vaitiolovelvollisuuden rikkomus?

ihfpoefjv

olen 18vuotias ja raskaana ja mulla on äitiyspoliklinikalle käyntejä koska raskauduin alaikäisenä. täytin kuukausi sitten 18 ja eilen äitini soitti vihaisena että joku sossu oli soittanut hänelle ja kertonut että on huolissaan musta ja kertoi mitä oon sairaalassa äippäpolilla puhunut. en oo antanu mitää lupaa kertoa mun äidille näitä asioita eikä mulla ollut aavistustakaan että musta ollaan siellä tosi huolissaan, oon sanonut kaiken olevan hyvin niinku kaikki onkin. ainoo mikä ehkä aiheutti niille huolen oli kun toivoin perhetyötä vauvan synnyttyä. siitäkin mun äidille mainittiin ilman mun lupaa. mulle ei se sossu soittanu eikä oo kertonu yhtään mitään??

en todellakaan halua että mun äidille kerrotaan asioita, varsinkaa sellasia joista en itsekään tiedä. lasketaanko tämä vaitiolovelvollisuuden rikkomiseksi?

3

125

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • EhkäpäRajatapaus

   Koska raskaus on alkanut ala-ikäisenä, hoito on ilmeisesti tulkittu siten että on neuvoteltava vanhempienkin kanssa.

  • tuntumatämä

   On rikottu vaitiolovelvollisuutta.
   Alaikäisenkään terveystietoja ei saa kertoa vanhemmille, ellei ole henki vaarassa.

   Ota yhteyttä sinne sosiaalitoimistoon ja muistuta, että olet täysi-ikäinen ja sinun asiasi eivät kuulu äidillesi. Varmuuden vuoksi kannattaa asiasta muistuttaa myös äitiyspolille.
   Ymmärrän kyllä hyvin, että äitiyspoliklinikan ja sosiaalitoimiston välillä on yhteistyötä, kun raskautesi on alkanut alaikäisenä.

  • jgghfdfs

   Ilmeisesti kirjoittelit aikaisemmin tälle palstalle aika katkeraan sävyyn, kun jouduit pakosta äitipolille? Suostuit sitten menemään. Pointsit siitä. Eiköhän kyseessä ole nyt se, että entiset asenteesi näkyvät potilaspapereissa. Olet käyttäytynyt kuten lapsi, joten sinuun suhtaudutaan lapsena. Hyvä kuitenkin, että olet aikuistumassa.

   Joissain tapauksessa potilastietoja on annettu sossun tietoon. Vaikea siinä on äläkkää nostaa, kun papereiden perusteella huoli on perusteltu. Onnea ja menestystä tulevaan äitiyteen joka tapauksessa. Muista hakea apua, jolleivat omat voimavarat riitä. Ei ole häpeä tunnustaa heikkouttaan tai osaamattomuuttaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   188
   9481
  2. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   167
   2738
  3. 579
   2349
  4. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   150
   2230
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   129
   1578
  6. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   16
   1092
  7. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   1085
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   85
   1054
  9. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   63
   1042
  10. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   84
   987
  Aihe