Missä Jalkapallo seurassa junioritoiminta on...

SUOMIFUTIS

hyvää ja tasapuolista ,missä epäreilua..ja suosimista , kerro omista kokemuksista.

16

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • savolainenukko

      Meillä poika pelaa Kupsissa eikä ole ollut mitään valitamista. Hyvin homma toimii vaikka pojalla on toinenkin harrastus jonka vuoksi ei käy läheskään kaikissa treeneissä, mutta aina kun on paikalla saa valmennusta ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin.

    • tilastonikkar1

      Tasapuolisuuden kokemus ei ole Suomessa todellisuutta, koska valmentajilla ei ole ammattitaitoa lajitella pelaajia tasoryhmiin. Lisäksi ns. kakkostasolla valmentajat ovat hekin yleensä kakkostason porukkaa.

      Vaikka ykkösjoukkueella olisikin hyvät valmentajat ylijäämä saa niin kehnoa valmennusta ja arviointia ettei kehittyminen ole mahdollista.

      Tosin ilmeisesti ainakin Ilves Tampereella on alkanut kiinnittää huomiota tähän. Esim. C15 ikäluokassa dropoutista ei ole tietoakaan, vaikka ikä on otollinen. Kakkosjoukkueen valmennus on ollut jopa sitä tasoa, että pian nousevat ELL tasolle ykkösjoukkueen rinnalle. Eli ammattitaitoinen puolueeton valmennus takaa tasa-arvoisuuden kokemuksen pelaajilla.

      Toki vanhemmat voivat olla asioista eri mieltä, mutta kaiken maailman hölkkämaistereiden arviot voi jättää omaan arvoonsa.

      • koulutetutvalkut

        Valmentajien ammattitaito vaihtelee ihan samalla tavalla kuin pelaajienkin taso ja kun puhutaan nuorimmista ikäluokista niin on paljolti tuurista kiinni sattuuko johonkin joukkueeseen tulemaan hyvä vai vähän heikompi valmentaja.
        Valitettavasti tiedän paljon sellaisia tapauksia että joku tai jotkut ovat joutuneet valmentajiksi kun ei ole muita löytynyt ja kyseisillä henkilöillä ei ole jalkapallo taustaa ja he ovat itse sanoneet jäävänsä heti pois kun joku pätevä löytyy tilalle.
        Paljon on puhuttu Islannin mallista jossa jo ihan pienistä junnuista asti valmentajalla pitää olla koulutus. Islannissa se on onnistunut koska he ovat käyttäneet siihen rahaa ja toisaalta pelaajia on niin vähän että valmentajiakaan niin paljon tarvitse, mutta hienosti ovat asiansa hoitaneet. Onnistuisiko sama Suomessa? Lyhyellä tähtäimellä ei varmasti, koska resursseja ei ole niin paljon ja toisaalta joukkueita joilla ei ole koulutettua valmentajaa on niin paljon että ihan lyhyessä ajassa kouluttaminen ei onnistu eikä monella valmentajalla ole mahdollisuuksia edes lähteä koulutuksiin. Jos tehtäisiin päätös että ensi kauden alusta lähtien jokaisella joukkueella pitää olla koulutettu valmentaja niin todella moni joukkue joutuisi lopettamaan toimintansa.


      • sivustapaljonnähnyt

        Kuinka useasta joukkueesta sinulla on kokemusta kun pystyt sanomaan että tasapuolisuuden kokemus ei ole Suomessa todellisuutta? Väitän että Suomesta löytyy todella paljon niitä joukkueita jossa homma toimii niin kuin pitääkin ja kaikki saa tasapuolista kohtelua. Se vain tahtoo meillä Suomessa olla niin että sitten kun kaikki ei ole hyvin niin niistä tapauksista puhutaan ja silloin jos asiat on hyvin ollaan hiljaa.


      • Ilves4ever

        Tuo kyseinen ikäluokka onkin poikkeuksellisen hyvin valmennettu Ilveksessä. Seuraavalle kaudelle sai riveihinsä ykkösmaalivahdit Hakasta ja TPV:stä. Lisäksi TPV:n ehdoton ykköspelaaja siirtyi Ilvekseen. Tampereen piirin C15 ikäluokkasta kaikki parhaat pelaajat pelaavat Ilveksessä, lukuunottamatta yhtä HJS:n C akatemiapelaajaa.


      • junnutoimija
        Ilves4ever kirjoitti:

        Tuo kyseinen ikäluokka onkin poikkeuksellisen hyvin valmennettu Ilveksessä. Seuraavalle kaudelle sai riveihinsä ykkösmaalivahdit Hakasta ja TPV:stä. Lisäksi TPV:n ehdoton ykköspelaaja siirtyi Ilvekseen. Tampereen piirin C15 ikäluokkasta kaikki parhaat pelaajat pelaavat Ilveksessä, lukuunottamatta yhtä HJS:n C akatemiapelaajaa.

        Voipi tulla kylmää kyytiä TPV C15 joukkueelle ensi kaudella, kun parhaat on poissa. Haka:n C15 ei puolestaan pärjää edes nyky TPV:lle puhtaasti 6-0 turpaan edelisessä kohtaamisessa.


      • ilves4ever

        Haka:n 02 joukkueesta on tainnu lähteä enemmänkin porukkaa, kun huhuilevat niitä nettisivuillaan. Surullista miten yksi suomifutiksen perinteisistä kulmakivistä ei saa junioritoimintaa toimimaan.


    • reilunpelinjalkapallo

      Noin 98 % seuroja asiat on hyvin ja parissa prosentissa on sitten erilaisia isompia ja pienempiä ongelmia. Yleensä näistä 2 prosentista puhutaan enemmän kuin niistä 98 prosentista missä asiat on hyvin.

      • ksirnxisskk

        Juuri näin. Kun asiat on hyvin niin ollaan hiljaa ja jos on pienen pieni ongelma niin se on lähes maailman loppu! Ja 99% näistä "ongelmajoukkueistakin" toimii ihan hyvin, mutta jos se meidän villepetteri ei saa pelata hyökkääjänä kaikissa peleissä koko peliaikaa niin on paska valmentaja vaikka se villepetteri ei käy kuin silloin tällöin treeneissä.


    • Rkjggugfllhfy

      On niitä ongelmia enemmän kuin tuo mitä esitettiin. Ei vaan uskalleta puhua jos puhuutaan niin peliaika om jaykossa kortilla kun isivalkut keskenään juonivat juttuja.

      • kokemustakeskustelustaon

        Onpa uskomatonta touhua jos on niin munattomia vanhempia ja pelaajia jotka ei uskalla puhua! Sitten saa ja pitää vain kärsiä jos ongelmia on. Tuskin kovinkaan monessa joukkueessa on niin paljon valmentajien poikia että keskenään pystyvät kauden pelaamaan läpi. Rohkeasti vaan ongelmat esille jos niitä on ja se on turhaa pelkoa että peliaika menee siihen jos ottaa asian esille vanhempainkokouksessa.


      • Eljin
        kokemustakeskustelustaon kirjoitti:

        Onpa uskomatonta touhua jos on niin munattomia vanhempia ja pelaajia jotka ei uskalla puhua! Sitten saa ja pitää vain kärsiä jos ongelmia on. Tuskin kovinkaan monessa joukkueessa on niin paljon valmentajien poikia että keskenään pystyvät kauden pelaamaan läpi. Rohkeasti vaan ongelmat esille jos niitä on ja se on turhaa pelkoa että peliaika menee siihen jos ottaa asian esille vanhempainkokouksessa.

        Se on nähty ja koettu, että sellaista riskiä kannata ottaa.


    • kokkolarules

      Meillä ainakin Kokkolassa asiat on hyvin.

      • jeppisrules

        mitä hyvää kokkolassa on?


      • ggn

        Tiikerit


    • Punkkua

      Oli hyvin tai ei futareita ei huom!( huippuja) ei tästä maasta tule kuin kerran 20 vuodessa. Olosuhteet ne on kaiken perusta. Näillä olosuhteilla tarkoitan ilmastoa en harjotteluolosuhteita.Voi sen typerän 10000 tunnin säännön työntää jo romukoppaan, joka tuntuu täällä olevan enemmän sääntö. Jalkapallo on joukkuelaji. Välttäkää kaikkia suurseuroja, kyselkää kokemuksia, näkemyksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe