Ihotulehdus ja koiran stressi?

hermotmenee

Koiralla todettiin ihotulehdus, joka lähti pienestä ns. syylästä takareidessä. On syönyt tähän vaivaan jo yhden antibioottikuurin, toinen menossa. Nyt takareidessä on nähtävillä haavan kohdalla rupi, iho ei ympäriltä enää punoita ja haava on siis selkeästi parantumassa.

Koiralla on kauluri kaulassa ja se ei tee muuta kuin vinkuu ja haukkuu, ja yrittää nuolla ja purra takareittään. Koiralla on selkeästi kova stressi. Kaulurin takia ei tokikaan pääse rupea puremaan tai nuolemaan, mutta yrittää sitä kuitenkin jatkuvasti. Jos koira istuu jossain, se saattaa nousta ylös ja haistella sitä kohtaa missä se on istunut, ja siitä alkaa taas takapuolen nuuhkiminen, vinkuminen ja haukkuminen.

Mitä tälle voi enää tehdä? Miten koiran oloa voi helpottaa? Mitkään haavasprayt, dermacool suihke tms. eivät helpota. Tulehdusta ei pitäisi enää olla, sillä antibioottia ollaan syöty jo 6 vrk, 4 vrk jäljellä. En oikein enää tiedä itsekään, johtuuko stressi kivusta vai siitä ettei koira pääse itse nuolemaan haavakohtaa. Eläinlääkäriin mennään heti, kun antibiootti loppuu mikäli oireet eivät lopu. Onko kellään kokemusta vastaavasta?

10

1260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hotspotst

      kauluri pepantteeni.

    • 1å1å1å

      Suosittelen gothavet -suihketta. Erittäin hyvät kokemukset. Kertaheitolla loppui kutina ja nuoleminen ja haava parantui nopsasti.

      • 1å1å1å

        Kirjoitetaan Cothivet.


    • Yjjfrhjkn

      Laimennettu betadine on paras haavasuihke. Laimenna 1 osa betadine ja 9 osaa vettä, laita johonkin suihkepulloon. Se on laajakirjoinen ja parempi kuin mitkään mitä myydään haavasuihkeena. Sitä löytyy myös voiteena.

      Antibiotin kanssa kannattaa antaa maitohappobakteereita, biobak on hyvä tuote. Suoliston suojaaminen edesauttaa sitä, ettei hiivatulehdus iske ihoon, kun se on heikentynyt. Myös care4petsin kalaöljy on hyvä, mutta öljyn suojaava vaikutus näkyy vasta viikkojen päästä. Kuitenkin kannattaa jo aloittaa yleisen vastustuskyvyn nostaminen.

      Ainakin kuulostaa siltä ,että koira stressaa kovasti. Vaiva voi olla myös anaalirauhaset, jos takapäätä ahdistelee, mutta niitä ei itse saa tyhjentää, jos ei ole kokemusta ja opastusta, ettei ne repeä. Kuitenkin voi olla, että jos antibiootti on aiheuttanut mitään mahavaivoja, niin ongelma on siirtynyt.

      ELL voi myös antaa puhelimitse reseptin esim kipuun, kun koira on tuttu ja hoito tiedossa. Voisit myös siis soittaa ja kysyä, olisiko mitään mahaystävällistä kipulääkettä.

    • eläinlääkäriltäapua

      Noista ohjeista ,mitkään ei meillä olis tehonneet.Ne ei helpota kutinaa,jonka vuoksi koiralla pakon omainen tarve purra/nuolla kutiavaa kohtaa.Apua voi joillekkin koirille pieneen ihon kuivumiseen ja kutinaan saada lohiöljystä, ja laadukkaammasta herkkien koirien ruuasta,mutta kaikki muut tarjolla olevat aineet kokeilleena.Betadinelaimennoksista, eläinlääkärin kirjoittamiin voiteisiin ja suihkeisiin,sekä tietysti kaikki eläinliikkeestä iho-ongelmaisille saatavat sekä lisäravinteet kokeiltiin.Herkkäihoisille koirille tarkoitettua ruokaa syötettiin tietysti,joka on hypöallergisille suunniteltua,ja vehnätöntä.Meille niistä lisäravinteista ei ollut mitään iloa, kun kyseessä oli ihottuma,ja kova kutina.Meille saatiin apu kortisoonista, aloitus isoilla annoksilla,ja sitten siitä vähentäen.Eläinlääkäri sitä ehdotti,kun antibiotit ei yhtään auttaneet.Kortisoonilla on haittansa, mutta eläinlääkärin ohjeilla, siitä oli suuri apu koiralle.Alkuun tulee juomista,ja pissavahinkojakin joillekkin,mutta annoksen pienetessä,tilanne normalisoituu siltäkin osin.Kortisoonia, pidetään turhankin pahana, vaikka mielestäni kauhea sietämätön kutina on koiralle paljon kurjempaa.Meillä hotspottia/ihotulehduksia oli jatkuvasti,ja oli kausia kun koira olisi halunnut vaan kaluta itsensä verille.Kauluri estää sen,mutta ei auta kutinaan joka tekee koiran olosta sietämättömän.Kortisooni hillitsee kutinaa,ja koira saa rauhan,eikä ole jatkuvaa tarvetta nuolla/purra itseään.Eikä kauluria sitten enää tarvita.Meillä meni joskus puolikin vuotta kortisoonia pieninä annoksina muutamien pävien välein,se piti kutinan poissa.Jos kutina ei kortisooni kuurilla helpota, vaan toistuu, on hyvä ottaa koirasta myös kilpirauhasnäytteet.Kilppariongelmat voivat ilmetä iho-ongelmina,ja kutinana.Niin meillä oli,ja kaikki iho-oireet lopulta hävis,kun koira sai jatkuvan kilpparilääkityksen.
      Kun käyt lääkärillä, voit pyytää tyhjäämään samalla analirauhaset,sitten selviää onko syy siellä.Koirahan voi pureskella takapäätään anaalienkin vuoksi, jos ei sinne asti yllä.

      • galinagulakova

        Meillä Cothivet auttoi nopeaan.


      • eiautakaikilla
        galinagulakova kirjoitti:

        Meillä Cothivet auttoi nopeaan.

        Meille ei siitäkään ollut mitään apua, niin tapauskohtaista .


    • 19362

      Epämääräisissä oireiluissa kannattaa aina tarkistaa anaalirauhaset.

      • tuliaijemminjo

        eläinlääkäriltäapua
        29.11.2016 10:00...kehotti tuon jo tekemään eläinlääkärissä....


    • koirane

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe