Kela ja viestit

kipupot

Olen hakenut sairauspäivärahaa. Lähetin Kelaan B-lausuntonipun sähköisesti, kuten viestiohjeissa neuvotaan. Nyt kuitenkin sivuilla lukee, että tarvitsevat taas (!!) lääkärinlausunnon työkyvyttömyydestäni.
Onko niin, ettei kopio kelpaakaan, vaan Kela vaatii alkuperäisen lääkärin allekirjoittaman todistuksen?

Miten olette toimineet? Postitse paperit vai miten?
Kela hylkäsi lääkärintodistuksen A, mielivaltaisesti, ja jätti ilman korvausta, ja nyt takkuaa tämäkin erikoissairaanhoidon tutkimusnäyttö.
Onko tämä jokin uusi väsytyskuvio vai mikä ihme nyt on kun asia ei etene!

11

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14586

      Määrittele "nyt". Kelan sivuilla lukee, että odottavat liitettä x niin kauan, että joku ottaa sen hakemuksen käsittelyyn jo lähetettyine liitteineen. Liitteiden lähettäminen ei siis automaattisesti poista sivuilta tekstiä, jonka mukaan Kelassa odotellaan liitteitä. Hullua toki, mutta näin se vaan on.

    • ghghghghghgh

      Olen ollut useasti sekä kuntoutustuella, että sairauslomalla, jokaisella kerralla on lääkäri lähettänyt lausuntonsa Kelalle suoraan. Ei ole ikinä kyselty lausuntojen perään, enkä ole edes ollut tietoinen, että on joku muu tapa asia hoitaa.

    • AlavaivaaKelaaTurhaan

      Hylätty sairaspäiväraha, kuntoutustuki, kuntoutushakemus, eläkehakemus. Kaikki hylätään Kelan toimesta, vaikka olisi millaiset erikoislääkärien lausunnot. Aivan selvä reumadiagnoosi olemassa pitkälle levinneestä reumasta. Papereita lähetetty tolkuttomasti, valitukset nytkin sisässä, ollut jo puoli vuotta muutoksenhakulautakunnassa. Kehoittivat neuvonnassa olemaan lähettämättä enää sairaspäiväraha hakemuksia, kun entisetkin on muutoksenhakulautakunnassa käsittelyssä (valituksetkin tuli hylättynä). Kehoittivat hakemaan kuntoutukseen, kuten lekurikin kehoitti ja teki B2 -lausunnon. No, hylättynä tuli tuokin, eikä voi valittaa päätöksestä. Eli on aivan sama mitä papereita sinne lähetät, jokainen hakemus hylätään, ainakin jos satut olemaan kantasuomalainen.

      • ddafdsfdafdadfdf

        Jatka niitten hakemusten lähettämistä vaan. Joka päivä tee uusi hakemus. Saavat virkaloiset tehdä turhaa töitä.


      • työllistävävvaikutus

        Saman neuvon annan, työllistä heitä, työllistä.
        Sähköisesti vaan hakemusta sisään.


      • tkeläkkeellä

        Jos tilassasi ei ole tapahtunut muutosta sillä välillä, kun lähetät toisen hakemuksen, se uusikaan hakemus ei luonnollisesti tule menemään läpi. Jos hakemus ei mene läpi, tulee olla uutta näyttöä sairaudesta.
        Sinun tapauksessasi paras neuvo on se, että soita kelan vakuutuslääkärille ja kysy miksi ei mennyt läpi ja mitä hakemuksessa tulee olla, että se menee läpi. Eli soita sille lääkärille, lääkäri kertoo aivan varmasti kuinka menetellä. Ei ole vaikea juttu, kun sen oivaltaa.


      • AlavaivaaKelaaTurhaan

        Eipä ymmärrä Kelan "asiantuntijalääkäri" tarpeeksi suomea,
        että voisi sille soittaa ja kysellä. Hylkäävä lausuntokin oli sellaista siansaksaa ja virheellistä suomea, että lienee google-kääntäjällä tehty, ettei siitä pahemmin muuta selvää saanut, kuin että hylätty on. Perusteita ei ole, muuta kuin että heidän mielestään on vaan työkykyinen.


    • AlavaivaaKelaaTurhaan

      Paperilla laitan aina ja vien kirjekuoressa Kelan konttoriin, saavat siellä sitten availla ja tavailla kymmeniä kopioita. Onkohan se virhe, kun aina
      tulee hylättynä?

    • keinoja-on

      Nythän uudistuksen myötä voi lähettää sähköisesti kaikki liitteet oli riittää kun saknneri tai otat valokuvan. Kannattaa muuten videoida tapahtuma kun teet kaikki sivustolla ollessa niin on TODISTEET jotta olet tehnyt juuri niin, kuin pitääkin.

      • 876767

        "Kannattaa muuten videoida tapahtuma kun teet kaikki sivustolla ollessa niin on TODISTEET jotta olet tehnyt juuri niin, kuin pitääkin."

        Ja mihinköhän tarpeeseen se video sitten pitäisi olla, kun ei siitä sen enempää ole apua, jos viestit eivät syystä tai toisesta mene perille tai liitteet ovat vääriä. Kuvaruutukaappaus (ctrl alt prt scr) kuittauksesta tulostettuna riittää, jos haluaa varmistaa lähetyksen todennettavasti, mutta yleensä niissä on erikseen käytettävissä tulostusvalinta tiedostoon tai kirjoittimelle.


    • ounout

      Minäkin huomasin hylkypäätöksessä kirjoitusvirheitä. Onkohan siellä tosiaan joku ulkomaan lekuri lukemassa lausuntoja ja niitä hylkäämässä?
      Aika paksua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe