Nyt on rauhallisempaa sätissä

melko-yksin

Tuntuu että riitely on paljon vähentynyt. Solvausten ketjuun ei juuri tule lisää. Sätissä juttelu on rauhallisempaa. Ollaan iloisia siitä. Moni nikki kuitenkin kadonnut. Ehkä vaan vaihtunut, tahtoen olla piilossa. Sanojaan varoo monikin eika halua nähdä niitä kopittuna keskusteluun, mikä loukkaa. Miksi sitä tehdään ja sallitaan on arvoitus. Miksi joku näkeekään niin paljon vaivaa. Kunpa kaikki se kiusa kokonaan loppuisi ja ihmiset palaisivat juttelemaan. Monelle joka asuu yksin ja kaikesta kaukana sätti on henkireikä. Ei niin vain lähdetä kylille kun ei ole autoa eikä kulje bussit. Minne menisikään jos voimat vähissä. Sätissä melkein aina on joku ja tuurilla mukava ihminen. Pidetään tätä arvossa ja kunniassa että saamme sätissä kohdata. Kaiken ikäiset, sillä turha jakaa ja pilkata silläkään. Jokainen kun yrittää niin kaikki vaan paranee. Olette tärkeitä, kiitos siitä, ja monista hyvistä keskusteluista, hyvää jatkoa.

16

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pak-su-pe-te

      Ehkä nyt on ollutkin rauhallisempaa. Sellaiselta se voi ainakin tilapäisesti näyttää asiaa tuntemattoman silmin. Täytyy kuitenkin muistaa läpi historian paikkansa pitänyt totuus: Si vis pacem, fac bellum - Jos haluat rauhaa, tee sota.

      Keskustelupalsta on ja tulee olemaan yksi sodankäynnin foorumi ja chat yksi sodankäynnin muoto. Tulee muistaa että opponointikin, vaikka kyseessä onkin tieteellisen dialogin tuloksellisuuden kannalta must, on pahimmillaan maton altavetoa ja arkaan paikkaan iskemistä, sotaa siis sekin.

      Uusin solvausketju on aina vain se uusin. Kyllä niitä tämänkin keskustelupalstan historiaan mahtuu pilvin pimein. Syytkin siihen ovat selviä, kyllä niitä syitä toisaalta täältä selaamalla löytyy. Viha ja rakkaus ei maailmasta eikä chatista nimittäin vihaamalla ja rakastamalla lopu. Sinänsä halveksittavia tunteita mutta tietyllä kehitystasolla yksilöille ilmeisen tarpeellisia.

      Chat ei ole mikään maailman kylä eikä se ole kotikaupungin tuttu tori. Liian erilaisia ihmisiä liian erilaisine toiveineen ja haluineen jotta aitoon diskurssiin olisi edes mahdollisuus. Vaikka kuinka kukkahattuilevat demarit väittävätkin nyt vastaan, niin chat on ollut, se on ja se tulee olemaan iskupaikka.

      Silti kuullaan jatkuvasti mitä oudoimmin perusteluin että voihan chatissa tuntea, ystävystyä ja rakastua. Se on mahdotonta aivan yhtä mahdotonta kuin on autotta mahdotonta käydä missään muualla kuin omalla postilaatikolla. Jokainen tietysti yrittää antaa vertauskuvallistamansa kaikkeuden komponenteille merkityksiä, jotka lisäisivät olosuhteidensa siedettävyyttä mutta loppupeli on sellainen että vain romantillisella esteettömyydellä voi ihminen ylipäätään mitään saavuttaa.

      Kertakäyttönikit olisivat ratkaisu. Kumma että ylläpidossa ei sitä vieläkään tajuta.
      Kaikki vihanpidot ja ystävyydet muka-rakastumisineen jäisivät pois. Kenenkään ei tarvitsisi myötähävetä ruudulle valuvia tunteenosoituksia tai tunteettomuuksia kun ne eivät kohdentuisi kehenkään ennaltatunnettuun nimimerkkiin.

      Jos jonkun ulottuvuuden chatista 4D-maailmaan voisi lisätä, se voisi olla sellainen pikainen toista ymmärtävä ja toisen tarpeiden tyydyttämiseen johtava jutteluNAPPI: max. tunti juttelua ja puhelinnumerot vaihtoon, panotuokio vielä mahd. samana iltana ja seuraavana iltana jo uusi nikki ja ilman vakiintuneita tunnesiteitä uuteen metsästykseen. Näin chatin tulisi toimia. Tuohon kun lisätään kertakäyttöpuhelinnumerot eli Prepaid R-kioskilta alle 5 euroa niin ei olisi edes tilaa niille kiusallisille jatkovirityksille: Voidaanks me vielä uudestaan tai jotain?

      • laskutoimitus

        Onko rakastuminen sinulle joku ongelma? Tai kysytään näin, muiden rakastumiset? Sinä painotat tuota kertakäyttönikkiyttä joka välissä ja jo siitä sinut tunnistaa, kuin kevään tulon koirankakkaläjien muodossa lumihangen alta paljastuessa. Miksi tunnet myötähäpeää tunteiden osoittamisesta?Miksi muiden ihmisten tunnesiteiden luominen on sinulle ongelma? Miksi epäilet, etteikö chatissa luodut tunnesiteet voisi johtaa ihan oikeiden puhelinnumeroiden vaihtamiseen? Tiedätkö, kannattaa luoda suhde sellaiseen tasapainoiseen ihmiseen, josta tietää, ettei se aiheuta ongelmia ja jota ei tarvitse pelätä, että hän käyttäisi tietojasi väärin, missä on ihmistuntemuksesi? Oletko sinisilmäinen? Luuletko että jokainen nainen rakastuu sinuun niin tulisesti, että on vaatimassa sinulta välittömästi alttarille menoa, vauvaa, yhteistä kotia? tiesitkö, että jokainen mies tai nainen ei halua välittömästi paneskella tai edes runkata kameran tai puhelimen välityksellä, tunteissa on kysymys paljon muustakin. Onko sinua sylitetty tarpeeksi lapsena? Oletko sanut tarpeeksi rintaa vauvana? Onko sinulla kenties estoisuutta tunteiden osoittamisessa? Oletko sinä onnellinen? Mikä sinua vaivaa? Oletko mustasukkainen muiden onnellisuudesta? Ahdistaako pimeys ja kiristääkö vanne päätä ja saamattomus kiveksissä?

        Anna muiden elää omaa elämäänsä ja käytä tunnekammoisena niitä välineitä mitä chateissa nyt vaan voi käyttää, ettei kaikkea tarvitse nähdä, jos siis uteliaisuudeltasi kykenet toimimaan niin.

        Immanuel Kant totesi seuraavaa: Hyvän alkuperä ei ollut missään ihmisten ulkopuolisessa, ei sen enempää luonnossa kuin Jumalassa, vaan pelkästään hyvässä tahdossa. Hyvä tahto on sellainen tahto, joka toimii niiden yleispätevien moraalilakien mukaan, jotka itsenäinen ihmisolento antaa itselleen vapaasti. Nämä lait velvoittavat ihmisiä kohtelemaan toisia ihmisiä päämääränä, ei ainoastaan keinoina päästä päämäärään.


      • Tässä sulla tuli nyt huti. Aloittaja on joku viisaampi kuin minä (bio). Muutkin ehkä ovat tajunneet sen, että kertakäyttönikki on jees. Mitä tulee noihin tunteisiin ja chattiin, niin kyllä niistä on silloin haittaa, jos ne haittaavat jokapäiväistä elämää. Lähinnä ajattelen sen rakastujan kannalta. Minun kannaltanihan se on yksi lysti mitä kukin minusta ajattelee, sillä olen edelleen anonyymi ja ajatukset kohdistuvat vain nikkeihini, joita osaan kyllä tehdä ja poistaa tarpeen mukaisesti.


    • sopuisasättimeistäkiinni

      Aika paljon pelkkää shiittiä tuossa ylempänä. Rekatut nikit oli yksi tosi hyvä askel parempaan ja toivottavasti se pysyy. Kertakäyttönikkien toiminta sen verran tiedossa että pelkät häiriköt sitä edes ehdottaa.

    • Hyihyihyi

      Paq-su-pe-tekin sanoo mitä sylki suuhun tuo. Sylkitestaus chattiin/keskusteluun!
      Ja häpeä profiiliasi!!!!!

    • Kokonaisia.hyviä.päiviä

      Rauhallisempaa on! Joulun tulo ja sen mukanaan tuoma hyvä mieli taitaa levitä kulovalkean tavoin keskuuteemme!

      Itse olen huomannut saman että sätissä melkein aina on joku mukava.

      Ikä ei koskaan saisi olla pilkan aihe, ei sen vähyys tai liiallisuus. Kuka sen saa päättää että mikä on oikea ikä?

      Parempaan suuntaan minäkin näen kaiken olevan menossa.

      Kiitos vaan minunkin puolestani.

      • yksin-eläjä

        Mukavaa että on toinenkin joka on kiitollinen, muutokseen uskoen. Jo pelästyin mitä meninkään kirjoittamaan kun sain sillä aikaan pahaa puhetta ja ikään kuin riidan alkuakin, tahtomattani. Näin öiseen aikaan vaivat usein herättää ja silloin kirjoituksia luen, teekupposen ääressä hiljaisessa yössä. Joskus hymyssä suin, joskus kurtussa kulmin, miettien ihmisten luonteita. Sätissä niihin hiljaisiin kuulun myös, kuitenkin saaden itselleni sieltä ihan oikeat pari ystävää. Jos aamulla on ystävän meili odottamassa, mieli leppeytyy ja päivästä tulee tavallista mukavampi, vaikka ei siihen erikoista tapahtumista sisältyisi. Niin merkittävä on toisten ihmisten osa elämässä. Tämän kun muistaa jokainen, ilman toista ei ystävyyttä olekaan.


    • valillanverhot

      Kyllähän chatti on siistiytynyt viimesen kuukauden aikana. Kyllä siihen on vaikuttanut osaltaan määrätyt asiat, jääkööt jokaisen pääteltväksi mitkä. Joku kertoi tuossa, että nikkejä kadonnut. Miksi itse en käy kuin harvoin enää, johtuu siitä että tuli kyllästymisen tunne niihin nikkien kohteluihin. Se oli siinä.
      Minusta jokaisen nikin takana on ihminen ja häntä pitäisi muistaa kohdella ihmisenä jopa chattissakin. Nämä huutajat ovat asia erikseen, ne ovat sitä vuosikausia tehneet, ja kukaan heistä ei välitä.
      Minullekin sanottiin chatissa, että voit mennä pois, kun olin eri mieltä. Noin 14v chatissa käyneenä käsky tuli ensimmäisen kerran. Keskustelulle ei ollut sijaa sanojan mielestä, perustuu siihen , ettei hän pystynyt keskustelemaan asian monimuotoisuudesta. Siinä se lyhyesti.

    • Päivien.iloinen.ketju

      Varmasti tuossa edellä viitataan siihen kohtuullisen epämiellyttävään ajanjaksoon kun yksi (näin jälkikäteen sanoen luotsiksi sopimaton) luotsi teki Vanhimmat-huoneesta oman valtakuntansa? Hän taisi päättää sopivat, keskustelunaiheet, sopivat mielipiteet niihin ja sopivat keskustelijat sopiviksi katsomistaan aiheista keskustelemaan. Oli hämmentävää nähdä miten hän ohjeisti eräitä keskustelijoita vaikenemaan, poistumaan tai vaihtamaan huonetta.
      Nyt kun kaikki tuollainen mielivalta on poissa, onkin helppo sanoa "Nyt on sätissä rauhallisempaa"!

      • nytkinkyttiäpaikalla

        Koko ajan sätissä oltu ja asiat ei todellakaan menneet noin kuin pelkästään heillä jotka ovat tosi helposti vedetettävissä. Kyllä siellä sai omansa kirjoittaa ja keskustella mutta kun "eräillä" aina ensimmäisenä lauseena oli vihjata ja morkata, niin heille oli ihan oikein että heitä jonkin verran ravisteltu.


      • Mielestäni tämä ei pidä paikkaansa: kyllä Selina ja Tapsa kohtelivat ihmisiä mielivaltaisesti ja voisi sanoa, että kiihkouskovaisesta näkökulmasta. Tapsa yrittää edelleen pelotella esimerkiksi sillä, että ylläpito lukisi jälkikäteen mitä kukin on kirjoittanut ja viittaa siihen, että esimerkiksi seksistä kirjoittaminen olisi pahasta. Väitän, että kukaan ei ole niin hullu, että alkaisi jotain chatin juttuja jälkikäteen lukea ja selvittelisi ip-osoitteita. Sen ymmärrän, että jos chattia käytetään rikokseen, niin silloin on pakko.

        P.S. tutkimusta auttaisi, jos joku osaisi siitä chattipalvelimesta ruuvata sen kellon aikaan. Riittää, että asettaa ntp aikalähteen palvelimeen. Ei ole rakettitiedettä. Minäkin sen osaan, vaikka en tajua tuon taivaallista tietokoneista.


      • Kissalanpojanisännimi
        nytkinkyttiäpaikalla kirjoitti:

        Koko ajan sätissä oltu ja asiat ei todellakaan menneet noin kuin pelkästään heillä jotka ovat tosi helposti vedetettävissä. Kyllä siellä sai omansa kirjoittaa ja keskustella mutta kun "eräillä" aina ensimmäisenä lauseena oli vihjata ja morkata, niin heille oli ihan oikein että heitä jonkin verran ravisteltu.

        Tietysti on oltu koko ajan sätissä. Ja sanottu siellä mitä huvittaa. Ja jos Urpo tai Urpotar on alkanut silence/bannaus-puheensa niin on hymyilty, ihan siksikin että ne Juhanit&Liisit on yllättäen jotain jostain ymmärtäneetkin.

        Mutta! Vanhuksista vanhuksimmat, sellaiset jotka ovat kasvaneet kunnioittamaan ja tottelemaan auktoriteetteja, oli ne sitten seutukunnan nimismiehiä, apteekkareita tai opettajia, niille jonkun luotsi läsnäolo ja sanat on ihan luonnostaan pelottavia. Jos luotsi sitten käyttää valtaansa väärin ja vallantunnossaan vieläkin enemmän väärin, niin juuri tuo mainittu osa porukasta kokee olonsa hel-ve-tin pelokkaaksi, että mitä oi mitä uskaltaapi sanoa kun paikalla on sellainen käsittämätön voima jota joskus sheriffiksikin tituleerattiin.

        Täytyy siis ymmärtää tuota mainittua "tosi helppoa vedetettävyyttä". Katse omiin vanhempiin (siunausta ja pitkää ikää heille) ja ymmärryksen pitäisi olla esimerkitetty.

        Kytät sitten taas on kyttiä ja kyttääminen on asia erikseen.
        Huutelijat sitten taas ovat huutelijoita ja huuteleminen on asia erikseen.
        Tuonkaltaisiin harrastuspohjaisiin toimiin en ole nähnyt luotsien juurikaan puuttuvan. Correct me toki, if olen väärässä!


    • mievaantaaskerran

      Sitä on sanottu ehkä kyllästymiseen saakka että sätin epämiellyttävät ilmiöt ovat vain joidenkin ihmisten pahan olon ilmentymiä. Varmaan on tottakin mutta sitä vain on vaikiaa sietää kun tietää ettei itsessä tai kenestäkään ole syytä tai aihetta sellaiseen käytökseen mitä olemme saaneet nähdä.
      Ennenvanhaan kun oli oikein paha olo niin mentiin riihen taakse ja huudettiin sellainen olo korpeen. Nyt kai vaan pitää käsittää että sätti on joillekin tuo riihentakainen terapiakorpi.

    • AmantaPohjPM

      Kyllä kait met on kaikki nähty miten oikein kiimassa oleva ori tai sonni on hankala pijeltävä. Sellainenhan tuo on tuossa ylhäällä tuo sätistä panonappia etsivä kertakäyttönikkijulistaja. Mutta kun on kyseessä kuitenkin ihminen ja mies niin miten ihmeessä tuo ei saa kiimaansa asettumaan?

    • haistakaakissanviikset

      Noniin täällähän olikin muutamaviikko rauhallista, päästiin taas asiaan selinan haukkumiseen siitä se taas vyöryy kuin lumipallo mäessä.

      • KukaKissastaPuhuu

        Eikö ole oltu sivistyksellisesti sanomatta koko kauhistuttavaa nimeä? Itse tulit tänne nyt tuota pelsepuupittaresi nimeä puhisemaan. Olisit ollut vaiti niin Tämä Ketju olisi pysynyt puhtoisena. Kumma miten piti tulla saastaa tähän ketjuun tuomaan kun olisimme aivan hyvin tulleet toimeen ilimankin.Vai alkaako oma nimesi mahtollisesti S-kirjaimella??


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe