Hidastaako leikkaus pennun kasvua?

vaikasvaakonormaalisti

Minulla on jättirodun pentukoira, jonka kyynärpää leikattiin n. 7,5kk iässä. Koiran paino on pysynyt nyt kolme viikkoa samana 35kg.

Koira ja sisarukset oli jo pikkupennusta asti ollut vähän pieni ja kasvanut jäljessä (normaalisti 8kk ikäinen painaisi jo 40kg, sisarukset ovat tätä vielä muutaman kg pienempiä. Aiempi pentue samoista vanhemmista kasvanut kuitenkin täysiin mittoihin.)

Kuulin, että tämmöinen leikkaus tai leikkaus yleensäkin voi vaikuttaa koiran kasvuun ja hidastaa sitä. Tästä ei kuitenkaan ole olemassa mitään tieteellistä näyttöä eikä kaikki eläinlääkäritkään sitä allekirjoita. Mielipiteitä?
Huolettaa jääkö koira oikeasti näin pieneksi. Tämä on uros, ei leikattu, ja on nyt vasta noin nartun kokoinen.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kynsipitkänen

      En tiedä itse aiheesta mitään, mutta arvailen.. Voisiko syy olla niin yksinkertainen, että lihasmassa on kutistunut leikkauksen jälkeisen levon vuoksi? Kun lihakset vaikuttaa painoon kuitenkin hyvin paljon.

    • Olen jokunen vuosikymmen noitten isojen kanssa tekemisissä ollut, enkä ikinä ole kuullut, että leikkaus vaikuttaisi kasvuun. Itse kasvu tulee geeneistä, kehittymiseen osaltaan myös vaikutta jossain märin ruoka. Lopputulos kuitenkin geeneistä (siis koko, esim.tuleeko iso vai pieni). Miten se voisi edes vaikuttaa?

      Isot rodut kasvaa hitaasti, loppuun asti. Vaikka se suurin rysäys tuleekin siinä yhdessä kohtiin. Eli tuohon 8 kk tulee hieman normisti vielä lisää kokoa. Siis pituutta ja korkeutta. Itse massa, rinnan leveys ym. voi tulla ja usein tulee aikuisena kunnolla. Toisilla aikaisemmin, toisilla myöhemmin. Siihen lopulliseen kehityksen nopeuteen on ruuallakin osuutensa jossain määrin.
      Jos siis koko pentue on kasvanut ja ollut alusta asti pienempiä, niin sitten on, eikä siihen leikkaus mitään vaikuta. Tuo pentueen tasaisuuskin kertoo siitä, että jostain syystä ovat pienempiä. Tosin viimekädessä se koko ratkeaa vasta aikuisena, osviittaa tosin nyt jo näkee.

      Toi mitä "pitäisi" painaa tietyn ikäisenä, niin itse suhtaudun vähän varauksella. Koska ihan yksilöjuttuja nuot monesti on. Riippuu myöskin siitä, minkä näköisenä kukin tuonikäisen haluaa nähdä...Eli mikä on se vertauskohde.

      Se jääkö koirasi pieneksi, jää nähtäväksi. Kun ei näe, miltä nyt näyttää (eli missä mallissa on kehitystä), niin vaikea sanoa tarkalleen. Mutta jos siis on korkeudeltaan ja mahdollisesti pituudeltaan selkeästi pienehkö tässä iässä, niin suurella todennäköisesti tulee olemaan pienehkö rodukseen. Mutta siis kehittyy viel,. iän myötä massaa ym. joten toki painoa ne nostaa kumminkin.

      Eiköhän tuo painokin tuosta ala nousemaan. Jos nyt ihan jämähtää, niin sitten voi miettiä, että pitäiskö alkaa jotain tsekkailla.

    • 1513

      Mikä leikkaus? Kynsien leikkaus?

    • lihassurkastuujossitäei

      tod.näk. jalan lihas vaatii exstra kuntoutusta.

    • 1kglihaapäiväs

      Antakaa sille lisää tropia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe