhaa, mutta hiukan ne aina lisää vastusta. Jos asut lähellä keskustaa tai esim. valtatien lähellä, niin tuo 1800MHz kaupunkiverkko on huomattavasti nopeampi, kannattaa kysyä asiaa yhtiöstä. Osta antenni ja vie romppeet ulos, näin voit kokeilla ajella vaikka oletetussa asennuspaikassa nopeustestiä eri suunnista antenni mokkulassa. Sisäinen verkko minulla on kyllä myös, osin se on tehty sähköverkkoa käyttäen, joka huoneessa ei oikein toimi, jos joutuu menemään sulakkeen läpi, saman sulakkeen alla kylläkin erinomaisesti.


      • Laillistakusetusta

        Korkea masto perustuu siihen että linkkijänteen alku ja loppupäässä este vaikuttaa eniten ja tässä tapauksessa on rakennus ihan vieressä maston suunnassa. Ulkoinen antenni on kokeiltava. Eilen illalla seurasin puhelimella singaalin voimakuutta ja se vaihteli -100/-127dBm välillä, aamulla ajattelin kellottaa vaihtelu taajuuden, niin nyt se onkin tasainen -115 ja ajoin nopeustestin kahteen kertaan 2,1 ja 2,7 M oli tulevat, minusta tuolla tasolla pitäisi jo bitti kulkea.. Tutustun tuohon cellmapperiin vielä tarkemmin, jospa sillä löytäisi toisen maston johon pääsisi suunta antennilla kiinni.


    • jdgfhfgf

      Suomalaiset operaattorit lupaavat 4g-verkolle lähtökohtaisesti 5 megan nopeuden. Mistä saa niin hitaan kaapeliyhteyden?

      Ja kuten tässäkin ketjussa on käynyt ilmi, tuo luvattu 5-megainenkin tekee välillä tiukkaa. Antenneilla voi parantaa kuuluvuutta, mutta mikään kuuluvuuden parannus ei auta jos verkko on tukossa.

      • Markus_50

        No tuntuu siellä kapasiteettiä olevan, kun käyttää antennia. Kaveri laittoi myös antennin ja sitä ei pystytty rakennuksesta johtuen suuntaamaan parhaaseen mastoon. Ilman antennia 15 megaa ja antennilla 70, ei siis kaikki ongelmat johdu tukkoisuudesta, vaikka se toki tulee ensin mieleen. Lisäksi se laite voi takertua siihen vahvempaan 800MHz signaaliin, vaikka nopeampikin olis lähempänä. Itsellä kävi juuri näin ennen lukituksia, sigaalitolpat putos kolmeen ja nopeus 4-5 megaan, kun lopuksi uudella ohjelmalla sai lukituksen 1800 taajuudelle, nopeus pysyy siellä 90 megan hujakoilla, eli moni asia voi tiputtaa sen nopeuden aivan onnettomaksi.


    • VasteAika

      Kaapeliyhteys jos et hieman kalliimpaa hintaa pelästy. 4gtä testailleena riihimäellä niin nopeus voi olla 100 megaa tai 10megaa riippuen tuurista millä päällä se on. Kaapeliyhteys on vakaa niin nopeudeltaan kuin vasteajoiltaan.

    • jaanojaa

      Vaihdoin takaisin kaapeliin kun täällä tuli saataville 100M DSL samaan hintaan kuin ennen käytössä ollut 4G, 19,90 eur/kk. Kyllähän tuo pukkaa aika tasaista 70 megaa Wifin ylikin, kun 4G hiipui sille tasolle, että parhainakaan aikoina ei tullut kuin jotain 30 megaa, ja iltaruuhkassa jotain parin megan luokkaa pahimmillaan. Alussa kyllä 4G:kin antoi parhaimmillaan sen 50 megaa eikä hyytynyt juuri alle 20 megan, mutta ilmeisesti parin viime vuoden aikana tuli lisää käyttäjiä sen verran lisää että kapasiteetti ei oikein enää riitä.

      • kiinteä-rules

        Se on juuri noin. Alkaa olla liian paljon 4G käyttäjiä ja nopeudet tippuvat ruuhkaisina aikoina. Kiinteän yhteyden ottaisin jos pitäisi valita.


    • hommaa_kuitu

      Valokuitu on paras. Sitä ei voita mikään.

    • JV_

      Minulla oli pitkään 4G 50M DNA:lta nopeus 50M vain aamusta ja yöllä, muuten oli noin 25M tai allekin. 4K ei toiminut välillä ja hinta oli 21,90 euroa. Nyt otin Elisalta vuoden tarjouksella 50M kaapelimodeemin, 50M/10M, 19,90 eurolla kuukaudessa, normaalisti 32,90 euroa.

      Toimii aina 49M/9M eli ei tarvitse enää arvuutella mistä syystä se 4G on nyt hidas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      1916
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1316
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1176
    Aihe