Mitä ihmettä, kouluja kiinni?????!

KuntalainenJ

"TALOUSSUUNNITELMAVUOSI 2018"

Toimintakulut

Perusopetus – Heinäjoen, Tanttalan ja Vähikkälän koulujen lakkauttaminen 1.8.2018 alkaen, henkilöstövähennys 4 luokanopettajan virkaa, kuluvähennys 52 200 euroa 2018/5 kk (vuositasolla 120 800 euroa)"


Uudet koulut vasta suunnittelussa (rahasta ei mitään tietoa varmaankaan)ja kyläkoulut suljetaan ennen aikojaan? Missäs nää tenavat käy koulua? Kuka helvetti ajaa tällasta kuntapolitiikkaa? Ja tätä on kyläkoulukaatoa ajettu jo vuosia. Lobataanko tällä kuljetusyrityksille asiakkaita vai mitä tällä oikein kuvitellaan saavutettavan? Kenen kynästä tällainen "kukkanen" on lähtöisin? (Minä en ainakaan ole äänestänyt heikennysten ajajia).Ei taida olla mitään käsitystä siitä, mitä tällaiset muutokset merkitsevät näille lapsille ja heidän perheilleen??Noille kyläyhteisöille...

Opettajien vähentämistä!? Palveluiden ja kilpailukyvyn ja työvoiman heikennyksiä koko ajan.Noilla "säästöillä" ei saavuteta yhtään mitään.Päin vastoin. Antaa kuvaa palveluköyhästä ja asukkaiden hyvinvointia ajattelemattomasta kunnasta.
Eihän tällainen lähikoulujen leikkaaminen lisää kiinnostusta kuntaan yhtään, kun pitäisi nostaa kunnan imagoa asumisen ja maaseutuläheisenä vaihtoehtona. Eikös näin jossain hienosti lue?

Maaseutuasuminen kouluineenhan on vaihtoehtoasumista ja palvelua . Maaseutu on osa kokonaisuutta.
Olen yli 30 vuotta asunut tässä kunnassa ja ihmetellyt tämän kunnan kummallista päätöksen tekoa. Kun muutin tänne, täällä oli ihan eri meininki.Kaikki toimi ja palvelut pelasi. Uusien päätöstentekijöiden vuosien myötä kaikkea on ajatettu koko ajan huonommaksi ja alaspäin. Miksi? Ei ainakaan yhdenvertaisesti kuntalaisten hyödyksi. Eihän täällä edes ole kunnon bussilinjaa lähikyliin vaikka niissäkin pitäisi töitä tehdä.

Säästöistä on turha puhua jos löytyi rahaa mm. maakauppoihin ja vastakin satoja tuhansia euroja keinonurmikenttään aikana, kun pitäisi uusia koulukeskuksia suunnitella. Eihän kyläkouluja voi sulkea jos kerran vasta 2021 olisi uusia kouluja käytössä kuten on kaavailtu.Ja kaavailu on ihan eri asia kuin käytännön toteutuminen.
Missä on kokonaisvaltainen kuntapoliittinen näkemys äänestäjien hyvinvoinnista? Tämä ei ainakaan todellakaan siltä näytä.

Ottakaas ihmiset kantaa. Millainen sen oman kunnan pitäisi olla ja millasena te näette teidän Janakkalan.

8

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfgtyhujkl

      24.11.2016
      Kunnanhallitus esittää koulukeskuksia päätaajamiin

      Kunnanhallituksen talousarvioesitys valmistui keskiviikkona 23.11.

      Kunnanhallitus esittää lähivuosien taloussuunnitelmassa isojen koulukeskusten rakentamisesta Tervakoskelle ja Turenkiin siten, että koulunkäynti uusissa tiloissa alkaisi 2021. Koulukeskukset pitäisivät sisällään ala,- yläkoulut ja lukion. Tarveselvityksen yhteydessä koko kouluverkkoa koskien päätetään, mitkä koulut siirretään Turengin ja Tervakosken koulukeskuksiin, kuitenkin niin, että kaikista pienimmissä Heinäjoella, Tanttalassa ja Vähikkälässä koulu loppuisi jo aikaisemmin.

      Kunnanvaltuusto käsittelee asiaa talousarviokokouksessaan 12.12.2016

      https://www.janakkala.fi/ajankohtaista/kunnanhallitus-esittaa-koulukeskuksia-paataajamiin/

    • Maaseutua2

      Vihdoinkin järkeä koulusuunnittelussa. Kaksi alakoulua riittää pieneen kuntaan. Koulujen myötä lasten harrastusmahdollisuudet löytyvät. Nyt ne ovat köyhät, vain osalle lapsista.

      • arvokastakulttuuria

        Pieni kunta ??? (pinta-ala liki 600 neliökilometriä) Janakkala on muutakin kuin Turenki ja Tervakoski.

        Janakkalassa on 29 kylää!.
        Siihen nähden että Janakkala on ollut Suomen kansakoulujen isän Uno Cygnaeuksen kotipaikka, on koulujen alasajo mielestäni aika ..voisko sanoa jopa hieman häpeällinenkin juttu. Muualla kyllä on kouluja jopa hänen mukaansa nimetty. Janakkalassa on unohdettu tällainen merkkihenkilöhistoria kouluelämästä kokonaan vissiin?

        Hugo Standerskjöldin kaikki varmaan osaakin yhdistää Aulangosta Janakkalaan? Niin.. Hugo oli myös Janakkalalainen vaikka puistometsä Aulankoineen on Hämeenlinnassa.
        Täällä on sellaista Suomelle tärkeää historiaa, että kannattas pitää joistain asioista kiinni.Vois jopa nostaa hieman leukaakin.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Janakkala

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Aulanko

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Uno_Cygnaeus

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Hugo_Standertskjöld


    • Kiintiötäynnä

      Ihan oikein, koska kauimmainen koulu, eli Löyttymäki, on jo lopetettu. Näin lähellä taajamaa olevien koulujen oppilailla on lyhyt matka Tervakosken, Turengin, Harvialan, Leppäkosken ja Tarinmaan kouluihin. Viralakin on lähellä keskustaa tosin vähän aikaa sitten remontoituna. Ainakin Tanttala ja Heinäjoki ovat turhia ja vihdoin lopetettava.
      Tekonurmikenttä myös on tässä vaikeassa taloustilanteessa virhe.

    • mutuonparastahuumetta

      Vihdoinkin järkeä tähän Kepun pikkukylähuumaan. Tosin olisin odottanut koulukeskuspäätöstä ennen kuin näin tehdään mutta paremmin nyt kuin koskaan.

      Pienet kyläkoulut on taloudellinen riesa, etenkin jos suuri alakoulu on kätevän bussimatkan päässä. Koska oppilaita on myös enemmän on eri kerhojen ja erityisluokkien ylläpito kannattavempaa jolloin lapsille avautuu enemmän mahdollisuuksia.

      No yhyy, lapsi joutuu kulkemaan bussilla mutta ihan oma syy että asutaan metsässä, moni murrosikäinen jotka asuu noissa kyläkoulukylissä vihaa siellä asumista. Kaverit kaukana, kouluun pitkä matka ja harrastusmahdollisuudet täysi nolla kun riippuvainen vanhempien kyydistä. Lapsiesi hyvinvointi vai oma itsekäs "haluun asuu metsässä!!1!" ajattelu?

      --------
      "Maaseutuasuminen kouluineenhan on vaihtoehtoasumista ja palvelua"
      -Maaseutuasuminen on yhteiskunnalle aivan pirun kallista, puolet valtion budjetista menee jo muutenkin pohjoisen pikkukylien tekohengitykseen vaikka tehtäisiin roimat säästöt keskittämällä. Saataisiin tää valtiokin kilpailukykyisemmäksi ja vilkkaimmatkin tiet olisi kunnossa kun verorahat ei mene Karjalan sorateiden päällystykseen.

      "Eihän tällainen lähikoulujen leikkaaminen lisää kiinnostusta kuntaan yhtään, kun pitäisi nostaa kunnan imagoa asumisen ja maaseutuläheisenä vaihtoehtona'"
      -Lisäähän, kaupungista muuttava taikka etelään turbojunttilaa pakoon muuttava näkee että kunta panostaa kaupungistumiseen ja tulevaisuuteen eikä elä 1950-luvun agaariyhteiskuntafantasioissa.

    • Kylistäkaikkionlähtenyt

      Jos kaupunkilainen haluaa muuttaa toiseen kaupunkiin niin eihän se tänne tule. Tuossa on 100 km joka suuntaan kehittyneempiä kasvukeskuksia. Monimuotoinen asuminen siihen nivoutuva yrityselämä ja tämän kokonaisuuden tarjoaminen on se mikä vetää pois stressaavasta, pakokaasuntäyteisestä ympäristöstä vaihtoehtoiseen puhtaampaan ympäristöön. Ne jotka lähtee ksupungista haluaa siitä irti. Muutenhan lähdössä ei ole mieltä jos mikään ei muutu. Suuntaus on vihreämpään ajatteluun ja elämäntapoihin, eikä slummimaiset turbovauhtia kasvavat kaupungit voi tarjota sitä. Janakkala on omintakeinen jäänne jonka valtit on juuri nyt juuri tässä ajassa ja sen ilmiöissä. Fiksulla suunnittelulla ja maltillisella kehittämisellä tämä iskisi juuri siihen saumaan mitä nämä ihmiset hakevat. Meillä on sopivaa ei liian isoa taajamaa missä asua, luontoa ja maaseututyyppistä elämäntapaa. Vain umpisokea jättäisi tilaisuuden käyttämättä. Ja noi kyläyhteisöjen opinahjot on osa kokonaisuutta. Näin minä sen näen. Ja jos se on jonkun mielestä itsekkyyttä että saa asua maalaiskunnassa niin so what? Se on meidän tapa elää. Ja muuten asun taajamassa en maatilalla jamielestäni jokainen toimiva maatalouskeskus on tälle maalle elintärkeä tekijä. Se että maaseutu ajettaisiin alas olisi typeryyden huippu. Jäisimme täysin ulkotuotannon armoille ja hinnat olisivat sen mukaiset.

      • whatyouaretalking

        Tuon kirjoittajan /\ pitäis olla kunnan leivissä tai vaikka valtuustossa. Harvinainen visionääri. Järkevää poliittista näkökulmaa.


    • Töttöröötöö

      Pikkukoulut kiinni.kunnanhallitus vois päättää niiden myymisestä valitsemalleen vuoden yrittäjälle (jopa kahden).ai niin mites sen maksun kanssa......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe