POSTI TUMPELOI ?

identiteettivarkaudet

Kuka tahansa voi tehdä osoitteenmuutoksen kenelle tahansa - miksei asiaa korjata?
Verkkouutiset - Ke, 23/11/2016 -

Postille tehtävät valheelliset osoitemuutosilmoitukset kismittävät tietoturva-asiantuntijaa.

Tietokirjailija Petteri Järvinen on kiinnittänyt blogikirjoituksissaan huomiota Postin todennusongelmaan.

– Posti helpottaa identiteettivarkaan työtä ottamalla vastaan osoitemuutosilmoituksia paperilomakkeella, jonka voi pudottaa mihin tahansa postilaatikkoon. Ilmoituksen luotettavuuden takaa vain allekirjoitus, jonka aitoutta posti ei voi verrata mihinkään. Se on siten yhtä tyhjän kanssa, aivan kuin jättäisi ilmoituksen nimettömänä, Petteri Järvinen kirjoittaa.

Netissä Postin muuttoilmoitus vaatii pankkitunnistusta, mutta paperilomakkeelle voi kirjoittaa kuka tahansa mitä tahansa.

Allekirjoitusta ei tarvitse edes "väärentää", koska Postilla ei ole mitään, mihin sitä verrata.

Järvistä harmittavat Postin kommentit asiasta. Posti on valittanut asiaa ja sanonut kysymystä "haasteelliseksi".

– Mitäpä jos Posti tekisi asialle jotain? Postin pitäisi vähintään tarkistaa ilmoittajan henkilöllisyys konttorissa tai vaatia sähköistä tunnistautumista verkossa, Järvinen kehottaa.

Hänen mukaansa aiemmin posti hyväksyi muuttoilmoitukset jopa puhelimitse, mutta siitä luovuttiin turvallisuusongelmien vuoksi.

– Tuntemattoman henkilön allekirjoitus paperilla ei ole tasan yhtään turvallisempi, mutta se näköjään riittää?

Järvinen pohtii, että ongelman takana on ikiaikainen dilemma mukavuuden ja turvallisuuden välillä. Yleensä vaivattomuus merkitsee turvattomuutta.

– Miltä kuulostaisi perustelu 'Emme tarkista paketin tai rahalähetysten hakijoiden henkilöllisyyttä, koska se olisi turhan haasteellista. Kyllähän se, että henkilöllä on hallussaan pakettiosoituskortti tai siihen liittyvä koodinumero, riittää varmistamaan että kyse on oikeasta henkilöstä'. No ei todellakaan, Petteri Järvinen toteaa.

Ongelma ei koske vain kotiosoitetta. Petteri Järvisen mukaan samalla tavalla yritysten osoitteita ja muitakin tietoja väärennetään patentti- ja rekisterihallitukseen. Hän on blogeissaan käynyt läpi myös mahdollisia korjaamisvaihtoehtoja tilanteeseen.

18

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vitjamuna-Kutvonen

      Pääasia kuitenkin on, ettei minulle tapahdu tuota asiaa. Minä en hankkiudu tilanteisiin, joissa ko. varkaus voisi tulla kyseeseen.

      Posti on valtion omistuksessa, ja kaikki henkilöt, joihin valtio voidaan tuota kautta liittää, tekevät parhaansa, eikä heitä tule syyllistää mistään. Posti, VR, KRP, verottaja ja eri ministeriöt henkilökuntineen eivät tee koskaan virheitä vaan tekevät parhaansa.

    • ”Pääasia kuitenkin on, ettei minulle tapahdu tuota asiaa.”
      Tämä on hyvä elämänasenne - siivoa ensin oma pesä, neuvo sitten naapuria.

      Järkevä ihminen osaa varautua moneen asiaan. Minulle tulevaa postia ei varasteta, ellei varkaalla sitten satu olemaan mukana rälläkkää. Itse laatikkokaan ei ihan käsivoimin lähde paikaltaan. Laatikko kun on kiinni teräsputkessa ja maan alla on mukava klöntti betonia. Henkilötietoja sisältävä postini taas ei koskaan päädy paperikeräyslaatikkoon, vaan tupruttaa ihanasti pienhiukkasia ilmakehään saunan lämmityksen aikaan.

      Postin osoitteenmuutoskäytännössä on vielä turvallisuusriski, mutta Petteri myös selkeästi kuvaa, mitä postin pitäisi muuttaa. Asialla on siis ratkaisu.

      Esitän nyt kaksi yleistä toimintamallia tämän laatuisin ongelmiin:

      1. Toimitaan omalta osaltamme niin, että emme itse käyttäydy riskiä lisäävällä tavalla. Mikäli havaitsemme viranomaisen tai valtionyhtiön toimesta riskialtista käyttäytymistä, otamme yhteyttä ( posti, sähköposti) ko. laitokseen ja ehdotamme parannusta. Tällaisista yhteydenotoista kannattaa aina laittaa tietoa myös ”omalle” kansanedustajalle ja mahdollisesti myös paikalliselle sanomalehdelle. Kun ongelma nousee julkisuuteen, se usein myös korjataan.

      2. Huudetaan lärvi auki sohvalla maaten julki herravihaa. Taukojen aikana nautitaan lisää keskiolutta.

      Itse kukin pohtikoon tykönään, kumpi vaihtoehto on kansantaloudellisesti tehokkaampi. ;))))

      • VoeTuotaPösilöä

        "Mikäli havaitsemme viranomaisen tai valtionyhtiön toimesta riskialtista käyttäytymistä"

        No, ei kait tuollaista voi havaita.
        Ja jos havaitaankin niin myöhäistä kai se on pyllistellä kun on jo pahat pöksyissä.
        Identiteetit myytyinä huit hemmettiin.

        "Huudetaan lärvi auki sohvalla maaten julki herravihaa."

        Yskä lähtee yskimällä, nuha nussimalla, akka juomalla ja herraviha helepottaa saunan takana.
        Näin se vaari opasti ja näillä mennään.

        "Tällaisista yhteydenotoista kannattaa aina laittaa tietoa myös ”omalle” kansanedustajalle ja mahdollisesti myös paikalliselle sanomalehdelle."

        Heti ensisilmäyksellä parikin ropleemia sohaisi silimään tuossa perseentervaajan pösilöinnissä.
        Toinen liitty "kansan"edustajiin ja toinen sanomalehtiin.


    • "...niin myöhäistä kai se on pyllistellä.."
      Onhan se strategia tämäkin.

      Kun kerran eilen meni meni metsään, menköön tänäänkin. Ei kannata korjata. ;))))

      • TopraHujanen

        Ei pääse koira karvoistaan eikä virkarikollinen tavoistaan.

        "Kun kerran eilen meni meni metsään, menköön tänäänkin. Ei kannata korjata."

        Mikäli virkarikolliset olisi asetettu oikeuden eteen ja joko tuomittu tai vapautettu säällisessä järjestyksessä, mahdolliset tuomiot kärsitty ja vahingonkorvaukset asianomistajille maksettu, voitaisiin menneet unohtaa ja toivoa kaikkien osapuolien ja -puolettomienkien ottaneen opikseen.

        Valitettavasti virkarikolliset ovat jättäneet asiat puolitiehen ja niinpä haava on tulehtunut ja jatkaa märkimistään.

        Siitä on lähdettävä, että tähän on tultu (kuten Kalli aikoinaan totesi eduskuntakeskustelua avatessaan), rikos on rikos, vaikka tekijänä olisikin virkakoneisto ja se on sovitettava, kuten lainsäädännössä on tarkoitettu.

        Normikansalaisen kohdalla tietämättömyys ei ole puolustus vaan leivättömän pöydän ääreen voi päätyä täysin tuulitakkinakin.

        Virkamiehellä tuota mahdollisuutta ei perustuslain mukaan edes pitäisi olla, sillä kaiken viranomaistoiminnan tulee perustua lakiin.
        Viranomaisella on siis velvoite perehtyä lakiin ja sovittaa tekosensa niihin raameihin, jotka eduskunta on aikoinaan saanut rustatuiksi.

        Kuten olemme saaneet viime aikoina havaita ( mm. Oulun käräjäoikeuden saamasta huomautuksesta ), myös tuomiovaltaa käyttävän oikeuslaitoksen tuomareilla laintuntemus on lievästi sanottuna hakusessa.

        Mikäli KRP olisi aikoinaan saatettu oikeuden eteen, kuten olisi noinkin törkeän teon (yli 3200 ihmisen henkilörekisterin myynti ) seurauksena voinut kuvitella tapahtuvan, tuskin tätäkään Oulun käräjäoikeuden tietojen luovutusta suoramarkkinointitarkoituksessa Heikkilä&Co:lle olisi tarvinnut vatvoa oikeuskanslerin virastossa.
        Ellei sitten ole kyse taloudellisista kytköksistä...


    • Mikäli KRP olisi aikoinaan saatettu oikeuden eteen....(yli 3200 ihmisen henkilörekisterin myynti )....

      http://www.oikeuskansleri.fi/media/uploads/ratkaisut/ratkaisut_2013/okv_249_1_2011.pdf
      Asiasta tehtiin kantelu oikeuskanslerille. Kun näytät jo unohtaneen kantelun ja oikeuskansleriviraston päätöksen, kertaan sen keskeisen sanoman vielä kertaalleen.

      Näinhän se apulaisoikeuskansleri Risto Hiekkataipale sanailee ja laittoipa vielä nimensäkin alle:
      ”....minulla ei ole aihetta epäillä, että keskusrikospoliisi olisi esitutkinta-aineiston julkiseksi tulon laajuutta määrittäessään ylittänyt harkintavaltansa tai menetellyt muuten lainvastaisesti.”

      Ken ei ole rikkonut lakia, häntä ei myöskään saateta oikeuden eteen. Näin se vaan tuppaa olemaan tämä laillisuusvaltiossa elämä. ;)))))

      • TopraHujanen

        "”....minulla ei ole aihetta epäillä"

        Ei minullakaan ole aihetta epäillä.
        Minä tiedän.

        "Ken ei ole rikkonut lakia, häntä ei myöskään saateta oikeuden eteen. Näin se vaan tuppaa olemaan tämä laillisuusvaltiossa elämä."

        Kaksi virhettä mahtuu noinkin lyhyeen viritelmään.

        Tavallinen tuulipuku talutellaan syyttömänäkin käräjäsaliin huutamalla: "Seuraava syyllinen".
        Virkarikollisia sinne ei viedä, vaikka näytöt olisivatkin 100 %:sia.
        Ne kun ovat nuo riippumattomaksi mainostetun oikeuslaitoksen tuomarit valtion palkkalistoilla ja valtion taloudellinen etu on prioriteetti esitutkinnasta tuomarin nuijan kopautukseen.

        Laillisuusvaltiolla tarkoitettaneen jotakin ulkomaata ja sehän ei liippaa läheltäkään KRP:n henkilörekisteririkosta.


    • ”Tavallinen tuulipuku talutellaan syyttömänäkin käräjäsaliin ...”
      Totta on, että jokunen klubilainen pääsi tutustumaan oikeuslaitoksen tiloihin ja toimintaan käydessään luovuttamassa kähmimänsä rikoshyödyn takaisin oikealle omistajalle. Näin se maailma palkitsee lyhytnäköisen ahneuden ja tyhmyyden; oppirahat on aina maksettava.

      Mielestäni tästä lyhyestä oikeuslaitosvierailusta ei kannattaisi olla niin kovasti pahoilla mielin. Onhan se kokemus sinänsä ja avartaa maailmankuvaa. Mieluummin kannattaisi heittää pari kuperkeikkaa ja huutaa päälle ”hiihaa” – näinhän se meidän Tröllikin nykyään tekee, kun siivapyörä alkoi läpsyttämään.

      Mikä ei tapa, vahvistaa. Pysy vaan lujana herravihassasi. ;))))

      • HiivapyöräLäpystää

        Tännekö sinä, paskahousu, olet nyt siirtynyt ottamaan lumpioosi...?! Kuikka raahasi periaatteellisella oikeudentunnollaan sinua Talvivaara-avauksessa perässään, ja nyt olet saman kohtelun edessä täällä. Olet sinä omituinen heppu - vaikka jo kaukoputkella näkee, että joku asia on pielessä, sinun pitää suurennuslasilla asiaa tonkia hyväksi. Oikeudentunnonpuutteesi ja itsekkyytesi on ihan silmiinpistävä.

        Ja hei, tiedän, iso osa juttujasi on vain puhdasta trollausta ja ärsyttämistä. Pääasia kuitenkin on, että sinä ja muut virkamiehet olette koskemattomia, siinähän pätee termi: mieluummin aivan kaikki muut kuin minä.

        Ja joka tapauksessa: Hit and run! ;))))

        Hiihaa... taas uusi malja asiantuntijuudelle, Talvivaaran kiertoajeluille, Postille ja hiivapyörille!


      • PS. Mitä minä sanoinkaan tovi sitten. Tröllillä siivapyörä läpsyttää ja mies huutelee vain, että hiihaa. En kehtoo suoraan sille vastata, ettei se vallan riehaannu. Vallankin kun on viikonvaihde ja terkkarit kiinni. ;))))


      • ViinapyöräVäpystää
        Perseentervaaja kirjoitti:

        PS. Mitä minä sanoinkaan tovi sitten. Tröllillä siivapyörä läpsyttää ja mies huutelee vain, että hiihaa. En kehtoo suoraan sille vastata, ettei se vallan riehaannu. Vallankin kun on viikonvaihde ja terkkarit kiinni. ;))))

        Hiihaa, paskahousu! Mistä helvetin viivapyörästä sinä oikein puhut?

        Ps. Älä minun terveydestäni välitä, kun et ole omastasikaan välittänyt. Kohta kymmenen vuotta olet ollut viranomaisen (eli itsesi) asialla, vääryyttä puolustanut ja syyttömiä syyllistänyt - kaikki tämä muiden tahdosta välittämättä, itsekkäästi ja omasta (heikosta) mielenterveydestäsi välittämättä.

        Koulutustasi plagioiden: Otaniemen hit and run! Uusi malja paskahousun asiantuntijuudelle (heh!), Talvivaaran kiertoajeluille, Postille ja viinapyörille!


    • TopraHujanen

      Perseentervaja:
      "Totta on, että jokunen klubilainen pääsi tutustumaan oikeuslaitoksen tiloihin ja toimintaan käydessään luovuttamassa kähmimänsä rikoshyödyn takaisin oikealle omistajalle."

      Missäs ja koskas näin on päässyt tapahtumaan?
      Että rikoshyöty olisi palautunut oikealle omistajalle?
      Vai menivätkö kirjoittajalla preesensit ja katteettomat futuuriodotukset sekaisin kuin sillä ainoalla rikoksen tekijällä winkaputissa ja jonka vuoksi se tuomiokin sitten loppujen lopuksi nasahti?
      Nämä katteettomat futuuriodotuksethan tulivat tutuiksi mm. Talvivaaran yhteydessä ja näyttävät nyt jatkuvan Terrafamen suhmuroinneissa.
      Noista futuurivääristymistä ei vain ketään tulla koskaan tuomitsemaan.

      Suvaitsemattomuus, rasismi, vihapuhe, natsismi, natiolanismi, populismi, brexismi, trumpismi ja mitä niitä nyt kaikkia esitetäänkään kun omat odotukset eivät vastanneetkaan todellisuutta ja pahaa mieltä täytyy purkaa eikä kehdata päälääkärillekään aikaa varata.

      Perseentervaaja on ihastunut sanaan "herraviha", ja käyttää sitä aina kun puhe kääntyy KRP:n tekemään törkeään henkilörekisteririkokseen.

      Tarkkaan ottaen kysehän ei ole herravihasta kun muistutellaan KRP:n tekemästä törkeästä henkilörekisteririkoksesta vaan siitä halveksunnasta, joka kumpuaa yhteisesti sovittujen pelisääntöjen noudattamatta jättämisestä.

      Lakiteksteihin on kirjailtu joidenkin mielestä ehkäpä turhankin monimutkaisin sanakääntein ne periaatteet, joilla yhteiskunta toimii kuin hyvin rasvatut hammasrattaat.

      Noissa teksteissä virkamiehille ja viranomaisille instituutiona on sälytetty korostetun voimakas velvollisuus noudattaa lakia; kaiken viranomaistoiminnan tulee perustua lakiin.
      Siis ihan kaiken.
      Viranomainen ei siis voi perustuslain mukaan tehdä yhtä ainoata ratkaisua, toimenpidettä, päätöstä tms. ellei jostakin laista löydy siihen oikeutus eikä mitään lakia rikota.
      Keskusrikospoliisin suorittamalle henkilörekisterin myymiselle ei löydy oikeutusta mistään laista.
      Mm. perustuslaki, Euroopan ihmisoikeussopimus, julkisuuslaki ja henkilörekisterilaki ovat uskotelleet kansalaisille, että heillä on olemassa joitakin oikeuksia, joita suojellaan ihan lain voimalla.
      Myös viranomaisen korostettu velvollisuus noudattaa lakia on luonut uskoa ja luottamusta suomalaisen yhteiskunnan hammasrattaiden moitteettomaan raksuttamiseen.

      Vaan kuinkas kävikään?

      Hammasrattaista lohkesi useampikin pykälä kun KRP lähti rikoksen poluille.

      Lisää mursketta syntyi kun oikeuskanslerille vastineita antaessaan niin poliisihallitus, poliisihallituksen laillisuusvalvonta, sisäministeriön poliisiosasto, keskusrikospoliisin johto ja keskusrikospoliisin tutkijat kertoivat yhteisesti sovittuna käsityksenään, että nyt on kyseessä ihmisryhmä, joiden kohdalla lakeja ei tarvitse kunnioittaa.
      Hieman toisin sanoin, mutta ajatushan oli tämä.

      Oikeuskanslerinvirasto ei nielaissut poliisin eliitin käsitystä vaan antoi KRP:lle parikin eri huomautusta ko. henkilörekisteririkoksen johdosta.
      Rikos oli siis tapahtunut.

      OKV ei kuitenkaan virkamieshyväveli-järjestelmän kirjoittamattomien sääntöjen mukaan määrännyt syytettä nostettavaksi ko. rikoksen johdosta.
      Lisää hampaita katkeili rattaistosta.

      Sittemmin Oulun käräjäoikeus (ja muutkin käräjäoikeudet) jatkoivat KRP:n viitoittamalla tiellä luovuttaen joko vastikkeetta (tyhmää) tai vastikkeellisesti (ymmärrettävää) jo useampaan kertaan (winkaputti, KRP) rikoksen kohteiksi joutuneiden, lakien suojaamiksi väitetyt, tiedot suoramarkkinointitarkoituksessa Heikkilä&Co:lle.

      Ja taas rutisi hammasrattaistossa.

      Oikeuskanslerinvirasto totesi ratkaisussaan Oulun käräjäoikeuden rikkoneen kahtakin eri lakia luovuttaessaan asianosaisten tiedot Heikkilä&Co:lle.

      Ja taas annettiin vain huomautus, vaikka syytteen nostolle oli ihan kunnon perusteet olemassa.

      Onhan käsittämätöntä, että käräjäoikeuden tuomarit eivät viitsi ottaa selvää laeista tai eivät välitä niiden noudattamisesta, vaikka istuvat tuomitsemassa muita lain rikkomisesta epäiltyjä.

      Eipä olekaan kumma, että hammasrattaistosta kuului entistä pahempi ääni.

      Oletettavaa on, että tuo poloinen ihmisryhmä, joka joutui KRP:n häpäisylistalle tulee vielä kohtaamaan monenmoisia vaikeuksia loppuelämänsä aikana henkilörekisteririkoksen johdosta poikivien identiteettivarkauksien muodossa.

      Yhtä oletettavaa on myös se, että poliisi ei ryhdy ko. ryhmääm kohdistuvia identiteettivarkauksia edes tutkimaan.

      Miltäpä se näyttää suomalainen yhteiskuntajärjestelmä niiden silmin, joilla hissi nousee yläkertaan saakka ja varsinkin niiden silmin, jotka ovat joutuneet KRP:n masinoiman henkilörekisteririkoksen kohteiksi ja jotka ovat tietoisia omista oikeuksistaan kansalaisina ja yksilöinä?

      Sirkushuveista ja torvisoitosta tyydytyksensä saavat sekä auktoriteettiuskovaiset ovat sitten ihan oma lukunsa ja heistähän kaikki näyttää olevan niin kuin pitääkin.
      Ja sepä heille suotakoon.

      Luottamuksen voi menettää vain kertaalleen, sanotaan.

      Halveksuntaa tämä on, halveksuntaa, ei herravihaa.
      Vihan kohdetta katsotaan ylöspäin.

    • Kirjoitanpas sinulle vuorostaa silkkaa asiaproosaa, Kuikkaseni.

      Uskon, että WinCapitan rikoshyöty, kun se luovutetaan ensi valtiolle, päätyy aikanaan rikoksen uhreille. Rikoksen uhrit ovat viime kädessä rikoshyödyn oikeita omistajia.

      KRP, luovuttaessaan Kailajärveä ja muutamaa muutakin koskevan esitutkinta-aineiston CD-levykkeen muodossa, toimi lain mukaisesti. Asiasta on Apulaisoikeuskanslerin antama päätös, joten ylin laillisuusvalvoja ei ole löytänyt asiasta rikosta. Samassa asiassa KRP:lle annettiin myös huomatus henkilötietojen käsittelystä.

      Samanlaisessa asiassa Oulun käräjäoikeudelle annettiin huomatus siitä, että käräjäoikeus oli luovuttanut satojen klubilaisten henkilö- ja osoitetietoja asianajatoimistolle. Asianajotoimisto käytti tietoja markkinoidakseen omia palvelujaan.

      Oikeuskanslerille kuuluu myös viranomaisten ja muun julkisen toiminnan laillisuuden valvonta. Oikeuskanslerin tehtävät on määritelty lailla (25.2.2000/193).

      Oikeuskanslerilla on laaja harkintavalta, miten hän puuttuu havaitsemaan lainvastaiseen toimintaa. Tässä lakitekstiä huomatuksesta: ” Jos virkamies, julkisyhteisön työntekijä tai muu henkilö julkista tehtävää hoitaessaan on menetellyt lainvastaisesti tai jättänyt velvollisuutensa täyttämättä, oikeuskansleri voi antaa asianomaiselle huomautuksen vastaisen varalle, mikäli hän ei harkitse olevan aihetta syytteen nostamiseen.”

      Oikeuskanslerin ei tarvitse nostaa syytettä tai määrätä esitutkintaa asiassa, jossa hän arvioi huomatuksen riittävän. Tämä vastaa yleisen syyttäjän harkintavaltaa rikosasiossa. Syyttäjä voi jättää syytteen nostamatta, jos rikos on vähäinen. Jos syyte jätetään nostamatta, asiassa ei myöskään ole formaalisti tapahtunut rikosta. Ei ainakaan siinä mitassa, että voitaisiin perustellusti ja julkisesti väittää KRP:n tehneen törkeän henkilörekisteririkoksen.

      En allekirjoita sellaista laillisuusabsolutismia, että pienimmästikin virheestä syytteellä päähän ja putkan ovi kolajamaan. Ihminen on vajavainen elävä ja virheitä sattuu, niitä sattuu myös virkamiehille.

      Ymmärrän Kuikan huolen identiteettivarkauksista. Oli valitettavaa, että klubilaisten tarkkoja henkilötietoja julkaistiin CD:llä, kun vähemmälläkin olisi pärjätty. Tietojen julkaisusta on kuitenkin aikaa jo monta vuotta ja yhtään tapausta klubilaiseen kohdistuneesta identiteettivarkaudesta ei ole tullut julki. Pidän riskiä nykyisellään varsin vähäisenä.

      Käytit oivaa nimeä CD:stä: häpäisylista. Kaiken takana hiertänee viimekädessä se, että klubilaisten nimiä päätyi muiden tietoon, myös tuttavien ja naapureiden. Kun klubi oli elinaikanaan hys-hys-herrakerho, klubin kaaduttua siitä tulinkin stigmatisoiva merkki tyhmyydestä ja ahneudesta. Kukapa nyt naapureiden naurun aiheena haluaisi olla.

      Tällaista tällä kertaa, elä rauhallisesti.

      • TopraHujanen

        "Uskon, että WinCapitan rikoshyöty, kun se luovutetaan ensi valtiolle, päätyy aikanaan rikoksen uhreille."

        Uskoahan voidaan neitseelliseen syntymään, taivasten valtakuntaan, joulupukkiin, Talvivaaran ihmeeseen ja vaikka mihin.
        Oikeusvaltiossa petoksella kähvellettyjen varojen palauttaminen oikeille omistajille ei pitäisi olla uskon asia vaan absoluuttinen fakta.

        "KRP, luovuttaessaan Kailajärveä ja muutamaa muutakin koskevan esitutkinta-aineiston CD-levykkeen muodossa, toimi lain mukaisesti."

        KRP rikkoi henkilörekisteriä myydessään törkeästi useita lakeja, joiden tarkoituksena on suojata kansalaisten perusoikeuksia.

        Kaiken huipuksi KRP ilmaisi olevansa tietämätön myös esitutkintalaista.
        Myyntiin pantu aineisto sisälsi viiden pääepäillyn, joista kolme vapautettiin syytteistä ennen oikeudenkäyntiä, lisäksi 586:n muun rikoksesta epäillyn esitutkinta-aineiston.
        Noiden 586 rikoksesta epäillyn osalta esitutkinta oli vielä kesken, joten heidän etpk:t olivat KRP:n niitä kaupitellessa salassa pidettäviä.

        Selkeä esitutkintalain noudattamatta jättäminen.
        Löysipä se OKV sitä elikkä ei.

        Oulun käräjäoikeus sai huomautuksen kun luovutti henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksessa Heikkilä&Co:lle.
        KRP hyötyi itse taloudellisesti myydessään henkilötietoja täysin avoimesti ja hallitsemattomasti.
        Molemmat tekoset täyttävät törkeyden kriteerit, mutta KRP vetää mielestäni tuossakin pidemmän korren, ellei Oulun tuomareiden takaa paljastu taloudellisia kytköksiä.

        "Oikeuskanslerin ei tarvitse nostaa syytettä tai määrätä esitutkintaa asiassa, jossa hän arvioi huomatuksen riittävän."

        OKV antamalla huomautuksella ei ole käytäntöihin mitään vaikutusta, se kai lienee tullut jo hitaimmillekin selväksi.

        Oulun KRP sai huomautuksen, mutta Oulun käräjäoikeus siitä vitut veisasi, jatkoi KRP:n viitoittamalla tiellä ja sai huomautuksen.
        Voidaan hyvin olettaa, että tulee paljastumaan taas joku viranomainen, joka pyrkii hyötymään häpäisylistasta.
        Huomautus sanktiona on niin mitätön, että riski kannattanee ottaa.

        OKV on nyt arvioinut kaikkiaan kolme kertaa huomautuksen riittävän häpäisylistaa hyväksi käyttävien viranomaisten toimia arvioidessaan.

        Montako kertaa OKV vielä joutuu päätymään samaan arvioon?
        Eihän se voi poiketa kerran muodostamastaan kannasta - silloinhan OKV myöntäisi olleensa väärässä?
        Virkarikosten uhreinahan ovat vain häpäisylistan tollerot, eihän heillä pitäisi edes olla täysvaltaisia kansalaisoikeuksia, eihän?

        "Käytit oivaa nimeä CD:stä: häpäisylista. Kaiken takana hiertänee viimekädessä se, että klubilaisten nimiä päätyi muiden tietoon, myös tuttavien ja naapureiden. Kun klubi oli elinaikanaan hys-hys-herrakerho, klubin kaaduttua siitä tulinkin stigmatisoiva merkki tyhmyydestä ja ahneudesta. Kukapa nyt naapureiden naurun aiheena haluaisi olla. "

        Siinäpä käärme, joka popsii itseään.

        Klubiahan markkinoitiin ja levitettiin juuri sukulais- ja tuttavapiirin kautta.
        Olisiko olemassa pienintäkään mahdollisuutta siihen, että häpäisylistan myymisellä ei ollut kovinkaan suurta merkitystä "stigmatisoivalle merkille tyhmyydestä ja ahneudesta"?

        Perseentervaaja paljastanee tuolla kommentilla itsestään enemmän kuin ehkä huomaakaan.

        Taas toisaalta olisi hyvä pohtia päätekijöiksi epäiltyjen esitutkintapöytäkirjojen kylkiäisinä julkaistun häpäisylistan todellista merkitystä rikosta arvioitaessa.

        Eikä pidä unohtaa sitäkään tosiasiaa, että kolme päätekijöiksi epäiltyä oli jo vapautettu syytteistä, mutta 586 alemman tason toimijaa esitettiin häpäisylistassa törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta epäiltyinä.

        Ja lisää rikoksesta epäiltyjä piti oleman tulossa, kuten Oulun KRP:n Maria Vuorivirta-Heikkinen totesi marraskuussa 2009 järjestetyssä mediahysteerikoille suunnatussa tiedotustilaisuudessa.

        Mikäpä se siis oli se häpäisylistan myymisen todellinen motiivi?
        Rahahan se.
        Ja mahdollisimman suuren vahingon aiheuttaminen häpäisylistalla mainituille.

        Noin 70 % klubilaisista sai KRP:lta jopa lain tarjoamaa suojaa voimakkaamman varjeluksen, sillä KRP on "vain päättänyt salata" kaikkien muiden kuin häpäisylistalla esiintyvien klubilaisten nimet puhumattakaan muista henkilötiedoista.
        Ja jälleen lakien vastaisesti.


    • Asiat lienee esitetty. Minulla ei ole uutta sanottavaa, enkä löydä uutuuksia sinunkaan tekstissäsi. Olet luja uskossasi, veli Kuikka. Minullakaan ei ole suuria aikomuksia loivennella mielipiteitäni.

      Kirjoitin aikoinani tänne kainon mielipiteeni, jossa rohkenin epäillä avauksen laatijalle, että oliko asia ihan niinkään kuin hän väitti. Tröllin vastaus oli ikimuistoinen: Mene v__ttuun minun avauksestani ja tee oma, jos luulet osaavasi. Ajattelin silloin, että täälläpä onkin raikas tapa keskustella, sitä täytyy opiskella lisää.

      Sittemmin onkin oppia tullut kaatamalla. Luulenpa nähneeni kaikki tämän palstan törkytemput. On ollut puskasta kivittäjää, nikin nussijaa, spämmääjää, viestien poistattajaa ja ties vaikka mitä.

      Nyt seuraa sitten kiitoksen sana: Sinä, Topra Hujanen olet kirjoittanut säädyllisesti ja asiassa pysyen, vaikka olemmekin joistakin asioista eri mieltä. Kiitos siitä.

      Eletään ihmisiksi. ;))))

      • Kustiko-se-polkee

        "Tröllin vastaus oli ikimuistoinen: Mene v__ttuun minun avauksestani ja tee oma, jos luulet osaavasi."

        Tapasi mukaan taas valehtelet.

        Sinä, nykyinen paskahousu, kirjoitit tapasi mukaan jollakin irtonikillä, eikä kenelläkään foorumilla ollut hajuakaan siitä, kuka tai mikä sinä olet. Joku vain pilipalipoika. Sinulla oli jo silloin pallo täysin hukassa ja niin vittumainen asenne kanssakirjoittajiisi, että käskin sinun "painia vittuun" avauksestani - tässä vaiheessa et ollut vielä paskahousu enkä minä tiennyt kenelle tuon (onnistuneen) ohjeeni annoin.

        Nylkytit silloisissa avauksissani kuin kiimainen rakki koulutytön jalkaa, joten pyysin sinua ystävällisesti luomaan oman ja omia ajatuksiasi kuvaavan avauksen. Eihän se alku sinulla mikään kaksinen ollut - kuten ei edelleenkään - mutta intoa sinulla oli sitäkin enemmän, ja kirjoituksiasi on tällä foorumilla tuhansia ja taas tuhansia.

        Tämän jälkeen sinulle vakiintui nikki *olen onnellinen* ja kaikki muut mahdolliset viritykset ml. Valuuttakauppias, Rautalankakauppias, Komppanian lakimies, Vitjamuna-Kutvonen, Valkopesua Hanuriin jne jne.

        "Luulenpa nähneeni kaikki tämän palstan törkytemput."

        Katso edellinen vastaus. Ellei vajaa kymmenen tuhannen viestinsä jälkeen ole kokenut ja oppinut jo paljon, pitää olla täydellinen imbesilli. Sinähän olet sentään Hit-and-Run-DI, joten et voi olla täysi imbesilli, vaikka siltä saattaakin tuntua.

        Katson kiitollisuudella kuitenkin sitä oppia, jonka me muut olemme sinulle voineet antaa:

        - Erityisesti olet lakannut syllistämästä syyttömiä - tyydyt vain vittuiluun.
        - Et enää vaadi Ada Flinkin kanssa kaikkia varoja rahankeräysrikoksesta valtiolle.
        - Pidät KRP:n toimintaa DVD-levyjen myynnin osalta vääränä ja törkeänä.

        On selvää, että mummonsa pilaaman pojan rinnan alla sykkii aito perna. Siispä taas uusi malja paskahousun asiantuntijuudelle (heh!), Talvivaaran kiertoajeluille, Postille ja viinapyörille!


    • Hupsheijaa - sieltäpä kaadettiin ihan kottikärryllä kuraa niskaan.

      Tokihan voisin mainita jotakin vihapuheesta tai törkykirjoittelusta, mutta en enää viitsi. Tajuathan sinä itsekin.

      Jaksamista sinne. ;)))))

      • Kustiko-taas-polkee

        Olipa mitäänsanomaton teksti paskahousulta. Kiitos silti että olet lopettanut kollektiivisen syyllistämisen ja KRP:n kehumisen.

        Talvivaaraa sinne, ;)))))


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1720
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1056
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1033
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe