4K TV:t suosittuja?

tellut

Kuinkahan suosittuja nuo 4K TV:t oikein ovat? Onko sellainen hyvä hankkia jo vaiko Full HD TV vai pitäisikö vielä pysytellä tässä minun 720p tellussa? On jo varmaan 3 tai 4 vuotta ollu käytössä, PS4 ja PS3 pelejä pelaillu paljon ja katsellu telkkaria. Läppäri on kanssa yleensä yhdistetty telkkuun ja sitä kautta selailtu sitten nettiä ja vähän pelejä pelailtu. Hyvin ovat kaikki toimineet ja ihan ok kuva mutta on jäänyt mietittymään, että onko siinä suurta eroa jos siirtyy 720p:sta tohon 1080p:hen tai 4K? Onko niissä mitään hirveän suurta eroa tai mitään mullistavaa? Hölmöjä kysymyksiä varmaan, en tiedä mutta jälkeen olen kyllä jäänyt näissä asioissa.

11

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuu

      Yle lopettaa kehnoimman kuvanlaadun lähetykset kokonaan lähivuosina, muistaakseni 2020, joten sikäli full hd puolustaa paikkaansa. Tosin pienillä kuvaruuduilla ihmissilmä ei juuri erota kuvan laadussa mitään eroa, mutta isoilla kyllä.

      Yksikään suomalainen tv-yhtiö ei edes suunnittele siirtyvänsä 4K-lähetyksiin lähiaikoina, joten sellaisia ei ole tarjolla kuin joissakin erikoispalveluissa kuten Netflixissä. Joskus niihin tietysti siirrytään, mutta eroa full hd-lähetyksiin ei huomaa kuin suurilla kuvaruuduilla.

    • Tässä_aluksi_jotain

      http://www.gigantti.fi/cms/television-osto-opas/television-osto-opas/ on kauppiaan tekemä opas, mutta sisältää asiaakin. Esim. Gigantilla on tv-valikoimissa 180 tv-mallia. joista UHD/4K tarkkuudella 114 kpl. Kaarevia malleja niistä on vain 21 ja OLED malleja on 11.

      http://www.hs.fi/talous/a1470627958882 on hesarin antamia ohjeita tv:n valintaan Rion kisojen vauhdittamana. Tässä korostetaan sitä, että pitää miettiä, mitä oikeastaan tarvitsee. Onko tv pelikäytössä, käytetäänkö sitä nettivideoiden (Netflix, jne) katseluun, jne. Millaista käyttöä tulevaisuudessa on ajateltu? Pelikäytössä 4K on varmasti paikallaa ajan mittaan. Myös 4K elokuvien saatavuus paranee koko ajan, joten 4K soitin on ainakin myöhemmin hyvä kaveri tv:lle. Netflix ja muut leffapalvelut tarjoavat lisää materiaalia laajakaistan kautta.

      4K on hyötyä suurissa ruuduissa, sillä 40" on minimikoko. Itse en pidä curved-näytöstä, sillä se rajaa katselukulmaa ja isommalla ryhmällä katselusta ei tule mitään. Muutama laitevalmistaja on jo vähentänyt mutkamallin tuotantoa, sillä katsojat hankkivat suoraa pintaa vanhaan malliin.

      Oma tavanomainen muutama vuosi sitten hankittu Full HD 55" on teknisesti ok, sillä sen verkkoyhteydet riittää Netflixin ja Areenan katseluun. Kun tv:n selain on yleensä kökkö, niin läppärin kanssa voi katsoa netistä mitä vaan. USB-tallennus on käytännöllinen, kun vaan olisi aikaa katsoa niitä tallenteita. Äänipuoli on näissä nykyisissä ohuissa tv-malleissa heikohkoa, joten kannattaa hankkia ääneen potkua lisää sounbarin tai kotiteatterin muodossa.

      Hankinnan ajankohta on aina ongelma: Black Friday meni jo. Veronpalautukset ja joulu on tulossa, jolloin tv:n uusinnan tarve ja mielenlaatu hankintaan on pahimmillaan. Jos tästä selviää, niin tammikuulla saattaa tulla myyntikampanjoita. Tarjousmallit saattavat olla poistuvaa (=vanhentuvaa) mallia, mutta jos ominaisuudet riittää niin mikäpä siinä, jos lupaat itsellesi olla harmittelematta sitä jälkikäteen. Tästä juttu vuoden takaa http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ict/astuin-vanhenevan-4k-television-miinaan-3482782 ja pitää muistaa, että antenniverkossa pitää olla T2-viritin ehdottomasti. Kaapeliverkon viritin löytyy varmaankin kaikista televisioista. Pitää muistaa, että ulkomaisista nettikaupoista tilattu tv ei välttämättä toimi suomalaisessa kaapeliverkossa (Nordic-normi!).

    • tellut

      Kiitoksia vastauksista. Äänet ja tollaset asiat taitaa olla ok, ei niissä mitään. Televisio tässä taitaa olla nyt ainoo mikä vähän mietityttää. Onkos muuten noi televisiot hyviä, joissa on tuo HDR ominaisuus? Onko siis paljon hienompaa kuvaa? Olen kuullut, että yleensä tellut HDR:n kanssa ovat tuolla tonnin puolella mutta Gigantista löysin tälläsen 399€ maksavan tellun, alennuksessa siis, normaali hinta 649€. Kohta taitaa kyllä palautua normaali hintaan.
      http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/televisiot/UE40KU6075XXE/samsung-40-4k-uhd-smart-tv-ue40ku6075

      Ja kun tota artikkelia luin ja siellä puhuttiin tosta HDMI kaapeleista, niin piti tätäkin nyt kysästä saman tien, että onko kalliilla ja halvalla HDMI kaapelilla mitään eroa? Vai onko jokin juttu taas, että mitä kalliimpi kaapeli, niin sitä parempi kuva tai nopeus?

    • Tässä_aluksi_jotain

      https://fi.wikipedia.org/wiki/HDR

      https://fi.wikipedia.org/wiki/HDMI
      http://fin.afterdawn.com/sanasto/selitys.cfm/hdmi

      HDMI -liitäntä on kehittynyt sitä mukaa, kun nopeutta on tarvittu lisää. Harvoissa kaapeleissa on mainittu luokitus, vaan ne ovat halpisluokan bulkkitavaraa. Lyhyt kaapeli toimii yleensä ongelmitta, mutta kun mennään 10 metrin maksimipituuksille, niin silloin kaapelin laadulla on merkitystä. Joissakin kaapeleissa on merkintä luokitus malliin 1.4, UHD, High Speed, 4K ja 2K valmius, 10 Gbit/s, jne. Parin metrin kohtuullinen HDMI-kaapeli maksanee 20-30 €, mutta jos ottaa kullatut liittimet ja muut herkut, niin satanen tai pari ei riitä. Ostaja päättää, mihin rahansa laittaa;)

      Kerran Gigantissa keräsin kaapeleita mukaani ja otin tarjouskaapelin käteeni ja koetin löytää merkinnän, mitä HDMI-versiota se oli. Ohi meni myyjä, joka totesi ääneen, että ethän vaan osta tuota. Roskatkin saadaan myytyä, kun sopivan tietämätön ostaja sattuu kohdalle, varsinkin ne laitetaan sopivasti kulkuväylälle tarjolle?

    • 4Kja8K

      Jos hommaa 4K bluray soittimen ja sitten vuokraa 4K elokuvan, niin sitten tarvitaan myös 4K telkkari.

    • ggfgss

      miksi noissa samsungeissa joita kovasti markkinoivat on liiketoisto järjestäin huono , vaikka ihan perusjuttu pitäisi isossa ruudussa olla kun urheilua yms. kts.
      Tarpeettomia hienouksia yllinkyllin mutta perusasiat persiillään....

    • 720prules

      Itselläni on 55 tuuman Full HD Samsung, pari vuotta vanha, ja olen kyllä erittäin tyytyväinen jo 720p tarkkuuteen. Jopa SD lähetykset näkyvät yllättävän terävänä. Täälläpäin ei näy yhtään suomalaista kanavaa teräväpiirtona, mutta Ruotsin TV1 ja TV2 näkyvät 720p laatuisina. Rion kisoja katselin ruotsin kanavilta jonkin verran, mutta enimmäkseen katselin niitä kuitenkin SD laatuisina suomen kanavilta. Jotenkin miellyttää silmää enemmän kun kuva on hieman pehmeämpi. Saattaa kuulostaa oudolta, mutta näin jokatapauksessa koen itse. Eipä tulisi mieleenikään hankkia 4k televisiota, kun tuo 720p tosiaan on jo todella terävää katseltavaa. Saa nähdä kuinka kauan vielä menee ennenkuin suomen tv-kanavat alkavat näkymään teräväpiirtona täällä Länsi-rajalla..

    • Anonyymi

      Millon MPY siirtyy nykyaikaan eli surkean museo HD-kuvan tilalla mahtava UHD?
      Ihmiset ovat ostaneet 4K(UHD) televisioita ainakin viitisen vuotta. Miksi MPY vaeltaa keskiajassa? Siksikö että manit saa helpommin ja halvemmalla? Heh, asiakkailtahan se kuitenkin kupataan. Telian UHD on kuvan laadultaan niin mahtava että HD:n katselu on todella kärsimystä. Uskoltaakohan MPY:ltä kukaan ottaa kantaa asiaan?

      • Anonyymi

        Huh huh, jo täytyy olla todella tarkat silmät jos huomaa eron full-hd:n ja 4K:n välillä... Tuskinpa suurin osa ihmisistä eroa edes huomaa.
        En ole MPY enkä edes tiedä mikä hitto edes on MPY?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huh huh, jo täytyy olla todella tarkat silmät jos huomaa eron full-hd:n ja 4K:n välillä... Tuskinpa suurin osa ihmisistä eroa edes huomaa.
        En ole MPY enkä edes tiedä mikä hitto edes on MPY?

        Oisko MPY Mikkelin puhelin yhdistys


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe